altınkayada sazan yerleri

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında kya55 tarafından paylaşıldı.

  1. kya55

    kya55 K.Yılmaz Aytekin

    Mesajlar:
    86
    Şehir:
    samsun
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 13,5
    altınkaya barajına iki yıldır gidiyoruz.fakat kayda değer balık alamadık.gecen hafta sadece bir sazanla döndük.altınkayada avlanan arkadaşlar bildikleri sazan mevkiilerini ve nasıl ulaşılabileceğini avlanma metodlarını bu başlık altında paylaşırlarsa bilgilenmiş oluruz.herkese şimdiden teşekkürler.
     
  2. ozgun

    ozgun

    Yaş:
    54
    Mesajlar:
    115
    Şehir:
    tokat-turhal
    Favori Kamış:
    olta takımları
    En İyi Avı:
    sazan 12 kg
    Slm

    Yilmaz Kardeş Altinkaya Da Nereye Hangi Mevkiye Gidiyorsunuz Bilmiyorum Ama Biz Şu Anda Sadece Oymaağaç Denilen Yere Gidiyoruz
    Zaten Su Ürünleri Başka Yerde Izin Vermiyor Kaldiriyorlar
    Yasak Diyorlar Onun Için Oymaağaça Gidiyoruz Oraninda Tadi Kaçti Çok Kalabalik Oluyor Biraz Ara Vermeye Karar Verdik Bence Sende Bu Aralar Gitme Derim Saygilar
     
  3. kya55

    kya55 K.Yılmaz Aytekin

    Mesajlar:
    86
    Şehir:
    samsun
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 13,5
    uğur kardeş bizde gecen hafta oymaağac ta idik.seni buluruz umuduyla gittik.gercekten cok kalabalık ama kimsede tık yoktu her zamanki gibi.ben kayıkla karşı tarafa kurucay mevkiinede geçtim (oymaağaç tan sonra türkmen köyü ilerisinde kayıkçı şükrü var)birkaç kere.üç beş aldık ama karşıya geçmek sıkıntılı oluyor.bizde şaşırdık valla nereye gidelim bilemiyoruz..
     
  4. avcı_55

    avcı_55 Alaattin ışık

    Yaş:
    56
    Mesajlar:
    293
    Şehir:
    İstanbul /Dudullu
    Favori Kamış:
    Olta.
    Toprağım orda nasıl balık alamazsınız hayret!
    Ben istanbulda oturuyorum ,haftaya Altınkayadayım, hiç de boş dönmedim.
    Yemlemeyi iyi yaparsan ,balık almamana ihtimel yok gibi.Ben Duruhan tarafına gidiyorum.
     
  5. kya55

    kya55 K.Yılmaz Aytekin

    Mesajlar:
    86
    Şehir:
    samsun
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 13,5
    avcı 55 kardeş biz vezirköprü civarında avlandık bu sene.durum iyi değildi.Durağan ilçesimi yoksa duruhan diye başka bir köy vs. de mi avlanıyorsun anlayamadım.eğer durağan sa nerelerde olta atıyorsun.
     
  6. kya55

    kya55 K.Yılmaz Aytekin

    Mesajlar:
    86
    Şehir:
    samsun
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 13,5
    Tesadüfen 5 yıl önce actığım bu konuyu gördüm.

    5 yılda Altınkayada basmadığım avlak bölgesi çok az kaldı.(Bafra sınırları içinde kalan bölge)

    İnanın hala arayış içindeyim.:)
     
  7. topalbey

    topalbey Hamdi TOPAL

    Mesajlar:
    69
    Şehir:
    bafra
    Favori Kamış:
    olta ...sadece olta
    Favori Makine:
    Banax - Alba
    En İyi Avı:
    yenisini tutunca tekrar yazacam bu eskidi :)))



    Yılmaz'ım epey ara vermişiz yaw. :D Bu akşam sakin kafayla foruma bakam dedim bizim konularda gezerken rastladım mesaja ben derbent'te görev yapıyorum 20 gündür kapakları boyatıyoruz. balığa gelenler boş dönüyor. :D ya da senin lafınla söylersek kağıt olta ile tutup gidiyorlar bu sene göle bir hal oldu ( aslında üreme zamanında o kadar balık ağına göz yumulursa sürprizde değil ) Balık yok ama son iki yıldır inanılmaz şekilde kaya balığı artışı var bu sene bir arkadaşın tuttuğuna bende şaşırdım bu balığın bu kadar büyüyebileceği aklıma gelmezdi ilk kez gördüm ben 1250 gram kaya balığı :eek:
    Altınkaya konusunda haklısın iki yıldır biz de bu taraftan gidiyoruz tekir' e - yağbasan'a - cevizliğe Fidelik mevkiine ama kayda değer iş yapamadık. özellikle bu sene eve balık getirmedim kapaklara yakın bölgelerden 1 - 1.5 kiloluk kırmalar çıktı suya iade ettik. Bu sene sadece iki balık aldım 4 kilo civarı o kadar :eek:
    Bizim eray denize takılıyor. Boru kurdu var poşette onunla levrek kalkan peşindeydi en son..amcasının oğlu vefat edince net'e takılmıyor sanırım biraz içine kapandı onunla sürekli gidiyordu..
     
