Banax-2000 veya Banax 3000

Konu, 'Makineler' kısmında albayrak1616 tarafından paylaşıldı.

  1. albayrak1616

    albayrak1616 SERKAN

    Yaş:
    47
    Mesajlar:
    9
    Şehir:
    İSTANBUL
    İyi günler banax 2000 yada banax 3000 makina almayı düsünüyorum.Çok amaçlı kullanmak istiyorum.Galatadan istavrit ve izmarit kıyıdanda Çinekop ve lüfer için Uygunmudur.Tecrubelerinizden yararlanmak istiyorum...
     
  2. eskina_man

    eskina_man Murat

    Yaş:
    52
    Mesajlar:
    2.399
    Şehir:
    İstanbul
    En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Hangi seri?? ST? SX? SI?
     
  3. albayrak1616

    albayrak1616 SERKAN

    Yaş:
    47
    Mesajlar:
    9
    Şehir:
    İSTANBUL
    sx serisinden bahsediyorum
     
  4. eskina_man

    eskina_man Murat

    Yaş:
    52
    Mesajlar:
    2.399
    Şehir:
    İstanbul
    En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Peki söyleyeceklerim bir banax kullanıcısı olarak şahsi fikrimdir, Ben ST serisi 2000 3000 4000 ve 7000 toplamda 13 adet makine kullanıcısıyım, başkada bir marka kullanmadım ve arayışında da bulunmadım,

    ST serileri ana şaft üzerinde tek rulman, SX serileri farklı olarak ana şaft üzeri rulman ve sarma kolunu yataklamak için her iki tarafta birer rulman toplam 3 rulmanlı bir makine, dişlilerinde kullanılan kızıl sarı tabir ettikleri malzeme sarılar içinde hemen hemen en ağır hizmet olanı, beni hiç yarı yolda bırakmadı, (istavritten bahsetmiyorum)

    Atıp beklemeli avlarda kullanışlı, tekneden avlarda kullanışlı, fakat surf bir kamış ile kullnıldığında makara yapısı itibatiyle uygun olmayacak makineler, birazda ağır,

    benim diyeceklerim bunlar, umarım faydası olur

    Not : benim makineleri edindiğim dönemlerde, makineler orjinal Kore üretimiydi, şu an tüm banax lar Çin' de üretiliyor, kaliteleri aynımıdır bilemem
     
  5. eozsoyeri

    eozsoyeri Erdem Özsoyeri

    Mesajlar:
    1.976
    Şehir:
    İstanbul
    Murat abi ne kadar güzel bilgiler vermişsin ellerine sağlık.
     
  6. eskina_man

    eskina_man Murat

    Yaş:
    52
    Mesajlar:
    2.399
    Şehir:
    İstanbul
    En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Erdem kardeşim benim ;)

    Faydalı olabildiysek ne mutlu bize

    Bu arada Banax SI serisi bir nebze surf'e uygun gibi geliyor bana, zira bir müddettir inceliyorum o makineyi, ben bir surf yoksunu olarak, daha önce hiç surf kamış veya makine deneyimim olmadı, güzel bir kamış beğendim, çok güzel makineler de var, ama gönlüm hala banax tan yana, SI serisi makara itibariyle sanki surfe yatkın, bakalım hayırlısı:)
     
  7. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bence, boğaz kıyısında o gibi şeyler tutmak için bu makine hiç uygun ve optimum değil. Bunu alıp Sazlıbosna'ya yayın tutmaya gidin, tamam, süper olur ama, boğaz inerseniz, parayı boşa vermiş gibi filan olursunuz.

    Onun fiyatına daha hafif, daha büyü kkafalı ve yüksek devirli makineler bulabilirsiniz.

    Bu makinanın en kötü yanı, tuzlu suya dayanıksız oluşu, dahası misinayı sararken, makara üstünde iki noktada tepe yaptırmasıdır. Bu iki durum, hiç farketmezsiniz ama avınızın tüm keyfini alır gider. Misinanız çok gam yapar, farketmezsiniz, çabucak yıpranır ve kopar, misinaya bahane bulursunuz. Atışınız kısa gider, kamışa bahane bulursunuz. Çekerken zorlar, boşa kas eritirsiniz, ne süper makine, o kadar ağır şeyi çekti, bana mısın demedi der, bu zulm birde ödüllendirirsiniz.

