Güre Tatil Raporum

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında mallaca tarafından paylaşıldı.

1. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Dostlarım bayadır gerek iş gerekse izinde olmam nedeni ile aranızda yoktum.Bu ayrılığı pek de parlak olmayan bir raporla bitirmek istiyorum.

Gerçi benim için balık sayısından ziyade aldığım zevk , EN ÖNEMLİSİDİ DE eşimin de artık balıktan zevk almasının vermiş olduğu hoşnutluk daha ağır basıyor.Eminim her arkadaşım ayni fikirdedir.

Her neyse az balığın bahanesini ve ortamını bulduktan sonra konuya geleyim.

Tatile gitmeden önce sitemizden de yorum aldım.Güre de ne olur diye Allahım bir görecektiniz ne takımlar yaptım.RAgot raglou dan tutunda bırakma takımları,çipura takımları vs.

İlk gün şnorkel ile daldığımda koca koca mırmırları ve isparileri görünce akşamı zor ettim.Akşam oldu eşim ve ben attık takımları.Daha takım düşer düşmez bolluğunu bile almadan titremeye başladı.Tamam mırmırgelir de bu kadar mı olur diyerek şaşırırken ispariyi görünce işin gidişatını anlamam gecikmedi.Takımlar düşer düşmez ispari amcam mırmıra yem mem bırakmıyordu.Ne yaptım ne ettim çare bulamadım.Takım denize düşer düşmez en geç 1 dk sonra ispari geliyordu tabiki küçükleri ilk atlıyor dememe gerek yok sanırım.

Kıyıdan bu hüsrandan sonra Altınoluktaki mendireklerde şansımı denemeye başladım.

Burada balikavi.net ' e bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.Daha önce hiç yakından görmesemde Trakonyanın ne kadar tehlikeli bir balık olduğunu ve resimlerini burada görmüştüm.Bundan da önemlisi bilmediğin balığa dokunmamak gerektiği her zaman aklımdadır.Eşimin dip takımına Trakonya denk geldi.Tam eline alıp çıkarmaya çalışacaktı ki hemen bağırdım sakın dokunma diye.İlk defa gördüğüm ama tanıdığım bu balığı gece karanlığında bile fark ettim.

15 dk sonra 3 m yanımdaki bir adam acı içerisinde kıvranmaya başladı.Elini sallayıp,ovuşturuyordu.Yanına gittim.Tahmin edeceğiniz gibi trakonya batmıştı.Hemen çantamdaki amonyağı çıkarıp, ilk müdahaleyi yaptım.Hastahaneye gitmesini söyledim.Yanındaki arkadaşı ile hemen hastaneye gittiler.Döndüklerinde bir kez daha teşekkür ettiler.Doktora amonyak ile ilk müdahalenin yapıldığını söylediklerinde Doktorun söylediği tek şey gerçekten çok doğru bir müdahale olduğu imiş.

Ama bu şansızlıkla o kişi ne yaptı biliyor musunuz? Gece ye doğu o acemi adam zargana topu ile koca bir levrek yakaladı.Hani öyle 500-600 gr değil kafadan 1.200-1.500 kilo vardı.Hatta adam kefal yakaladım diye bağırınca meraktan yanına gittim.Baktım levrek orada kayalıklardan atacaktım kendimi.

Bizde bir kaç kupez (oralarda kupa deniyor) iri ispari,trakonya dan başka bir şey alamadık.Ama inanın çok zevkli idi.

Kalın sağlıcakla.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 26 Temmuz 2009
  2. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Hoşgeldin Barış. Balık tutamana üzldüm. Ancak bu ay itibariyle yüksek sıcaklıklar zaten bereketli av raporlarını görmemizi engelledi. Raglouları sabah gün doğumu saatlerinde deneme şansın oldumu? Herşeye rağmen eminim eğlenceli bir tatil olmuştur.

3. fish founder

fish founder Özgür

slm,
    herşeyden evvel güzel bir tatill geçirmişsiniz,
    eşinizinde balık sevdalısı olması sanırım keyfinize keyif katıyordur.
    hafif kısır bir av geçirdiğinizi resimlerden de görebiliyoruz :)
    keşke balıkların boyunu belirtebilmek için sigara paketlerini resimlere koymasaydınız,

4. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Resimlerin çekilme tarihi 19 Temmuzdan önce idi. :) İşin şakası evet dikkat etmek lazım.Bir daha su şişesi ile çekerim.

