Sevgili arkadaşlar, Uzunca bir aradan sonra tekrar merhaba. Bilindiği gibi YABAN TV'de yayınlanan SİZDEN GELENLER program kuşağında yayınlanan etik dışı ve kurallara uygun olmayan görüntüler 2 seneyi aşkın bir süredir tüm bilinçli Amatör Balık Avcılarının gündeminde yer almış, büyük bir çoğunluk tarafından tepki ile karşılanmış ve haklı olarak eleştirilmekteydi. Yeni YABAN TV Yönetiminin bizlerden çeşitli yollarla aldıkları yoğun tepki mesajlarını okumaları, forumlarımız ve weblerimizde yer alan tepki dolu yazışmaları değerlendirmeleri sonucu Dernekler Dayanışma Platformuna TV'de programlar yapmakta olan Av Doğa Dergisi sahibi Sn.Kamil ÜÇBAŞ aracılığı ile bir toplantı gerçekleştirilmesi teklifi iletilmiştir. Alınan teklif sonrası Dernekler Dayanışma Platformu Üyesi Dernekler harekete geçmiş ve 1 Ağustos 2009 tarihinde toplantının gerçekleşeceği İstanbul YABAN TV Stüdyolarında buluşularak 5 saat süren bir toplantı ve sonrasında Amatör Balık Avcılığı Camiasının sorunlarının ele alındığı bir forum programı çekimi gerçekleştirilmiştir. Aşağıda YABAN TV Yeni Yönetiminin kaleminden maddeler halinde hazırlanan ve http://www.yabantv.com/haber/355-yaban-tv’de-balikcilik-zirvesi.aspx de bir taahhüt olarak yayınlanan toplantı sonucunu okuyabilirsiniz. Dayanışmanın ürünü olan sonucun camiamıza hayırlı olmasını, olabildiğince fayda sağlamasını dileriz. YABAN TV’DE BALIKÇILIK ZİRVESİ Tüm Olta Balıkçıları Dernekleri yöneticileri YABAN'daydı. ÇOK ÖNEMLİ SONUÇLARA VARILDI. Türkiye’nin tüm Olta Balıkçıları Dernekleri YABAN TV ile biraraya geldi. Son zamanların en geniş katılımlı toplantısında çok önemli sonuçlara varıldı. Av Doğa Dergisi Kurucusu Kamil Üçbaş’ın davetiyle, Türkiye'nin bütün Olta Balıkçıları Derneği yöneticileri YABAN TV’de ağırlandı. 6 saat süren toplantıda , Olta balıkçılarının YABAN TV'den beklentileri başta olmak üzere, derneklerin gündemindeki bütün sorunlar masaya yatırıldı. Bütün konuların son derece açık biçimde konuşulduğu toplantıda, Amatör Balıkçılığın geliştirilmesi, Derneklerin güçlendirilmesi, YABAN TV'nin kitlelere ulaşma, eğitme işlevi gözönüne alınarak YABAN aracılığı ile "etik balıkçılığın" yaygınlaştırılması konusu cesur biçimde tartışıldı. Toplantıda, Derneklerin dile getirdiği bütün talepler YABAN TV yönetimince haklı ve uygulanabilir olarak görüldü. Toplantıya katılanlar : Melih Meriç - YABAN TV Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Eratak - YABAN TV Genel Müdürü Ömer Borovalı - YABAN TV Hedef Programı Yapımcısı Ali Bürkev - YABAN TV Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Kamil Üçbaş - Av Doğa Dergisi Kurucusu Mehmet Çetin - AVRASYA DER Başkanı - İstanbul M. Tarık Ersal – RASTGELE-DER Kurucu Üyesi - Ankara İsmail Atalay - USOBDER Başkanı - Uşak Nasuhi Albulak – BKGD Başkanı - İstanbul Efkan Güvendi – RASTGELE-DER Başkanı - Ankara Engin Uztürk - KAMADER Başkanı - Kocaeli Mustafa Güneş – OLTAÇEVRE-DER Başkanı - Gaziantep Fedai Erdem - OLTACILARDER Yönetim Kurulu Üyesi - Ankara Erdinç Hatib - AVRASYA DER Üyesi - İstanbul İlhan Hacıoğlu - AVRASYA DER Üyesi - İstanbul Oktay Aydıner - KAMADER Genel Sekreteri - Kocaeli