BALIK AVI Cengiz Balıkçılık Av İstanbul
SPOT BALIK, 'Hayata olta at!' SPOT BALIK, 'Hayata olta at!'

















































Go Back   BALIK AVI > Güncel > Sohbet
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol


en güzel sazan nasıl yenir (yemek tarifi )

Cevapla
08-08-2008, 01:49   #1
kurtuluş
kurtuluş / istanbul
 
kurtuluş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 384
Favori Kamışı: turna fresh surf carbon 4.20 250 atar kamış + okuma 5 bilyalı makine
evet okudunuz sizce en güzel sazan nasıl pişirilir.
ızgara sazan

fırında sazan

buğlama sazan

haydi sazancılar gösterin kendinizi
kurtuluş çevrimdışı  
08-08-2008, 01:57   #2
N@mık
 
N@mık - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 4.311
Favori Kamışı: Bilgi, Deneyim, Emek, Sabır ve Nasib
En İyi Avı: Kocaman bir hayaldi kaçan
Tuzda sazan duydum ve tadı burnuma geldi ama denemedim.

Ama çamurda sazan derim ben. Çocukluk yıllarından damakta kalan tadı hatırlayıp.
N@mık çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
08-08-2008, 01:59   #3
kurtuluş
kurtuluş / istanbul
 
kurtuluş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 384
Favori Kamışı: turna fresh surf carbon 4.20 250 atar kamış + okuma 5 bilyalı makine
evde bunu nasıl yapcaz abi
genel soru bu aslında
ama bende duydum çamur olayını mükemmelmiş.
kurtuluş çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
08-08-2008, 02:10   #4
N@mık
 
N@mık - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 4.311
Favori Kamışı: Bilgi, Deneyim, Emek, Sabır ve Nasib
En İyi Avı: Kocaman bir hayaldi kaçan
Çocuksundur evden kaçıp ırmak kenarına ava gitmişsindir. ne tuz ne de ekmek vardır yanında ve sazan da yakalamışsındır.

Irmak kenarından aldığın kil çamurla sazanı hiç ayıklamadan ve pulunu çıkartmadan 4-5 cm çamurla kaplar ve yaktığın ateşin koruna koyar çevre tarlalara salatalık domates patetes nasibin neyse yürütmeye gidersin

Döndüğünde, zaman nedir hatırlamıyorum ama kil hafif çatlamaya başlamış ve buğudan balığın çiğ veya pişmiş olduğunu koklarsın. Aslında pek de önemi yoktur zira açlıktan çamur bile yenecek kıvamdadır

Sonra ellerin yana yana çıkartırsın ve pulları patetes gibi soyulur hatta iç organları dahi yenecek görüntüdedir.

Sonuç olarak yemeğin lezzeti o anki açlıkla ölçülür ki, o tadı en lüks restoranlarda dahi bulamazzsın daha sonra
N@mık çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
08-08-2008, 05:59   #5
56561
Yücel / İstanbul
 
Mesajlar: 3.054
Favori Kamışı: Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
Favori Makinası: Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
En İyi Avı: 10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
Bence sazan yenilebilecek türden bir balık değil. Benim için sadece yakalaması değerli. Hangi balıkla karşılaştırırsanız karşılaştırın sazan lezzetsiz bir balıktır. Kılçıklıdır, yağsızdır, çamur kokar(özellikle büyükleri). Şahsen 10küsür kilo sazan yakalayıp da ne diye alıkonduğunu hala anlamış değilim. Zira yiyecek olsam bile en büyük 500-600 gr olan az kokanları tercih ederim. Büyükleri de alıcaksam mumyalatıp duvara asmak için olur ancak.
56561 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
08-08-2008, 08:40   #6
Avciperdeci
SeRDaR
 
Avciperdeci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 7.912
Favori Kamışı: El Oltası
yucelusta
Bence sazan yenilebilecek türden bir balık değil. Benim için sadece yakalaması değerli. Hangi balıkla karşılaştırırsanız karşılaştırın sazan lezzetsiz bir balıktır. Kılçıklıdır, yağsızdır, çamur kokar(özellikle büyükleri). Şahsen 10küsür kilo sazan yakalayıp da ne diye alıkonduğunu hala anlamış değilim. Zira yiyecek olsam bile en büyük 500-600 gr olan az kokanları tercih ederim. Büyükleri de alıcaksam mumyalatıp duvara asmak için olur ancak.
Yücelim Sazan ın lezzet i avlandığın yere göre değişir. 10 kiloluk bir sazanda kılçıklar kemik gibi olur, sen sanırım israil ya da çapak ile kıyaslıyorsun. Çamur kokmasıda balığın yaşam alanı lie ilgilidir. Gediz nehrinden yakalanan bir sazan yenilemeyecek durumdayken, Demir köprü barajından yakalanan sazanın tadına doymazsın.
Avciperdeci çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
08-08-2008, 08:49   #7
Conqueror
Ahmet Fatih Eryılmaz / Edirne / Kutlutaş
 
