selam,27-28-29 ekim tarihlerinde Çanakkale şehitleri abidesinin hemen altında yakaladığım bazı balıkların görüntüleri.Aslında lüfer için gittiğimiz bir avlaktı rapala at-çek yaparak çok verimli bir alan olduğunu biliyorduk ancak 25 gündür lüfer kendini hiç göstermemiş bölgede alçıtepe köylülerinden ve balıkçılarından aldığımız bilgi böyle,tek resimdeki balığın ne olduğunu bilmiyorum.yardım edrseniz sevinirim.. bu balığı tanıyan varmı arkadaşlar adı nedir..
Tebrilkkler Cem bey harika bir yapmışsınız emeğinize sağlık,Şansınız daim olsun Resimdeki balıkda karagöz ancak belki resimden belkide doğuştan gelen bir fiziksel anomali var gibi görünüyor kromozon fazlalığı down sendromu..
Güzel bir gün geçirmişsiniz, tebrikler... Fotodaki balık İstanbul'da maviş karagöz denilen türe benziyor. İstakaroz veya ıskatarya da denilmektedir. Eğer o balıksa epey büyüyebilen bir cinstir.
Cem kısmetinizi yakalamışsınız tebrikler o resimdeki balık karagöz afiyet olsun büyük balıklı avlar rastgele
tebrikler. tek olan resimdeki balığa çanakkalede ıskatar da derler fakat asıl ismi sarıgözdür. sarıgöz ve sargoz ayrı cins balıklardır.
Tebrikler güzel bir gün geçirmişsiniz. Tek balık karagöz cinsi. Erdal beyin dediği gibi biraz mutasyona uğramış. Istakar, ıstakaroz ilk resimde tam ortadaki balık.
yok saorgoz değil yok kardeş bu balık sargoz değil.ben sargoz uzmanıyım.ve en güzel sargoz dalgalı danizde yakalanır.
Çanakkale Boğazi Girişinde bu balik çok vardir.Bizler kendi aramizda bu balığı Istakoroz diye adlandırırız. Sizin gittiğiniz Abide altının biraz ilerisinde Seddülbahir önünde "Karagöz Takımı" Ile avladiğimiz balıklarin fotoğrafını ekledim.Yem olarak midye,sülüne,teke kullanıyoruz.
yakınlarınızda balık yetiştirme çiftlikleri varsa orlardan kaçmış olabilir süper marketlerde ağzı burnu yamuk balıklar var daha ucuza satıyorlar yani ıskarta balık olabilir ama olmayada bilir karagöz gillerin kuyruğunda çizgi yokmuydu