6/12/2008fındıklı,inanılmazdı:eek:

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında balık kurdu tarafından paylaşıldı.

1. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    ..........

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 17 Mayıs 2011
  2. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Ercan selamlar

Belki orada biri besliyordur Samuru,

Gerçi genelde muhtelif su kuşları beslenir ama.

3. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    sanmam abi,ilginç olan samur denizde yaşarmı?

4. ozan

ozan Ozan

fok olabilirmi:confused:

5. fish founder

fish founder Özgür

aynı durum kadıköy'de balonun olduğu mendireğin ucundada yaşanıyor,
    burda su samuru var dediklerinde,olurmu canım tuzlu suda yaşamaz bu demişdim,ama bu noktada gece avlanmama sebepleri bu hayvanmış,bu konuda konuştuğum oltacıların dediklerine göre,
    ama sanırım metamorfoza uğramış fare,su samuru dedikleri :)

6. seckinacar

seckinacar

Favori Kamış:
    surf kamış,cormoran big ben 6000 pi makina
    bende duymuştum su samuru olduğunu ,hatta denize bırakılan tel livarlardan balıkları çaldığınıda okumuştum :)

7. summerset

summerset Barıs Tufan

Favori Kamış:
    lineaeffe fishing ferrari extreme 2000 surf kamış ; tubertini gorilla surf makine
    En İyi Avı:
    50 cm kofana ;2 kg kalkan
    Ercan abi selamlar ...
    ben o bölgenin yerli balıkçılarından biriyim yani hayatımın büyük kısmı oralarda geçer. her ne kadar henüz daha görememiş olsamda yaklaşık 5-6 yıldır orada bir su samuru olduğunu bilmekteyim. arkadaşlarımın pekçoğunun karşılaştığı bu sevimli hayvani görmek sanada nasip olmuş. bildiğim kadarıyla o civarlarda hergün gözükmüyor ve görebilmek yalnızca şans ve o gün şans senden yanaymış. inşallah birgün bende görmeyi umut ediyorum...

8. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    yok be usta 1 metre faremi olur

9. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    selam barış. oh be rahatladım valla, gerçekten güzeldi ya.ayrıca iyi yer seçmiş yaşamak için, genelde herzaman balık olur fındıklıda,takılan oltalardakide cabası tabi:)

10. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Denizde yaşadığını biliyorum hatta bizzat şahit oldum.Marmarada değil ama karadenizde defalarca gördüm ve uzun uzun izleme şansım oldu genelde sabah veya akşam hava karardıktan sonra görme şansım oluyordu ve izlemesi oldukça keyifli :) Ama tam olarak nokta atışı yapıp yerini söylemeydiniz keşke, çünkü gerçekten nesli tehlike altında olan bir hayvan ve bizideki bu doğa düşmanları beni özellikle bu tip hayvanlar için fazlasıyla endişelendiriyor malesef ve artık gördüğünüz su samuru için endişeliyim.:( avınız için tebrik ederim bu arada.

11. promap

promap

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Balina yemdi...
    Ercan Merhaba;
    Bende 2 yıl önce Kuleli'de gördüm. Birkaç arkadaşıma anlatım bu olayı. İnanmadılar...
    Öncesinde Vatoz falan zannettim, iyice yaklaşınca kuyruğunu net şekilde görme şansı yakaladım. Sonrasında denize sarkan kaldırımın altına girdi ve uzun bir süre beklememe rağmen çıkmadı...
    Arkadaşlar iyi kafa yapmıştı benimle, halisülasyon görmüşsün diyerek...

12. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    valla 1 haftadır arkadaşlarda benimle kafa yapıyo, ama artık rahatca kafalarını kırabilirim:D

13. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    merak etme kardeş orada yaz,kış bekleyen oldugu için kimse bölgede kötü niyetli faliyette bulunamaz.çay bahçeleri kışın bile neredeyse sabaha kadar açık oluyo

14. bigfish hunter

bigfish hunter ozan

Favori Kamış:
    lineaeffe freystla 3.90 kamış,okuma avenger av 65
    En İyi Avı:
    2.100gr eşkina,4.200 kalkan,1kg sivriburun karagöz
    ercan bey ben bu olaya kendim 3 kez şahit oldum..caddebostanda eşkina yaklarken suyun çok sakin olduğu bir anda bir kafa çıktı ortaya ve korktuk..fenerle ışık tuttuk ve hemen daldı çok uzakta tekrar su üstğne çıktı..ondan sonrada balık vurmadı tabiki..daha sonraları yine aynı bölgeye yakın mesafelerde bu susamurunu gördük...birde yalova topçularda tatlısuyundenize döküldüğü bir bölgedede arkadaşım bu susamurundan çift olarak görmüş yaşamların orada sürdürüyorlarmış..sonuç gördüğünüz doğrudur,bu hayvan denizdede yaşıyor..saygılar...

15. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    bilgiler için teşekürler,saygılar bizden:)

16. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Aynı şeyi 1 ay kadar önce ben de duymuştum hatta karabataktır deyip geçiştirmiştim. Bu yazıyı okuduktan sonra üzerine ciddi ciddi düşünmeye başladım.

17. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    selam yücel ben eminim samurdu 5 metre ve ışıklardan dolayı aydınlıktı,çok net gördüm hemde uzun süre

18. memoli52

memoli52 mehmet asar

Selam, 1,2 ay önce bende gördüm,hatta denizdeki canlılar bölümünde sormuştum,benimle dalga geçtiler, kuleli beton boyunca dalıp çıkıyordu,hemen hemen kıyıdan 5,6 metre açıktan gidiyordu,benimde yanımda makinem yoktu,çekemedim şimdi siz de söyleyince rahatladım ,acaba rüyamı gördüm diyordum...

19. İlker

İlker İlker Ergülen

Favori Kamış:
    Shimano Bassterra,Power Aero,Trabucco Poetica
    Favori Makine:
    Shimano Symetre,Ultegra XTB
    En İyi Avı:
    MÖ'de tutulmuş yayın 5,2 kg,Sazan 6,5 kg,kofana 2,5 kg,torik 4,3 kg
    Arkadaşlar hepinize merhaba,
    Yaklaşık bir ay kadar önce Emirganda bir arkadaşım beni aradı, akşam çinakop beklerken ne olduğunu anlamadığı ama tarifinden su samuru olduğunu çıkarttığım (Eskiden kara avcısı olduğum çok rastladım) bir hayvanı gece suda gördüğünü, kenardaki kıyılamış istavritleri avladığını, ve ışık tutulunca kaybolduğunu söyledi. Yücel bey'in bahsettiği olaybu, ben kendisine danıştım, gözümle görmediğim için dalgıç olduğuna karar verdik.
    Demekki doğruymuş,inşallah yanlışlıklada olsa avlanmazlar.......

Rastgele

20. 13114

13114

Favori Kamış:
    Michell 4.20 surf
    Favori Makine:
    Daiwa bg30
    Benim bildiğim su samurunun kuyruğu silindirik kunduzun ise palet şeklinde oval olur.Sanırım görünen kunduz.
    Ayrıca bence milli parklar idaresine bu durumu iletmekte fayda var.Tabi işe ciddi yaklaşırlar ise boğazda kıyı balık avcılığını yasaklayabilirler.Çünkü bizde koruma altına almak sadece YASAK ile olur.Ne bir araştırma ne de koruma yapılır gerçekten.Ben 47 yaşındayım 30 yıldır avlanırım kara ve denizde.Karaca sülün avı hep yasaktır nedense hiç üremez.Demek oluyor ki avcı ve balıkçıların bu canlıların yok olmasında etkileri yok.
    Bırakın hayvanlar orayı güvenli bulmuşlar tabi birinin oltasına takılmazlar ise.