Conqueror - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 10.585
Favori Kamışı: Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
En İyi Avı: 100 gr israil sazanı
Sazanlar içerisnde en lezzetli olanı aynalı ve kınalı yani ( has ) sazandır ,evet bir çok kişi her zaman tatlı su balıkları kokar derler ama gölün ,göletin ,nehirin ,barajın zemin yapısı önemlidir ,kumluk olan yerin sazanı kokmaz ,batak, otluk olan yerin balığı kokar ,sazanda yenebilecek kilo 1 ila 3 kg arasındadır ,baktınız sazan kokuyor size bir tarif vereyim o zaman

Sazan iyice fileto şeklinde kesilir , beyaz unun ( ekmeklik ) içerisine marketlerde satılan köfte harcı karıştıryoruz ,üzerine kırmızı pul biber ve birde yumurtayla bu yapmış ılduğumuz unumuzu iyice karıştırıyoruz ,tavamızın içerisine bol miktarda yağ koyuyoruz çiçek yağı ,iyice kızana kadar bekliyoruz hazırlamış olduğumuz karışıma sazanları batırıp biz gazete kağıdı üzerinde 30 ila45 dakika bekletiyoruz kızmış olan yağımızın içine atıyoruz ve bir güzel pişiriyoruz ondan sonra görün sazanda koku falan var mı

İsrail sazanı pişirme tekniği ,iç organları temizlenir , pullu bir şekilde gövdesinin her yerine uzun çizikler atarız yukarıdan aşağıya doğru ve her iki tarafada bunu uygularız ,kızgın yağın içerisinde pişiririz ve sonuç ne kılçık var ne bişi nEFES alıp cips gibi yeriz ,fakat israiller pek büyük olmayacak 250-300 gr civarında bazı arkadaşlarım diyecekler ufak değilmi ,sirkülere aykırı değilmi ,sirküleri okuduğumuzda israil sazanının ekolojik acıdan zararlı balıklar listesinde olduğu için hez zaman ve her boyda,her kiloda adet sınırlaması olmadan yakalayabilriz
Conqueror çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
08-08-2008, 09:08   #8
avcı22
Mesut Turan / edirne
 
avcı22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 816
Favori Kamışı: olta
En İyi Avı: yayın 3.4 kilo
Fleto yapın yağda kızartmak gibisi yok.(Mısır unu ile)
avcı22 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
08-08-2008, 09:34   #9
mirsat
 
Mesajlar: 132
Favori Kamışı: Dam 300 30-60 kamış pelikan makina
En İyi Avı: Sazan 1.5 kilo
Lezzet konsunda bulunduğu su durumuna katılıyorum .Köyümüzün göleti 1300 rakım gibi olduğundan daha üstünde bir yerleşim yok. Ve su beslemesi dağdan buz gibi su ile oluyor dolayısı ile sazan ları şekerden farksız. En sevdiğim şekli bol yağ odun ateşi ve sade pulsuz temizlenmiş sazan , un ve ilaveleri yok. YAğ daha az yanıyor ve kaç kilo pişirirsen pişir yağın rengi bozulmuyor.
mirsat çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
08-08-2008, 11:34   #10
CoNTRoLLeR
Bekir K. / İstanbul
 
CoNTRoLLeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 836
Favori Kamışı: Linea Effe OYSTER CAST 4.20 mt. SURF kamış ve 60 lık 4 bilyeli noname makina.
En İyi Avı: Balıkavı.net
yucelusta
Bence sazan yenilebilecek türden bir balık değil. Benim için sadece yakalaması değerli. Hangi balıkla karşılaştırırsanız karşılaştırın sazan lezzetsiz bir balıktır. Kılçıklıdır, yağsızdır, çamur kokar(özellikle büyükleri). Şahsen 10küsür kilo sazan yakalayıp da ne diye alıkonduğunu hala anlamış değilim. Zira yiyecek olsam bile en büyük 500-600 gr olan az kokanları tercih ederim. Büyükleri de alıcaksam mumyalatıp duvara asmak için olur ancak.
Abi çok katı yaklaşmışsın konuya Hiç yakıştıramadım sana, o kadar sazan manyağı üyemiz var değilmi ama Ayrıca büyük sazanda kılçığı bulabilirsen bizede göster Kaburga artık o kılçıklar Yıllık izinde tuttuğum aynalıyı Tekir'le afiyetle götürdüm valla
CoNTRoLLeR çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Konuyu Paylaş!
Bu Konuyu Facebook'ta Paylaş!
Facebook
Bu Konuyu Friendfeed'de Paylaş!
Friendfeed
Bu Konuyu Twitter'da Paylaş!
Twitter
Bu Konuyu Google Buzz'da Paylaş!
Google Buzz

Konu Araçları

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Forum navigasyonu




Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:43 .


Powered by: vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©2004 - 2014, Balikavi.net