BALIK AVI Cengiz Balıkçılık Av İstanbul
SPOT BALIK, 'Hayata olta at!' SPOT BALIK, 'Hayata olta at!'

















































Go Back   BALIK AVI > Paylaşalım > Balık Yemekleri
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol


Kalamar Sosu ( Ev Usulu )

Cevapla
06-06-2009, 11:46   #1
sinansarma
 
sinansarma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 147
Favori Kamışı: olta
En İyi Avı: 7 kg Halili+2850 gr kofana
MALZEMELER:

SARIMSAK
YOGURT
KURU NANE
MAYONEZ

BU SOSTA EN ÖNEMLİSİ YOĞURDUN EVDE MAYALANMIŞ OLMASIDIR. YOĞURT KESİNLİKLE EKŞİ OLMAYACAK. hAFİF TATLI OLACAK.

1.YOĞURT TEMİZ BİR BEZE KONUP SÜZME YOĞURT HALİNE GETİRİLİR.
2.SARIMSAKLAR TEMİZLENİP İYİCE DÖVÜLÜR.
3.SÜZME YOĞURLA İYİCE KARIŞTIRILIR
4.MAYONEZ EKLENİR.
5.EN SON KURU NANE EKLENİR AMA ÇOK AZ OLACAK.
(SÜZME YOĞURT 1 SU BARDAĞI KONACAKSA MAYONEZİN ORANIDA 1 ÇAY BARDAĞI OLACAK. DAİMA MAYONEZ YOĞURTTAN BİRAZ AZ OLACAK.ORANI BUNA GORE AYARLAYINIZ.

KARIŞIMI İYİCE ÇATALLA AVCALLAYIP AFİYETLE KALAMARIN YANINA İLİŞTİRİYORUZ. EN SON KALAMARLA SOSU BİTİRDİKTEN SONRA PARMAKLA KASE SIYIRIYORUZ.
AFİYET OLSUN.

HA UNUTMADAN KALAMARI 1 SAAT SODALI LİMONLU SUDA BEKLETİN. DAHA SONRA SODASIYLA BİRLİKTE 5 DK YOĞURUN. ÇOK HAFİF YIKAYIP TUZLAYIN. VE DAHA SONRA KIZARTIN. KALAMARIN SERTLİĞİNİN GİTTİĞİNİ GÖRECEKSİNİZ.
sinansarma çevrimdışı  
06-06-2009, 12:12   #2
İstinyeli
Uğraş / istanbul
 
İstinyeli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 398
Eheh süpermiş. Teşekkürler. Midyeye de uygun olurmu acaba bu sos merak ettim.
İstinyeli çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
06-06-2009, 12:21   #3
sinansarma
 
sinansarma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 147
Favori Kamışı: olta
En İyi Avı: 7 kg Halili+2850 gr kofana
Ne Demek ,midye De Ağlar Tabi
sinansarma çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
06-06-2009, 22:32   #4
FYODOR
KENAN / Güzel İzmir
 
FYODOR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 42
balıklavı dostlarına ***. benim sorum; kalamarı evde pişirdikten sonra kokusu günlerce siniyor. bunu nasıl engelleyebiliriz .
FYODOR çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Konuyu Paylaş!
Bu Konuyu Facebook'ta Paylaş!
Facebook
Bu Konuyu Friendfeed'de Paylaş!
Friendfeed
Bu Konuyu Twitter'da Paylaş!
Twitter
Bu Konuyu Google Buzz'da Paylaş!
Google Buzz

Konu Araçları

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Forum navigasyonu




Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:45 .


Powered by: vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©2004 - 2014, Balikavi.net