  8. sinekci-fly

    sinekci-fly kasım tazegüney

    Mesajlar:
    141
    Şehir:
    düzce
    18 yıldır düzenli olarak her yıl 1 aya yakın altınkayada avlanırım(durağan-vezirköprü arasında )evet son yıllarda büyük balıkta çok azalma var benimde araştırmalarıma göre sizin mesajınızda değindiğiniz konudan dolayı.5-6 Yıl önce
    3 kg balığa yavru derken şimdi 3 kg balık tutunca sevinir olduk.
     
  9. ReBuL

    ReBuL Özgür AYDIN

    Yaş:
    39
    Mesajlar:
    5
    Şehir:
    Samsun / Bafra
    Selamlar,

    Balık bulmak için bilinen değil bilinmeyen yerleri bulmalısınız. :) Cok yemlenen cok balık tutulan yerlerde buyuk balıktan cok kucuk balık yakalanır. Eğer Buyuk Sazan peşindeyseniz; Sudak balığı avındaki sessizliği ve kalabalığı önlemelisiniz. Mumkun olduğunca sessiz su kenarına yaklaşmalı ve ayak ucunda yürümeye gayret göstermelisiniz. Sebebini açıklayacağm.. Ben Bafra'dan kalkıp genelde Yiğitalan ( iğdir ) köyü aşagısındaki çevizli koyu, ikiz koyları. Sinop durağan'a bağlı yağbasan köyü koylarını adalı koyu, kemerbahçe ve dut dibi koyunu tercih ediyorum.. Genede Bi Zodyak tipi Bot arayışındayım, nereye gitsek ertesi hafta gittiğimiz yerde olta atılcak yer kalmıyor bu bizim sessizlik prensibini bozmakla kalmıyor genelde randuman aldığımız gece balık almamızı da engelliyor..

    Altınkaya Barajında balık tutmak isteyenlere en buyuk tavsiyem; Bilinenin aksine Yemleme yapmasınlar. ( Yayın balığı avı hariç. ) Bu kanımca haşlanmış mısır satıcılarının Balıkları toplamak adına yapmış olduğu oyundan ibaret.. Yemlenen yer haddinden fazla Meraklı ufak balıkla doluyor. :) Tecrubeyle sabit'tir.
    Sessizlik.. Eğer Sazan tutacaksanız Nasıl hereket ettıklerını ve ne şekilde ne zaman beslendikleri hakkında yeteri derecede bilgi sahibi olmanız gerekmektedir.. Hiç bir canlı Stres altında beslenme faaliyeti gerçekleştirmez. Sizin yapacağınız Normal ses tonunda muhabbet Su altında suyun iletkenlik özelliğinden katlanmaktadır ve bu ses Tabiatta normal dışıdır. Sizin yürürken ayağınıza takılan taşın yuvarlanma sesi Suyun altında sizin duyduğunuzdan daha fazla ses cıkartmaktadır.
    Ateş yakmama; Bu konuda fazlaca konuşmak istemiyorum. :) Doğa'da kendiliğinden ateş yanmaz, Ya yangın cıkmıştır, Yada oltanın ucunda üşüyen amatör bir balıkçı vardır.. :)
    Olmaması gereken yemler; Her koy'da avlanacak yerde her yem av vermez, kimi der hamur'la tuttum, kimi der Rapala ile kimiside der mısır ile, Gerçekten Sazan avcısı sazan peşindeyse oltaya ne takacağını bilmelidir. Ve her yemi zamanında kullanmalıdır.. Solucan Sadece Üreme zamanında suda bulunur ve balık o zamanı bilir, Mısır sadece tarlaların hasat zamanı veya 1 hafta sonrası av verir, Bir yem vardır ki 12 ay av verir, Adı Gümüş balığı, Kendisi Sazancı Altını. :)

    Balık olduğu ortamın gürültüsü, ışığı ve hareketlerine zamanla alışır, Kurucayda bulunan şükrü Bey'in bulunduğu koylarda Dua ederdik Feribot hareket etse de suda dalgalanma ve azda olsa bi bulanma olsa diye.. Daha Fazla acıklama yaparak Barajdaki balıkları Risk'e atamam :) Sazan ustalık istesede Buyuk sazan Nasip işidir.. Bol Nasipli Avlar.. :)