Alanya Sargoz,grida Avi....26.08.2008

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında alanya_meqan tarafından paylaşıldı.

1. alanya_meqan

alanya_meqan EMRAH

Favori Kamış:
    Emektar Dedemin Kamışı.....
    Favori Makine:
    D-A-M
    En İyi Avı:
    Leopar KöpekBalığı 26.80 Kg
    Tarih : 26.08.2008 SALI
    Yer : Akdeniz ALANYA
    Yem : TAVUK GÖĞÜSÜ
    Takım : GAMAKATSU BYZ İĞNE NO:6 (Kurşunlu Dip Oltası)

Sevgili forum üyeleri avlarımı vakit buldukça sizinle paylaşmayı düşünüyorum.Fazla vaktim olmadığından dolayı kısa bir şekilde anlatıyorum hepinizden şimdiden özür dilerim…

Av Başlagıç: 07:20
    İlk Vuruş: 08.00 civarı(tahmini)
    Vuruş Şekli : İlk başlarda çok nazlı ve isteksizdi bu aralarda karagöz ve girida(lahoz) aldım..Saat 8:30 civarı vuruşlar sertleşti sargozlar gelmeye basladı…Kısa ve güzel bi av oldu(2 saat)

Tavsiye edilen yeme şekli: fleto kesilmiş balığımızı kesinlikle un kullanmadan sıvıyağ,pul biber,çok az salça sosladıktan sonra yağsız tavada pişirilmesi tavsiye ederim.(Sargoz için…)Karagözleri yem için tavsiye edebilirim..Lahoz pişirmeden bile yerim. 

Yakında Adrasan avlarımla buradayım…

2. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    ellerinize sağlık güzel av olmuş tebrikler

3. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    O poşette ayşekadın fasülye var.
    Çupranın sadece pulları dökülmemiş karnı da temizlenmiş, yerde serili olanda balıklar henüz ayıklanmamış ama flaş fazla gelmiş.

Tek sorun grida yada her neyse ufakça gibi, yasal olarak sorun yok her halde 30 cm gelir.

Son düzenleme: 28 Ağustos 2008
  4. ozan

ozan Ozan

tebrikler. çok güzel görünüyolar. ama bu balıklar çipura ya benziyor:confused:

5. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    afiyet olsun hemserim yanliz o balik grida degil arap baligi yani orfoz.bu balik dunya capinda koruma altina alinmiz bir turdur.birde cupralari ve arabi nerden tuttugun hakkinda bilgi verirsen sevinirim..siman pek yabanci degil eger eskilerden isen balik avinda alanya da beni görmussundur neyse sana afiyet olsun...rastgele

6. denizci07

denizci07 ramazan günay

Favori Kamış:
    penn-şekspir
    En İyi Avı:
    8,5 kg grida
    sinopta orfoza grida mı diyorlar biz arap yada orfoz yavrusu diyoruz çuprayada mendik deriz yerdekiler sargoz olabilir ama elinde tuttuğu çupra temizlenmiş küçük çizgili olanada naylon balığı deriz pulu serttir paragatta çıkar
    zaten favorisi paragatmış gözlerin daha keskin ama dikkatli değilsin

7. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Birde bu kobra köpekbalığını çözemedim hiç fotoğrafı varmı acaba merak ettim . En iyi avı kobra köpek balığı 27 kg ???

8. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    aramıza hoş geldiniz ayrıca tebrikler ellerinize sağlık güzel bir av olmuş

9. denizci07

denizci07 ramazan günay

Favori Kamış:
    penn-şekspir
    En İyi Avı:
    8,5 kg grida
    camgözdür yada kaplan demek istemiştir derin sularda çıkar 300-700 metrelerde kalın yani mustad 2516 nolu iğne ile yapılan paragat ta çıkar

10. ozan

ozan Ozan

balık avı antalya diye youtube da ararsan orda var alanya gazipaşa avlarında sırtlan dedikleri kahverengi bi balık var sanırım ondan bahsediyor. ramazan abinin dediği gibi derin suda paragtta çıkar;)

11. 35kalamarcı

35kalamarcı murat(35kalamarcı)

Favori Kamış:
    KAMIŞ OLTA KALAMAR ZOKASI
    En İyi Avı:
    kalamar avladım 1kg500gr ağırlığında idi kıyıdan yakalamıştımçok güzel bir gündü:))
    çok Güzel Av

aramıza hoş geldiniz ayrıca tebrikler ellerinize sağlık güzel bir av olmuş devamı dilğiyle bol şanslar;) :rolleyes:

12. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    Yooo nerden çıkarttın, isme itiraz edeceğinize önce raporda denilene ve bizim hangi mesaja cevap yazdığımıza bakın.;)
    Ne mutlu size :)
    Maaşallah sen neler de biliyorsun öyle :D

Benimki yaşlılıktan ama seninki paranoyaya benziyor, mesajın çok sağlıklı görünmüyor.:)