    Şöyle söyleyeyim, bundan daha yüksek devirli Daiwa Emblem ile çapari dolu iken çekiyorum, kuş gibi geliyor. Bunla çekerken nerdeyse kol elimde kalacak, öyle ağır oluyor. O kadar zorlu şeyi çekti ya, birde helal olsun diyorsunuz sonra, o zora dayandı, dağılmadı. İyi de, zaten o zoru yaratan makinenin kendisi, ne olacak daha?
     
  8. eskina_man

    eskina_man Murat

    Yaş:
    52
    Mesajlar:
    2.399
    Şehir:
    İstanbul
    En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Yönetimdeki arkadaşlar buraya bir alkışlama smiley koyarlarsa mutlu olurum,

    Serdar abi sen benim konulara yorum yapmamı mı bekliyorsun bütün gün bilgisayar başında?? sonra ne yazdıysam hepsinin tersini yazıyorsun?? Ya niye benim dediklerime çamur atmak yerine, konuyu açan kardeşime bak güzel kardeşim daiwa'da güzel makine ben denedim çok memnunum demiyorsun? Serdar abi amacın ne? dostlar alışverişte görsün misali, yazmış olmak için mi yazıyorsun, önce bunu bir netleştirelim. Ayrı bir zevk mi bu acaba?? bende deneyeceğim,


    Banax bende 13 tane var nitekim Ne Sazlıbosna'ya gittim, nede yayın tuttum, ha nemi tuttum, karadeniz hariç tüm denizlerimizde, birde Ömerli barajında güzel balıklar tuttum, ne demişiz? makineler kuvvetli, güçlü, yarı yolda bırakmaz, teknede, beklemeli avda, yine ne demişiz?? surf'e uygun değil, ağır kalır, yorar, ileri atamazsın, makarası surfe uymaz, sen niye gelip şimdi temcit plavı gibi sanki biz bunları yazmamışız rolü takınıyorsun abi??


    Misina çok gam yapar, çabucak yıpranır kopar demişsin??? hadi ordannnn
    10 yıldır aynı misina var üzerinde benim makinelerin, ne gamı?? ne kopması?? bir gün denk gelirde beraber avlanırsak seni denize atıp o çamur attığın banax ve çamur attığın sufixle dışarı çekeceğim haberin olsun , ney gam yapıyor yahu? koskoca banax salak, arge'si yok, müşterilerden gelen şikayetleri değerlendirmiyor ve 15 yıldır aynı makineyi satıyor yüzbinlerce kişide alıp kullanıyorda, tümmmmmmmmm bunların gözden kaçırdıklarını Serdar abimiz yakalıyor, abi komik olmayalım lütfen,

    Sırf bilgiçlik taslamak adına milletin yaptığı yorumlara, alet edevata, takımlara çamur atma huyundan vazgeç artık,

    ağır dediğin makine 470 gram 4,8/1 devir senin daiwa 680 gram 5,1/1 devir sen neden bahsediyorsun abi?


    SAYGILAR
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 24 Kasım 2009
  9. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    :)

    Benim işim mi yok ki, oturup seni kovalayayım?

    Senin Banax dediğin makine, şu değil mi:

    [​IMG]

    Başparmağın oraya dikkat et, misinayı iki tepe halinde, dengesiz sarmamış mı? Bu yüzden atışta düzgün boşaltamaz misinayı...

    Alttaki yüzüğe dikkatli bak:
    [​IMG]

    Evet, ortasından çizgi gibi aşınmış. Sebebi, tuzlu su nedeniyle o yüzüğün altının hemencecik pislenmesi ve dönmesinin zorlanması. Bu yüzük takıldığı için, misina sürtünerek sarılıyor. Ha, dyneema'ya dişi geçmiyor, kendisi aşınıyor. ama normal misina olunca, misina spiral gibi, yay gibi oluyor, gam yapıyor, atarken faşır fuşur ediyor, zayıflıyor.

    Altta, rotoru döndüren milin alt yatağı var. Birisi (gövde) alüminyum alaşım, diğeri sarı. Dikkatli bak..

