sadece balıkavı.net için sahte yaptım

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında yaban-cı tarafından paylaşıldı.

1. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    arkadaşlar bir çok yerde sahte balık yapımı hakkında bilgi var ama ben bu konuda bilgi eksikliği farkettim ve sadece balıkavı.net için bir tane sahte yaptım fotoğrafladım ve yayınlıyorum. tekrar söylemek istiyorum sadece balıkavı.net üyeleri için yaptım bir başka sitede kullanılacaksa bile adres bildirerek kullanılmasını istiyorum.

gelelim sahteye. önce yapacağımız sahteyi kafamızda belirleyecez. ben bunu seçtim. [​IMG]

öncelikle arkadaşlar kavak , ardıç gibi kolay şekil verilebilecek bir tahta seçiyoruz.

ben ardıç seçtim. keskin ama hafif bir bıçakla nasıl bir balık yapmak istiyorsak kaba taslak bir kalıbını çıkarıyoruz.

ince tahta zımrayasıyla pütürlerini temizliyoruz.
    daha sonra küçük el matkaplarına takılabilen bir aparatla damağın geleceği yeri ve kurşunu terleştireceğimiz yeri açıyoruz.

daha sonra el matkabımıza takacağımız 0 numara vera 1 numara uçla ön ve arka kısmından birer tane delik açıyoruz tel geçirmek için.

teli yerleştirmek için resimdeki gibi bir uzun burunlu penseye ihtiyaç var. pense yardımı ile teli önce arkada açtığımız delikten girdirip öndekinden çıkarıyoruz her iki tarafını büküp tekrar içeri soktuktan sonra ortadan geçip ön ve arkanın kısıca oturmasını sağlıyoruz. altta da iğne takacağımız yeri düzenledikten sonra üç halkanın da aynı hizada olup olmadığına bakıyoruz.

bu çalışma yaban-cı tarafından www.balikavi.net isimli site üyeleri için yapılmıştır.

Son düzenleme: 31 Aralık 2008
  2. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    sırada içerisine yerleştireceğimiz yassı kurşuna geldi onu demir bir makasla kesiyoruz. ve balığımızın içerisine dengeli bir şekilde yerleşritiyoruz.

dengeliden kastım içerisinden geçen telin her iki tarafınada eşit oranda kurşun yerleştirilmesidir. resimlerde görüldüğü üzere..

içerisindeki kurşun dengeli olmazsa balığın yüzüşünü olumsuz etkiler.

bu çalışma yaban-cı tarafından www.balikavi.net isimli site üyeleri için yapılmıştır.

3. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    şimdi sıra balığımızın içini doldurmaya geldi. ilk önce 1. mesajda 2. resimde görülen talaş tozunu kurşunların arasına tepeleme doldurduktan sonra 502 denilen çok güçlü (ve tehlikeli olabilir dikkat ediniz) yapıştırıcıyı bu talaşın içine azar azar damlatıyoruz.

damlatırken dikkat edilmesi gereken şey talaşlı kısımdan başk yerlere akmasını engellemek yoksa iş bittikten sonra inze zımparayla baya bi uğraşırsınız. bunun içinde azar azar yapıştırıcı azar azar talaş tozu...

yapıştıktan sonra ince zımparayla düzeltecez. işimiz bitince böyle görünecek

4. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    gelelim boyamaya. ben bu iş için sprey boya kullandım ama sizin tercihinize bağlı tabi sizlere sprey tavsiye ederim.

bu kısım sizlerin zevkine kaldığı için pek bişey söylemek istemiyorum ama mutlaka uyulması gereken kural şudur boyanın katmanlarını iyi ayarlamak. yani en altta durması gereken rengi ilk önce sıkmak ve kurutmak.

ben bu sahtemde ilk önce yeşil rengi kullandım. daha sonra sarı en sonunda da kırmızı rengi kullandım.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 31 Aralık 2008
  5. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    en üstte görülen siyah renk için sprey kullanmadım 2. mesaj 2. resimde görülen kalemi kullandım.

gelelim gözlere

göz için bayanların oya işlerken kullandıkları pulardan edinmeliyiz.bu pulları bir yere çukur kısımları yukarı gelecek şekilde sabitleyecez ben sabitleme işlemi için altta bant yapıştırdım çift tarafı yapışanlardan.

yapıştırdığımız pulların üzerine önce bir damla siyah oje ardından bir damla şeffaf oje damlatacaz.

ve kurumaya bırakıyoruz. kuruduktan sonra tekrar bir damla şeffaf oje ve yine kurumaya bekletiyoruz.

6. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    hazırladığımız gözleri balığa yine 502 ile yapıştırıyoruz elbettte çok dikkatli yapıştırıcıyı sağa sola akıtmadan. ve bu işlemde bittikten sonra sert plastikten ( ben bidon ağzından yaptım ) bir damak yapıyoruz ve iyice dengeledikten sonra yapıştırıyoruz. yapıştırma işlemi sırasında damağın balıkla birleştiği yere biraz talaş tozu ardında yapıştırıcı.

ve balığımızın en son hali...

balık bu hale geldikten sonra sprey vernikle iiyice parlattıktan sonra arkadaki halkaya bir tel takıp kurutabiliriz. tel takmamızdaki gaye bir yere değmeden kurutmak.

kuruduktan sonra arka ve alt halkalara iğne takabilmemiz için gereken halkalara yani
    [​IMG] buna ihtiyacımız var. halka ve iğne de takıldıktan sonra balığımız hazır.

ben bu ve yaptığım diğer balıkların fotolarını yeni yıldan sonra yine bu sayfada yayınlayacağım. herkese kolay gelsin.

7. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    çok değerli arkadaşlarıma yeni yıl hediyem olsun istedim herkese kolay gelsin.

8. Mustafa el emeği göz nuru harcayıp harika bir iş başarmışsın..Tebrik ederim..Umarım trofelere vasile olur..:)

9. simendifer

simendifer Sennur

Mustafa, teşekkür faslı ile konuyu mahvetmek istemiyorum ama gerçekten bunları bize aktarmak için büyük emek harcamışsın. Bence hepimiz için harika bir yeni yıl hediyesi oldu. Emeğine, yüreğine ve ellerine sağlık. Teşekkürler... :)

10. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Böylesine emekler veren elleri sayğıyla öpüyorum. Paylaşım için teşekkürler.

11. gbasibek

gbasibek Gürcan BAŞIBEK

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin
    Favori Makine:
    Okuma Trio30
    En İyi Avı:
    1.5 Kg Levrek
    Ellerin dert görmesin hemşerim çok güzel olmuş. Harika bir yeniyıl hediyesi bende balsa ağacı ile yapmaya çalışıyorum yakında yayınlarım. Bu vesile ile herkese sağlıklı,mutlu ve balıklı bir yıl diliyorum.

12. winchester

winchester mert

Favori Kamış:
    ferrari7000
    En İyi Avı:
    48cm lüfer
    abi ellerine sağlık bende cok dusunuyorum harıka bı anlatım yazmısın bunu bende denıcem birebir yaptı ya super sadece bı soru olucak agzındakı gagayı nerden temın ettın yada kendınmı yaptın ?

13. melerk

melerk Erkan

Favori Kamış:
    alba star
    Mustafa bey elinize kolunuza sağlık çok güzel bir çalışma yapmışsınız. inşallah size bol trofeli balık tutmayı sağlar ayrıca paylaşım içinde çok teşekkürler.

14. antepli

antepli Mustfa

Favori Kamış:
    Sportex, D.A.M, kabon kamis, Daiwa,D.A.M Quick rolle
    Favori Makine:
    Dam Quik, Freilauf, Cormoran, Zebco , Schkeapear ve diğerleri
    En İyi Avı:
    Turna 105 cm, 7,3 kilo, sazan 9.5 kilo
    Koray Hocam, cok güzel bir is cikartmissin, sahane bir calisma olmus, bu islemi aynen dernek calimalari icinde yapalim , kademeli bir seminer vermek istiyoruz, senin degerli fikirlerinden de yararlanacagiz insaallah, netteki tüm kardeslerimizin yeni yillarini kutlarim senin ve ailenin ve MUstafa Kemalin yeni yilini candan kutlarim, eger ulasirsan yarin persembe günü geleyim yeni yaptigin rapala ile deneme yapalim))) telefon bekliyorum.Görüsmek üzere...

15. alpperr

alpperr alper

ellerinize, emeğinize sağlık...
    Çok güzel bir çalışma ve anlatım olmuş; yazdıklarını okurken, işlemleri sanki sırasıyla kendim yapmış gibi oldum...

16. tatlisoy

tatlisoy

Favori Kamış:
    Olta, Kamış, Rapala
    En İyi Avı:
    4 kilo Palamut, Birde bir zamanlar 2 kiloluk sazan
    Mustafa Bey Teşekkürler nefis bir çalışma olmuş. Emeğinize ve elinize sağlık.

17. unique

unique Cüneyt Eşsiz

El emegin goz nurun..

Guzel ve bereketli avlar dilerim.

18. seckinacar

seckinacar

Favori Kamış:
    surf kamış,cormoran big ben 6000 pi makina
    süper bi anlatım olmuş ,sadece bizim için değil tüm balıkçılar için harika bi kaynak oluşturdunuz teşekkürler

19. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Öğrenmenin ve getirdiği yeni ufukların sonu yoktur arkadaşlar.. Kendimce birşeyler yapmıştım ama burdaki yöntem zorlandığım noktalar açısından yeni bakış açıları oluşturmamı sağladı. Gerçekten emek verilen bu değerli çalışma için arkadaşımıza ben de yürekten teşekkür ederim. Bol balıklı nice yıllara.. Saolasın..

20. 0utlaw

0utlaw Bahadır köse

Favori Kamış:
    Shakespeare E Series Supraglass 10-20
    Favori Makine:
    D.A.M. Quick 220,D.A.M. Quick 89
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    Böylesine bir emek karşısınıda kayıtsız kalınamaz doğrusu çok çok teşekkürler ellerinize sağlık