Serkan İnanç – OLTACALIRDER Başkanı – Ankara Dernek Yöneticilerinin taleplerini titizlikle not eden YABAN TV Yöneticileri şöyle konuştu: “Açık yüreklilikle, cesaretle, hiçbir şeyden sakınmadan yaptığınız eleştiri, yorum ve önerileriniz için teşekkür ederiz. YABAN TV, siz Olta Balıkçıları Dernekleri’nin bütün öneri ve eleştirilerine açıktır. Sizlerle diyalog içinde, balıkçılık konusundaki yayınlarımızın daha etik ve kaliteli olacağına inanıyoruz. Sizlerin çalışmalarına elimizdeki bütün imkanlarla destek vermek istiyoruz. Başta Sizden Gelenler programına izleyicilerin gönderdiği balık avlarının etik çerçeveye uygun olması, Türkiye’de etik balık avcılığının yaygınlaştırılması, yasaklara uyulması konusunda sizlerle birlikte çalışmaktan, iletişim içinde olmaktan büyük memnuniyet duyarız. Taleplerinizin % 99’unu halledebiliriz. Sizden gelen haklı talepler doğrultusunda; Sizden Gelenler programında yer alan ve vatandaşlar tarafından çekilip gönderilen amatör çekimlere yönelik eleştirilerinizi haklı buluyoruz. Etik dışı ve kurallara uygun olmayan görüntüleri denetlemenizden büyük memnuniyet duyarız. Gördüğünüz ihlalleri hızla info@yabantv.com adresi başta olmak üzere, herhangi bir yolla bize ulaştırmanız halinde editörlerimiz hızla gereken önlemi alacaktır. Olta balıkçılığı konusundaki yanlışları izleyicilerimize duyurarak, etik dışı çekimlerin yayınlarına izin vermeyeceğiz. Ayrıca sizlerin katkısıyla program içinde izleyicilere gerekli uyarıları yapacağız. YABANTV.COM’da oluşturacağımız bir altyapı ile siz yetkin isimlerin, izleyicilerimizden gelen çekimleri denetlemesi ve böylece YABANTV’nin editöryal ekibine yol göstermeniz bizi çok memnun eder. Bu yolla, derneklerden seçilecek uzman kişiler izleyicilerden gelecek çekimleri inceleyecek, böylece çekimler etik denetimden geçmiş olacaktır. YABANTV.COM FORUM’da denizler ve iç sularda Amatör Balık avcılığı için Dernekler Dayanışma Platformunun önereceği gönüllü moderatörleri yetkilendireceğiz. YABANTV.COM FORUM’un altında Dernekler Dayanışma Platformu üyeleri ve YABAN TV yönetiminin erişimine açık bir forum oluşturacağız, böylece sıkı diyalog içinde bulunacağız. Ayda bir dernekler dayanışma platformu üyesi derneklerden 4-5 kişinin katılımı ile yapılacak FORUM programına yayın akışımızda yer vereceğiz. YABAN TV olarak bu alandaki sivil toplum örgütlerinin güçlenmesi en büyük arzumuzdur. Dernek faaliyetlerine YABAN TV’de ve YABANTV.COM’da elden geldiğince yer vereceğiz. Türkiye geneline yayılmış bütün derneklerin faaliyetlerine erişmemizin mümkün olmayacağını takdirinize sunarak, bu faaliyetlerin çekimi ve tarafımıza ulaştırılması konusunda yardımınızı rica ediyoruz. Siz sivil toplum örgütleri ile eğitici yayınlar konusunda da işbirliği yapmak bizi ayrıca memnun edecektir. Bu konudaki önerilerinize daima açığız. Bunun ilk adımı olarak sizlerin başlatmış olduğunuz “Tırıvırı satma, kullanma” temalı kampanyaya yönelik olarak eğitici filmleri hemen bugün itibariyle yayına hazırlıyoruz. Bu eğitici filmler sürekli olarak yayınlanacak ve böylece izleyicilerin bilinçlenmesi sağlanacaktır. YABAN, sizlerin bilgisini ve çalışmalarını