Dev tatlısu Kefalim

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Değerli üyeler
    Nihayet günlerdir sabah,akşam peşine düştüğümüz görülmemiş irilikteki uskumru avımız sona ermek üzere.
    Bu sene,daha evvelki senelere nazaran cok daha fazla sayıdaki mahalli profesyonel tekneler,ağ avcılığını bir tarafa bırakıp capariyle uskumrunun peşine düştüler.
    Capariyle avımız esnasında arada iğnelerimize değişik balıklarda takıldı.Örneğin bazı sitelerdeki Trout Baba lakabımı,Dülger Baba olarak değiştirebileceğim güzellikte Dülger balıkları yakaladım.
    Melanur,istakaroz,izmarit,mercan gibi balıklarda caparimi ziyaret eden diğer cinslerdi.
    İleriki günlerde raporlayıp resimlerini göndereceğim bu avlarımın yanısıra fırsatını bulduğumdada tatlısu avlarımada devam ettim.İtiraf etmeliyimki tatlısu avından daha fazla keyf alıyorum.Doğayla bütünleşmek,bülbül,arasıra keklik sesleri arasında,hemen her kıvrımında ayrı bir güzelliği ortaya seren akarsu balık avcılığı ise favorim.
    Gecen sene beraber avlanmak üzere gelen Ankaralı kardeşlerime ön bilgi vermek üzere gittiğim sezonun ilk Kasna avı,Irmağın olağanüstü yüksek ve bulanık olmasından dolayı randımansız gecmişti.BU kere İstanbuldan gelen kardeşlerimle Irmak kenarında buluşacaktık.
    Onlardan evvel oradaydım.İlk gözlemlerimde ırmağın istediğim berraklığa ve debiye kavuştuğunu sevincle anladım.Sevindiğim ve beni cok heyecanlandıran bir başka nokta ise,yukarılardaki barajdan karıştığını bildiğim koca sazanları ise bolca görmem oldu.Hani derler ya kol gibiydi,bacak gibiydi aynen öyleydiler,kocamandılar.Ama şimdi hedefim değildiler,elbet sıra onlarada gelecekti:
    Ava herzamanki favorim Sure Catch'in Super Hopper'i ile başladım.
    İlkbaharda herzamankinden cok yeşil cekirge olabildiği düşüncesiyle,tercihim yeşil renklisi oldu.
    Daha hemen ikinci atışımda 30 cm'üstü bir tanesi yapışıverdi.
    Arkasından bir tane daha ve devamı.
    Ankaralı avcı kardeşlerim Bülent Kutluca ve ekibinin gecen sezon,avlağımın %70 iri balık barındırdığı yönündeki teşhisini boşa cıkaramaktaydı bu gelen ufaklar.
    Neticede birkac sahte değiştirdiysemde durum aynı kaldı.İri kasnalar yumurtlama dönemindeydiler ,beslenmeyele pek işleri olmuyordu.
    Beraber avlandığımız Ankaralı kardeşlerimin yanlarında kullandığım ve en derinlere erişerek koca kasnaları yakalayıverdiğim beyaz renkli Super Hopperimi,üşenmeden bir rapala düğümü ile kamışımın ucuna taktım.Bu sahte atıştan sonra misina gergin tutulduğunda hic cekmeseniz bile bir taraftan aksiyonunu devam ettiriyor ve hemde yavaşca batabiliyordu.Böylece en derin yerlere,en iri kasnaların bulunabileceği bu yerlere erebilecektim.
    Daha ikinci denememde derinlerde o sert vuruşu aldım.İşte mücadele başlıyordu.İflah olmaz bir ince takımcı olmamdan ötürü makaramda 0,04mm Berkley Fireline Crystal misina vardı.Makaram ise 500'lük Shimano Symetri,Kamışım da 2-8 gr atarlı 1,65 cm Shimano Alivio'du.Yani tam manasıyla cok hafif bir takım.
    Balığı yakaladığım yerden takriben 100 metre aşagılara kadar su icinde acık kalamamla iyice yordum.Kepce kullanmayı sevmiyorum,balığın kacmasına hep azami şans tanıyorum.Ama bunu almalıydım,resmetmeliydim.Yoksa yeni SZN Team barajımamı götürmeliydim,aklımdan bunlar gecmekteydi.Nihayet gayet sığ dil şeklinde bir girinti farkettim.Balığımı güclükle iceri soktum,azıcık yüklendim ve sığ kumluğun üzerine yanlamasını sağladım.Artık benimdi,ancak super hopper ortalıkta yoktu,tamamı balığın ağzının icersinde kaybolmuştu.Forsepsimle su icersinde hayli uğraşarak taa galsemalarına kadar girmiş iğnelerini cıkardım.Aceleyle resmettim ve suya bıraktım.Azıcık bocalasada kendini toparladı ve süzülüp gitti.
    Sevgiyle kalınız

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    İyi ama şimdi ne yazalımda siz sayın üstadımızı tebrik edelim. Sizin rapor yapmanıza yasak getirilmesi lazım zira, avınız ve avcılık anlayışınızı taktir edecek söz bulamıyorum. ;) :)

Galiba şöyle desem olacak gibi: Allah canınıza sağlık, gönlünüze hoşluk versin. Daha nice ender avlarınızla daha nice seneler birlikte olalım.;)

Selam ve sevgilerimle...:)

3. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Vedat amcacım mükemmel bir anlatım,mükemmel bir mücadele ve mükemmel bir av olmuş, amcacım söylenecek söz bulabilmek imkansız ellerine,ayaklarına,yüreğine sağlık:) :) :)

4. carp

carp Mehmet

Doğrusu sizin gibi büyük bir ustayı tebrik etmeye yetecek söz bulamıyorum. Tebrikler & teşekkürler...

