Yabomax Kamiş

Konu, 'Kamışlar' kısmında talha_- tarafından paylaşıldı.

  1. talha_-

    talha_- talha

    Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    öncelikle herkese merhaba! ben bu hafta sonu kamış ve makine almak için araştırmaya gittim.tabi spot balık ve kısık balığa da uğradım.ancak gittiğim yerlerden birkaç tanesi bna 3.90 ve 4.20 YABOMAX marka kamış önerdiler.kamış hantal deil ve 300 gram atıyor.ayrıca ağır ve kalın da deil.bu kamışı diğer kamışlarlarla kıyaslama dediler.

    bu markayı kullanan ve ya bilen var mı.varsa memnunmu.
    en memnun olduğunuz makine kamış seti nedir?
    yardımcı olursanız sevinirimm..
     
  2. mr_zagg

    mr_zagg zeki

    Yaş:
    39
    Mesajlar:
    234
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    V.s, v,s. v,s....
    En İyi Avı:
    hedefime az kaldı...
    öncelikle iyi akşamlar dostum.
    sana yardımcı olmaya çalışıyım ama bahsettiğin kamışı daha önce hiç görmedim ve net.tede ilan göremedim bu kamışla ilgili.
    bahsettiğin kamışın fiyatı nedir ve senın almak istediğin kamışı nerde hangi balık için kullanmayı düşünüyorsun. Almak istediğin kamış-makine için hangi fiyat aralıgında düşünüyorsun?
     
  3. Diğer kamışlarla kıyaslanmaması gereken,300gr.atan,hem hafif hemde hantal olmayan bir kamış profilinden başka bir bilgi yok elimizde.Anlatılan rüya gibi bir kamış..
    Ancak bu kamış üsküdardaki Xxxa balığın getirdiği yabomax lardan ise Aldıktan sonra bir kabusa dönmekte haberiniz olsun..
     
  4. miccron

    miccron Kerem

    Mesajlar:
    653
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    3 kancalı dip
    En İyi Avı:
    11.org.da ne tuttuysak o
    Talha merhaba.

    Bende markası yabomax olan 4.20 bir kamış var ancak senin satın almayı düşündüğün kamışla aynımıdır bilemiyorum. Bendeki şöyle bir şey:

    [​IMG]

    [​IMG]

    Ben 3 yıldır kullanıyorum. Bu süre içinde 1 kez fincan (en büyük, katlanır olan) kırıldı. Başka bir problem yaşamadım. Genel olarak kamışın gerçekten de yüksek atarlı sağlam bir yapısı var. 150 gr. kurşunu rahatlıkla atabilirsin. Ancak hassasiyet konusunda oldukça zayıf ve biraz da ağırdır. Çapari avlarında kolu biraz yorar yani. Ama yemli avcılıkta rahatlıkla kullanabilirsin. Marka işine gelince, geçenlerde bir arkadaşta bu kamışın aynısının üzerine Alba markası yapıştırılmış olarak gördüm. Sanırım fason bir uzakdoğu malı ve isteyen ithalatçıların etiketleri basılarak Türkiye'de pazarlanıyor.

    Sonuç olarak bu kamışın yapacağın avcılığa göre artıları ve eksileri var. En çok çapari ve rapala avcılığı yapacaksan, daha hafif ve hassas bir kamış bakmanı tavsiye ederim. Spot balıkçılığa tekrar gidersen oradaki Suat'ı bul, siteden olduğunu söyle ve kafandakileri onunla paylaş. O sana en uygun öneriyi sunacaktır.
     
  5. talha_-

    talha_- talha

    Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    bnim dedğim kamış yukarıdaki gibi değil fiyatı 62 ve 80 arasında 3.90 ve 4.20 tabi ilk sorduğumda istediğim kamışın özelliklerini anlatım ( istavrit-çinekop için kıyıdan uzak atış için yüksek atar ve hafif) bana ilk gösterilen kamış bu oldu.

    fiyat aralığı ise toplam 120-130 olabilir. makine çok önemli deil ama kamışta yardım istiyorumm.


    saygılarla!!!!!
     
  6. talha_-

    talha_- talha

    Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    ewet imalat yeerinin üsküdarda .... balıkçılık olduğunu öğrendim.yani aldıktan sonra sorun çıkarıyor diyorsunuz öyle mi?
     
  7. talha_-

    talha_- talha

    Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    yukarda dediğim gibi abi istavritte kullancam en çok. ama çinekop - palamut için rapala ve yemli de çok olmasada kullanıcam.
     
  8. Aldıktan sonra sorun çıkar demiyorum..Sadece yazılan beklenti alınıp kullanıldığında karşılaşılan;)

    hafif değil,esnek değil,..vs
     
  9. forsakenx

    forsakenx

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    184
    Şehir:
    İSTANBUL
    Favori Kamış:
    3.60m balzer saphire+ryobi 4000 makine
    En İyi Avı:
    hala avdayım:)
    DOSTUM GÜLE GÜLE KULLAN.DAYIM YILLARIN BALIKÇISIDIR.BANA TAVSİYE ETTİĞİ VE KULLANDIĞI BİR KAMIŞTIR.HER BALIĞADA GİDER.DOĞRU ADI DUYULMUŞ DEĞİL AMA KULLANDIKÇA ANLARSIN KALİTESİNİ.

     
  10. lapinavcısı_bursa

    lapinavcısı_bursa abdullah

    Yaş:
    41
    Mesajlar:
    209
    Şehir:
    Bursa
    En İyi Avı:
    1,8kg karagöz
    mekan ve zamn meselesi...

    arkadaşlar "deniz av raporları" bölümünde kamış muhabbbeti yapıyorsunuz. bence bunun yeri bu bölüm değil. sitenin her bölümünü amacına uygun olarak kullanalım....
    anlayışınız için teşekkür ediyorum...
     
  11. cousteau

    cousteau Hüseyin MISIR

    Mesajlar:
    341
    Şehir:
    Istanbul
    Favori Kamış:
    Yabomax SURF 4.20
    Favori Makine:
    Shimano ActiveSURF 採用
    En İyi Avı:
    Torik, 2.5 kg.
    Benim 150 TLye aldığım Yabomax Surf kamışın üzerinde 400 gr atarı olduğu yazıyor. Ama heyhat ki 125 gr kurşun atarken çaaaat diye kırıldı.

    Kamışı aldığım yer de iflas edip kapatmış, kapatmadan önce bana zararına vermişlerdi üstelik. Şimdi Cengiz Balıkçılığa gidip mümkünse tamir ettireceğim ancak bu kamışa güvenim kalmadı. İp misina kullandığımdan olabilir mi, bu da ayrı bir muamma...
     
  12. gladioman

    gladioman mulayım naci

    Mesajlar:
    224
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    SHIMANO ASPIRE AX TELE SURF 4,30 MT 200 GR
    Favori Makine:
    SHIMANO Biomaster 8000 PG
    En İyi Avı:
    kofana - turna 82 cm
    bogazda nadirde olsa kullanan var senin tarif ettigin kamış gibi ince yapılı bir kamış, sahsen ben hiç kullanmadım ama benim dedigim kamış ise 300 gr atması imknasız 200 anca limiti olur benim gördügüm genelde kırmızı gibi