yeni katil rapalalar,yeni mera ve bol bol gelen sarıkanatlar [14 mayıs 2009 ]

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında andyou tarafından paylaşıldı.

1. andyou

andyou haldun

Favori Kamış:
    fladen x flex, alba rodex 3.90 , lineaeffe 4.50 s-curve
    Favori Makine:
    daiwa emblem x 5000, okuma avenger 30, carmoran 3000 fjet,okuma zeon
    En İyi Avı:
    lüfer kilosuna bakmadım
    Herkese merhabalar,

İlk önce şunu söyliyim video görüntülü rapor vermeyi düşünüyordum ama malesef karanlıkta olmadı..balık bir anda hızlanıncada kameraman olarak düşündüğüm kardesimde unuttu çekimi :)

Vermiş oldugum raporlardan dolayı izmitten kalkıp gelen kulelide olta sallayan forum üyelerinin haberini almakdayım bu cok sevindirdi beni...fakat devamlı devamlı kuleli üzerinde rapor vermemden sebeb kulelide olta sallayacak malesef hafta içi dahil yer kalmamıştır...

Bende buna çözüm olarak hemen google maps dan yeni yerler keşfetmek istedim ve istediğim gibide yer buldum...

ilk günü yeni yerime ve şartlarına alışmak biraz az balık azmamıza sebeb olsada yinede çok memnunum diyebilirim....bir kaç kediden başka hiç bir canlı yoktu bukadar olmaz 15 milyon nufuslu istanbulda burasını nasıl kesfedemişler şasirdim...

arkadaslar yine aynı sistem 0.22 rapala bedeni,25 gr kurşun ve çeşitli rapalalar...zaten yeni kullandıgımız rapaları resimledim oradan hemen anlıycaksınız ...

sonuc olarak 31 adet sarıkanatla geceyi noktaladık yeni bir sabaha merhaba dedik :)

kameraman dedik ama nafile eline kamerayi hiç almadı :):)

sonradan geldi mekana hayran kalmıs görünüyor :)

rapala ve balıklar

2. Okan_uA

Okan_uA .

Güzel bir av olmuş.

Ortalama bir sarıkanatın ağırlığı nedir tutuklarınızdan?

Ayrıca av yerini keşke görüntülemeseydin. En azından senin için çok iyi olurdu. Onca insan şimdi burası neresiymiş yahu diye düşünürler.Düşünenlerden de orasını bulanlar olursa yeni avlak aramak zorunda kalabilirsin. :)

Son düzenleme: 14 Mayıs 2009
  3. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Avın süper olmuş Haldun kardeşim, tebrikler. Rakamla da gayet güzel ifade etmişsiniz zaten :)

Kuleli'den Haldun bildirdi, en kısa zamanda yeniden görüşmek üzere efendim, herkese iyi trofeler.. :D:D:D

4. araştırıcı

araştırıcı Levent Bekir

En İyi Avı:
    akya
    Haldun Bey tebrik ederim.. Daim olsun... Balıklar çok güzel görünüyor..

Sanırım Bugün oğlumun şansına avlandınız.. Maşaallah Kısmeti bol olmuş..Bana bir sözünüz vardı... Bilmem hatırladınız mı?

Selamlar..

5. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    tebrikler av yerini ben tanıdım bu arada :D:D:D

6. Okan_uA

Okan_uA .

Bak demiştim sana. :eek:

Bu Koral abinin tuttukları yetmiyormuş gibi valla oraya da dadanır bak gör sen :D :p :D

7. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    slm

haldun abicim balık bırakmamışsın maşşallah :D :D :D

8. ALABORA21

ALABORA21 Doğu Murat Gözsüz

Favori Kamış:
    wmc ,d.a.m ,shimano,mustad,raphala
    En İyi Avı:
    117 KİLO orkinos
    Tebrikler güzel bir av olmuş,
    sormak istediğim bir soru var. Daha önce kıyıdaN hiç raphala at-çek yapmamıştım kurşunlu. Takımın basitçe bir resmini çizersen çok
    sevinirim..

saygılar

9. andyou

andyou haldun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    lüfer kilosuna bakmadım
    şuan balıgın okyanustan gelip karadenize gecis donemi...agırlıklı olarak sarıkanat oluyor bu zamanlarda...

ilk once makine ve kamısdan bahsetmek istiyorum...gözlemlediğim kadarıyla net bilgi vermek gerekirse her türlü kamıs ve makine kıyıdan iş görüyor...bu konuda içiniz rahat olsun...

asagidaki resimde degişiklik yaptım rapala bedenini kursunu taktıgımız fır dondüye baglamak daha verimli oluyor ve karısıklık olayına cozum oluyor...

kullanıcagimiz beden eger saglam ve kaliteli ise 0.16 olmalı ama benim yaptıgım hataya düsmeyin 0.16 beden sarınakat içindir lüferde patlar karaya alamazsınız ama kepcem var diyorsanız takın korkmayın yoksa 0.24 idealdir...

kursun secimlerini ise denizin durumuna gore balıgın ne sekilde geldiginin durumuna gore takıcaz..bunuda anca diger avlanan komsu arkadaslara sorarak yada bakarak karar vericez..

rapala secimlerinde ise sarıkanat avında 6 cm e kadar olan rapalalar gayet güzel sonuclar vermekde kasık seciminide pullu 0 yada 1 numara kasıklarla deneyebiliriz...

atıs ve cekislerde ise ilaha uzaga atma derdiniz olmasın 30 mt lik bir atıs iyi bir atısdır...yalnız kursun suya düşer düsmez makinemizi kapatmamız gerekiyorki sahtemizi dipte takılmasını onlemek ve cekerek batmasını saglamak amacıyla

işte butun olay yukarda yazdıgım gibi ne eksik yapıyorum ne fazla...eger balık varsa sonuc alabiliceğiniz basit ve pratik bilgiler...

