İyi günler arkadaşlar, Genellikle tatlısuda dip oltasıyla sazan avı için bir surf kamış düşünüyorum. Şu takım fiyat/kalite oranı açısından çok mu zayıf kalır acaba? http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=9652 Bu işe daha yeni merak sardım sayılır, açıkçası ilk etapta çok fazla para harcamak istemiyorum, ilerde daha kaliteli malzemeler alabilirim belki. Fiyat maksimum 70-80 milyon olacak şekilde bana bir surf kamış- makina set önerebilir misiniz?
arkadaşlar kesenin ağzını biraz daha açtım ve 4.20 lik linealife turnafresh almaya karar verdim. Tam siparişi verecektim ki şu 2 kamış aklımı çeldi. http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-C-2284143 http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-C-2282450 Bir kaç gün içinde bu 3 kamıştan birini almayı düşünüyorum, hangisini tavsiye edersiniz? Ayrıca bunlara uygun, 60 - 70 milyon civarında bir de makina almayı düşünüyorum, ne önerirsiniz? Bu arada avmarketi.com da 150 lira üzeri alışverişe okuma makina bedavaymış, bu makinayı da idareten ucuz yollu bi virax la kullanmayı düşünüyorum...Yorumlarınız için şimdiden çok teşekkürler, ne kadar çabuk yazarsanız o kadar sevinirim çünkü takımları biran önce kurmak istiyorum...
http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-OKUMA-AV-65 http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-1348020 http://avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=3-BMHEL5400 Ayrıca bu makinalardan hangisini önerirsiniz???
Emre kardeşim seninle pek ilgilenmemişler gel beraber düz mantık yapalım.İlk önce senin için ekonomik ve dayanıklı bir makina almalısın.O mu bu mu panik yapma heyecanlanma bak iyi düşün bir an evvel seçimini yap.Şimdiden güle güle kullan.
öncelikle hoşgeldin emre kamışlar içinde OYSTER CAST en uygunu gözüküyor ona uygun makinada BANAX HELICON. diğerleri bu kamış için biraz ufak kalır. bütcen dahilinde başlangıç için gayet iyi bir takım makinaya alternatif olarak sana bunu önerebilirim http://avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=4-02.05.004
Bence Turnafresh'i boş ver.. Bende var, attım kenara öyle duruyor.. Bana sorarsan, Extreme Cast veya Hispanica al derim. Ama uygun fiyatlı bir şeyler arıyorsan, ALBA 1160 önerebilirim. 100 - 125gr kurşunla güzelce kullanırsın..
Serdar Abi'ye katılıyorum, o fiyat aralığındaki lineaeffeler yerine başka marka veya model tercih edebilirsin. ben de kamış paranın üzerine eğer mümkünse 50 lira falan koymanı (sanırım), lineaeffe olacaksa s-flex almanı öneririm. hassas ve kuvvetli bir kamış fiyatına göre. ama 100 lira üzerine çıkabilirim diyorsan extreme veya shimano alivio tavsiye ederim. unutma, imkanın varsa iyisini al, kötüyle başlarsan av zevkin azalır... başlangıçta şunla başlayayım diye düşünme. sevgiler...
yorumlarınız için teşekkürler... Turnafresh e kafam baya yatmıştı ama, şimdi oyster cast e mi dönsem ne etsem bilemedim ... :s
oyster ile turnanın arasında kayda değer fark olduğunu düşünmüyorum. diğer arkadaşlara saygım sonsuz ama benim görüşüm de bu...
Kaan bey görüşünüz benim için çok değerli, çok teşekkür ederim. Fakat maddi imkanlarımı çokta fazla zorlamak istemiyorum, çünkü deniz kenarında bir şehirde yaşamıyorum ve yüzlerce milyon verdiğim bir kamışı bi kenarda paslanmaya bırakırsam gerçekten çok üzülürüm. Tabi şunuda söylemem gerek bugüne kadar kullandığım plastik kasnakların ve uyduruk makine - kamışların yanında bu setler muhteşem kalır çok çok teşekkür ederim hepinize, yorum yapacak diğer arkadaşların yorumunuda bekliyorum...
bu arada avmarketim de oyster cast in 4.50lik modeli 4.20lik modelinden 12 milyon daha ucuz gözüküyor, bu normal mi yoksa bi yanlışlık mı var? Güçlü balıkları çekerken boyunun uzun olması dezavantaj yaratır mı?
yaratmaz. nasılsa kıyıya alırken sazanı kepçeleyeceksin... alabilirsin aklına yatıyorsa... ama boyun 1.80 in üzerinde değilse 4.20 daha iyi oturur eline ve atışta çizdiğin yaya.