Türkiye için çok önemli buluyor. Bu nedenle sürekli iletişim için sizlerin ve değerli üyelerinizin hiç çekinmeden bize başvurmasını özellikle talep ediyoruz. Sizleri YABAN TV’de ağırlamaktan çok memnun olduğumuzu ayrıca ifade etmek isteriz.” TOPLANTI BİTİMİNDE KAMİL ÜÇBAŞ’IN YÖNETİMİNDE DERNEK YÖNETİCİLERİNİN KATILIMIYLA 2 SAAT SÜREN BİR FORUM PROGRAMI ÇEKİLDİ. PROGRAM 5 AĞUSTOS ÇARŞAMBA AKŞAMI SAAT 22’DE YABAN TV’DE YAYINLANACAK. Zirvenin fotoğraflarına bu linkten ulaşabilirsiniz: http://www.yabantv.com/galeri/942-yaban-balik-zirvesi.aspx "TIRIVIRI SATMA, KULLANMA" EĞİTİCİ FİLMİ İÇİN TIKLAYIN http://www.yabantv.com/video/639-tiriviri-kullanma.aspx
Merhaba Tarık bey, Avatar ne kadar da "yatan balıkçı" imajınızı güçlendirmeye kalksanızda, içinizde ki Amatör oltacı aşkınız bir başka olduğunu belirtmeden geçemiteceğim. Size ve tüm O masa etrafında iyiye, güzele çabalama adına toplanan seçkin kişileri sizin nezninizde teşekkürlerimi bildirmek isterim. Siz bu tutkuya, SÖZde değil, ÖZde tutkunuzu yine taktir ve şükranla karşılıyorum. Sizden ricam,,,Bu kadar yıldır var olan birikiminizi artık yatarak değil de daha hızlı adımlarla yapılacaklara koşmanız ve arkanızda bir kitle yaratmanızdır. Çok forum takip etmekte ve çok şeye şahit olan biri olarak Tarık bey "ha biraz daha gayret" demek istiyorum yoksa Hayat felsefeleri 24 saat online olmayı "oltacılık hizmeti" sayanlara ortam kalırsa, ilerisi açısından beyaz ile grinin kaybolması an meselesidir. Emekleriniz için, Amatör balıkçı için, Oltacı genç kardeşlerimiz için, İyi, güzel ne varsa, tüm bunlar adına size ve bir gün sonrasının "sızısını" yüreklerinde yaşatan tüm bireylere ÇOK TEŞEKKÜRLER.
Hamit bey, Öncelikle hakkımda ve birlikte yol aldığımız arkadaşlarıma yazdığınız övgülerinize teşekkür ediyorum. Sonra da hakkımda kısa bir açıklama yapayım. Benim YANGELEBALIKÇI moduna geçişim 2009 Haziran ayında olmuştur. Yeni yeni YAN GELMEYE ve keyfini çıkartmaya başlıyorum. Yürüyeliberi rahmetli babam - ustam sayesinde balık avlarım. Elim ayağım tuttuğu sürece de sürdürmek istiyorum. İlk Amatör sirkülerin yayınlandığı 1996 tarihinten itibaren Amatör Balık Avcılığı Kurallarının uygulanabilir, avlarımız, avlaklarımız ve bizler için fayda sağlar bir hale gelmesi için nacizane çabalamaktayım. 2002 yılında kurulan derneğimiz RASTGELE-DER de Yönetimin çeşitli kademelerinde görev alarak, tüm üye arkadaşlarımız ile omuz omuza 2009 Haziran ayına geldik. 2009 yılı Haziran ayında yaptığımız Genel Kurulumuz sonucunda Derneğimiz Yönetimini genç arkadaşlara devrettikten sonra ve bu kadar uğraşın sonucunda sanırım sizde hak verirsiniz ki, emeklilik modunu hak ettim. (Tabii ki rahat durabildiğim sürece ) Bu arada dayanışmanın son örneği olarak YABAN TV Toplantısına katılım sağlayarak olumlu gelişime sebep olan, 25 Haziran 2007 tarihinde kurulan Dernekler Dayanışma Platformunu, Platform Üyesi Dernekleri, Yönetim Kurulları ve değerli Üyelerini de bu uğurda verdikleri uğraş nedeniyle tekrar kutlarım. Bizler omuz omuza ilerlediğimiz sürece bir çok olumlu gelişimi sağlayacağımıza olan inancım sonsuzdur. Saygı ve sevgilerimle. RASTGELSİN.
