28/06/08 Güzlçamlı / Kuşadası Çupra Avı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Atto tarafından paylaşıldı.

1. Atto

Atto Atto

Favori Kamış:
    D.A.M Allround Tele Spin 240
    En İyi Avı:
    Levrek (800gr),Çupra (550gr)
    Selamlar;

Yer : Kuşadası - Güzelçamlı Limanı Civarı
    Saat: 9.00 Suları
    Kullanılan Takım: Tekli iğneli (Mustad 486 No:6), sıyırma kurşunlu dip oltası
    Kullanılan Yem: Canlı mamun
    Avlanan: 1 Adet Çupra 450 gr Civarı

Güzel bir av oldu. Çok uğraştırdı, çok didikledi ama sonunda pes etti :)

Çok cins bir deniz. Canlı yem sorunumuz var.

Şu sıralar levrek peşine düşmek için yem arayışındayım ki geçerken internet kafeye uğrayıp yazayım dedim.

Saygılar;

2. rıfat yaman

rıfat yaman RIFAT YAMAN

Favori Kamış:
    alba star akina ve kamış
    En İyi Avı:
    yıl 1992 ankarada aynalı sazan 16.5 kilo
    güzel bir paylaşım rasgele

3. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Tebrikler Atıf bey çok güzel çupra afiyet olsun. Aynı saatte tam hizsanızda denizde tekneden mercan peşindeydim bende , av verim vermeye başladığında geri dönmek zorunda kaldım iş için İzmir e dönmem gerekiyordu. Cins deniz derken neyi kasdettiniz merak ettim benim favori yerimdir o bölge tabi tekneyle avcılıkta ;)

4. furumar

furumar ali

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.750 Gr aynalı sazan
    sevgili Atıf güzel bir av olmuş biraz uğraştırmış ama olsun işin güzelliği orda değilmi daha güzel avlara dileğiyle

5. kalaycı

kalaycı Cuma

çuprayı özledik valla iskenderunda da yeni yeni başladı darısı başımıza dün kiloluk bitane kaçırdım

6. seymensedat

seymensedat SEDAT ERDEM

Favori Makine:
    RYOBİ 6000 VI
    Sevgili Atıf bulunduğun yer güzel bir avlak yer. Balıkçılardan hertürlü yem bulabilirsin karides,mamun,yengeç, çimçim, mürekkep balığı, ahtabot gibi, malzeme satanlardanda sülünez,borukurdu vede palet yemlerdende kullanabilirsin, rastgelsin yarın nasipse bende orada olacagım

7. seymensedat

seymensedat SEDAT ERDEM

Favori Makine:
    RYOBİ 6000 VI
    mümkünse palet yemlerin büyük boyunda olanları tecih et vede onagörede iğne seçimini yap sonuç alacagına eminim

8. Atto

Atto Atto

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Selamlar;

Şurada 3 gündür edindiğim tecrübem ile iyi bir balık yakalamak için canlı yem şart. Canlı mamunu levrek niyetine attim fakat şansıma cupra geldi. Canlı yemide sabah erkenden ekmek almaya balık - gıda markete gitmiştim. Tesadüf orada gördüm. Canlı canlı 1 bardak almıştım. Tabi şimdi canlı yem kalmadı.

Kurutulmuş boru kurdu,tavuk göğüsü,tavuk ciğeri,sardalya soslu dip kıbrıs ekmeği denedim ama nafile.

Canlı mamun - karides - teke bunlar gerçekten iş yapıyor. Limandaki balıkçılarla çok tartıştık bu konuyu. Birçoğu ile hemfikiriz.

Canlı yem temin etmeden balığa çıkmak pek içimden gelmiyor açıkçası. En azından kıyı avlarında.

Selamlar;

Avlak yerinin verimi konusunda pek tecrübem yoktu. Kayalık ve hafif koy oluşu balık yapabilir diye düşündüm. Kullandığım mamunlar ölünce pek verim vermemeye başladı. İlerliyen dakikalarda birkaç vuruş daha aldım baktım kesildi ve döneyim artık dedim.

Cins deniz derken :) kıyı balıkçılığı nerdeyse ölmüş. iki yıl önce tekne ile avlanmıştım kolyos ve mercan gerçekten boldu. Burada kıyı balıkçıları ile iç içeyim. Çoğunlukla kıbrıs ile kefal avlamaya çalışıp bütün gün şamandıra atıp şamandıra çekiyorlar. Marmara denizine göre kıyı balıkçılığı öpey bir ölü durumda.

Saygılar;

9. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    atıf tebrikler kardeşim

10. Atto

Atto Atto

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Arkadaşlar güzel dilekleriniz için teşekkür ederim

11. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    atıf tebrikler kardeş bir burdasın bir orada inşallah peşinde olduğun levreğe kavuşursun sana rast gele :) :)
    bende bu hafta sonu balıkesir/burhaniyede olacağım bakalım ben neler yapacağım gerçi mevsim itibarıyla pek umutlu değilim genede kısmet belli olmaz:confused: :) :)

12. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Merhaba Atıf bey aslında bulunduğunuz mevkide fazla kıyıdan avlanan kimse yok çoğu avcılar tekneyle çıkıyor balığa . Ama kıyıdan mırmır çipura ki siz aldınız levrek ki genelde kefal yavrularının bulunduğu yerlerde birde tabiki kıbrısla kefal güzel av verir. Yem konusunda haklısınız o kullandığınız yemleri pek kimse kullanmaz burada , mamun, sülünez, teke, çim çim karides , sardalya , kabuklular kullanılır . Çünkü bu yemleri bulabildiğiniz bir yer orası o yüzden alternatife gerek yok bence :) Saygılarımla...

13. Atto

Atto Atto

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Abi selam

Malum senelik izin tatilimi burada geçiriyorum. Dedik birde balıklar ne alemde onlarada zaman ayıralım gelmişken ama yem sıkıntımızvar malümunuz.

Saolsun arkadaşlar yazmış levrek için kıbrıs ile yavru kefal avlama planındayım. Bakalım kısmet inşallah onuda enseleriz :)

Saygılar

14. osman4545

osman4545

ali abicim merhaba sana bi sorum olacaktı önümüzdeki cumartesi akşamı demirköprüye gidecektim sazana veya yayına sence daha erkenmi yoksa gitsem verim alabilirmiyim ne tür yem kullanayım bilgilendirir sen sevinirim

15. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    küçük ispari'leride yem olarak kullanabilirsin