16-17 Temmuz Doğal Gökkuşağı Alabalığı Av Gezisinden Kareler

Konu, 'Fotoğraflar' kısmında karayel tarafından paylaşıldı.

1. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Tüm ülkemizden sel haberleri geliyor, Sinop'ta da tepeler pek tekin görünmüyordu. Bir kaç yıl içinde meslektaşım olacak Gencay la birlikte tüm risklere rağmen derede ıslanmak, (şimdilerde buna kanyoning, traking, kamping gibi adlar da veriyorlar :)) için yola koyulduk.

Dereye ulaşıp yerleştik, çadırımızı emniyetli bir yere kurup dereye girdiğimizde saat Akşam 6 yı bulmak üzereydi.

Küçük ama güzel göller vardı

İlk balıkla tanışmamız fazla gecikmedi

Hava kararmadan kamp alanına geri döndük. Bakır tavada omlet , közde alabalık ve taze sebzeler ile nefsimizi körelttik. Semaverin altını yakıp dere suyundan tavşan kanı çay içtik.

2. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    Devam

Sabah kelebekler ve bombus arılarıyla uyandık.

Gencay sabah suyuna kaşık çalmış dönüyordu. Güzel bir kırmızı kanatlı gökkuşağı alabalığı almıştı.

Sonra kahvaltı ve ava devam...

Dönüş yolunda tuzağa yakalanmış bir sansar gördük.

Sanıyorum buğday tarlasında bıldırcın yakalamak için her tarafı berbat etmiş, çiftçi de bu cezayı uygun görmüş. :(

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 18 Temmuz 2009
  3. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Yakup abi nasıl güzel kareler nasıl güzel anılar bunlar böyle,insan resmen özeniyor,sansarın sonu ne oldu diye merak etmeden duramadım abi :) çok tebrik ederim..

4. burman

burman BURAK YILDIRIM

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 10-30gr &Yozuri crystal minow C5.Quantum 3-8gr extralite
    En İyi Avı:
    En iyi avım ,en iyi avımdan daha büyük olacak.
    Cok güzel ve keyifli bir av olmuş.Oralarda yürümek yeter .Elinize saglık. Sansara yazık olmuş

5. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    yakup hocam, dogrusu imrenmemek elde değil.
    bu güzel kareleri bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim.

6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Çocuklarına kavuşmuş bir babanın heyecanı dereleri, tepeleri ve dağları aşıp, taa buralara geldi, tatlı ve serin. Gördüm ki ömrünüz tazelenmiş sayın hocam. Yüzünüzdeki ışıltı hiç solmasın.

Eşsiz doğa ziyafetiniz sayesinde canımıza can kattınız.

Candan teşekkürler, lütfen kabul buyurunuz.;) :)

7. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Yakup hocam, harika görüntüler gerçekten sizi ve av partnerinizi tebrik ederim. Ve size iki kere teşekkür etmem gerekli birincisi bu güzel av macerasını bizimle paylaştığınız için, ikincisi memleketimden bu güzel kareleri yayınlayıp gelemediğim bu sene için biraz olsun hasret gidermeme vesile olduğunuz için. Teşekkürler*2 ;)

8. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sevgili hocam, bu paylaşımınızla "Doğal Gökkuşağı Alabalığı" tatlısu balık literatürümüze girmeye hak kazanmıştır diye düşünüyorum. Zira, önceki paylaşımlarınızdaki resimler ve buradaki ilk fotoğraf bu balık türünü artık bu isimle tescillemiştir sanırım.:rolleyes:

9. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    yakup hocam tebrikler bu güzellikleri bizede yaşattığın için teşekkürler..:)

10. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    Tatlı bir yorgunlukla uyuyakalmışım. :) Yaş 44 artık, olacak o kadar :)

:( Sansar maalesef ölmüştü, yapacak bir şey yoktu.

Yakın çevresinde alabalık çiftliği olmayan ve yerli türlerin yaşamadığı bu tür derelerde yaşayan gökkuşağı alabalıklarını doğal diye adlandırmakla küt kuyruk çiftlik kaçkınlarından ayırt etmeyi düşündük. :)

Başka derelerde başka desenler de var, ama bunların en bariz özellikleri yüzgeçlerindeki harika renklerdi.

O nedenle kızılkanat gökkuşağı alabalığı da dedik bazı satırlarda :) Ne kadar doğru bilmiyorum.