Sevgili arkadaşlar, Bu konudaki olumlu ya da olumsuz yorumlarınızı http://www.yabantv.com/haber/355-yaban-tv’de-balikcilik-zirvesi.aspx linki ile ulaşacağınız haberin altında yer alan bölümde yapmanız, YABAN TV yönetimine bilgi vererek, yön göstereceği gibi, bu konudaki gelişime ilgimizi, geçmişteki yanlışlara tepkimizin niye olduğunu ortaya koyacak, mutlaka taahhütlerin gerçekleştirilmesine sürat kazandıracaktır. RASTGELSİN.
işte olması gereken işte yapılması gereken. Sesimizin daha büyük kitlelere ulaşması sağlamak açısından güzel bir fırsat. Tarık Bey çok güzel bir olaya imza atmışsınız. Daha önceden bende bu konularda bayağı bir şeyler yazmıştım. Yaban tv ye forumumuzu takip edin. Güncel haberleri yapmada forumda açılan konu başlıklarından yararlanın diye. Eleştirileri ve önerileri dikkate alın diye Forum + STK(SivilToplum Kuruluşları) + Görsel Medya= Etkin İletişim Çalışmalarınızda başarılar Tarık Bey.
Sevgili Tarık Ersalin,belkide amatör balıkcılıkta son care olan böylesine bir toplantıda yer alması,Yaban Tv yöneticelerince gecmişte yaptığı amatör hizmetler göz önüne alınarak,kurulan forumda Moderatör atanması nezdimde sevinilecek bir durumun ötesinde,sanki caresizliklere çare niteliğindedir. Zira,televizyon reklamlarındada belirtildiği gibi,görülen yada farkedilen tüm olumsuzlıkları devletin yetkililerine bildi receğiz demektedirler.Yanısıra bugüne kadar Yaban TV'de hepimizin farkına varıpta üzüldüğümüz etik olmayan,sirküler dışı görüntülerinde elimine edilip,bundan sonra bu tür videoları yayımlamayacaklarını belirtmektedirler. Bu bakımdan sevgili Adminimize ve duyarlı üyelerimize bir cağrı yapmak gereğini duydum.Maalese konu acıldığı halde izlenme sayısı inanılmaz düşük kalmıştır. Herkesi daha destekci olmaya davet ediyorum. Sevgi ve saygımla
Maalesef bu kadar önemli konuya, bu kadar az destek gelmesi karşısında bütün yaşadıklarımızın hiçbir anlamı olmadığı gibi bir izlenime kapılmamak elde değil. Biz meselemize sahip çıkmazsak bu konuda öncü kişilere hakettiği ilgiyi göstermezsek, ya bu bilince sahip değiliz, ya inanmıyoruz. Yada kafamızda bizi doğrulara götürecek bir fikrimiz yok. Yarınlarda balık tutmayı istemenin bugünlerde atılan ufak ufak adımların büyümesinden geçtiğini göremezsek, ifadesiz bir topluluk oluruz.
Türkiyedeki balikciligin kurtulusu yaban tv yemi kalmis sadecede ilginin olmasi isteniyor. Koskoca istanbulda bir dernek yok sizler kalkmis yaban tv icin destek istiyorsunuz,altyapisi olmayan balikciligi yaban tv filan kurtaramaz...