    [​IMG]

    Evet, kenarlardaki sarı gölge aşınan milin talaşı. Alüminyum sarmakla malul bir metaldir. Alttaki resimde belki farkedersin:
    [​IMG]

    Sar, burada gördüğün gibi yatağa sarmış, sürtünüyor ve bu nedenle aşınıyor. Aşınma, elbette üstteki bilyanın boşluğuna ulaşınca bir hayli gidecek, ama o zamanda çok boşluklu kalacak. Bu sürtünme, gereksiz ve gerçekten yükte çok hissedilen bir zorlanma veriyor. Makine yüke binince, bu kısım, yatağı iyice zorlayıp aşınmaya başlıyor. Sonuç, hem makina yıpranıyor, hemde çekmek gereksiz yere güçleşiyor.

    İşte durum bu .. Bilmem kaç kişi kullanıyormuş, şuymuş, buymuş, o onların meselesi. İşte dert çıkarmış olan ve apaçık şekilde, az buçuk mekanik işinden anlayan herkesin vay canına diyerek, bariz şekilde görebileceği sorunlar.

    Aldık, kullandık, işte netice. Belki bunun 10 katı daha fazla kullandığımız makineler var, çoğunda bu sorunlar yok.

    Diğer yanda, 500 kusur TL'lik Daiwa ile, 80 kusur TL'lik Banax'ın bir kefeye koyup karşılaştırmak haksızlık olur. Ben bunu yapmam. Dikkat edersen, amanda daiwa alın, pek iyi, hoş vs. demek değil, banax'ın bu sürtünem yüzünden nasıl çekmeyi ağırlaştırdığına örnek olması için yazdım.

    Bu makinenin bütün bilyaları, aldıktan 3-4 hafat sonra kilitlendi. Gacır gucur sesler gelmeye başladı. Kore'den kendi orjinal bilyalarını bir makine parası harcayıp getirttim. Değişen pek bir şeyde olmadı. Not olarak ekleyeyim. Hoş, bu belki içine tuzlu su kaçırmış olmamızdan olabilir, her makinede olacak diye bir şey söylemek zor.

    İşte makine burada eskina_man. Dileyen, buyursun, gelirken çantaya atayım, kendi gözüyle durumu da görsün, denesin. Malımız muayyer. Sana muhalefet olsun diye bir şey yazdığımızı nerden çıkardın, anlamış değilim. Bu makineyi ben kullandım, bu sorunları gördüm, işte hepsi de bu.

    Akşam akşam bir sürü iş çıkardın başıma eskina_man :) Gece onikiden sonra toplanacak makine kaç tur sarar bilmem artık ....
     
    Son düzenleme: 25 Kasım 2009
  10. eskina_man

    eskina_man Murat

    Yaş:
    52
    Mesajlar:
    2.399
    Şehir:
    İstanbul
    En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    at sahibine göre kişnermiş,

    Dengeli adamın makineleri dengeli sarıyor heralde,

    birde biz makineleri kamışa bağlayarak, ana bedenin ucunada takım bağlayıp yem takarak avlanıyoruz,

    Sizin stil biraz farklı olsa gerek, siz direk makineyi balığı görünce, balığa mı fırlatıyorsunuz , suyun içine?? deniz suyu almışta sizin makine???

    size zıpkın tavsiye edeyim o zaman,


    Doğanların, şahinlerin konuşulduğu bir ortama, ukalaca bugatti sokmanın manası yok, iyi geceler

    Bunlar şu an odada olanlar, yarın balkondakilerin de fotoğrafını koyarım,



    Dengeli adamın , dengeli saran makineleri ;




    [​IMG]
     
  11. eskina_man

    eskina_man Murat

    Yaş:
    52
    Mesajlar:
    2.399
    Şehir:
    İstanbul
    En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.


    Siz 2 gün sonra daiwa' ya da çamur atarsınız,

    benim rotorlarda mikron aşınma varsa, hepsini atıp aynı adette daiwa alacağım

    size tavsiyem ;

    rulman gresi, normal gres ve wd40 (yüksüklere iyi gelir)

    [​IMG]
     
  12. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Sevgili murat, lütfen kimle dans ettiğine bir dikkat et.

    Makine bakımı için gresini vs. sini taaa gavur diyarlarından, nerelerden getirtiyorum. Hiç bende öyle bakım isteyen bir şeyi alıp sonrada yağsız bırakacak göz görüyor musun?

    Benim ne sana, ne Banax'a, nede bir diğerine gıcığım olmaz, olamaz. İşte olan bu. Mesele bu. Bunların hepsi giriş seviyesi makinelerde görülen, tipik tasarım sorunları ve alt uç aletlerin hepsinde var zaten.

