Bir balıkçının her zaman için dikkat etmesi gereken konuların başında gelir iğneler. Hem olası kazaların önlenmesi adına hem de iğnelerin daha sağlam muhafazası adına piyasada aşağıdaki gibi iğne koruyucular mevcut. Nette gezerken farklı bir iğne koruyucu resmi gördüm ve kolay uygulanabilir olması ve ihtiyaç duyabilecek arkadaşların işine yaraması amacıyla hemen 2 adet kola şişesinin kapağını alıp yan kenarlarını keserek adeta bir pul haline getirdim.. Ardından aşağıdaki şekli vermek için gerekli kesimleri ve delme işlemini tamamladım.Ortadaki kısım dış kenardan biraz daha geniş olsun ve kanal dar olsunki iğne koruyucusu kayıp iğneyi bırakmasın,sıksın.. Koruyucları taktıktan sonra hafifçede iğne uçlarının olduğu noktalara basarak kapağa birazcık uçların batmasını sağlayalım, kolayca hazırladığımız iğne koruyucumuz hizmetimizdedir.
Aynı dertden Bende muzdariptim . Çok güzel fikir . Yanlız bu durumda Kola kapağı bulmak lazım. Eskiden çocukluğumuzda gazoz kapağına misket oynardık. O geldi şimdi aklıma Selamlar.
Burada elbette daha mukavim malzemelerde kullanılabilir, esas amaç modeli göstermek. Yoksa gelde arama şimdi o içi beyaz mantarlı fruko,elvan kapaklarını değil mi? Aynı oyunu oynayanlardanım, gözümde canlandı saol Tarkan abi..
Bir mantarı ve ya straforu alın, küp şeklinde iğne ucu kadar büyüklüğünde kesin. Üç ucuna da saplayın. Bunu da değişik bir alternatif olarak düşünebilirsiniz.
Üstadım paylaşım için teşekkürler emeğine sağlık.. Bir alternatifte ben söyliyim.. bulaşık süngeride olur, küp küp kesilerek iğnelere saplanabilir. Böylece iğnelerin keskinliğinin bozulma riski sıfıra iner.
rıfat, böyle bir aparata ihtiyaç duyan herkese çok güzel bir başlangıç fikri vermişsin. eline sağlık,çok güzel ve faydalı bir paylaşım olmuş,
Bu koruyucuların bir diğer görevi de iğnelerin sivriliğini korumaktır, bu şekilde biraz kritik oluyor ama söylediğiniz gibi içi biraz daha yumuşak olan fruko kapağı vs. kullanırsak problem olmaz.Paylaşım için teşekkürler Rıfat abi bu koruyucular piyasada ederinin çok çok üzerinde satılmaya çalışılıyor.
Ellerine sağlık Rıfat Arkadaş. Gayet pratik bir çalışma ve güzel bir anlatım. Bu Kayseri' nin suyundan mı yoksa Benim gibi İstanbul' dan İzmir' den Kayseri' ye gelip de sosyal faaliyet açısından yapacak fazla bir alternatif bulamayıp, yaratıcılık ve el becerimizin gelişmesinden mi kaynaklı ? Ben de dün evde el yapımı sahtemi yaparken elime öyle bir saplandı ki gözümden yaş geldi. İyi fikir, biraz daha yumuşak bir malzemeden deneyeceğim ben de. Sağlıcakla kal
Süper fikir dostum Ben evde kapak bulamayinca, simdi malzeme cantamda bolca bulunan sarap mantarlarini dilim dilim kesip ayni sistemini uyguladim Cok hizli ucu bozulan, deforme olan kancalara güzel bir cözüm oldu Selamlar, sevgiler..
Buluş bana ait değil Uygulama diyelim.. Bu arada başta Uğur olmak üzere mantar ve strafor köpük tarzı malzeme kullanan arkadaşlardan bir ricam olacak. Fazla binen yükte iğnenin malzemenizi delip yaralanmalara neden olabileceğini unutmayın. Selamlar..
Uyarin icin sagol dostum. En önce güvenlik Sahtelerimi herzaman plastik kutularin icinde tutuyorum.. Ama bazen kutularin icinde yanyana birkac tane sahte olunca kancalar carpismalardan zarar görebiliyor . O yüzden önerin cok iyi bir cözüm oldu..
Aslında, kullanılan malzemenin ne olduğu önemsiz. Her şekilde, çıplak bir şekilde kuta atıverdiğimiz iğneler, sallanma- çarpışma vs. sebeblerden mutlaka zarar görüyor. Bu durumda, bu tip bir aparatla her halde bir koruma sağlanıyor. Teşşekürler, iyi bir düşünce. Pirinç meselesi de güzel Lokantalarda tuzluklara korlar ki, tuz rutubetlenmesin diye. İğneleri zamanla paslanmaktan korumak için çok güzel ve basit bir çözüm. Ben de ilaçlardan, elektronik eşyalardan çıkan rutubet önleyicileri kullanırım benzer amaçla.