Sazan için harika bir yem buldum (sanırım...)

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında darkdream1977 tarafından paylaşıldı.

  1. darkdream1977

    darkdream1977

    Mesajlar:
    451
    Şehir:
    Tokat - Turhal (Samsun )
    Favori Kamış:
    mantarlı - makinalı takım
    En İyi Avı:
    yayın 8 kg ( elle :) )
    20 Temmuz tarihli oldukça doyurucu ve başarılı geçen avımla ilgili raporu Varmı sazan gibisi (http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=21466)başlığı altında sizle paylaşmıştım.
    O avda kendimin icadım olan(belki başkası önceden denemiştir,bilemiyorum) hamurun tarifini vereceğim şimdi....

    Bize lazım olan malzemeler yumurta beyaz un ve şeker.
    Ama bence asıl canalıcı madde trabzon ekmeği tozu :)
    Bu nasıl bir şeydir dediğinizi duyar gibiyim.
    Hemen anlatıyım...
    Mutlaka etrafınızda Trabzon Taş Fırın Ekmeği satan bir yerler vardır.
    Hani yuvarlak kocaman ekmekler ve onları dilimleyen makinaların olduğu.
    İşte öyle bir yere gidiyoruz ve makinanın ekmek keserken kırıntılarını biriktirdiği hazneden rica edip bir poşet alıyoruz.
    Bu ekmek kırıntıları genelde ekmeğin sert olan kabuk kısmından oluşuyor.
    Ama bunu elerseniz bolca galeta unu gibi bir toza kavuşursunuz.
    İşte bende öyle yaptım,bir tanıdığın trabzon ekmeği kestiği makinasından bu kırıntıları aldım,eledim,yumurta ,azcık şeker ve beyaz unla karıştırdım.
    Beyaz unu üçte 1 oranında koydum.
    Ortaya kahverengi bir hamur çıktı.
    Üstelik ekmek kabuğu tozundan yapıldığından olsagerek kancadanda kolay kolay düşmüyor ve kendine has güçlü bir kokusu var.
    ben denemek için yapmıştım ve beklemediğim kadar güzel bir sonuç aldım.
    Resmen saldırdı balıklar hamura.
    Hamur bitince ekmeğe döndüm ama ne yalan söyleyim o kadar da randıman alamadım.
    Birde arada önümü yine bu hamurla az miktarda yemledim.
    İster nasip deyin,ister hamur işe yaradı diyin,sonuçta güzel bir av yaşattı bana o hamur.
    İmkanınız varsa sizde deneyin ve sonucu bizle paylaşın.
    Ayrıca bu ekmek tozu,beyaz un,yumurta ve şeker karışımlı hamura galeta unu,mısır unu vanilya gibi şeyler de eklenebilir.
    Boili kullanan arkadaşlarda bunları biraz haşlarlarsa sanırım iyi boili olur.
    hem koku salınımı güzel hemde dayanıklı.
    ve sazanla dün hiç dayanamadılar :D
    Uöarım size faydası olur,
    Herkese bol şans...
     
    Son düzenleme: 22 Temmuz 2008
  2. summerset

    summerset Barıs Tufan

    Yaş:
    44
    Mesajlar:
    103
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    lineaeffe fishing ferrari extreme 2000 surf kamış ; tubertini gorilla surf makine
    En İyi Avı:
    50 cm kofana ;2 kg kalkan
    fırsat bulup gittiğim ilk tatlı su avında bu tarifi deneyeceğimden emin olabilirsin ; paylaşım için teşekkürler
     
  3. darkdream1977

    darkdream1977

    Mesajlar:
    451
    Şehir:
    Tokat - Turhal (Samsun )
    Favori Kamış:
    mantarlı - makinalı takım
    En İyi Avı:
    yayın 8 kg ( elle :) )
    Sonuçtan bizi de haberdar et olur mu
     
  4. Conqueror

    Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

    Yaş:
    42
    Mesajlar:
    10.402
    Şehir:
    Edirne / Kutlutaş
    Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Teşekkürler paylaşım için
     
  5. Baracuda76

    Baracuda76

    Mesajlar:
    329
    Şehir:
    Eskişehir
    Favori Kamış:
    Daiwa Kamış, Silstar Cx80 Makina
    En İyi Avı:
    3.350 gr Aynalı Sazan
    Hamur konusunda vermiş olduğunuz yem tarifi için teşekkürler. Bu yemle en çok hangi büyüklükte balık yakaladınız?
    Bu tarifin basit bir şekli ise şöyle: 1-2 günlük bayatlamış ekmeğin içi 1 yumurta sarısıyla karıştırılır. Alın size çok pratik bir hamur. Makaralı ile ileri mesafelere atımlarda sağlam durur.
     
