BALIK AVI Cengiz Balıkçılık Av İstanbul
SPOT BALIK, 'Hayata olta at!' SPOT BALIK, 'Hayata olta at!'

















































Go Back   BALIK AVI > Paylaşalım > Balık Yemekleri
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol


lambuka nasıl pişirilir?

Cevapla
04-10-2009, 09:15   #1
buxxsi
burak akkuş / mersin
 
buxxsi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 6
Favori Kamışı: sahip olduğum kamış
Favori Makinası: sahip olduğum makina
En İyi Avı: 1kilo 750 gram barracuda..=))
dün lambuka tuttuk temizledik buzluga koyduk bugun yemeyi düşünüyoruz sasısı nasıl giderilir nasıl pişirilir yardım ederseniz sevinirim..
buxxsi çevrimdışı  
04-10-2009, 11:09   #2
gtatas
Gürcan Tataş / İzmir Özdere
 
Mesajlar: 1.732
Favori Kamışı: en ucuzu
Favori Makinası: en ucuzu
En İyi Avı: Levrek 2.200 gr
Burak filato çıkar mısır ununa bula kızart yada önce çırpılmış yumurtaya batır ondan sonra mısır ununa.Afiyet oolsun.
gtatas çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
04-10-2009, 11:34   #3
kadrikalemci
Kadri Kalemci / İstanbul
 
Mesajlar: 4.580
En İyi Avı: Kaçırdığım balık
Selam, bentuttuğumuz lambukaları un ile yağda kızartarak yedim. Çok kuru, yağsız balık olduğu için iyi bir lezzet oluşmadı.

.Un, çırpılmış yumurta bence iyi sonuç verecektir.
kadrikalemci çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
04-10-2009, 11:49   #4
buxxsi
burak akkuş / mersin
 
buxxsi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 6
Favori Kamışı: sahip olduğum kamış
Favori Makinası: sahip olduğum makina
En İyi Avı: 1kilo 750 gram barracuda..=))
teşekkür ederim üstadlar
buxxsi çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
04-10-2009, 12:25   #5
Aret
Aret / İstanbul
 
Aret - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 3.258
En İyi Avı: Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
Merhaba,

Rahmetli Üstat Ali Pasiner'in bir Amerika gezisinde avladığı Lambukalarla ilgili yazısının son bölümü:

"...Döndüğümüzde büyük bir ustalıkla işe koyulup 26 parça balıktan 120 kiloya yakın fileto çıkardı. Üçte bir kaptan payını ona bırakıp 80 kilo balıkla evimize döndük.

İlk gece kuzenimin eşi limon suyu, şarap ve bademle hazrladığı sosla lambukaları fırında pişirdi. Defne yapraklarını fazla koyduğu için balığın lezzeti epey kayboldu. Ertesi gece dayanamayıp bizim Boğaz usülü, sarmısaklı, domatesli, maydanozlu fırında bir balık hazırladım. Sosuna şamandıra yapmayı da gösterdim. Bayıldılar. Geri kalan balıkları artık böyle pişirdiklerini, arkadaşlarını davet ederek büyük sükse yaptıklarını yazıyorlar."
Aret çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
04-10-2009, 20:36   #6
denizci07
ramazan günay / ANTALYA
 
denizci07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 627
Favori Kamışı: penn-şekspir
En İyi Avı: 8,5 kg grida
sirkade 1saat beklet at tavaya un vs koyma helva gibi olur
denizci07 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Konuyu Paylaş!
Bu Konuyu Facebook'ta Paylaş!
Facebook
Bu Konuyu Friendfeed'de Paylaş!
Friendfeed
Bu Konuyu Twitter'da Paylaş!
Twitter
Bu Konuyu Google Buzz'da Paylaş!
Google Buzz

Konu Araçları

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Forum navigasyonu




Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:20 .


Powered by: vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©2004 - 2014, Balikavi.net