11. simendifer

simendifer Sennur

Ben bu konuya mesaj yazdığımı sanıyordum. :eek: :eek: Hocam, demek ki yaşın 44 olması gerekmiyormuş. :) Fotoğrafı düzeltmeye çalışırken, mesaj da yazdığımı sandım herhalde. :p

Muhteşem yerler, doğanın güzelliğine diyecek söz bulamıyorum. :) Ve o kadar şanslısınız ki, oralarda avlanma ve gezme şansı bulabiliyorsunuz hocam. İnşallah bizler için de derin nefesler çekiyorsunuzdur içinize. :)

12. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    Tepetaklak fotograflar nasıl düzeldi diyordum :) Ellerinize sağlık.

Sinop hep burada ve her mevsim en az bu doğayı sunması garanti, her zaman bekleriz efendim.

Bize buralar yetmediğinde Bolu, Düzce, Bartın ve Kastamonu'ya gidiyoruz, Aklımda Erzincan kaldı, belki önümüzdeki hafta orada da kaşık çevireceğim. Yani bu doğa tiryakilik yapıyor, aman dikkat :)

13. simendifer

simendifer Sennur

Rica ederim hocam. Ama birini düzeltemedim, çünkü bilgisayarıma kaydedince görüntü vermiyor, çözemedim. :eek:

Doğanın tiryakilik yaptığını biliyorum hocam, 3,5 sene Bolu'da yaşadım ve oralardan daha sonra da kopamadım. Hala da çok özlüyorum ama şimdilerde gidemiyorum. Yine de aklımda, fırsat bulduğum ilk anda kendimi atacağım oralara yeniden. :)

Allah'tan siz varsınız da, doğa harikaları ile buluşabiliyoruz. Kaşık çevireceğiniz her yerden güzel karelerinizi bekliyoruz hocam, rast gelsin. :)

14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    “Güzel bir kırmızı kanatlı gökkuşağı alabalığı almıştı.” İlahi hocam, bu ifadenizde geçen “kanatlı” kelimesini, her halde hocam “benekli” yerine sehven yazdı diye düşünüp, düzeltmenizi talep edecektim.:eek:

Evet, “kızılkanat gökkuşağı alabalığı” tanımlaması harika bir isimlendirme olmuş.:) ;)

Selam ve saygılarımla...:)

15. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Bu ülkenin ne güzellikleri var. Bilmediklerimizi sizlerin sayesinde görüyor ve mutlu oluyoruz. Karadeniz'in güzelliği çok farklı. Onu yaşayabilmek için biraz zahmete girmek gerekiyor sanırım. Ben de Karadenizli bir eş alarak bölgenin çok az da olsa güzelliklerini yaşama, alabalık avının keyfini çıkarma fırsatı bulmuştum. 11-12 yıl önce Karadeniz dağlarında göller ve derelerinde, dağ alası-göl alası yakalayıp kırmızı mercan beneklerini hayranlıkla izlemiştim. Bu siteye üye olduktan sonra da ustaların alabalık avlarını keyifle okuyorum. Sizin raporunuzu da imrenerek okudum. Aslında okumadan sadece resimlere bakarak neler yaşadığınızı görebiliyoruz. Devamını en kısa zamanda bekliyoruz.:)

16. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    Nejat abi teşekkürler. Artık yaylalar ayak altı oldu maalesef.

Her yere yol yapıldı. Yol medeniyeti getirdi ıssız dağlara. Medeniyet modern araçları, tüketmeye ve kirletmeye meraklı insanları yaylalara taşıdı.

Şenlikler yapılıyor, sonrasında çöpleri köknar ormanları içindeki derelere dökülüyor. Ortalık peçete, plastik tabak ve çatal kaşık doluyor.

Sinop-Bartın arası bu açıdan nispeten bakir kaldı.

17. blueboyfe

blueboyfe Emin Erçelik

Favori Kamış:
    Zıpkın Mamba 130
    En İyi Avı:
    lepistes 14 gr
    gezı super tşkler
    ancak bu alabalıgı közde neden yapıyorsunuz , daha once hıc görmedım?

18. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    Yemek için pek balık avlamayız, bu pişirme şekli bildiğimizden değil, öylesine denk geldi. :)

19. ibetay

ibetay İBrahim EThem AYaz

Favori Kamış:
    alba leader3234 kamış beta 60 makina
    En İyi Avı:
    500gr kefal 4 kilo istavrit
    Muhteşemsiniz hocam.ALLAH daha güzel avlar nasip etsin.rastgele

20. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Biz ne kadar yazsakta az gelir. Orada olabilmek güzeldir herhalde, böyle bir imkan bulabildiğiniz için çok şanslısınız. Paylaştığınız için teşekkürler.