Ernest F.Pflueger 1881 senesinde ernest f.pflueger ve ferdinand schumacher,adı ,,Enterprise Manufacturing Company,,olan balıkcılkık malzemeleri yapan fabrikayı kuruyor. ,,American Fish Hoook Co,,ile zamanında amerikada kurulan ilk ve en büyük firmaların başında geliyor,Akron,ohio ve minnesotada üç ayrı fabrika kuruluyor. Ernest F 1843 senesinde almanyanın baden-baden eyaletinde gözlerini dünyaya açıyor,kardeşleri ile birlikte amerikaya göç ediyor ailesi,ve new yorkun buffalo ilçesinde büyüyor,pflueger meslek hayatına fırıncı ve kalıpçılık öğrenerek başlıyor.akronda bir soba fabrikasında çalışıyor,daha sonra 1880 senesine kadar yiyecek sektöründe serbest olarak çalişiyor,tabiki çok basit görünüyor hayatı ama bu işlerinin yanında 50 tane patent alıyor,evinin mutfağında ilk sahte yemleri yapıyor,ernest f. ilk zamanlarında sahte yemlerle tanınıyor,bunların arasında fosforla boyanmış cam sahtesi var,baden-badenli ernes bu boyayı kendi buluyor ve bu sahteleri,musky ve (schwartzbarsch)tatlısu levreği avı için yapıyor,metalden yapılmış sahteler ve jerkbaits,ler üretip firmanın adını duyuruyor. Ernest F.Pflueger 57 yaşında 1900 senesinde hayata gözlerini yumuyor,bundan sonra oğlu Ernest A. firmayı devralıp bu gün halen üretimde olan,,Pflueger Company,,adını veriyor.1916 senesinde ilk çıkrık makineleri ve 1954 senesinde spin makineleri üretmeye başlıyor,1926 senesine kadar 5000 sahte çeşidi üretiyor fabrika.Ohio akrondaki fabrika onbin metrekare üzerine kurulu ve kuzey amarikanın en büyük balıkavı malzemesi üreten fabrikası. 1950 senesine kadar,buldog köpeği amblemi ile amerika piyasasinda satişlarini yapiyor,1966 senesinde firmayı,,Shakespeare Company,, satın alıyor ve halende amerika piyasasında yerini almakta firma,tabiki malzemeler artık amerikada değil uzak doğuda üretiliyor... Enterprise Manufacturing Company,,Ohio akrondaki fabrika Pflueger amblemi
Bir makine mühendisi adayı olarak kanımı kaynattı bu konu ama Türkiye'de çok zor bu işler (imalatçıya destek nerdee..) paylaşım için teşekkürler Selim abi.
Sevgili Selim Bey, Paylasim icin tesekkur ederim. Antika makina toplayanlar ve amator balikciligin izini surenler icin cok degerli bilgiler.Baska paylasimlarinizda gorusebilmek dilegiyle... Saglicakla kaliniz.
Ben makine mühendisi olucam neler yapmazdim,aslinda zor degil baslayanlarda öyle büyük yatirimlarla baslamamislar,sen basla ilk müsterin ben olacagim söz
Sevgili Hüseyin Bey, Antika makinelere benim cok büyük ilgim var,bir cok antik makinayada ve kamisa sahibim ve halende iyi bakilmis antika makineleri ve kamislari topluyorum,nostaljinin balikcilikta yeri bambaska benim icin... Saglicakla kaliniz.