Tüm ülkemizden sel haberleri geliyor, Sinop'ta da tepeler pek tekin görünmüyordu. Bir kaç yıl içinde meslektaşım olacak Gencay la birlikte tüm risklere rağmen derede ıslanmak, (şimdilerde buna kanyoning, traking, kamping gibi adlar da veriyorlar ) için yola koyulduk. Dereye ulaşıp yerleştik, çadırımızı emniyetli bir yere kurup dereye girdiğimizde saat Akşam 6 yı bulmak üzereydi. Küçük ama güzel göller vardı İlk balıkla tanışmamız fazla gecikmedi Hava kararmadan kamp alanına geri döndük. Bakır tavada omlet , közde alabalık ve taze sebzeler ile nefsimizi körelttik. Semaverin altını yakıp dere suyundan tavşan kanı çay içtik.
Devam Sabah kelebekler ve bombus arılarıyla uyandık. Gencay sabah suyuna kaşık çalmış dönüyordu. Güzel bir kırmızı kanatlı gökkuşağı alabalığı almıştı. Sonra kahvaltı ve ava devam... Dönüş yolunda tuzağa yakalanmış bir sansar gördük. Sanıyorum buğday tarlasında bıldırcın yakalamak için her tarafı berbat etmiş, çiftçi de bu cezayı uygun görmüş.
Yakup abi nasıl güzel kareler nasıl güzel anılar bunlar böyle,insan resmen özeniyor,sansarın sonu ne oldu diye merak etmeden duramadım abi çok tebrik ederim..
yakup hocam, dogrusu imrenmemek elde değil. bu güzel kareleri bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim.
Çocuklarına kavuşmuş bir babanın heyecanı dereleri, tepeleri ve dağları aşıp, taa buralara geldi, tatlı ve serin. Gördüm ki ömrünüz tazelenmiş sayın hocam. Yüzünüzdeki ışıltı hiç solmasın. Eşsiz doğa ziyafetiniz sayesinde canımıza can kattınız. Candan teşekkürler, lütfen kabul buyurunuz.
Yakup hocam, harika görüntüler gerçekten sizi ve av partnerinizi tebrik ederim. Ve size iki kere teşekkür etmem gerekli birincisi bu güzel av macerasını bizimle paylaştığınız için, ikincisi memleketimden bu güzel kareleri yayınlayıp gelemediğim bu sene için biraz olsun hasret gidermeme vesile olduğunuz için. Teşekkürler*2
Sevgili hocam, bu paylaşımınızla "Doğal Gökkuşağı Alabalığı" tatlısu balık literatürümüze girmeye hak kazanmıştır diye düşünüyorum. Zira, önceki paylaşımlarınızdaki resimler ve buradaki ilk fotoğraf bu balık türünü artık bu isimle tescillemiştir sanırım.
Tatlı bir yorgunlukla uyuyakalmışım. Yaş 44 artık, olacak o kadar Sansar maalesef ölmüştü, yapacak bir şey yoktu. Yakın çevresinde alabalık çiftliği olmayan ve yerli türlerin yaşamadığı bu tür derelerde yaşayan gökkuşağı alabalıklarını doğal diye adlandırmakla küt kuyruk çiftlik kaçkınlarından ayırt etmeyi düşündük. Başka derelerde başka desenler de var, ama bunların en bariz özellikleri yüzgeçlerindeki harika renklerdi. O nedenle kızılkanat gökkuşağı alabalığı da dedik bazı satırlarda Ne kadar doğru bilmiyorum.
Ben bu konuya mesaj yazdığımı sanıyordum. Hocam, demek ki yaşın 44 olması gerekmiyormuş. Fotoğrafı düzeltmeye çalışırken, mesaj da yazdığımı sandım herhalde. Muhteşem yerler, doğanın güzelliğine diyecek söz bulamıyorum. Ve o kadar şanslısınız ki, oralarda avlanma ve gezme şansı bulabiliyorsunuz hocam. İnşallah bizler için de derin nefesler çekiyorsunuzdur içinize.
Tepetaklak fotograflar nasıl düzeldi diyordum Ellerinize sağlık. Sinop hep burada ve her mevsim en az bu doğayı sunması garanti, her zaman bekleriz efendim. Bize buralar yetmediğinde Bolu, Düzce, Bartın ve Kastamonu'ya gidiyoruz, Aklımda Erzincan kaldı, belki önümüzdeki hafta orada da kaşık çevireceğim. Yani bu doğa tiryakilik yapıyor, aman dikkat
Rica ederim hocam. Ama birini düzeltemedim, çünkü bilgisayarıma kaydedince görüntü vermiyor, çözemedim. Doğanın tiryakilik yaptığını biliyorum hocam, 3,5 sene Bolu'da yaşadım ve oralardan daha sonra da kopamadım. Hala da çok özlüyorum ama şimdilerde gidemiyorum. Yine de aklımda, fırsat bulduğum ilk anda kendimi atacağım oralara yeniden. Allah'tan siz varsınız da, doğa harikaları ile buluşabiliyoruz. Kaşık çevireceğiniz her yerden güzel karelerinizi bekliyoruz hocam, rast gelsin.
“Güzel bir kırmızı kanatlı gökkuşağı alabalığı almıştı.” İlahi hocam, bu ifadenizde geçen “kanatlı” kelimesini, her halde hocam “benekli” yerine sehven yazdı diye düşünüp, düzeltmenizi talep edecektim. Evet, “kızılkanat gökkuşağı alabalığı” tanımlaması harika bir isimlendirme olmuş. Selam ve saygılarımla...
Bu ülkenin ne güzellikleri var. Bilmediklerimizi sizlerin sayesinde görüyor ve mutlu oluyoruz. Karadeniz'in güzelliği çok farklı. Onu yaşayabilmek için biraz zahmete girmek gerekiyor sanırım. Ben de Karadenizli bir eş alarak bölgenin çok az da olsa güzelliklerini yaşama, alabalık avının keyfini çıkarma fırsatı bulmuştum. 11-12 yıl önce Karadeniz dağlarında göller ve derelerinde, dağ alası-göl alası yakalayıp kırmızı mercan beneklerini hayranlıkla izlemiştim. Bu siteye üye olduktan sonra da ustaların alabalık avlarını keyifle okuyorum. Sizin raporunuzu da imrenerek okudum. Aslında okumadan sadece resimlere bakarak neler yaşadığınızı görebiliyoruz. Devamını en kısa zamanda bekliyoruz.
Nejat abi teşekkürler. Artık yaylalar ayak altı oldu maalesef. Her yere yol yapıldı. Yol medeniyeti getirdi ıssız dağlara. Medeniyet modern araçları, tüketmeye ve kirletmeye meraklı insanları yaylalara taşıdı. Şenlikler yapılıyor, sonrasında çöpleri köknar ormanları içindeki derelere dökülüyor. Ortalık peçete, plastik tabak ve çatal kaşık doluyor. Sinop-Bartın arası bu açıdan nispeten bakir kaldı.
Biz ne kadar yazsakta az gelir. Orada olabilmek güzeldir herhalde, böyle bir imkan bulabildiğiniz için çok şanslısınız. Paylaştığınız için teşekkürler.