Beyşehir komisyon kararları düzeltiliyor

Konu, 'Tebliğler' kısmında simendifer tarafından paylaşıldı.

  1. simendifer

    simendifer Sennur

    Mesajlar:
    9.177
    Şehir:
    İstanbul
    Arkadaşlar, bildiğiniz üzere, daha önce sitemizden kaldırılmış olan bir konu içerisinde Beyşehir komisyon kararlarından söz edilmiş ve kararlar yayınlanmıştı. Ancak ben konuya itiraz etmiş ve resmi gazetede yayınlanmayan ve tebliğe geçirilmeyen hiçbir yasağın uygulanamayacağını belirtmiştim. Ve komisyon kararlarının yayınlandığı gün, yemedim içmedim bunu RASTGELE-DER'e bildirdim. Tarık Ersal ağabeyimiz de sağolsun, hemen o gün vakit kaybetmeden itiraz dilekçelerini hazırladı. Şimdi bugün, bu kararlar tebliğ doğrultusunda düzeltiliyor. Bu düzeltme, Beyşehir ilçe tarım müdürlüğünün sitesinde de yapıldı. Sizler de hakkınızı vermelerini beklemeyin arkadaşlar, hakkınızı alın. Benim Beyşehir gölü ile işim yok ama oradaki arkadaşlar sizler de kabul etmeyin, gerektiğinde itirazlarınızı yapın. Bunu tüm arkadaşlarımıza söylüyorum. Hakkınızı arayın arkadaşlar, tarım müdürlüğü, valilik v.s. de hata yapabiliyor gördüğünüz gibi. Siz hakkınızı aramak isteyin, ben de elimden gelen her yardımı yapmaya çalışırım. Bu benim şahsi başarım falan da değil yanlış anlaşılmasını istemem. Ama ortada haksız bir şey varsa, gerekli yerlere bildirelim ve bize yardımcı olacaklara ulaşalım en azından. Gerisi bir şekilde geliyor arkadaşlar. İtiraz edilmesi gerekiyorsa, karşınızdaki kurum kim olursa olsun, lütfen itirazlarımızı yapalım. Girişimde bulunduğu ve bu yanlışlığın düzeltilmesinde hak sahibi olan RASTGELE-DER'e tekrar tekrar teşekkürler...

    Eski komisyon kararları ;

    2008 YILI SU ÜRÜNLERİ AV YASAĞI

    KOMİSYON KARARI

    Beyşehir İlçesi, Kaymakamlık toplantı salonunda Kaymakam Cumali ATİLLA Başkanlığında, İlçe Tarım Müdürü Nurettin KARŞIYAKA, İlçe Emniyet Müdürü Osman BİLGİN, Jandarma Bölük Komutanı Sami BEYDİLLİ, Beyşehir Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisi Mehmet ŞENER ve Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erol ERDOĞAN olmak üzere 11/03/2008 tarih Salı Günü saat 14:00’de toplanarak aşağıdaki kararlar alınmıştır.

    1- Beyşehir Gölü su ürünlerinin korunması amacıyla, 1380 sayılı Su Ürünleri Yasasına ilişkin Yönetmeliğin 16 ncı maddesi gereğince, 24 Ağustos 2006 tarih ve 26269 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2006-2008 yılı su ürünleri av dönemine ait sirkülerin 22 nci maddesine göre Beyşehir Gölünde 15 Mart 2008 – 30 Haziran 2008 tarihlerinde sudak balığı ve 01 Nisan 2008-30 Haziran 2008 tarihleri arasında her türlü istihsal vasıtası ile sazangillerin avlanması yasaktır. Sazangillerin yasak olduğu dönemlerde her türlü su ürünleri avcılığı da yasaktır.

    2- 1 Nisan 2008 tarihinden itibaren, su ürünleri av yasağı süresince göle hiçbir surette balıkçı teknesi açılmayacak ve av yasağı süresi içerisinde tekne seyri yasaktır. Tüm balıkçı tekneleri kendi limanlarında toplu olarak karaya çekecektir.
    3- Yasak süresi içerisinde teknelerde, göl kenarında ve adalarda ağ vs. gibi her türlü istihsal malzemesi bulundurulması yasaklanmış olup, bulunduğu takdirde görevlilerce müsadere edilerek, yasal işlem yapılacaktır.

    4- Balık satış merkezleri ve fabrikalar yasak süresince kapatılarak, faaliyetlerini durduracaktır.Bu yerlerde yasağın başlamasından itibaren 24 saat içerisinde ellerinde bulunan balık miktarı Tarım İlçe Müdürlüğüne bildirilecektir. Tespiti yapılan su ürünleri, İlçe Müdürlüğümüzden izin alınmadan nakil ve satış yapılmayacaktır. Fabrikalara stok miktarına göre çalışma süresi verilecektir (Levrek için 15 Marttan itibaren, Diğer türler için 1 Nisandan itibaren).

    5- Avlanırken, naklederken veya piyasada satış yapılırken yakalanan su ürünlerine el konularak, satışı maliyece yapılacak ve kanuni işlemleri Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından yürütülecektir.