    Sorun bu makinanın giriş seviyesi bir dizayn ile orta seviye fiyata satılması.

    Bu sorunları yağlamayla filan çözemezsin. Hele o resmini koyduğun yağlarla. Bilhassa WD40'a dikkat et, yağlama değil, temizlemeden başka amaçla kullanma.

    Yüksükleri yağlamak için en iyisi motorsiklet zincir yağıdır. Zira yüksek ısıya, yüksek devire vs. dayanıklıdır. Fakat, bu sorunlu tasarımı o da düzeltemez.
     
  13. eskina_man

    eskina_man Murat

    Yaş:
    52
    Mesajlar:
    2.399
    Şehir:
    İstanbul
    En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Dans bizim işimiz değil (s)erdar abi, beni ikna edemedin, hoş hiç ikna olmayada ihtiyacım yok,

    tek problem kalıyor geriye, denge problemi,
     
  14. muptela

    muptela

    Mesajlar:
    24
    Şehir:
    YOZGAT
    Favori Kamış:
    Olta.
    En İyi Avı:
    2 Kilo Sazan
    Serkan bey benimde kullandığım makinalardan biri banax sx 2000 , denizde ve tatlı suda beklemeli avlarda 2 senedir kullanıyorum ve hiç bir sorunla karşılaşmadım.Tabi üstadlar kadar bilgi ve tecrübeye sahip değiliz , çok fazla alternatifi makina kullanmışlığımda yok.Ama ben memnunum.
     
  15. eskina_man

    eskina_man Murat

    Yaş:
    52
    Mesajlar:
    2.399
    Şehir:
    İstanbul
    En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    memnunsan, ihtiyacını yeteri kadar karşılıyorsa ne mutlu sana, tadında avların olsun inşaallah
     
  16. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    3-4 Tane ALBA Beta, Alfa, Lyra vs. makinem var, gayet memnunum. Şimdi bu onların iyi olduğu anlamına mı gelir.

    Bizim bir hoca efendimiz vardır. Cübbesi, takkesi ve sakalıyla, sevdiğimiz genç bir arkadaşımızdır. Güzel bir makine kullanır. Markasını bilmiyorum nedir. Ama özelliklerini şöyle sayabilirim:

    Geri dönüş bilyası vs. sorunu yok. Zira geri dönüş kilidi filan yok. Kırılmış, her yöne dönüyor kol sorunsuz (!?) şekilde, sürekli.

    Sarma teli süperdir, biraz inşaat telinden iki tarafa büküp takarak yapılmıştır. Biraz küflensede gayet güzel iş görmektedir.

    Sarma telindeki yüzükte gayet güzeldir, çıkarılıp atılmış, yerine bir conta (tahminen musluk contası) konmuştur.

    Makinenin ayrıca şahane bir faydası daha vardır. Çapariye 2 istavrit binince harcattığı eforla arkadaşın tığ gibi kalmasına sebep olmaktadır.

    Bu arkadaşımız, bu makinesi ile yanıbaşımızda ne levrekler, ne istavritler (500 - 800 gr'lık tanesi) ne dolu dolu çapariler çekmiştir. Hemde çekerken yurttan sesler korosu devreye girmekte, ava ayrı bir ahenk katmaktadır. Koro elemanları olan bilya, yatak, burç, dişli vs. arasındaki ses uyumu harikadır.

    Ve evet, arkadaşımız her soruşumuzda, makinesinden gayet memnun olduğunu ısrarla söylemektedir. Taş gibi makinadır, ki, hala çalışmaktadır.

    Denk gelirsek, ki geliriz, bir resmini çekip koyayım makinenin. Şimdi bu şeye "iyi makine" mi dememiz gerekiyor?
     
  17. eskina_man

    eskina_man Murat

    Yaş:
    52
    Mesajlar:
    2.399
    Şehir:
    İstanbul
    En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.


    Evet eğer sahibi iyi makine diyorsa o makine o adam için EN dir ,, herkesin En leri vardır, ve herkesin EN lerine saygı duymak gerekir,

    Başkaları EN lerinden bahsederken, ortaya çıkıp senin EN in En değildir bak benimki daha EN dir demek saygısızlıktır,

    Başkaları benim En im bu dediği zaman, saygıyla karşılayıp ne güzel bak buda benim EN im demek bir erdemdir.

