Sevgili dostlar, oltaya takıldığında sizi en çok sevindiren başlıca 3 balık hangileridir ve neden ???
Emin hocam belki lüferi kalkanı balıktan saymıyordur ömer abimiz Hem konunun başlığı "En lezzetli balık hangisi" ama konu içeriği yakalaması en zevkli balık hangisi? Eğer mevzu en lezzetli balık ise "işte burada" bu konu zaten var..
bilmem valla tattıınız varsa işaretleriin benim bunu yazma nedenim meraktan ibaret. siz sadece tuttuğunuzda en çok zevk veren 3 balığı yazın yeter
Hiç yemedim ama baam yemiş sinagriti kilosu 60-80 Lira felanmış bir arkadaşına balıkçı özel olarak ayda bir kere tutabilirmiş onuda babamın arkadaşına getirirmiş çok güzelmiş.
Karagöz: Baltabaş ve Sivriburun olarak başlıca iki çeşidi vardır. Baltabaş, yani küt burunlu olanı diğerine göre çok daha lezzetlidir. Genel olarak çok lezzetli bir balıktır. Çipura: Çok lezzetlidir. Tabii denizde yetişmiş olanı... Levrek: Onun da doğal olanı son derece lezzetlidir. Kefal: Lezzetlidir ancak temiz denizde yaşayanını bulup yemek gerekir. Pis yerlerde yakalanan kefalleri yemeyin. Mercan: Görünüşünün güzelliğine, fiyatının pahalılığına karşın tadı saman gibidir. Lastik gibi eti beş para etmez. Hanos: Lezzetli sayılır ama çok üst düzey bir balık değildir. Dülger: Kalkan balığı ile kıyaslanacak ölçüde nefis bir eti vardır. Parçalanıp tava yapıldığında her şeyiyle kalkana benzer. Sinarit: Çok lezzetlidir. Porsiyonluklarının ızgarası, daha büyüklerin buğulaması nefis olur. İzmarit: Usulüne uygun boklu kebap yapılırsa tadından yenmez. İskorpit: Her şekilde pişirilebilen lezzetli bir balıktır. Benzeri, daha büyük ve kırmızı olan Lipsoz (Ege'de Adabeyi denir) daha da lezzetlidir. Bunların enn lezzetlisini seçmek kolay değil. Ben sinarit diyorum. Tabii tüm balıklar içinde en lezzetlisi hangisidir derseniz... Aman lüfer... Izgarada cayır cayır nar gibi kızarır mı? Kızarır kızarmaz zeytinyağı, limon, hardallı salça içine atılıp da dinlenmesi için bir süre bırakıldıktan sonra salata yaprakları arasına gömülüp bu yeşil elbisesiyle fazlasıyla uygun olan maydanozla üzeri örtülür mü? Hem efendim... Koca kayık tabağın içine yatırıldığında çıkan güzelim kokularla hiçbir yemeğin kokusu rekabet edemez. Hele, o beyaz etin lezzeti hiçbir balığın lezzetine uymaz. O kurnaz lüferin, etinin ne kadar tatlı olduğunu bildiği için tutulurken ettiği naz, sonra yaptığı kurnazlık, avcısını fazlasıyla hırslandırdığından insanın çiğ çiğ yiyeceği gelir!..
ağzına sağlık ne güzel anlatmışın canım çekti fırtınalar geçsede yakalasak zarganaları ayarladım hiç şansları yok
Bu ankette lüferin olmayışı bence anketi tamamen ve tamamen boş kılıyor bence lüferden sonraki n lezzetli balık iskorpittir. Lüferin olmayışıda enteresan.....
Lüferi eklese anket yapmanın bir anlamı kalmaz, belki bu yüzden eklememiştir. İskorpit konusunda kesinlikle katılıyorum.
alico usta bir sorum var sana kaptan custeau bir yazısında "ya lüferler köpekbalığı boyutunda olsaydı, neler olabileceğini düşünmek bile istemiyorum" demiş.sence ne olurdu abi ???