Bu konuya yazmayacaktım ama sanki yaban tv çok büyük işler yapmış yada yapacakmış gibi bir izlenim verilmiş. Bugüne kadar acımasızca, yıllarca amatör balıkçılığa darbe vuran, yasadışı avları yayınlayan, herkesin ahını alan bir kanal mı amatör balıkçılığı kurtaracak? Bugüne kadar akılları neredeydi? Yıllarca bizlerin yanında olması gereken, insanlara örnek olması gerekirken katliam görüntüleri yayınlayan, parmak kadar alabalıkların katlediği günler ne çabuk unutuldu? Sitede bu kadar insan neden yazmıyorsa bu konuya, bir bildikleri vardır. Yaban tv hakkında bilgi sahibi olmayanlar, sitenin arama motoruna yazsın ve geçmişte ne haltlar karıştırdıklarına kendileri şahit olsunlar. Yaban TV'yi izlemiyorum, izlettirmiyorum, desteklemiyorum.. kimseyede tavsiye etmiyorum.
Öncelikle medyanın Sürdürülebilir Balıkçılık adına yapabileceği tek şey duyuru ve bildiridir. Bu, a medyası veya b medyası olur farketmez. Görsel medya, amatör balıkçılığın prensiplerinin daha büyük kitlelere duyurulmasında bir aracı olarak düşünülmelidir. Tabi ki medya sorunu çözecek merci değildir, Gene ifade edeyim bu konuda amatör balıkçılığın sorunsalını ve neler yapılması gerektiği konusunda başka hangi medya kanalları varsa onlar da çıksınlar ortaya. Bu sayede amatör balıkçılığın sorunsalını dillendirilebileceği kanalları bilmiş oluruz. burada yaban tv nin reklamını yapmak değil amaç. daha yakın bir zamanda sirkülere uygun olmayan görüntüleri yayınlayan yaban tv, bugün bu sorunları dinliyorsa, bir şeylerin değişebileceğinin sinyalini vermiş demektir. Zaten yaban tvde yayınlanacak balıkavı görüntüleri, artık Tarık Ersal'in denetiminden geçecektir . Ayrıca hiçbir yayın kuruluşuna destek anlamında bir ifade değildir istenen sadece konunun önemini vurgulamaktır amatör balıkçılık adına.... Daha dün açtığım konu içerisinde Dernek isimleri verildi. Bunların içinde istanbulda olan dernekler de var. Aşağıdaki linki tıklayarak derneklerin isimlerini görebilirsiniz. Amatör Balık Avcıları Dernekleri http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=27845 Doğal ve Ekolojik yaşamı destekleyen sivil toplum Kuruluşları http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=27677
Sorunlari televizyon kanallari cözmez,cözmemelide zaten,sorunlari dernekler cözebilir. Ben amatör balikci derneklerinden bahsediyorum,su hayatini kurtarma derneklerinden degil,sayet böyle dernekler varsa ne yaparlar onlari sorgulamali veya tesfik edilmeli,yada bu derneklere üye olarak desteklenmeli, sayet bir seylerin degismesi isteniyorsa tabi,biz bunlari yapalim televizyon kanallarina gerekte kalmaz...
Istanbulda amatör balıkçılık derneği yok. Medyaya gelince, eğer iyi takip ediyorsanız gazeteleri, yasak zamanda ağlarla yakalanmış balıkları yayınlamak yetmezmiş gibi, üstüne üslük balığın ismini bile kafadan atıyorlar. Medya ne yapabilir ki amatör balıkçılık için?
