Lambuka Meydan Muharebesi 02-ekim Fethiye

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında PACO tarafından paylaşıldı.

1. PACO

PACO Umut DEMİR

Sevgili Balık avı net dostları,geçtiğimiz gün yaptığımız avımızın raporunu sizlerlede paylaşmak istedim,umarım begenirsiniz.

AV YERİ : FETHiYE
    AV TARİHİ : 02-10-2008
    HAVA VE SUYUN DURUMU :Rüzgar batıdan sabah2-4 öğleden sonra 3-5 arasıra 6 şiddetinde-felaket ıslandık
    AVLAKTA KALINAN SÜRE : 15 saat
    KULLANILAN EKİPMAN : Çıkrık takımlar hertürlü yapay yem
    YAKALANAN TÜRLER VE BOYLARI : -LAMBUKA-
    YAPILAN AVIN HİKAYESİ :
    AVA AİT İMAJLAR :
    BAŞROLLERDE: ORAL ATAK-UMUT DEMİR-KORAY ATAK

Bir çoğunuzun bildiği gibi uzun zamandır bu ava bileniyordum.Geçen sene bu avlakta harikalar yaratmıştık,bu sene ise ağustos ta geldiğimde balık boyları çok küçüktü,kendimi ekim e saklamıştım.Oral abi ile tarihlerimizin çakışması ise mükemmel olmuştu.Oral abi ile forumdan birbirimizi tanımamıza rağmen ilk defa yüzyüze gelmiştik kardeşi Koray ın da bize katılması ile ekip tamamlanmış oldu.İyiki tarihlerimiz çakışmış ve birlikte avlanabilme fırsatımız olmuş.ikiside harika insanlar.Oral abinin de dediği gibi anılarımızdan kolay silinmeyecek bir macera ya birlikte imza attık...Geceden sabah 5:45 te benim otelin önünde buluşmak üzere sözleştik.Bende sabah genelde saati susturup tekrar yatma özürlü olduğum için 2 saat birden sabah biri 5 e diğeri 5 i 2 geçeye kurup yattım.İlk saat çaldığında uyandım fakat hemen ardından nerdeyse aynı anda diğeride çaldı arayan Oral abi ve sevgili Koray biz geldik... onlarında içi benim gibi kıpır kıpırdı,belliki geçen seneki avımdan Oral abiye anlattıklarım onlarında ağzının suyunu akıtmıştı... Hiç vakit kaybetmeden Koray ın motoru otele bırakıp benim arabayla kıyıya yöneldik yolda da Sevgili Okyanusça Hüseyin abinin kulaklarını çınlattık çünkü cd de Dire Straits You and Your Friend açtım sahile yaklaştıkça adrenalin tavan yaptı,hızlıca botu kurup takımları hazırladık.Hava henüz aydınlanmamışken denize açıldık...Deniz mükemmel farklı birşey,tatlı suya benzemiyor... içimizde bambaşka duygular,nasıl bir gün geçireceğimizin merakı acaba yine mükemmel mi geçecek yoksa hüsranmı,içimde bir kuşku var 1 hafta boyunca meteoroloji yi takip ettim bütün deniz tahminlerini okudum av günümüzün denizin çalkantılı havanın dengesiz bir anına denk geldiğini biliyorum fakat avdaşlarıma da bunu söyleyip keyiflerini kaçırmak istemiyorum çünkü onlarında benimde av yapmaya müsait tek günümüz bu başka şansımızda yok sadece denizin biraz bizi ıslatacağını söyledim güneş doğmaya başladığında herşey çok güzeldi,hava,dalga boyları, rüzgar mükemmel... hepimiz kelimelerle ifade edilmeyecek güzellikleri,bir elimizde sırtı takımları,izliyoruz...Saatler boyu ilerledik tık yok ama bizde keyifler güzel muhabbet ediyoruz sürekli acıktık ça da sevgili Koray ın değerli eşi Güneş hanımın bize hazırladığı ekmek arası yemekleri götürüyoruz,burdan tekrar teşekkür ederim Bir ara sayısız geçtiğimiz eşsiz güzellikteki kara ulaşımı olmayan koylardan birine dalıyoruz wc molası için,işte orada bahsettiğim eşek arısı muhabbetine maruz kalıp devam ediyoruz.Saat öğlen 2 civarı başka bir koyda kaya arkasına korunaklı bir yere geçmiş bir balıkçı teknesi görüyoruz hemen yaklaşıp bizde demir atıyoruz dinlenelim biraz diye motorumuzun gürültüsüne takasının kamarasından bir ihtiyar çıkıyor şaşkınca...merak etme der gibi elimizle dostça selam veriyoruz,soruyorum dayı bu balıklar nerde...verdiği cevap şu denizde dönüş var bu havada balık bulamassınız mümkün değil...işte o an moralimiz çaktırmasakta bozuluyor hadi diyoruz biraz dip çalışalım ben elim dolayısı ile Koray ve Oral abiye katılamasamda onlar soğan dı hanoz du takılıyorlar,bu arada açıklarda gözüm deniz üzerindeki dalga kırılmalarına takılıyorum.Oral abi artık sırtıya devam edelim mi diyorum iki ekip arkadaşımda çok uyumlu hiç itiraz etmiyorlar.Biz tekrar düşüyoruz yola koyun dışına çıkmamızla beklenen rüzgarla karşı karşıya kalıyoruz.O da ne bu dalgalar bu botla daha önce hiç karşılaşmadığım türden ama hiç panik yapmıyoruz,Kendimize Evelallah güvenimiz tam...Başlıyoruz savaşa zira önümüzde kıyıya ulaşmak için bu denizle tam 7 saatlik mücadelemiz var .Bir yukarı bir aşağı zıplaya zıplaya dalga yiye yiye yol alıyoruz sırılsıplam olmuşuz.Dalga üzerinde akarak yolun bitmeyeceğine kanaat getirince daha fazla ıslanmayı ve bota su almayı göze alarak küçük motoruma tam gaz veriyorum.Birkaç dakika sonra oral abi arkaya bakın balık zıpladı demesiyle çıkrığının sesine donup kalıyoruz vızzzzzzzzzz işte bu diyorum,beklenen buluşma bu...İleri baktığımızda Lambukanın 2 metre sıçrayışına heyacanla şahit oluyoruz,aman diyorum abi dikkat kaçırmayalım,Oral abi çekmeye başlıyor fakat lambuka hırçın hayvan bi o çekiyor bir oral abi dakikalarca bu böyle devam ediyor ama hayvan bir türlü yorulmuyor bota iyice yaklaşınca kepçeyi elime alıyorum tam balığı alacağım hayvan kepçeden korkmasıyla bir kalama aldı ki sormayın Oral abiye bakıyorum elindeki kamış çok kısa ve yorgun abi diyorum yoruldun mu?evet diyor,ben alıyorum kamışı kepçe onda bir daha başlıyoruz ben çekiyorum balık tam bota geliyor kalama alıyor,yine,yine ne yorulmaz balık diyoruz,sonuncu hamlede abi diyorum hazır ol,biraz daha kaldırmamla oral abi kepçeyi kuyruktan sokup balığın kafayı bota sıkıştırmak suretiyle sıkıştırarak kepçelemeyi başarıyor,işte o an bittiğimiz andır sevinç çığlıklarımız yükseliyor..dalgalarda,ıslaklığımızda üşümemizde aklımızda değil artık...Foto çekimlerinden sonra tekrar tekrar deniyoruz fakat gerçekten balıkçının dediği gibi balık yok...tekrar yola koyuluyoruz uzun uğraşlar sonunda gece karanlığında da olsa kıyıya ulaşıyoruz.Bu maceramız uzun yıllar unutulmayacak tatlar bıraktı damaklarımızda,benimle ortak olan Oral abi ve sevgili kardeşi Koray a tekrar tekrar teşekkür ederim.İyi varsınız dostlar,sizi ve maceramızı unutmayacağım...

