Okuma powerliner PL-865 te mekik teli sorunu

Konu, 'Makineler' kısmında safaklarda tarafından paylaşıldı.

1. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    çeşitli kamış ve makineler
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    Selamlar...

Yaklaşık 1 ay önce bu makineyi aldım... Aldıktan sonra en fazla 4-5 kere kullandım... Makinenin mekik telini her pozisyonda açamıyorum... Belli pozisyonlarda kasıyo ve açılmıyo... Ama kolu biraz çevirince az konum değiştirince açılıyo... Dikkat ettim hep aynı yerlerde açılmıyo... Oysa bundan
    önceki avlarda böyle bir sorun yoktu... Hor kullanmadım makineyi... Gayet rahat sarımlar yaptım... En son avdan sonra eve geldiğimde makine kolunu çevirirken makinede çok hafif titreme oluyo... Sizce sorun nedir... Cevaplar için şimdiden teşekkürler...

2. Bazı makinelerde Özellikle shimanolarda bazı modellerde makinenin kamışa sabitlendiği sap kısmındaki yapı nedeniyle mekiği sabitleyen roller tarafı burayla aynı düzleme gelirse açılmaz..(bunun avantajı vardır) ancak sizin kullandığınız makinede yapı itibarıyla böyle bir durum söz konusu değil..Çok emin olmamakla birlikte mekik yayınız defornme olup belirli bir açıda eşit genişlemiyor olabilir..Özellikle misinayı saran bilyanın olduğu kısım yukarıda olduğu zaman yapıyorsa muhtemel sorun budur..Ancak başka bir yerden kaynaklanıyor olsa bile kolayca çözümlenebileceğine eminim:)

3. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    Ben bi daha bakayım... Hangi pozisyonlarda yaptığına... Belkide böyle bir özellik gerçekten vardır Erdal abi ne dersin:D
    Şaka bi yana daha önce hiç yapmadı... Halbuki makineye gözüm gibi baktım... 1ayda ne olabilir ki? Aynı makineye sahip olan varsa olup olmadığını çözebiliriz...
    Ayrıca yeni aldığım ryobi ecusima 6000 VI da böyle bir sorun yok...

Bu arada cevap için sağol abi;)

4. Senin makinede böyle bir özellik olması yapı itibatıyla mümkün değil..Özellik yerine sorun olduğu kesin:(

Ryobilerde böyle sorunlar olmaz..neden??..Çünkü hep yazdığım gibi kalteli ve sağlam makinedirler..;)

5. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    Makara hem ileride hem geride farketmeksizin hep bu pozisyonda sorun yaratıyor...

Son düzenleme: 26 Temmuz 2008
  6. Yani 2 mesaj yukarıda dediğim gibi kamış bağlantı yeri ile aynı düzlemde;)

7. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    Yani sorun var mı yok mu şimdi:confused:

Son düzenleme: 26 Temmuz 2008
  8. Bence sorun var..Çünkü bu makinenin yapısı gereği bu durum olmamalı:(

9. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    Abi üzüldüm şimdi:D 3-4 kullanımda nasıl bozulur aklım ermedi...

Neyse aldığım yerle görüşücem artık...

10. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    Diğer makinelerimi kontrol ettim... İlginçtir ki:D

tam 10 senelik albastar GL50 makinemde de aynı pozisyonda mekik kolu açılmıyor...

ryobi ecusima 6000 de de aynı bölgeye yakın bir yerde mekik kolu açılmıyor...

Acaba bütün makinelerde böyle mi???

11. albatrosyuksel

albatrosyuksel yüksel KORKMAZ

Favori Kamış:
    bir makine bir kamış...
    selam

öncelikle selamlar aynı makineyi bende kullanıyorum bende demekki rast gelmedi ama msj ını okuduktan sonra denedim aynı pozisyonda evet açılmıyor demekki sorun yok için rahat olsun...

12. Benim kullandığım 13 makinenin sadece 2 adedi nedeni açıklanabilecek şekilde bu noktada açılmıyor..diğerlerinde hiçbir sorun yok..;)

13. Mekiğin(klepe) bu noktada açılmamasının nedeni ne olabilir sizce..Klepede roller tarafındaki kapağın altında bir klepe yayı vardır"v"şeklindeki bu yay klepe açıldığında gücünü yenerek aksi yönde yüklü hale gelen bir yaydır..Diğer tarafta ise yay olmaz..Eğer açılmıyorsa mutlaka mantıklı bir açıklaması olmalı..Eğer gözle görülebilir bir açıklama yok ise kesinlikle bu yay ile ilgili bir sorun olduğunu söyleyebilirim..Göz ile görülebilir açıklamadan kastım eğer klepe açıldığında roller kısmı makine bağlantı sap kısmı tarafından engellenmesi..Bunu shimanoların bazı modellerinde ,bazı daıwalarda raslamak mümkün..Bunun nedeni misina salım anında rollerin olduğu tarafta misinanın makaradan ayrılırken bir açı oluşturmasını ve dolayısıyla sürtünmenin engelenmesidir..Ancak bu okuma modelinde resimden anlaşıldığı kadarıyla kol yapısı gereği böyle bir durum söz konusu değil.

14. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    @albatrosyuksel

bu arkadaşında makinesinde böyle bir durum olduğuna göre bu bir tesadüf olamaz sanırım...

15. DrDinazor

DrDinazor yiğit saraç

MERHABA
    konun üzerinden 3 yıl geçmiş olmasına rağmen bu makina hakkında bilgi ararken formda bu konuyu gördüm. Verilen cevaplar yeterli bir açıklama getirmediği için sanki makinanın bir hatası varmış gibi görünüyor. Bu bir hata değil. Tüm makinalarda olduğu biri bunda da mekik teli açıldıktan sonra kolu çevirdiğimizde mekik teli otomatik kapanması gerekir. Bu işi her makinede farklı açıda çalışan bir pim gerçekleştirir. Bu pim mekik teli açılınca geri hareket eder ve dışarıya doğru bir çıkıntı yapar, onun karşılığını oluşturan diğer çıkıntıyla ançak 360 derecede bir karşılaşırlar. siz kolu çevirdiğinizde çıkıntı noktası ile pim karşılaşır ve pimi yerine iter. Pim yerine giderken mekik teli eski konumuna gelir (kapanır). Eğer siz mekik telini bu pimi iten çıkıntının karşı karşıya geldiği noktada açmak isterseniz mekik teli açılmaz.

16. doctor

doctor Ferdi

Favori Kamış:
    Italcanna futura
    Favori Makine:
    shimano twen power 8000 Pg
    En İyi Avı:
    Kofana 2 kilo 300 gr
    Selamlar,

Makinanızda herhangi bir sorun yok, açılmamsının sebebi sarma telinin atış esnasında kapanmamasıdır..(Eğer doğru konumda yapıyorsanız) sorun yaşamasınız.. Güle güle kullanın..

17. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Dün bende bu cihazdan aldım yanlız çevirme kolu metal olanından. dediğiniz gibi bu noktada tel açılmıyor arıza değil ama kulllanımına alışmadığım için zorlandım biraz..