Sazan için, bunları değilde, yani surf casting değilde o işe daha uygun kamışları seçsen daha iyi olacaktır sanıyorum.. Sazan için, surf kamış kullanılmaz, tutmaz filan değil ama, surf kamıştan daha uygun fiyatlı ve bu işte daha iyi perfromans verecek bir kamış alabilirsin.. Surf kamışlar, sert olur.. Bu nedenle herşeyden önce, istediğiniz atış yapmanızı güçleştirir, gölün karşı kıyısındaki arkadaşınıza çakmak ve bıçak yollamak için iyi olsa da, sazan için şu noktaya atayım dediğinizde sorun olur.. Diğer yandan, sazan sert balıktır. Surf kamış ise sert kamış.. Bu ikisi bir araya gelince, bol bol iğne açtırır, misina koparttırsınız.. Size rahat esneyecek, yükü boydan boya dağıtıp esnekliğini kaybetmeyecek bir kamış lazım.. Bu nedenle, boşverin bu tavsiyeleri.. Bir nefes alın ve yavaş aksiyonlu, minare gibi boyu olmayan, makul boyda, tercihan fiberglass sağlamlığında ve büyük ihtimalle daha ucuz olacak bir kamış tercih edin..
OYSTER derim başka birşey demem... İnanılmaz sağlam sağlam olduğu kadar da hissi kuvvetli bir kamış. Tek istavriti bile hissetiriyor.
gördüğüm üst kalite sazan kamışları hep orta sert veya sertti, bunun sebebi nedir peki? bizim kullandığımız deniz surflerinden daha sertler Serdar Abi...
serdar bet OYSTER kullandınızmı hiç ? ben kullandım boğaz çapari ve rapala avcılığı içinde sazan içinde uygun bir kamış OYSTER ve diğer surf kamışlara nazaran oldukça yumuşak ve hassas bir yapıya sahip, tek istavriti bile 140 gram kurşunla hissedebilirsiniz. bu tavsiye( benim tavsiyem ) arkadaşın verdiği link üzerinden koyduğu bütçe göz önüne alınarak yapılmıştır. tabiki oyster den daha iyi bir çok kamış var ama başlangıç için hem göle hem denize uygun bir kamış.
Sertten ne anladığınızı pek anlamış değilim.. Neticede ne anlaşıldığı pek önemli değil.. Surf casting amaçlı kamışlar, uzak atış için, sert hareket ederler. Böylece istavridin vurduğunu da hissettirirler. Ama bu kamışlar sazan için uygun değildir, işte mesele bu.. Sazan için, sapa en yakındna itibaren esneyebilen ve yükü kamışın tümü üzerinde toplayıp ağır yemleri vs. atabilen kamışlar tercih edilir. Bunlardan uzaklara atış beklenmez.. Atılacak mesafe, 80 - 100m olacaktır, en fazla olsun.. Ama surf kamışta, 200m mesafe düşünülür mesela.. Tamam bu mesafeye ulaşılır mı? Zor, ama mümkündür.Takımla atışta 200m'yi bulan atış çoktur.. İkisi arasındaki fark, yüke binince, yani çekerken görülür. Sazan kamışı, 90 derece eğilince, yükü sapına bindirmeye başlar ve gücü doğrudan sazana iletir. Bu durumda, kamış üzerind ebelli bir yük hazır bekliyor olur, sazanın darbelerini karşılar ve kıyıya almayı kolaylaştırır.. Bir surf casting kamışında ise, uzak atış için, darbe anında uç kısım esner sadece (hızlı aksiyon). Bu da yükün kamışa dağıtılmasını engeller, sonuçta sazan daha uğraştırır, kurtulur, bilhassa misianayı vs. kolayca koparabilir.. İkisi farklı mecralar..Biri diğerinin alternatifi değil.. Surf kamışla göle gidilmez.. gideni döverler mi? Hayır elbette.. Kırk yılın başı yolunzu düşecek, sazan kamışı mı alacaksınız? Elinizde surf kamış vardır, alır gidersiniz, idare eder.. Ama sürekli göle, sazana gidiyorsanız, bu işe uygun bir sazan kamışı almak daha evla olacaktır.. Eğer bu kamış, yumuşak olsaydı, o istavridi hissedemezdiniz.. Yumuşak dediğim kamış, darbeleri emer, yumuşatır ve misina ve elinize hissettirmez.. Kamış sert olursa, darbeyi doğrudan iletir ve rahatça hissedersiniz.. Basitçe, elinizde yumuşak bir tüy varken mi, yoksa radyo anteni varken mi, ucuyla zemini daha iyi hissedebilirsiniz? Bir surf kamış alıp göle giderseniz, kimse sizi geri çevirmez.. Ama sürekli göle gidilecekse genelde, göle uygun bir kamış almak elzem olacaktır.. Tüm kalbur üstü markalar, kamış serilerine bir sazan serisi ilave eder mutlaka.. Gidip araştırmak lazımdır.. Ben göle pek gidemediğim için, şu an piyasada ne vardır, kaçadır pek fikrim yok.. Bir bilen çıkar sanıyorum..