Konu Yaban TV’nin üyelerimiz nezdinde sevimli gösterilmesi değildir. Asıl mesele, Dernekler Dayanışma Platformu Üyesi Dernekler tarafından, daha önce bu kanalda yayınlanan ve yasal/etik olmayan görüntülerin oluşturduğu rahatsızlığın dile getirilmesi, ilgili Tv yöneticilerinin ise, amatör balıkçılık anlayışı doğrultusunda bundan böyle, yasal ve etik değerler çerçevesinde yayın yapacakları yönünde söz vermiş olmasıdır. Konuyu forumumuza taşıyan Tarık Ersal bey, bizlerle aynı hassasiyetleri olan bir kişidir. Yıllarını bu işlere vermiş ve her platformda da titizlikle değerlerimizin takipçisi olmuştur. Yaban TV’nin, bu anlamda kanayan bir yara olduğu konusunu da yine aynı titizlik ve bakış açısıyla değerlendirdiğindendir ki, bu yönde bulunmuş olduğu girişimle, ilgili tv yönetiminden de destek olunacağı yönünde olumlu sözler almıştır. Konu, Yaban Tv’nin temsil edegeldiği zihniyet değil, bilakis bundan sonraki süreçte verilen sözler çerçevesinde nasıl bir yayın politikası izleyeceğidir. Gelinen aşama önemlidir ve bir başlangıç olması açısından da gündem edilmeyi hak eden bir olaydır. Önceden yaptıkları, sonraki yapacaklarının teminatıdır denebilir mi bilmiyorum.Tv yönetiminin yayın politikalarını takibe almak ve ona göre tavır almak daha sağlıklı ve yerinde olacaktır diye düşünüyorum.
AVRASYA-DER AVRASYA Sportif Olta Balıkçılığıve Su Hayatını Koruma Derneği Adres :Hasan Önal caddesi Altın sokak No:10/1 Firuzköy AVCILAR/İSTANBUL Tel :0533 200 05 87 - 0533 554 22 33 - 0536 325 88 80 E-Posta adresi : avrasyaoltader@gmail.com FORUM: http://www.carptr.com/forum Medya amatör balıkçılığın sorunlarını görsel anlamda duyuru işlevi yapar.
reklamın iyisi kötüsü olmaz.. Yaban tv çok güzel tezgah hazırlamış.. eee, nede olsa reklamın iyisi kötüsü olmaz.. Baktılar seyredilmiyor televizyon, reytingler düştü.. forumlarda boykot etti, protesto etti falan, insanlar artık tiksinince izlemeye, ne yaparız acaba? diyip en sonunda amatör balıkçılık derneklerine kancayı takmışlar. Bıraksınlar bu işleri, biz tokuz bunlara, yapacaklarsa birşeyler, değişecekse bazı şeyler değişsin, görelim, bizler takdir etmesinide biliriz, onlar böyle yapacağız, şöyle yapacağız demesinler.. gerek yok bunlara, insanlar takdir eder.. Bu arada Tarık ERSAL ve diğer derneklere tek bir sözüm bile yoktur ve olamazda, benim tepkim yaban tv'yedir başka hiç kimseye değil.
Bünyamin teşekkürler.. sayende öğrenmiş oldum. Ama tek başına nereye kadar? daha çözülmesi gereken o kadar çok sorun var ki, buna benzer o kadar çok dernek kurulmalı ki İstanbul da, el birliği ile sorunlar daha hızlı çözüme kavuşturulabilsin.
Tabiki yanlışlarında karşı durmasını bileceğiz. Belirleyici güç bizleriz. işte bugüne kadar olan karşı duruş neticesini göstermeye başladı. Şunuda belirteyim. Tarık Ersal yanlış hatırlamıyorsam gelen video görüntülerini inceleyecek ve uygun olmayan görüntülerin yayınlanmamasında etkin rol oynayacak.
Nuri abicim, bu ilk verilen söz değil ki? Sayısını hatırlayan var mı aramızda ? 5-10-20-50-100 ? Daha önce başka bir platformda da böyle sözler verilmiş ama hiç biri tutulmamıştı, yani boş vaatler bunlar.. keşke bu yazılanlar gerçekleşse ama insanlar o kadar tiksindiki bu kanaldan, koskoca forumda 2 cümle yazan yok gördüğün gibi.. çünkü hiç birşeyi haketmiyorlar. Yine dediğim gibi Tarık ERSAL ve diğer derneklere tek bir lafım bile yoktur, olamazda, tepkim sadece ve sadece yaban tv'ye dir. Onlar söz vermeye devam etsinler, ben kaale bile almıyorum.. görürsünüz bak, buda reklam için, iyiniyetli insanları kullanıyoralr bu seferde, bunlar ticari bakan insanlar, para kazansınlarda gerisi mühim değil onlar için