Öncelikle Selamlar ; Ben Çanakkaleden Nurettin. Balıkçılığı hem hobi hemde zaman zamanda can sıkıntısına dostlarıma yardım için denize çıkarım. Karadan ve denizden avın teknikleri ve dolayısı ile alınan zevkte çok farklı. Gölün verdiği tat nehirden nehirin verdiği tat denizden çok farklı. Bilgi birikiminizden faydalanarak eğer elimden gelirse kendi acizane birikimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Eşim ve ben bu hobiye elimizden geldiği kadar zaman ayırıp doğa sevgisiyle yaşamayı bir tarz edindik. Umarım Çanakkaledeki organizasyonlarda birlikte oluruz. Herkeze Rastgele... Bu arada Albümleri elimden geldiği kadarı ile sizlerle paylaşmak istiyorum. Buyrun Geçen seneki Gökçeada Seferinden Bazı Kareler. Ek bilgi olarak teknedeki tüm tayfa avlanma belgesine sahip tüm evraklar tam , tüm izinler alınmış ve gerekli ekipman doğaya hiç bir şekilde zarar vermeyecek şekilde düzenlenmiştir. Denizler Ekmek teknesidir Bunuda asla unutmayınız... http://picasaweb.google.com/Domionline/Ada?authkey=Gv1sRgCILY6L7W8KvGBA&feat=directlink
Nurettin, küçük bir hatırlatma ile hoş geldin diyeyim: Ağlar, kasa-kasa balıklar, biliyorsun ki kendine has balıkçılık faaliyetleridir ki, biz buna ticari balıkçılık deriz. Kendi yasallığı içerisinde ilgililerinin ekmek kapısı ve meşgalesidir. Ancak, forumumuz Amatör Balıkçılık anlayışı çerçevesindeki paylaşımlara açıktır. Temelinde de Olta balıkçılığı yer alır. Bu kısa hatırlatmadan sonra tekrar hoş geldin, keyifli paylaşımlar dilerim. Rast gele.
Teşekkür Ediyorum. Dediğim gibi o av dönemi teknede yardım ediyordum. Ticari bir amacım yoktu. Şu anda eşimle beraber evde levrek , çıpra - karagöz , Kıbrıs , Gezerli çeşitli takımlar vs hazırlıyoruz. Bizim en büyük zevkimiz olta balıkçılığı. 1 haftalık izne çıkıyorum ve orada takım hazırlamakla zaman kaybetmektense herşeyi hazırlayıp gitmeyi tercih ediyorum ki gideceğim mera çok bakir ve her çeşit balığı tüm sezon bulmak mümkün. Çadırımı ve botumu arabaya yükledim hafta sonunu sabırsızlıkla bekliyorum
Bu arada Gideceğim Mekan Asos Taraflarında Sokakağzı. Eğer Mera Hakkında Bilgisi olan varsa Tavsiyelere açığım.
Nurettin kardeşim; Eklediğin resimleri gördükten sonra sokak ağzında avlanmış ve oraların ne kadar bakir olduğunu bilen biri olarak meraları ve bu meralarla ilgili detaylı bilgiyi yazmak içimden gelmiyor.Neden diye soracaksın, Orada gördüğüm aç gözlülüğü profesyonelliğe değil insanlığa dahi sığdıramıyorum.Işıkla tüple dalıp merayı mahveden insanları gece üçte sudan çıkartıp sahil güvenliğe bile teslim ettik ama nafile. O bölgenin ustalarından bir abimizin söylediği şu sözü hiç unutmuyorum. Sordum "abi balık devam ediyor mercanları altta bırakıp toplanıyorsun" dediki "Hocam bu balıklar benim, bu günlük ihtiyacım bu kadar.Canım mercan yemek isterse yarın gelir ihtiyacım kadarını tutar giderim.Dipten bu balıkları benden başka buralarda tutabilecek birkaç kişi vardır gerisi uğraşsa da bunları tutamazlar.ancak birkaç tane ile yetinirler.Bizim korkumuz bu meraları öğrenen kötü niyetli kişiler geliyor gece buralara ışıkla dalıyorlar o zaman çok üzülüyorum." Umarım anlatabildim.
Abi O gördüğün resimler farkettiysen Gökçeada ve o işi yapan insanlar para için yapıyor ben sadece zaman geçirmek ve yardım etmek için gitmiştim. Emin olki sokakağzının bakir kalmasını benim kadar isteyemezsin. O meralarda daha önce avlandım. Sokakağzında Rahmetli Erol abi vardı bilmem bilirmisin orayı belkide ondan iyi kimse bilemez. Benim amacım olta ile avlanıp akşam kokusu ile bile doymaya yetecek kadar balık tutmak. O yuzden gönlün ferah olsun... Abi inan bu söylediklerin bana dokundu sanki o gece o denizden beni çıkartmışsın gibi hissettirdi bana. Kendimi suçlu hissettim birden. Eğer Rahatsızlık verdiyse o resimleride kaldırayım. Bu arada Üstteki bu yazımıda gözünden kaçtı abi ;
merhaba nurettin..asos kelimesini telaffus ettiğinde bişeyler yazmadan geçemedim.asos hakkında bilgi vermeden önce kendimi tanıtayım.ben aslen bursalıyım ve balıkesir burhaniyede yazlığımız var.. ne kadar denizle iç içe olsamda balık tutmak için 2 günde bir asosa giderim.gerek doğa güzelliği gerek behramkaleden antik limana inerken olan muhteşem görüntü bil hassaki karagözleri vazgeçilmezimdir.ben genellikle limandan avlanıyorum orada..zemin çok taşlık ve kayalık..en son gittiğimde 30 adet karagöz ve eşkina yakaladım..ondan evvelde 40 adet yakaladım..tabii geri bıraktıklarımı saymıyorum..sabırsız olanlar için muhteşem bir yer beklemek yok..başka yerlerden zevk almamaya başladım..asos bana alışkanlık yaptı.ya aslında paylaşılacak çok şey varda başınızı ağrıtmayayım..herkese selam