    6- Tüp, nargile, maske ile dalış yaparak, şnorkel ve su altı tüfekleri kullanarak, bomba, torpil, dinamit, kapsül ve benzeri patlayıcı maddeler sönmemiş kireç, elektrik cereyanı, elektroşok, hava tazyiki, parakete, ığrıp ve zıpkın gibi araçlarla su ürünleri avcılığı yıl boyunca tamamen yasaktır.

    7- 29 Ocak 2004 tarihinde yürürlüğe girmiş olan 1380 Sayılı Su ürünleri Kanununun bazı maddelerinde değişiklik yapan 4950 sayılı Kanun gereğince ağır para ve hapis cezaları idari cezalara dönüştürülmüş ve idari para cezası kesmekle Tarım, Jandarma ve Emniyet Teşkilatı mensupları yetkilendirilmiştir.

    8- İlçemizde 1380 sayılı yasanın 33 üncü maddesinde kendilerine yetki verilmiş kurumlarla, (belediye, emniyet, jandarma ve köy muhtarları) işbirliği içerisinde su ürünleri yasak ve tahditlerini mahallinde kontrolleri yapılarak kaçak avlanan su ürünlerinin istihsal sahalarında önlenmesi, yasalara aykırı harekete edenler hakkında 1380 ve değişik 4950 sayılı yasanın 36 ncı maddesi gereğince kendilerine idari para cezası kesme yetkisi verilen (İlçe Tarım Müdürlüğü, Jandarma ve Emniyet) elemanlarca işlem yapılmasına,

    9- Gemiler için verilen ruhsat teskeresine ait ruhsat numarasının, plaka olarak görülebilecek şekilde TEKNELERE yazılması veya takılması zorunludur.

    10- Adalarda balıkçılık dışı faaliyetlerde kullanılan teknelerin gidip gelmesini denetlemek amacıyla bağlı olduğu kooperatif veya muhtarlığın teklifi üzerine kaymakamlıkça izin verilmesine, bunların gidiş geliş yerleri ile sahiplerinin ruhsatlarının bildirilmesine izin verilen şahısların kimlik ve izin belgesini üzerinde bulundurmalarına, denetimin Kaymakamlığa, İlçe Müdürlüğüne ve Güvenlik güçlerine bırakılmasına;

    11- Her ne surette olursa olsun 01 Nisan 2008 tarihinde itibaren göle balıkçı teknesi çıkışına izin verilmeyeceğinden, tüm balıkçıların bu tarihten önce göl içerisinde atılı bulunan her türlü av malzemelerini gölden çıkarmalarına;

    12- Yasak süresince Beyşehir Gölü çevresinde sınırları bulunan Hüyük, Şarkikaraağaç ve Yenişar Bademli İlçe güvenlik güçlerinin de göl kontrolünde görevli elemanlar ile koordineli olarak çalışmalarının sağlanmasına;

    13- Güvenlik güçleri tarafından kara denetimlerinin daha etkin biçimde yapılmasına;

    14- Ruhsat teskeresi almadan su ürünleri istihsal edenler, ruhsat teskeresi almakla mükellef olmadıkları halde su ürünleri istihsal edenler ve ruhsat teskerelerini yetkili mercilere vize ettirmeden su ürünleri istihsal edenler hakkında cezai işlem yapılacaktır.

    15- Avcıların göl üzerinde her ne surette olursa olsun gemi ve kişi ruhsatlarını üzerlerinde bulundurmaları zorunlu olup, bulundurmayanlar hakkında yasal işlemler yapılacaktır.

    16- Yeni av sezonu döneminde 22 cm.den küçük sudak - kadife balığı ve 30 cm.den küçük Sazan balıklarının avlanması yasaktır.

    17- Yasak dönemde 37/2 Numaralı Sirkülerin Çizelge-5’e göre İç Sularda Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığı da yasaktır.

    18- Yasak sonrası (serbest) zamanlarda ise, Denizlerde ve İç Sularda Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 37/2 Numaralı Sirkülerin 10. Maddesi gereğince; Amatör olarak balık avlamak isteyenler, İlçe Tarım Müdürlüğünden Amatör Balıkçı Belgesi almak ve amatör balık avlama kurallarına uymak ve Bakanlık İl Müdürlüklerince belirlenen yerlerin dışına çıkmamak şartıyla;

    a) Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı ve olta takımı başına 6 adet iğneyi geçmemek.

    b) Boy limiti :Sudak- 22 cm., Sazangiller-30 cm.,

    c) Sayı ve toplam ağırlık limiti :Sudak-5 adet, Sazangiller-5 adet, bir türden avlanılan tek balık 3 kg’ın üzerinde ise 1 adet, tutulan tür tek veya karışık ise 3 kg’ı geçemez.

    d) Beyşehir Köprüsünden Karaburun mevkisi arasında kıyı bölgede olta ile balık avlayabilir. Buranın dışındaki bölgelerde amatör de olsa balık avlamak yasaktır.



