arkadaşlar sizce shimano alivo 4000fb mi yoksa catena 4000 fa mı şimdiden teşekkür ederim cevaplarınızı bekliyorum
catana 1 fazla bilyeye sahip olup fiyatları aşağı yukarı alivio ile aynıdır 5 tl fark vardır ya da yoktur. malzeme kalitesi olarak da catana çok az daha iyi. bence catanayı seçmelisiniz...
Yeri gelmişken bir soru da ben sorayım: Shimano Hyperloop 4000 RB nasıl bir makinedir? Avmarketi.com’da, 2500 liraya varan modelleri de var ancak, aynı markanın en düşük fiyatlı ürünü ve 54 lira. Gördüm ve fazla düşünmeden sipariş verdim. Malezya üretimiymiş ve henüz kullanmadım. Bilgiler için teşekkürler.
Makineyi elime alınca kötü bir seçim yaptığımı anladım zaten. Zira, hiç içime sinmedi Selim abicim. Bulaşmış oldum bir kere, artık ne kadar dayanırsa? Teşekkürler, selamlar.
Nuri Bey, allah allah, fiyatına göre son derece iyi bir makinadır, eşkina avında kullanıyorum, beni hiç üzmedi. grafit gövde elinize uyduruk gelebilir ama 50 liraya bu kadar güçlü, paslanmayan, gam yapmayan makine bulamazsınız. bu fiyatta tek bilyalı ve 40 lık başka bir makineyle de mesela 2 kiloluk bir eşkinayı makineyi dağıtmadan takır takır çekemezsiniz. Ya rulman sıyırır ya mili eğrilir, hiç bir şey olmasa yıpranır... bir kullanın, memnun kalacaksınız.
Kaanım teşekkür ederim. O grafit kafa yok mu, beni düşündüren de o oldu zaten ve inşallah dediğiniz gibi bu sadece bir algı yanılmasından ibarettir. İki gün sonrasında denemek için sabırsızlandım şimdi.
kullanıp iyi olduğuna inanmadığım bir şeyi tavsiye etmem ki zaten, eğer az kullandıysam veya sadece denediysem kesin belirtirim abi. ekipmanlar kısmında yorumlamıştım bu makineyi, iyi/kötü yönlerini yazdım dilim döndüğünce. fiyat/performans olarak iyi, yoksa ahım şahım bir makine tabi ki değil, ancak o uyduruk grafit makara ne işler yapıyor tahminimce 3 kg çeken bir eşkinayla epey boğuştum bu makineyle, kaya altından söktüm aldım hayvanı neredeyse, epey de getirdim ama iğneyi koparttı, kalama veremediğim berbat mağaralık bir meraydı... makine zorlandı ama herhangi bir hasar almadı veya kilitlenmedi çekerken. o yüzden 50-55 liraya alınabilecek ve güvenebileceğiniz bir makina diyorum. sürekli de kullanıyorum daha iyi makinelerim olmasına rağmen, biraz zorlanması hoşuma gidiyor makinemin, yoksa nexave ile küt pat çekiveriyorum balığı, heyecanı kaçıyor. ekipmanlarım balıkla yıprandıkça nedense zevk alıyorum
Sevgili Kaan aynı kafadayız. Genelde yıpranan misinalarımı da sırf bu yüzden yenilemem. İsterim ki kopma/bozulma riskinin tatlı telaşını her balıkta yaşayayım. Şu an kullanmış olduğum makine (Alba) kafa-göz sallamaya çoktan başladığı halde, en son avımda defalarca teşekkür ettim kendisine. Doyasıya yaşadım o tatlı riski. Tekrar teşekkürler, sevgilerimle.
bilgiler için teşekkür ederim fakat ben anlamadım catenamı alivomu tam orayı anlamadım onu bi açarsanız teşekkür ler.
bu 40 lık makinaların 60 lığını alsak bogazda surf makinası olarak kullaabilimiyiz yani istavrittir çinekoptur ..bir de bende yeniyim mesajlarımdan da anlaşılacagı üzerine bu 0rta boy makinalar birde konik yapıdaysa güzel surf makinası oluyor peki bu 40 lık makinaları hangi avlarda kullanıyorsunuz...yeni bir takim yapmayı düşünüyorum kendime ama kararsız kaldım..şimdi bogazda avlanmak icin .. shimano alivio cx 4.20 kamış alsak buna alivio 6000 fa yada hyperloop 6000fb alsam mı yoksa lineaffe extrem serisinden bir kamış mı ama 250 atarı olan lineaeffeyi boaz dışında kullanamam forumlardan okudugum kadarı ile sert bir kamış . s-flex serisi var lineaeffenin onu denesem mi diye düşünüyorum...ona nasıl makina almam gerek?? kafam karışık işin aslı yaklaşık 300 liraya nasil bir kamış ve makina almalıyım bogazda kullanmak icin....