06.06.2009 ctesi avozer Taşucu sırtı avı, iri iri baraküda bunlar

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında avozer tarafından paylaşıldı.

1. avozer

avozer av.özer zayim

Favori Kamış:
    5 litrelik bidona sarılı 90lık misina
    En İyi Avı:
    avcı 16,5 kg
    Geçen haftaki iğne kazasının ardından ve kaçırdığımız iri ceylanın üzerine cumartesi günümüzü sırtıya ayırdık. Güzel hava ve deniz bilgilerini internetten öğrenip öncelikle sabah ve ardından akşam olmak üzere sırtıya çıkmaya karar verdik. Hedef balık baraküda olsa da gözümüz hep ceylanda olacak idi. Sabah seferini boş denebilecek şekilde (hiç vuruş bile alamadan-birkaç melanur, ne alaka ise zargana saymazsak) geçirdikten sonra, dinlenip akşamüzeri tekrar sırtıya çıktık. Güneşin batmasının ardından erken doğan ay etrafı gündüz aydınlığına getirmişti. Ben, artık kalitesi tescillenmiş bembeyaz sahtemi, yanımdaki Mustafa Adana’dan tarifim üzerine almış olduğu ama tarifime uymayan beyaz ama saydam, içi fosforlu sahteyi suya bıraktı. Tam zamanı dediğimiz anda orta boy bir baraküda benim sahteye yapıştı. Aralarda birkaç vuruş almıştık. Saat geç oluyordu ama ayışığı ve balığın vuruyor olması umudumuzu kaybettirmemişti. Az sonra yine benim 'beyaz katil'e bu sefer az daha iri bir baraküda yapışmıştı. Kuzen Mustafa ise ta Adana dan getirdiği sahtenin iş yapacağını ısrarla söyleyip duruyordu. Tam bu sırada bana göre 1,5 kg mustafa ya göre 2 kg gelen bir baraküda sahtesine yapıştı. Aşırı heyecan yapan mustafa biraz tehlikeli şekilde balığı tekneye aldı. Az sonra benim katile kiloluk bir baraküda atladı ve balığın tehlikesiz şekilde nasıl tekneye alınacağını mustafa’ya göstermeme vesile oldu.. Bereketli akşam iki iri iki orta boy baraküda ile sona erdi.. Bu arada arkadaşlar özellikle sırtıda biraz irice balıkları tekneye alırken çok havaya kaldırmamak önemli... Göz ve baş hizasına kadar kaldırılan balık ağzındaki iğnelerle ciddi yaralanmalara neden olabilir. Dün mustafa bu hatayı yaptı ama iyiki bir sorun yaşanmadı...

İşte resimler;
    http://img5.imageshack.us/img5/9926/fotoraf0025k.jpg
    http://img195.imageshack.us/img195/992/fotoraf0027w.jpg
    http://img194.imageshack.us/img194/7251/fotoraf0028.jpg
    http://img192.imageshack.us/img192/5440/fotoraf0026.jpg

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 7 Haziran 2009
  2. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Üstadım tebrik ediyorum.

İşin aslı beyaz sahtenizi merak ettik. Ayrıca saydam içi fosforlu sahte dediğiniz bizimi cam rapala cam sahte sahte gelibolu rapalası ya da levrek katili adlarıyla anılan rapala olabilirmi? Resim eklerseniz sevinirim.
    http://www.enblaser.com/index.php/uygulama-ve-tasarm/balikrapalasi

Ayrıca misina kalınlıkları olta düzeneği ve kurşun ağırlıkları hakkında bilgi paylaşırsanız memnun oluruz.

Son düzenleme: 7 Haziran 2009
  3. avozer

avozer av.özer zayim

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    avcı 16,5 kg
    birinci fotonun en altına son zamanlarda bu bölgede en iyi iş yapan sahte görülüyor. Bu sahte bembeyaz ve orta sudan geliyor. 2008 yılı mart ayında aynı sahteyi bir ceylanın ağzında bırakmıştım, bizim burada çok aradım tesdüfen bulabildim ama iyiki bulmuşum. Ceylan ve baraküda bu sahteye dayanamıyor. 35 lik kaliteli misina kullanıyorum, uçta güzel ve küçük klips diye tabir edilen bağlantı. Benim makine shimano. Ağırlık kullanmıyorum. İsteğe göre takılabilir ama buralarda pek ihtiyaç olmuyor. Diğer bahsettiğim sahte ise bildiğim kadarı ile cam rapala diye tabir edilenden değil. Beyaz ama biraz saydam. İçine parlak bir madde koymuşlar.

4. hocca

hocca

Favori Kamış:
    banax2500 spro kamış
    En İyi Avı:
    1,5kg levrek
    Baraküdalar harika.Ben de Taşucun'da avlanıyorum.KIyıdan at çek şeklinde.Genelde levrek alıyorum.400gr,1kg arası.Bazen de eski iskeleden palamu alıyorum.Bu aralar tıral başladı ama Ankara'ya dönmem gerekiyordu.Ama pazartesi veya salı yine Taşucu'dayım.Sırtıyı nerede yapıyorsunuz.Levrek vurmuyor mu.

5. avozer

avozer av.özer zayim

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    avcı 16,5 kg
    sırtıyı liman çevresinde yapıyoruz. levreği hiç hedeflemedik, olta düzeneğimize de levreğin vuracağını sanmıyorum. Sırtı döndüğümüz yerler de de levrek olmaz sanırım. Teşekkürler...

6. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Sayın Görmez öncelikle imza ayarlarınızdan isminizi veya size nasıl hisap etmemizi istiyorsanız nickinizi düzenlerseniz iletişimde kolaylık olacaktır.