    Yukarıda belirtilen maddeler halinde yazılan hususlar aşağıda isim ve unvanları bulunan komisyon üyelerince oy birliğiyle karara bağlanmıştır.



    Yukarıda alınmış olan kararların tüm su ürünleri avcı, alıcı, ve satıcılarına ilanen duyurularak yapılan ilan tutanağının İlçe Tarım Müdürlüğüne gönderilmesi hususunda gereği rica olunur.


    Bu Tarık ağabeyin dernek üyelerine gönderdiği metin;

    Sevgili arkadaslar,
    Asagidaki iletimizde sizlere bilgi verdigimiz konu hakkinda KKGM ve Beysehir Ilce Tarim Webine RASTGELE-DER olarak yapilan muracaatlarimiz sonrasi http://www.beysehirtarim.gov.tr/haberdetay.asp?bolum=102&uyeid=0 den de goreceginiz gibi hata duzeltilmis olup, alinan kararlarda sehven yer alan hatalarin duzeltildigi editorleri tarafindan webin ilgili sayfasi altina eklenmis, duyarliligimiza tesekkur edilmistir.
    Ayrica muracaatimiz uzerine KKGM tarafindan Konya Valiligine gonderilen yazi ektedir.
    Ayrica KKGM’de 19 Haziran 2008 tarihinde yapilan 2/2 teblig toplantisinda aldigimiz bilgiye gore Tarim ve Koyisleri Bakanliginca resmi bir yazi ile Icisleri Bakanligina bu ve benzeri konularda kisitlama ve yasaklama karari almaya ve duyurmaya KKGM’nin yetkili oldugu bildirilmistir.
    Tarik ERSAL
    RASTGELE-DER
    Yonetim Kurulu Adina.

    Bu da KKGM'nin uyarı ve düzeltme isteği metni ;

    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 27 Haziran 2008
  2. N@mık

    N@mık

    Yaş:
    54
    Mesajlar:
    4.240
    Şehir:
    Batı Akdeniz
    Favori Kamış:
    Bilgi, Deneyim, Emek, Sabır ve Nasib
    En İyi Avı:
    Kocaman bir hayaldi kaçan
    Tarık Ersal abime ve emeği geçen herkese saygılarımı sunarım:)
     
  3. rıfat yaman

    rıfat yaman RIFAT YAMAN

    Yaş:
    51
    Mesajlar:
    953
    Şehir:
    antalya
    Favori Kamış:
    alba star akina ve kamış
    En İyi Avı:
    yıl 1992 ankarada aynalı sazan 16.5 kilo
    bencede hakkın aranması lazım her yerde
     
  4. steelrock

    steelrock Burak

    Yaş:
    46
    Mesajlar:
    2.792
    Şehir:
    İzmir
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Mercan-Ağırlığı mühim değil,ben onun gelişini sevdim...
    Balık nesillerinin ve balıkçılığın sürdürülebilbesi adına emek veren, Tarık bey ve çalışma arkadaşlarına teşekkürlerimizi sunarız.
     
  5. smyrna

    smyrna Sevil Kurtoğlu

    Yaş:
    57
    Mesajlar:
    7.772
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Hak verilmez, alınır sözü bir kez daha kanıtlandı. Teşekkürler katkısı bulunan tüm dostlara :)
     
  6. yakup

    yakup Yakup

    Yaş:
    61
    Mesajlar:
    537
    Şehir:
    Alanya
    Favori Kamış:
    Elime hangisi gelmişse
    Favori Makine:
    Hangisi takılmışsa
    En İyi Avı:
    Daha değil
    Bir Konya'lı ve defalarca Beyşehir'de balık avlamış birisi olarak, Duyarlılığınız ve yapmış olduğunuz girişimler için şahsınıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederim.
     
  7. erkete_34

    erkete_34 ilhami

    Yaş:
    38
    Mesajlar:
    10
    Şehir:
    ist
    Favori Kamış:
    albastar olta ve makina
    En İyi Avı:
    2 kg cinekop
    valla sennur abla bi hayranın olarak tebrik ediyorummm :D:DD:D abla seni yakınlarda baskan falan gorursem sasırmam.saka bi yana gercekten cok uzun suredir uye deilim ama hakkaten "doga dostu" kelimesini soleyen seni gormus solemiş basarılarınızın devamını dilerim sennur abla saygılarımla
     
  8. simendifer

    simendifer Sennur

    Mesajlar:
    9.177
    Şehir:
    İstanbul
    Arkadaşlar teşekkürler ama tekrar söyleyeyim, benim şahsi başarım falan yok bu işin içinde. Ben sadece ilgilenebileceğini bildiğim RASTGELE-DER'e durumu bildirdim o kadar. Girişimde bulunan RASTGELE-DER'dir ve sonucunu da almışlardır. Şahsi olarak başvursaydım, muhtemelen dikkate almazlardı. Bu konuyu sadece bizlere örnek olsun diye açtım. RASTGELE-DER'e tekrar teşekkür ediyorum. :)