5. mesulid

mesulid MESUT BALDIK

Favori Kamış:
    ALBA STAR
    En İyi Avı:
    TURNA 9 KİLO KIRMIZI BENEKLİ ALABALIK
    ellerine sağlık güzel bir av olmuş

6. 56562

56562 xxx xxxxx

Tebrikler, balığı az olsada güzel av olmuş. Bol balıklı daha nice avlara inşallah. Bu arada konuyu taşıyorum, bilginize.

7. babacakka

babacakka Murat Turan

Favori Kamış:
    OLTA,ZIPKIN
    En İyi Avı:
    YAYIN 12 kg,LEVREK (DENİZ)2-3 kg
    Balık olmasada yengeyle güzel zamanlar geçirmişsin bence o bile yeter,paylaşımın için teşekkürler,rastgele..

8. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    tebrikler barış:)

az ama öz, bir o kadar da neşeli aksiyonu bol bir av olmuş.

bu paylaşımları gördükce sabırsızlanmaya başladım iyice tatil için:)

birde hep merak ederim, yahu neden kimse ispariyi balıktan saymaz:rolleyes:
    hele birde iriyse deyme keyfine.mücadelecidir,çekerken kafalar,sağa sola basar
    kısacası keyiflidir tutması :)

9. cemal doğan

cemal doğan cemal doğan

En büyük kazancınız eşinizinde size uyması.
    Emin ol çok şey kazandın(evliler anlar)

10. uccrow

uccrow Ugur Can

Favori Kamış:
    daiwa sam fisher procaster 2.70 m
    En İyi Avı:
    turna 95 cm
    Halil Bey özellikle esiniz ile ilgili detay cok güzel bir gelisme :) Cemal Beyin dedigi gibi evliler anlar :) Avin keyifli olmasina da cok sevindim.

Bu arada bir bezle tuttugum trakonyayi zedelemeden suya iade etmeye calisirken parmagimdan sokulduktan sonra yanimda olan ihtiyar bir amcanin tavsiyesiyle bizzat kendimde denedigim bir yöntem de sigara.. Amonyak yoksa sokulan yerin hemen üstüne yanan sigarayi yaklastirabildiginiz kadar yaklastirirsaniz (degdirmeden!) yüksek sicaklik zehir enzimlerinin yapisini bozmakta. Ben de ciddi anlamda ise yaradi. Bilmem belki acil bir durumda baskalarini da yarar saglayabilir. Ne kadar sigara icmesem ve sevmesem de ise yaradigi bir yer oldu hayatimda :)

11. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    herşey çok güzel olmuş trakonya ya müdahale bile tebrikler..:)

12. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    İspariyi genelde şnorkel ile avlamayı seviyorum.Bildiğin gibi çok arsız bir balık elindeki yeme bile neredeyse saldırıyor.0,18 el oltamı alıp şnorkel olduğu halde suda asılı kalıyorum.Kalamar eti çok iyi iş yapıyor.Sert olduğu için küçüklerden sonra yeme dalan büyük isparilere yem kalmış oluyor.Bir de deniz kestanesi varsa onları bıçakla kırıyorum.Ondan sonra bütün balıklar üşüşüyor.İğneyi (en fazla 12 no) aralarına saldım mı muhakkak birisine denk geliyor.Yakalandığında mücadelesini görmeniz lazım.Şnorkel olduğu için su içindeki o ilk kafa darbelerini an be an görebiliyorsunuz.Müthiş bir zevk.İrilerini alıkoyuyorum.Mısır unu ile yağda kızartmasını yaparak (ki kılçıkları çok sert ve diken gibi olduğundan iyice kızartılır) afiyetle yiyorum.Eti de lezzetlidir.

13. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Allah keyfinizi bozmasın.

14. istavrit

istavrit Boğaç

Sitenin eskilerini görmek ne güzel ...Özlemiştik...Balık az ,mutluluk fazla olmuş ki en önemlisi budur .
    Tebrikler

15. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Boğaç teşekkür ederim.Seninde müthiş paylaşımların oluyordu.Bende sizleri özledim.

16. simendifer

simendifer Sennur

Barış, bende açılmadığı için fotoları göremedim ama keyifli bir av geçirmişsiniz. Eşini ve seni tebrik ederim. Daha güzel avları yine birlikte yaparsınız inşallah. :) Rast gelsin...

17. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Adminim teşekkür bizden.İnşallah eşlerimizle bir araya gelip tanışmak kısmet olur.SAğlıcakla kalın.

18. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    barış kardeşim güzel bir tatil geçirmişin balık az olsada aldığın keyif yeter :)

19. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Barış kardeşim balık az ama keyif fazla olmuş zaten önemli olanda budur tebrikler:)

20. LapinCash

LapinCash

Pek bereketli olmasada avınız için tebrikler.