Merhaba sevgili dostlar,değerli arkadaşlar.Öncelikle,uzun bir aradan sonra sizlerle sargoz avımı paylaşacağım için gerçekten çok mutluyum.Uzun aranın sebebi işlerimin yoğunluğu idi,senelik iznimi kullanıp doğru balığa dedik ve sizlere güzel birşeyler sunduysam ne mutlu bana.Dün aldığım bir telefonda tanıdık bir ses,akşama sargoza varmısın diyordu.Arayan benim en büyük kankam Abidin idi.Tilkiye tavuk güdermisin demişler,oda gülmekten söyleyemem demiş,misali ben de telefonda gülmekten geliyorum diyemedim anlıyacağınız. Yer,Nemrut Körfezi Batıçim iskelesi olarak düşünülümş ve yem alımı ellerimizden öpmüş,bizde seve seve yemlerimizi tedarik ettik,GAZOZ'umuzu,erzağımızı alıp akşam üzeri av yerine vardık.Oltalar bildiğiniz gibi,0,30 misina ucuna bağlı Mustad 496/5 siyah iğne.Havanın kararmasını beklerken bir yandan esen poyrazın serinliğini tadarken bir yandan da gazozumuzun tadına bakıyorduk.Hava güzel,ortam güzel,bir de sargoz olursa ne güzel olur diye düşünürken,uzaktan gelen bir ses hiçte yabancı gelmiyordu.Gelen,iş yerinden arkadaşımız Alaaattin vardiyasını tamamlamış ertesi günün hafta tatili olmasından dolayı bunu bir fırsat bilmiş ve bize güzel bir sürpriz yapmıştı.Hemen onada iki takım hazırladık soframıza davet ettik. Hava da bu ara iyice kararmıştı ve artık zamanı deyip,oltalarımızın orucunu denizle bozduk.İlk bir saat hiç vuruş yoktu ve ben bugün de hüsran olacağız diye düşünürken,ufak bir kasnak yürüyüşü,hepimizi o noktaya odakladı.Meraklı bakışlarla kasnak yürüyecek mi diye bakarken,kasnak adeta havada uçup önündeki takoza çakıldı.(olayda bahsi geçen takoz,kasnak denize gitmesin diye önüne koyarız)Yerimden fırladığım gibi kasnağın başındaydım,kesik kesik kafa atışlarıyla gelen,çoktandır yüzüne hasret kaldım arkadaşım Sargozdu.Arkadaşım diyorum çünkü ben onları çok seviyorum.Uzun bir süre geçmişti yine tık yok,alınan tek parçaydı ve Abidin şunun gözüne baksana körmüydü diye bana takılıyordu.O an kulaç değştirmeye karar verdim ve su üstünden 15 mt aşağıya indim,daha önce denemediğim bir mesafeydi,her zaman ya dip üstü 2 metre ya da su üstünden sonra 8 metreye atardım.Abidin takılıyordu,ben sargoz olsam o kulaçta hayatta gezmem diye fakat tak diye gelen ses Abidine en güzel cevaptı.Arkasından bir daha,bir daha,keyfim yerine gelmişti,geçiş güzargahlarını bulmuştum,ama burası Nemrut'tu burdan çıkmak için bizi hesaba katmaları gerekiyordu.Poyraz ilerleyen saatlerde üşütsede,yapmış olduğumuz koşuşturma sayesinde terlemiştik bile.Bu koşuşturma arasında acıktığımızı farkedip,kendimize içinde tulum peynir rendesiyle beraber güzel bir çoban salata,köy ekmeği,ve sıcacık çayımızla güzel bir kahvaltı yaptıktan sonra kaldığımız yerden devam ettik.Hava aydınlanıyordu ve yorgunluk iyice üstümüze çökmüştü,artık tadında kalması gerekiyordu ve toparlanıp avımızı sonlandırdık.Sonuçta şunu düşündüm,hayat herşeyiyle çok güzel eğer yaşamayı biliyorsan.Selamlar. YER: Nemrut Körfezi YEM: Sülünez,Boru Kurdu OLTA :0,30 Sufix Misina,Mustad 496/5 siyah tek iğne
Tebrikler Mehmet çok güzel bir av ve çok güzel sıcak dostane bir anlatım olmuş paylaşım için teşekkürler.
Tebrikler Mehmet..Uzun zaman sonra belliki saargozlarda seni özlemiş..Paşa paşa hasret gidermişsiniz.. Sargozlar harika görünüyor afiyet olsun
Tebrikler. nemrut limanının iyi bir avlak olduğunu duymuştum. ama çalışanlar dışında bizlerin giremeyeceğini sanıyorum
Sevgili Onur abi biz orada çalışmamıza rağmen bize bile yasak fakat kıyılar serbest kıyıdan takılmayı düşünürsen bi kaç yer tarif edebilirim.Selamlar.
Sevgili Ahmet teşekkürler,Nemrut Körfezi,Yenifoça yolu üzerinden giderken İzmir Demir Çelik fabrikasının oradan içeriyo doğru giriyorsun limanlara giden yol orası kolaylıkla bulabilirsin.Selamlar.
güzel bir anlatım güzel bir av ve 10 numara balıklar fazla söze gerek yok bu güzel avların devamını diliyorum
tebrikler kardeş çok güzel bir paylaşım bende aliağada ikamet ediyorum şu sargozlarla sayende arkadaş olabilirmiyim beraber balığa gitme imkanı varmı acaba?
Sevgili Uğur fırsat buldukça neden olmasın inşallah birgün beraber gideriz sende özlemini dindirirsin.Selamlar.