13. rıfat yaman

rıfat yaman RIFAT YAMAN

Favori Kamış:
    alba star akina ve kamış
    En İyi Avı:
    yıl 1992 ankarada aynalı sazan 16.5 kilo
    maşallah güzel av olmuş rasgele

14. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    o degildir ben tutamadimki onlar tutsun (sirtlan,aslan)gazipasaca zirtlani:D asil adi kalas baligidir..youtube da köpek baligi avi diye ararttir cikar bizim bir arkadas köpek baligi hastasi cocuk gider parakat atarlar köpek baligina;) :eek: firefoctor u kazandi kesmedi surviver a gitti o da kesmedi köpek baliklariyla macera ariyor..:confused:

15. tommasi

tommasi evrim ertik

Favori Kamış:
    olta,Yengeç
    En İyi Avı:
    Çipura 3.2kg
    çipuraları kesinikle havuz altı balığı diyebilirim..Bu kadar kara çipura hiç biyerde çıkmaz çünkü..Alanyada balık çiftliği varmıydı bu ara hiç duymadımda ? ...Çipuraların boyları gayet güzel elinize sağlık

16. denizci07

denizci07 ramazan günay

Favori Kamış:
    penn-şekspir
    En İyi Avı:
    8,5 kg grida
    bi sinopluyla akdeniz raporunu tartışmam
    tatlısucununkine hiç karışmam
    karadenizli raporunada yorum yapmam :eek: :eek: :eek:

daha önce istifa ettiğim siteler oldu sevmeyenimde çoktur de get daha 8 aylık amatör balıkçıyım daha önce prof tum ve bu sitelere girmiyordum tüm akdenizde attığım ağ ve paragatlar (yanımda çalışan balıkçılar ınki hariç) anamura yol olur

17. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    alanya da balik ciftligi yok evrim gazipasada var oda orkinos ciftligi..alanya da böyle ara sira iri cupralar yapar daha irileri kg liklarda cikar yanliz arkadas avlak söylemedigi icin bisey diyemicem:cool: alanyada bir kac cuprayi gun icinde tutabilecegin 3 nokta vardir.. helal olsun arkadasa o kadar balonun icinde bunlari tutmus ;) :D

18. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    Ramazan bey, bence çok düşünmeden yazıyorsun. Bu konudaki açıklamamı reklam olmasın diye özelinize yazdım. Lütfen özel mesajlarınızdaki "Selam Reis "konulu mesaja bakarmısın.
    Karadenizden saygı ve selamlar.

19. tommasi

tommasi evrim ertik

Favori Kamış:
    olta,Yengeç
    En İyi Avı:
    Çipura 3.2kg
    valla mustafa balıklar kesinlikle havuz altı balığı olduğu için dedim...Bende merak ettim avlak yeri alanya yazmış o yüzden merak ettim ...Çünkü oralardan böle av raporu hiç gelmio çipura tarzı avlar...Özellikle namık abininde yakından tanıdığı balon balıklarından ses seda geldiği için dedim :)

20. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Orfoz Akdeniz'de yaşayan yedi Epinephelus türünden biridir. En yoğun olarak yaşadığı bölgeler Tunus'tan Senegal'e kadar olan kuzey ve kuzeybatı Afrika kıyılarıdır. Kendilerine ait bir bölgede genellikle tek yaşayan Orfozlar, saklanabilecekleri korunaklı kayalık alanları tercih ederler. Orfoz, Akdeniz'de oldukça bol olduğu düşünülen bir tür iken, aşırı avlanma, zıpkınla balık avcılığı, yasa dışı avcılık ve çevre kirliliği nedeniyle tüm Akdeniz genelinde nesli tehlike altına girmiştir.

Uluslararası sözleşmeler ve yasalarımız çerçevesinde koruma altına alınan orfoz ve lahoz türlerinin nesillerinin devam edebilmesi için, popülasyonların yeterli yoğunlukta farklı boyutlarda bireylerden oluşması gerekir. Bu ancak, koruma altındaki türler için önemli olan bölgelerin de koruma altına alınmasıyla gerçekleşebilir. Sağlıklı bir popülasyonun varlığı deniz koruma alanındaki koruma uygulamalarının başarısını gösterir. Deniz koruma alanlarında yavru gelişimine uygun yapıların bulunması popülasyonun kalıcı olabilmesi için gereklidir. Bu nedenle sadece tür bazında değil, bölgesel koruma sağlanmalı ve öncelikle yavruların bol bulunduğu bölgeler gerektiği gibi koruma altına alınmalıdır. Üç Adalar ve Kaş Bölgeleri, yavru orfoz ve lahoz popülasyonları bakımından da son derece zengindir. Yavru gelişimine çok uygun olan bu bölgelerin mutlaka bölgesel olarak koruma altına alınmaları gerekmektedir.

wwf.org.tr'den alınmış.