    Eminim o cübbeli takkeli hoca imkanı olsa daha iyi makineler almayı gönlünden geçirmektedir, belli ki bir daiwa makineye 500 TL ve üzeri para verebilecek bazılarımız gibi şanslı bir kişi değildir,

    Belliki o cübbeli takkeli hoca imkanları bu kadarına el verdiği için geri dönüş kilidi olmayan, sarma teli inşaat demiri tarafından kendince yapılan, musluk contası konarak hala senin yanıbaşında ne levrekler, çaparisiyle ne istavritler alabilmektedir, saygı duymak gerekir,

    El emeği ve imkanının sınırını zorlayarak hala bu makineyle balık tutabilen bir kişiye sonsuz saygılarımı, yanında o güzel balıkları yine o makineyle tutarken adamın makinesine o odur bu budur demeyi tercih ederek, balık tutması gerekirken hemen hemen tüm konulara muhalefet eden diğer arkadaşımızada teessüflerimi sunarım .

    Serdar abi, uzatma lütfen, gerçek hayata dön ne olursun,

    tekrar rica eiyorum yapılan yorumlara tamamda o değil bu daha iyidir diye başlamaktan vazgeç,
     
  18. balıkçı pehlivan

    balıkçı pehlivan bülent

    Mesajlar:
    601
    Şehir:
    bandırma
    Favori Kamış:
    Ecusima 7000 Banax 4000
    Favori Makine:
    silver star lux
    En İyi Avı:
    2 kg minakop 2.5 kg kırlangıç
    sevgili arkadaşlar reno ile toyata tabiki bir değildir arada çok fyat farkı var.Ben 10 seneden beri banax kullanıyorum çok memnunum ayrıca 23yıllık makina tamir bakım ustasıyım mekanikten iyi anlarım çok büyütülecek sorunları yok banaxta bu paralara bumakina gayet iyi fakat iyi para iyi makina sevgiler.Bülent Balkış balıkçı pehlivan Bandırmalı
     
  19. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    İki gözüm Murat..

    Bir meselenin EN'leri, şusu busu başka bir tartışmadır. İşinizi görüyor, "beklentilerinizi" karşılıyorsa, o size yeterlidir, kafidir.

    Ama kafi olmakla, "iyi" olmak arasında bir fark vardır. Bugün, 75 model bir hacı murat veya fiat 126 bis, içine binip balığa gitmek için kafidir; ama bu onların iyi olduğu anlamına gelmez.

    Burada biz iyi veya kötü olup olmadığına bakıyoruz. Kafi olup olmadığına değil.

    İşte makinenin kötü tarafları bunlar. Bunlar sizin için sorun oluşturmuyorsa, bu makine sizin için kafidir. Alın veya almayın.

    Am buradaki ince nüansa dikkat etmen lazım. "Sizin için kafidir/yeterlidir" demek, sizin için iyidir demek değildir. İşin aslıda şu ki, satın almada kriter hiç bir zaman "iyi" olmaz, olmamalıdır da, "Yeterli" olup olmamak önem taşır. Eğer siz, hep en iyisine diyorsanız, en sonunda "en kötü fiyata" bir makine vs. almış olursunuz. Yani, fiyat ile malzeme arasındaki ters ilişki, makinede iyiler arttıkça, fiyatın engellenemez kötüye gidişi nedeniyle, hiç bir zaman hiç bir amkine, misina vs. sizin için mutlak veya en iyi olmaz, olamaz zaten.

    Biz neyin ne olduğunu söyledik. Alırsanız karşınıza çıkacak sorunları da söyledik. Artık fiyat ve vaziyete göre makinenin kafi olup olmadığına herkes kendi karar verecektir.

    Yazdıklarımı tekrar oku Murat. Benim "bu makine kötüdür" dediğim bir yer yok, olmadı, olmazda. Bu makinenin şu kötü tarafı vardır demişimdir ve o hakikaten öyledir. Ama hiç bir şey tek bir taraftan ibaret değildir. Bu taraftan kötü olması, başka taraftan iyi olabileceği gerçeğini değiştirmez.

    Asıl bam teli ise şu. Senin yeterli demek için baktığın referans listen ile başkalarının ki uymayabilir. Dahası da, senin aslen kendine yeterli olacak niteliklerin listesini bilmiyor olman olabilir. Kısaca, bu makine sana kafi gelmiyor ama bunu farketmemişte olabilirsin.