10. ALABORA21

ALABORA21 Doğu Murat Gözsüz

Favori Kamış:
    wmc ,d.a.m ,shimano,mustad,raphala
    En İyi Avı:
    117 KİLO orkinos
    Bilgiler için çok teşekkür ederim 2 sorum daha olacak.
    1. ana bedendeki kurşun ile fırdöndü arasındaki mesafe ortalama nedir ?
    2. kurşun ile raphala arasındaki mesafe ne kadar?. direkt olarak kurşunun fırdöndüsünemi bağlayacaz bedeni??

saygılarımLa.

11. andyou

andyou haldun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    lüfer kilosuna bakmadım
    1 kursunu ana bedene baglıyorsun...direk kamışının fırdöndüsüne tak...
    2 rapala bedenini kursunu taktıgın fırdonduye bagla...1.5 kulaç rapala bedeni yeterli...

bukadar :)

12. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Tebrikler, baliklar da yeriniz de mukemmel.

13. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Haldun
    Artık senin Boğazici lüfer familyası avcılığında,bir zamanlar ustalarım dediğin abilerini gectiğine inanmaya başladım.Zira istikrarlı ve başarılı avlarınla mukayese edebileceğim sadece Mustafa Albay 73 Nickli Sarıoğlu ve Yıldıray kardeşlerim var o kadar.
    O mekanı bilirim elbet ancak madem sen acıklamadın bende yazmayacağım.
    Seninle övünüyor ve başarılı avlarına devamını diliyorum.
    Sevgiyle kal

14. andyou

andyou haldun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    lüfer kilosuna bakmadım
    sevgili vedat agbi büyük baskı var üstümde bu geceki davet ettiğim arkadaslar aciklamami istemiyor ama inan bogazin her noktası balık yapıyor yada biz öyle sanıyoruz çünkü kullandığımız rapala ve agırlık bizi daha mahcup etmedi balıksız eve göndermedi :)

buarada bir zamanlar ustalarım dediğim insanlar eminimki balık yakalayabiliyordurlar ama av raporu açmak işlerine gelmiyodur :) o çok kıymetli meralarına 3-5 insan daha gelip rahatsız olmasınlar diye :) işte bunun adı cinfikirlik ve hainlik bana göre ben böyle bu tip insanlara artık bırak usta demeyi agbi bile demek istemiyorum...zaten herkesin ne mal nasıl bir insan oldugunu malesef yaşayarak ögrendim :) herkesin maskesi düştü herkesin ederi belli oldu bu saatten sonra herkese ederi kadar değer veririm...

saolasin vedat agbi seni herzaman takdir ettiğimi inandiğimi amatör balıkçılıga hayatını verdiğini cok iyi bilirim inş birgün herşey daha iyi olucak bazıları inadından vazgeçip dogruyu bulucak ümidi ile....

bu arada bu forum benim ilk üyelik aldıgım forumdur....

15. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Tebrik ederim Haldun arkadaşım,avında anlatımında çok iyi olmuş.Kullandığın takımın özelliklerini de bizlerle paylaşmış olman yüksek bir amatör ruha sahip olduğunu gösteriyor.Teşekkür ediyor avlarının devamını diliyorum.

16. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Haldun
    Maalesef benim ise en son üye olduğum forumdur.Sonucta burda buluşmamız ise benim icin zevk olmuştur.
    Hic olmazsa,arada azıcık sertleşsemde sana anlatmaya calıştıklarımı idrak etmiş olup,bu durumu gerek ard,arda gercekleştirdiğin muhteşem avlarınla ve gerekse yukarıdaki yorumlarınla ortaya koymanın engin zevkini hissetmekteyim.
    Devamını dilerim.
    Sevgiyle kal

17. tatarkirpi

tatarkirpi Savaş Altunkaynak

Favori Kamış:
    turnafresh surf
    En İyi Avı:
    lüfer 1 kg
    haldun kardesim masallah avlar mükemmel senin gibi arkadaslar oldukca sırtımız yere gelmez kendi adıma tesekkür ederim paylasımların için sanırım neresi oldugunu buldum inş cuma gecesi ordayım sana da avlarında basarılar

18. cosmic-c

cosmic-c cem

En İyi Avı:
    Sırtıkara 3.5 kg
    selam.balıklar harika....tebrikler....senin dediğin yeri bilmiyorum ama öğrenmek çok isterdim :( çünkü o malum kalabalık yere geçen akşam gittim ama yer bulmak nafile ve herkes birbirine düşman gibi.tartışıyor ters laflar felan..oltamı bile açmadım,hem de çok balık tutmak istemem rağmen.biraz seyredip kaçtım.ama doğrusu senin yeri çok ama çok merak ettim,benle paylaşmak istersen benden laf çıkmaz söz.

19. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    güzel avınız için tebrikler,usta işi olmuş:)

20. Okan_uA

Okan_uA .

Fırdöndüden önce bir gezer kurşun taksak. Fırföndüye de 1 metrelik misinayla beraber kaşığı,yapayı bağlasak nasıl olur?

Yani gezer kurşun sonra fırdöndü sonra da 1 metre civarı misinaya bağlı yapay yemi de fırdöndüye. ???????*

Bana bu da işe yarar gibi geliyor.

Son düzenleme: 14 Mayıs 2009