Sizin levrek avında kullandığınız sahteler ve düzenekleriniz nelerdir? Paylaşırsanız seviniriz.

7. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Avınız için tebrikler, bu arada M ustafa kardeşimizede büyük geçmiş olsun , zevklerimizi ızdıraba çevirmemek için maksimum dikkat edelim sonra üzülmeyelim.

8. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Size ve Mustafa beye tebrikler :)

Yaşanılan herşeyden ders almak tekrarlamamak ve bunu çevremizede paylaşarak öğretmekte ne kadar paylaşıma yatkın bir hobi yaptığımızın göstergesi. Deniyoruz, yaşıyoruz ve sevdiklerimizle paylaşıyoruz.

Gördüğüm kadarıyla siz yine kepçe almamışsınız :) aslında balığı kaçırmanında zevki var kanımca, oda bir heyecan ve tecrübe.. böyle yaptım kaçırdım, bundan sonra böyle yaparsam problem kalmaz gibi teorik düşüncelerde güzel.

Kepçe konusu banada hep yabancı gelmiştir aslında ama zamanla iri iri balıkları kaçırınca anlıyorsunuz ki mutlaka lazım, ne kadar balığı yorarsak yoralım, dişleri keskin bir balığın misinayı koparması an meselesi olabiliyor.. en tehlikeliside tekneye alırken sudan çıkartmak.. en azından bir kakıç edinmek.

Mesela geçen ki avınızda yanınızda kepçeniz olsaydı ve o balığı kepçe ile teknenize alsaydınız, iğne kazası yaşamayabilirdiniz.. ama oda kısmet! :)

Siz yinede bir kepçe edinin, bakarsınız yakında devasa büyüklükte bir balık kısmetiniz olur ve o vakit keşke! demezsiniz :)

Güzel ve bereketli avlarınızın devamını dilerim :)

9. avozer

avozer av.özer zayim

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    avcı 16,5 kg
    aradığım kepçe maalsef burada (silifke'de) yok. Ama ahşap saplı ve güzel bir kepçe alacağım. Balıklar irice bu aralar...

10. avozer

avozer av.özer zayim

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    avcı 16,5 kg
    Düşüncelerinize katılıyorum, gerekli önlemleri alıp azami dikkat gerektiriyor amatör balıkçılık...Sonuçta iğne ile deniz ile içiçeyiz...

11. orfoz33

orfoz33 Mustafa ZAYİM

Azami Dikkat

Evet balığı tekneye alırken kuzene aynı korkuyu tekrar yaşattık. Bundan sonra bende dikkat edicem. Herşeyden önemlisi sağlık. Yaklaşık 3 yıldır kuzenimle değişik balıklar avlıyoruz. Genelde sırtıyı tercih ediyoruz. Çünkü bu bölgede BALON balığı yüzünden pek sonuç alınamıyor. Dönemsel olarak yemli balık sonuç veriyor (Eylül Ekim Kasım) Ama sahte balık ve tüy ile çok iyi sonuçlar alıyoruz ve zaman geçtikce tecrübeleniyor denizi daha da iyi tanıyoruz. Ama dikkati elden bırakmamak lazım. Resimde gördüğünüz bizim bu bölgede bu güne kadar yakaladığımız baraküdaların en büyükleri sanırım. Doluanyın olması hava karadıktan sonra 1 saat daha avlanma süremizi uzattı sanırım. Ancak ne dersek diyelim yinede çıkan kısmetimizden fazlası olmuyor. Saygılarımla..

12. 4K-MERSİN

4K-MERSİN Kenedi Sezer

Favori Kamış:
    snap/lineaeffe/shimano kamislar
    Favori Makine:
    Shimano, penn, okuma, kumyang
    En İyi Avı:
    Akya(sarıkuyruk) 10kg
    Tahminim dolunay da gece de devam etseydiniz balik almaya devam edebilirdiniz. Ozellikle fosforlu sahteleri kullanabilirsiniz. Her ne kadar bu tur baliklar oncelikle sahtenin verdigi harekete/ses e atliyorlarsa da fosforlu sahteler de goruntuye yardimci olur. Kiyidan at cek de bunu gozlemledik. Tekne sirtisinda da olacagini dusunuyorum.
    Tekrar tebrikler baliklar cok guzel.

13. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    Selam

özer abicim baraküdalar süper bizim turnalarla aynı soydan gibi :D

14. avozer

avozer av.özer zayim

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    avcı 16,5 kg
    21:00 den sonra balık kesiyor, balık vursa biraz daha devam ederdik aslında, teşekkürler...

15. avozer

avozer av.özer zayim

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    avcı 16,5 kg
    Zaten bu yörede baraküdaya turna diyorlar, şekil olarak benziyor biraz... İkisi de saldırgan yırtıcı balık nede olsa...

16. obivan

obivan

Favori Kamış:
    zoka
    En İyi Avı:
    5,5 çipura
    çok güzel bir gece ve çok güzel avlar.Yalnız bizim sularımızda baracuda yok ne yazıkki tuttuğunuz balıklar iskarmoz dur bilginize...

17. avozer

avozer av.özer zayim

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    avcı 16,5 kg
    Fikret bey bence baraküda ama iskarmoz diyenler de var. Daha önceden de isimlendirme konusunda karışıklık yaşanmıştı... Teşekkürler...

18. Nightwalker

Nightwalker Kagan

Ozer tebrikler, sirti avlarindaki ustaligin durmaksizin devam ediyor.. Afiyet olsun...

19. avozer

avozer av.özer zayim

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    avcı 16,5 kg
    teşekkür ederim...

20. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine: