Sevgli forum dostları makinalarımızdaki kafanın grafit kafa, çelik kafa, krom kafa olmasının ne gibi fayda ve zararları vardır?
Selam sevgli forum dostları makinalarımızdaki kafanın grafit kafa, çelik kafa, krom kafa olmasının ne gibi fayda ve zararları vardır? abicim başımdan geçen bi olayı sana arzediyim sen karar ver elimde daiwa ss model grafit makina vardı kazara o makina yere düştü ve olan oldu makina nın bi kısmı kırıldı burdan anlamışındır gerisi sana kalmış __________________
Yazi neden bu kadar büyük yazilmis anlamadim dogrusu..Sorunuza gelince.ben size bir soru sorayim ayni zamanda cevabida icinde olsun. Neden iyi markalarin üst düzey makinalarinda ikinci kafa aluminyumdan olur...
Pek bir tecrübem yok gerçi ama grafit biraz daha gevrektir çabuk kırılır,krom ve çelik mukavim olur ama çelik daha ağırdır.
Eğer seçenekler bunlarsa, en iyisi grafit kafadır.. Halter çalışmak istiyorsak, çelik, krom kafalı bir makine ile balığa değil kondisyon salonuna gitmek daha makul olacaktır.. Bilinenin aksine, grafit düşmelerde vs. çelikten, kromdan daha sağlamdır. Ama grafit denip plastik satılması meselesi bir sorundur.. Makinede çelik kafa olması düşmeye dayanıklı yapmaz. Kafa kırılmasa bile, sert bir düşüş mili eğebilir, kolu kurabilir vs.. Çözümü makineyi düşürmemektir.. Grafitin kötü tarafı küçük darbelerde daha çabuk aşınacak olmasıdır. Bu sebeple grafit yerine, pres, döğme alüminyum, titanyum veya zikanyum bilezikler vs. kullanılabilir.
krom,çelik, titanyum vs makaranın grafit kafalı olanlara nazaran kalıteli oldugunu herkes biliyor zaten! Bu kafalara sadece sağlamlık bakımından yorum yapıldı. Sağlamlığın yanında Misinayı burmaması, yıpratmaması vs.. özellikleri bakımından ne diyeceksiniz.
İyi, göreceli bir terimdir.. Alüminyum kafa bazı açılardan daha iyidir. Ama ondan daha iyi olanlarda vardır.. Birde alüminyum denince, farklı alaşımlar ve/veya farklı sertleştirme yöntemleri akla gelir. bunlarında kendine göre avantajları vardır.
Ben okuyorumda adam diyor ne güzel aldığım akinanın en sevdiğim yönü aliminyum felan diyorlar peki bundan daha iyileri nelerdir ?
Benim sorumun cevabini buldunmu? soru söyleydi. "Neden iyi markalarin üst düzey makinalarinda ikinci kafa aluminyumdan olur" Kendi fikrin ne acaba simdi,bizde sana soralim...
Benim tahminime göre grafit ve aliminyum kafalardaki kullanım farklılığını kullanılan misina çeşidinin boşalması belirliyor olabilir. Yani genel adıyla monoflament misinalar grafit kafalarda rahatça boşalırken örgü misinalarda grafite göre daha ağır olan metal aksamlı kafalar ağırlık nedeniyle merkezkaç kuvvetinin etkisini artırıp daha fazla salınım yaptırıyor olabilir.