NOT:Resimleri nasıl atacağımı bilmiyorum?Anlaşılır şekilde anlatırsanız sevinirim

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 9 Ekim 2008
  2. ozan

ozan Ozan

fotoğraflar bölümünün başında nasıl ekleneceği ile ilgili bir konu mevcut. çok iyi anlatılmış

3. PACO

PACO Umut DEMİR

Teşekkür ederim ozan bey,umarım olmuştur

4. ibetay

ibetay İBrahim EThem AYaz

Favori Kamış:
    alba leader3234 kamış beta 60 makina
    En İyi Avı:
    500gr kefal 4 kilo istavrit
    harika anlatımınız ve avınız için tebrikler.rastgele

5. ozan

ozan Ozan

tebrikler bu sezon gördüğüm en güzel lambuka

6. 35kalamarcı

35kalamarcı murat(35kalamarcı)

Favori Kamış:
    KAMIŞ OLTA KALAMAR ZOKASI
    En İyi Avı:
    kalamar avladım 1kg500gr ağırlığında idi kıyıdan yakalamıştımçok güzel bir gündü:))
    heyytttt maşallah derya kuzusu bunlar yaw offf yemede yanında uyu :D :D
    harika bir av olmuş ayiyet olsun darısı bize hihihi:D :D :D :rolleyes:

7. filinta_35

filinta_35 haşim özkamalı

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    YOĞURTÇUYU DENİZE ATACAM:))

valla bravo:eek: :eek: :eek:

paraya kıyıp estetik yaptırmışsın:D :D :D

8. Okandem

Okandem Okan

Favori Kamış:
    Zekam
    En İyi Avı:
    Sevgilim
    çok guzel bir balık tebrık ederım.

özel bir soru soracagım:kullandıgınız bot ve motoruyla aşşa yukarı ne kadar oluyor almayı dusunuyorum da...

9. pratik

pratik Volkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    980 gr Levrek
    Tebrikler,anlatım süper valla sanki bende bottaydım:)Şansınız bol olsun.

10. PACO

PACO Umut DEMİR

Kardeş sıfır olarak; bot:1300 ytl ====Bot.PRO MARİNE Alimünyum taban
    Motor da 2400 ytl ye temin edebilirsin.==-Honda 4 zamanlı 5 bg.
    Teşekkürler.

11. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    anlatımınızda yakaladığınız balıkta mükemmel marmarada henüz yakalandığını duymadım oldukça zevkli bir avı varmış büyük balıklı avlarınız olsun rastgele

12. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Valla tebrikler.Hakikayen tebrik edilecek bir av.Burası türkiye değil heralde.Siz bizi kekliyonuz.25 santimden büyük lambuka yok türkiyede:mad:Yada raporlardamı demeliydim

13. PACO

PACO Umut DEMİR

İnsan neyi hedefliyorsa ona göre yem takar ve yakalayacağı balık ta o oranda olur.Benim tercihimde ebat başlangıç sınırı bu balıktı fakat dahassına hava müsade etmedi diyebiliriz,yinede buna şükür,eliboşta dönebilirdik.:)

14. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Gerçekten çok güzel bir av olmuş, Lambuka nın avcılığını hiç bir balığın avcılığına değişmem. Fethiye tarafında bu böylara ulaşmışlarsa Bodruma gelene dek biraz daha büyürler, sabırla bekliyorum kendilerini:)

15. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Ayrıca avlarınızda canlı bırakmayı da denemenizi tavsiye ederim, bu boylarda yakalamanız kesinleşecektir. Bir de lambukayı yakaladıktan sonra tekneye almadan evvel yeni bir olta ile avcılığına devam etmenizi öneririm.

16. PACO

PACO Umut DEMİR

Serdar bey,teşekkür ederim.Hava bize müsade etseydi eğer,pilker takılı ikinci oltam yedeğimde hazır bana bakıyordu(uzağa atış ve hızlı çekiş için pilker kullanıyorum yani amacı dışında,oldukça verimli iş çıkartıyor..:) ) fakat işin açık tarafı,3 metrelik bir botla o havada şansımızı fazla zorlamak istemedik.Yoksa bahsettiğiniz sistemle çok güzel avlarım oldu.

17. bilal07

bilal07 bilal

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    lagos 8 kg
    balık falan harika da hocam you and your friend dedin damardan girdin şimdi,brothers in arms ve iron hand şarkısını tek geçerim :p

18. PACO

PACO Umut DEMİR

Ben demedim,üstad OKYANUSÇA dedi biz dinledik...:)

19. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Ne dinlediğinizi bilmiyorum ama ;) Avınız muhteşem olmuş, gözlerimize ziyafet çektiniz :) Elleriniz dert görmesin, tebrikler :)

20. PACO

PACO Umut DEMİR

Teşekkür ederim Sevil hanım.