  6. avcı22

    avcı22 Mesut Turan

    Mesajlar:
    761
    Şehir:
    edirne
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Hamur tarifleri güzel de Edirne'de sazanlar ekmeğe gelmiyor.Sadece kefal.Bizimkileri sadece solucan istiyor.
     
  7. 56561

    56561 Yücel

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    2.535
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Unda bulunan sanırım adı peptin olan protein hamura esneklik ve lezzet verir, peptin maddesi beyaz un üretilen yüksek kalite buğdayda azdır, bu yüzden beyaz unla yapılan ekmeklerde kıvamlanmayı sağlamak için bazı katkı maddeleri kullanılır, trabzon ekmeğinin yapıldığı sarı buğday gibi türlerde ise peptin oldukça boldur ve doğru kıvamın sağlanması için ekstra bir katkı maddesinin kullanılmasını gerektirmez.
     
  8. CoNTRoLLeR

    CoNTRoLLeR Bekir K.

    Mesajlar:
    807
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Linea Effe OYSTER CAST 4.20 mt. SURF kamış ve 60 lık 4 bilyeli noname makina.
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    Paylaşım için teşekkürler, bu akşam yada yarın sabah deneyeceğim... Sonuç alabilirsem raporumu yayınlarım ;)
     
  9. darkdream1977

    darkdream1977

    Mesajlar:
    451
    Şehir:
    Tokat - Turhal (Samsun )
    Favori Kamış:
    mantarlı - makinalı takım
    En İyi Avı:
    yayın 8 kg ( elle :) )
    sadece bir avda deneme şansım oldu ,ama şunu söyleyebilirim el oltasıyla yakalanan balıkların % 90 ı bu hamura geldi.
    Hamur bitip ekmeğe döndüğümde randıman alamadım.
    belki hamurdan belki saat faktöründen belkide balığın çekilmesinden ama ekmekle nadir aldık.
    Öte yandan gittiğimiz gölette zamanında büyük sazanlar vardı ama malum kuraklık burayada zarar verdi.
    Şimdi gölde ne kadar büyük sazan vardır bilmiyorum ama 35 cm -40 cmlik sazanlar geldi.
    bunun yanında parmak kadarlarıda geldi.
    artık nasip olursa bir dahaki haftaya tekrar deneyeceğim bakalım o zmaan neler oluyor...
     
  10. rifatyontar

    rifatyontar

    Yaş:
    39
    Mesajlar:
    150
    Şehir:
    Uşak
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    tatlı su kefali 2,5 kilo
    slm

    ben daha öncede bi tarif vermiştim onu tekrarlıyım sazan avcıları için; 2klo civci yemi(yemcilerde mevcuttur), 1klo un, 5 yumurta,5li paket toz vanilya.bu karışım gerçekten okadar güzel av yaptırıyo ki anlatamam bulunduğunuz avlak bu yeme alışkın olmasa bile tuttuğunuz balığa sizde şaşırıcaksınız.şöyle bakınca yaş pasta tarifi gibi gözüküyo insan göle atarken 4 tanede mum takıcaz mı üstüne diye düşünmüyo diil tabi:D ama gerçekten tavsiye edrim..rastgele
     
  11. ZiZiM

    ZiZiM

    Mesajlar:
    111
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    0,00002 kg istavrit (:
    trabzon ekmeğinde ekşi maya kullanılıyor büyük ihtimal ondan olsa gerek:)
     
  12. estergon_44

    estergon_44 mahmıt

    Yaş:
    44
    Mesajlar:
    121
    Şehir:
    kenya
    Favori Kamış:
    LINEAFFE 5-CURVE 4,20CM
    selimcim yaklaşık 1 hafta önce amasyadan geldim.3-5 gün kaldım.giderken turhala da uğradım.işin aslı aklıma gelmedin değil.ama nasıl bulabilirim düşüncesi ile fazla beklemedim.şöyle bir ilçede tur atıp çıktım.söylediğin yem tarifini amasya uluköy barajında denedim.hakikaten oldukça güzel bir yem.ben önce bu hamurdağılır diye düşünüyordum.ama hiç düşündüğüm gibi olmadı.aynı cam macunu gibi oldu.düşmesi imökansız görünüyordu.işe yaramasına gelince sana katılmamak mümkün değil.malatyada trabzon ekmek satan yer çok az.o yüzden bu fırsatı bulup bulamayacağımı bilemiyorum.ama illaki malatyadada denemek istiyorum.selamlar...
     