5. takunya

takunya M.Uğur YILMAZ

Favori Makine:
    clipper 022
    En İyi Avı:
    35 cm dağalası
    Heybetli bir balıkmış. Tebrik ederim Üstadım.

Bilahare, sahteyi bütünüyle yutan balıkları zarar vermeden kurtarmayıda resmetseniz büyük sevaba girersiniz. İki kancanında oturduğu balıkları kurtarma konusunda başarılı olamıyorum. Eminim ki bildiginiz bir yolu vardır.

rasgelsin.

6. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Vedat amcacığım harika bir balık yakalamışsın yine,tebrik ederim.Sazan raporlarını da dört gözle bekliyorum :)

7. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    vedat baba teb. ediyor kardeşin seni çok güzel bir av olmuş darısı başımıza inş. :)

8. kemalyaman34

kemalyaman34 Kemal

Favori Kamış:
    Muhtelif çap ve markalarda makina ve kamış
    En İyi Avı:
    Turna : 72 cm.
    vedat baba (bu ifade anlatımlarınızın samimiyeti neticesinde kendimde hissetmiş olduğum yakınlıktan kaynaklanıyor) bir hayranınız olarak sizi can-ı gönülden tebrik ediyorum. edebi üslubunuzun harikuladeliğine daha önce değinmiştim. yine harika bir anlatım olmuş. valla sizinle ilk karşılaştığım yerde elinizi öpücem. saygılar.

9. pound

pound mehmet

Favori Kamış:
    Shimano stimula 1.80 cm
    Favori Makine:
    Shimano CX1000RB
    En İyi Avı:
    9 kg sazan.tatlı su kefali 1kg daha büyükleri gelecek
    çoook güzel bir balık.;) :D :D :D .
    tebrik ederim inşallah daha büyükleri gelir.:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

10. salo309

salo309 mehmet

En İyi Avı:
    Aynalı sazan 3,5 kg
    tebrikler çok iyiy av olmuş ama birşey sorcam tatlı su kefali ile ot sazanı çok benziyor nasıl ayırt etcez. bilen varsa ben ögrenmeye hazırım

11. burman

burman BURAK YILDIRIM

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 10-30gr &Yozuri crystal minow C5.Quantum 3-8gr extralite
    En İyi Avı:
    En iyi avım ,en iyi avımdan daha büyük olacak.
    Ellerin dert görmesin Vedat Baba. Doğayla bütünleşerek balık avlamak gibisi yok.Tuzlu su avı yanına bile yaklaşamaz.:)

12. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    süper bir av

13. BlackSharks41

BlackSharks41 Orkun

Favori Kamış:
    Olta
    Favori Makine:
    Sea Master F665
    En İyi Avı:
    5 Kg Mığrı
    Tebrikler Vedat amca gerçekten güzel bir balık.Elinize,kolunuza sağlık.Nice güzel avlara..

14. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Tebrikler Vedat abi, avın daim olsun...

Rastgele...

15. duyar

duyar İsa

Favori Kamış:
    65lik okuma makine+lineaeefe Turnafresh 3.90 kamış
    En İyi Avı:
    600 gr.Kefal
    En son bu temizlikte anlatımı.Edebiyat yazarlarımızın o eski kitaplarında okumuştum.İnanın böyle anlatım herkesin harcı değil.Keşke bu güzel uslubumuzu koruyabilseydik biz.
    Ayrıca verdiğiniz raporlar ve fotoğraflar ufkumuzu genişletiyor ve bize heyecan veriyor.
    Vedat abi size teşekkür ediyorum şahsım ve benim gibi bu hobiye gönül vermiş arkadaşlar adına.Ellerinden öperim.

16. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    vedat amca güzel bilgiler ve paylaşımın için teşekkürler avların daim olsun......:)

17. KSK/34

KSK/34 Serkan/ksk

En İyi Avı:
    hayalimdeki levrek
    Vedat abi yine bilgi dolu müthiş bir anlatım dogaya geri bırakılan harika bir balık ellerinize emeğinize saglık.

18. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    İşte amatör balıkçılıktaki sportifliğin son haddesi arkadaşlar. Vedat abimiz yine kendine yakışan güzellikte harika bir av daha gerçekleştirmiş. Teşekkür ediyorum ama bir alabalık sevdalısı olarak Vedat abimin alabalık raporlarını da çok özlediğimi belirtmeden geçemeyeceğim..

19. nedim gürler

nedim gürler Nedim Gürler

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    3-4 kg sazan
    Tebrik ederim Üstad.

20. rifatyontar

rifatyontar

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    tatlı su kefali 2,5 kilo
    tebrikler

gerçekten muhteşem bir av olmuş tebrik ederim.Kefal avı çok zevkli hele birde böyle irice bir kefal geldiyse oltaya mücadele başlar adrenalin artar:) benimde böle bir anım olmuştu.0.20 zayıf çekerli bir misina alba 4 numara kırmızı benekli kaşık ile gölde atçek yaparken sizinki gibi kocaman bi kefal atlamıştı oltama gölün açıklarına kadar misinamı boşalttı.0.20 zayıf bi misina olduğu için şansım yok diye düşünüyordum ama başardım:) izninizle bende bu anlattığım hikayemin baş rol oyuncusu baylaşmak istiyorum:)