abiler bu aralar izlediğim videolarda ve av bayii lerinde yapılarn muhabbetlerde kvok un yayın avında çok etkili olduğu öğrendim peki ben kıyı avcısıyım bu kvok sadece teknedenmı kullanılıyor yoksa kıyıdan bi taş üzerinden falan kullanılanbilirmi?
yayın avında kullanılan kayıkla gezerken suya vurarak yayını çağırmak için kullanılan alüminyun tencere kapağına benzer birşey
abicim bnde anlamadım ama yayın deli oluyo bu sese dayanamıyo hayvan %90 oltaya vuruyo yani bi yerde okudum balığın açlık hissini uyandırıyomuş diolar ama bilmiyorum bn kıyı avcısıyım kullanabilirmiyim die açtım konuyu abi sence kıyıdan bir taş üzerinden kullanılabilirmi ?
yayın meraklı bir balıktır bunun açlıkla alaksı yok ses duydumu gider ama bu tekniği kıyıdan kullanamazsın
dağılır ama kıyıdan dağılır balıkta kıyıda insanların olduğunu bilir ama tekneden yapınca bunu anlayamaz hem ses çıkarmak için illaki enstüman gerekmez bazen yakaladığın bir balığı su kenarında bağlayıp arasıra ipini çekiştirip şapırtı yapmasının bile faydasını görebilirsin
tamam abi çok saol bilgilerdrdiğin için ayıp olmassa bişi daha sorcam abi bn EDRİNE/SÜLOĞLU BARAJINDA avlanıyorum bu sezon 6 kg bi yayın aldım canlı balıkla senn bildiğin başka yöntemler varmı
bu linki bir incele http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=11188tüm yemler mevcut hepsini sırasıyla denersin
Herkeze iyi Aksamlar , http://www.afyontarim.gov.tr/su/suurunleri/yayinbaligi.htm Linkinde Kvok 'lu avlanma izah edilmis. Asagidaki linktede cesitleri gösteriliyor. http://www.cs-tackle.de/cstackle/wallerfischen-wallerhoelzer-c-96_131.html ....... Tokmagin sapi, tutan kisinin parmaklarini rahatca oturtacagi sekilde cukurluklar ihtiva eden bir yapida. Diger ucu ise daire seklinde ve düz . Dikine kaldirilip suya vurulmasi sinucu cikan gürültüyle yayilan ses dalgalari yayini rahatsiz edip aksiyona geciriyor . Farkli ve özel agaclardan yapilma bircok tipi var .
abi plevne marşına bayılıyor yayınlar denedim yaa abiler şaka bir yana gerçekten çok etkili bir yöntem ama teknem yok botum yok kıyıdanda kullanımlaz dedi abilerim onun için kullanamıyorum :S:S
Evet arkadaşlar bunda 1.5 -2 ay evvel Damimarkadan bir grup balıkçı gelip süloğlu barajında belgesel niteliğinde çekimler yapmış bu çekimlerde bu kullanılan yöntemle güzel yayınlar almışlar .Bence denemek lazım
abi 16 tane galiba hepsi 15-20 kg nun üzerinde yayınlar almış adamlar ama hepsini salmışlar sadece belgesel için yani
yayında kvok kullanımı sadece tekne veya bot ile olur...Aytekin abininde dediği gibi kıyıdan kullanılması taktirde oluşan ses sonucu balık kıyıda insanların olduğunu anlar ve o bölgede başına gelecekleri bildiğinden pek yemlenmeye sokulmaz...kvok, izlenimlerime göre oltanın atıldığı bölgenin tam üstünde uygulanır...bildiğim ve faydasını gördüğüm tek şey var, o da kıyıdan şıpşıp ile ufak balık yakalanırken balığı kıyıya çekerken çıkardığı sesler o bölgede ufak balık olduğu büyük turna ve yayınlar tarafından algılanır ve balıklar o bölgeye harekete geçerler...yani nerede yem varsa, büyük balıkta ordadır... saygılar...
çok teşekkür ederim abi bilgilendirdiğin için bnde ozaman yakaladığım istrailleri falan iple bağlayıp suya salsam onların şıpırtılarıda olurmu ??
aslında ben belirttiğim bu taktiği bir balık avı belgeselinde izlemiştim(yayın avında)....adamlar şıpşıplarla el kadar balıklar yakalıyor ve bu balıkları çekerken balıklar suyun üstünde şapırtı çıkarıyorlardı...vuyun altına konulan bir kamerada ise yayın balıkları gözleniyor ve çıkan şapırtılar üzerine yayın balıkları seslerin geldiği tarafa doğru harekete geçiyorlardı...bazı balıklar suyun üstünde atlarlar...yaralı balıklar ise ölmek üzere iken suyun üzerine çıkar ve burada hareketler yaparak suda şapırtı diye tabir ettiğimiz sesler çıkarırlar...büyük balıklar sağlıklı balıklara pek saldırmazlar...büyükler yaralı balıkların peşindedir!!!....ve şıpşıplarla tutulan bu balıkları kıyıya çekerken balıklar suyun üstünde şapırtılar çıkarır ve benimde belgeselde izlediğim gibi yayın balıkları seslere kulak verir ve o bölgeye harekete geçer...ve oltalara canlı kurbağa ve balık takmanın çok faydası vardır... bizler balıktayken büyük balık çıkmadığında şıpşıpla ufak balık yakalayarak eğlenmeye çalışırız...ve o bölgeyi yemleriz...o bölgeyede yüzlerce ufak balık gelir...eğer gölde turna balığı varsa ufak balık kolonilerini takip eder ve bir yerlerde saklanarak zayıf balıkları gözlerler...ve bizde kıyıdan ufak balık yakalarız ve ufak balık oltaya yakalandığında oltadan kurtulmak için çaba harcar...büyük turnalar ise bu balığı kendisine hedef olarak seçer ve aniden o balığa saldırır...ve bir oltayla(iğne ile) 2 balık yakalamış olursunuz ama balığın misinayı kesme ihtimali %90 dır ...ve bu da başka bir gerçektir...bu olaya çok kez şahit oldum ve yaşadım... saygılar...