  13. azdiha

    azdiha MEHMET BİLGİN

    Yaş:
    52
    Mesajlar:
    16
    Şehir:
    kocaeli
    Favori Kamış:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    dağ alası 35 cm
    içine bir de kakao katıp denedim daha başarı sonuç aldım. Tabi başarı bağıl olarak, belki kakao katmasaydım da aynı verimi alacaktım bilemiyorum. Şimdilik kakao kullanarak hamur yapıyorum.
     
  14. hakcet

    hakcet Hakan ÇETİN

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    59
    Şehir:
    KAYSERİ
    Favori Kamış:
    ALBASTAR 3233 LEADER
    Favori Makine:
    ALBASTAR PASSHA 50
    En İyi Avı:
    sazan
    civciv yemi

    Ben yamula barajında mısır hamuru ile avlanıyorum ve sonuç olarak iyi sonuç aldım.Mısır unu, buğday unu, vanilya , şeker ve civciv yemi ile hazırlamış olduğum hamurdan pek verim alamadım.Ayrıca civciv yemi olan hamura daha çok tatlı su kefalinin geldiğini gözledin.selamlar
     
  15. sauber

    sauber Metin KESİM

    Yaş:
    45
    Mesajlar:
    33
    Şehir:
    Amasya
    Favori Kamış:
    Remixton Buffalo 360
    En İyi Avı:
    Ben kaçanlara yanıyorum
    Bu tarifi sezonun ilk avında kullanıp rapor yazıcam arkadaşlar...
     
  16. aliselim66

    aliselim66 ali selim şahin

    Yaş:
    43
    Mesajlar:
    22
    Şehir:
    konya merkez/yozgat
    Favori Kamış:
    discovery
    Favori Makine:
    cormoran corcast
    En İyi Avı:
    1 kılo bıldıgın sazan
    selim bey tarifi kendimce uygulayıp yaptım denedim ve sonuçları yazıyorum

    - büyükbir alışveriş merkezinin ekmek kesme makinasında arta kalan kırıntıları istedim. burası sadece trabzon ekmeği üretmesede , t.ekmeğide aldığım kırıntıların içinde mevcuttu.büyükçe bir poşete doldurdular sağolsunlar.

    - poşeti açtım ekmek kırıntıları bu kadar mı güzel kokar. kendine özgü bir koku ve aroması vardı yarım metreden hissettiğim. dedim bu iş yapar :)

    - sert olan kırıntı ve biraz büyük parçaları rondodan geçiresim geldi. ve sonuçta aromatik kalın bir un elde ettim

    - iki farklı boili yapayım dedim pişmemiş ve pişmiş hamur topları olsun dedim. kancada durur durmaz gölette süpriz bir şey olmasın diyerekten

    - 2 tabak altı kırıntı ununa( heralde adı galeta oldu şimdi) un ekledim taki hamur kıvamına gelinceye kadar,yoksa dağılıyordu. birazda şeker
    sonra 1 adet yumurta

    yumurta o güzelim kırıntı ununun kokusunu bastırdı.keşke koymasaydım
    dedim
    zaten sizin verdiğiniz tarifde de yok yumurta. artık sazancı refleksi olmuş .kırdım içine :)

    neyse 2-3 dak nohut fındık ve biraz fındıktan büyük şekilde hamur toplarını suda kaynattım.

    - bir kısmına pişirmeyip iki farklı yemle gölete gittim


    - pişmemiş boililer dağılıyordu.atış esnasında. kıvamını ayarlayamamış olabilirim

    - pişmiş boililerle 4-5 balık tuttum.



    özet olarak yumurtayı karışımıma koymasaydım.daha baskın daha aromatik daha kokulu bir hamur elde etcektim. Hala elimde bu undan var bir daha ki sefere içine fazla karışım yapmadan, ekmek kırıntı ununu dağılmayacak şekilde , pişirmeden boili yapmak.
    Bnun için tavsiyesi olcak forumdostlarınn yardımını istiyorum

     
  17. Satocan58

    Satocan58 Sadik Günes

    Yaş:
    44
    Mesajlar:
    20
    Şehir:
    Sivas
    Favori Kamış:
    Silverman Silver Flash Power Wave Boat
    Favori Makine:
    Balzer RSL 630
    En İyi Avı:
    13 yasinda 10 kilo Sazan..
    Hocam isin sirri ekmekde degil mayada. O koku yokmu o koku)) Insani mest eder, demekki baligida mest etmis..)))
     
  18. harunavci

    harunavci harun

    Yaş:
    39
    Mesajlar:
    42
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    Alba star
    Favori Makine:
    Silstar
    böyle güzel tarifi bizlerle paylaştığın için teşekkür ederim.