[/URL][/IMG] [/URL][/IMG] [/URL][/IMG] arkadaşlar ben de yeni üyelerdenim. sizlerle ibradı üzümdere de yaptığımız alabalık avını paylaşmak istedim.fotoğrafları gönderiyorum.hepinize rasgelsin.
Taner Bey ellerinize sağlık, resimler güzel ancak sadece resimleri verip bırakmayın lütfen. Avı anlatın biraz. Nasıl başladı, hava ne alemdeydi, yem neydi, neyle avlandınız, oltaya düşünce ne hissettiniz, nasıl kıyıya aldınız, oltanız, kamışınız nasıldı. Bu gibi bilgileri paylaşırsanız bizler balık tezgahında gördüğümüz balıklardan daha öteye geçebiliriz ancak.. Dahasını da bekliyoruz..
Taner Bey öncelikle Aramiza Hoş Geldiniz Ve Resimler Içinde Teşekkürler Güzel Bir Av Olmuş Daha Nice Bol Avlar Dileğimle
Benim merak ettiğim balıkların Üzümlüderedemi yoksa Oymapınardamı yakalandığıdır...Resimlere göre üzümlüdere 2/2 tebliğ derki İbradı Üzümlü Deresi Suyun çıktığı noktadan akış istikametine Oymapınar baraj gölüne döküldüğü yere kadar balık avcılığı yasaktır....Bence yanlış bir karar bu bölgenin Gökkuşağı alasından mutlak surette kurtarılması gerekir....
rıfat bey haklısınız pek bahsedemedim. hava güneşli 18-20 derece falandı 2008 başı üzümderede avlandık 2 numara kırmızı benekli meps ile. ilk alabalık avımız olması bizi çok heyecanlandırmıştı. konyaya uzak bi yer olması sinirlerimi çok bozuyor çünkü alabalık bende bir tutku haline geldi.ondan sonra 3 sefer gittik herseferinde yakaladık . hatta gitmek için karların buzların üzerinde gitmeyi bile göze alıyoruz. olta olarak 1.65 iki parça dolgu kamış ve 30 luk küçük makara 0,20 misina ile avlandık.
Tebrikler. Güzel bir av geçirmişsiniz hani balıkta ben buradayım diyor. Diğer avlarınızda şans yanınızda olsun.
son resmi sirküleri tam olarak bilmiyorum ama üzümdere olarak bilinnen bölge milli parklar alanı ve koruma altında. jandarma ve ormancılar burada av yasak zamanlarında kesinlikle ava izin vermiyor.bizim gittiğimiz dönemde av yasağı yoktu.
Evet haklısınız 37/2 sirküler ve 1/2 tebliğde bu dere yasak kapsamında değildi...Anladığım kadarıyla 2007 yılında yapılmış bir av....O dönem yasak değildi....Bir diğer husus gökkuşağı alabalıkları o derede kaynaktan itibaren var olan doğal alabalıklar için büyük tehdit....Tekrarlıyorum yasaklama kararı yanlıştır....