    Uzak atacağım diye kendini paralayan, nerdeyse kendini de denize atacak olanlara bakarım. Tamam makine surf makinesi değil. Misina surf misinası da değil. Kamış zaten allaha emanet filan ama... Yahu şu misinayı makaraya biraz doldursan bari. Makaranın yarısına gelmiyor üzerindeki misina. Paran yoksa, boşalt, altına biraz gazete kağıdı filan sar gene olur. O kendini paralayarak attığın mesafeden daha uzağa, şöyle savurmakla atıverirsin işte. Ama olmaz, kullanıcı o yarım makaranın kendi başına ne dert çıkardığını bilmez. Öyle kaba kuvvetle yüklenir, yüklenir, ikide birde kamış kırar, sonra da "Yahu iyi kamış yok, 5 tane kamış kırdım tam." diye söylenir.

    İşte kendine yeterli olacak nitelikleri bilmemenin sonucu bu olacaktır.

    Şimdi bakalım. Sen acaba bu nitelikleri biliyor musun? Eminim biliyorsundur.

    Ama klasik bir boğaz avcısına bakalım. Ne yapacak, çapari takacak. Ucuna 100gr kurşun. Abanacak.. İstavrit tutacak. Peki SX-2000 sahibi için durum nedir?

    Şu meşhur iki tepe. Makaranın dar olması. Bunlar şöyle bir soruna yol açar. Misina bu tepenin arasından boşalırken aşırı sürtünme yaşar. Misina, metal değildir, birbirine aşırı sürtünecektir. Buda misinanın boşalmasını zorlaştırır, atış kısa düşer. Diğer yandan dar makara nedeniyle, misina çabucak tükenir, gene atış zorlaşır.

    Sen veya diğer arkadaşlar, acaba bunu hiç sorun olarak gördünüz mü? Töbe, töbe, ne sorunu yahu? İşte gül gibi çapari atıp doldura doldura geliyorsunuz, senelerdir hem di mi ama?

    Bakın bu nasıl bir soruna yol açar? Bu sürtünmelere rağmen, makul mesafeye erişmek için haliyle daha sert bir atış yapmanız lazım. Ve yapıyorsunuz da. Fişek gibi gidiyor di mi? Ama ne oluyor? El mahkum, o atışı taşıması için kap kalın beden yapıyorsunuz çapariye. Çapari sudan çıkıyor, köstekler eciş bücüş. Üstelik balıkta gelmiyor doğru dürüst, malum ince takım meselesi..

    Ne oldu? Makine size kafi gelmiyor işte açıkca. böyle olunca onun o eksiğin kapatmak için başka şeylerden fedakarlık yapıyorsunuz. Sonuç, yakalanacak balık miktarı dramatik olarak daha az oluyor. Ama ne gam, sizin makineniz iyi, çapariniz simli, o da iyi, balık yok balık, kötü olan balık.

    0.12 bedenle, 75 gr kurşunla, aynı mesafeye ulaşabiliyorum ben oysa. Ve patır kütür istavrit doluyor çapari. Tecrübeyle sabit, hemde balık yok olan yerde zamanda.

    Acaba, kullandığım makine surf makinesi olmasa, bu mümkün olur muydu? 0.12 bedenle 75 gr kurşun atıyoruz deyince, millet "Nasıl olur yaaa..." diyecek elbet. Basit, makine iyi olunca, öyle çılgın gibi abanmak gerekmiyor da ondan.

    Acaba, makine alırken, hiç bunu düşündünüz mü? Bunu hesaba kattınız mı?

    Ama eminim, surf makine alanlar da, bunu düşünmediler. Niyetleri herkesin attığı 80m yerien 120 m atıp daha enginlerde macera aramaktı sadece. Oysa ince takım vs. yapmayı deneyip, daha yumuşak atışla aynı yerlere ulaşmayı düşünseler, büyük ihtimalle daha çok balık alacaklar, ama nedense bunu çoğu kimse hiç aklından geçirmez.

    İşte bu, size kafi olanın aslında nasıl bir şey olduğunu bilip bilmediğimizi sorgulamak için iyi bir örnektir sanıyorum.
     
  20. eskina_man

    eskina_man Murat

    Yaş:
    52
    Mesajlar:
    2.399
    Şehir:
    İstanbul
    En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Haklısın abi,

    saygılar
     
    Son düzenleme: 1 Aralık 2009