Denizin kıyıdan neredeyse ölü zamanı, Ne yapalım ne edelimde, balıkla buluşalım, yeni şeyler, yeni yerler öğrenelim, Avımızda kolay teslim olmasın dediğimiz Haziran Temmuz ayları. Denizden sonra tatlı su yeni yeni deneyimlerinin yaşanıldığı zamanlar. Av tekniği yabancı değil fakat tarzı biraz farklı gizlenmenin sese ve kıyafete dikkat etmenin çok önemli olduğu avlar. Hal böyle iken birkaç büyüğümüzün seyrettiği bu Videoyu paylaşmak farz oldu. Daha önce yapılmış bir video izleyeceksiniz aşağıdaki linkten. At-çek (spinnfishing) tarzın, değişik parkurlarda neler yaşattığının kısa bir hikayesi... Kahramanımız yine Tatlı su kefali birkaç Levrek görüntüsü almış olsakta 30 cm nin altındaki tüm balıkları geri yolladık geldikleri yere. Deniz avlarında buluşmak üzere... İyi seyirler Tatlı su avları I .
Tanbay bey, çok güzel görüntülerden oluşan bir video ve paylaşım olmuş, müzikte iyi seçilmiş tebrikler. Paylaştığınız için teşekkürler. Ayrıca duyarlılığınız için de teşekkür etmek isterim. Deniz avlarınızı bekliyoruz, rastgelsin.
Tanbay harika iş çıkartmışsın, harika bir görsel, güzel kalpli, doğasına saygılı bir insan, duyarlı bi o kadar da doğa aşığı, Sen bunu hep yap kardeşim, ben takipçin olacağım, Allah tadında avlarını daim etsin
Çok teşekkürler, sağolun Balığa ilk başladığımızda mail grupları vardı, büyüklerimiz şişelerle sigaralarla balığı ölçütler öyle resimler gönderirdi. Bizde öyle yaptık bir süre sonra yine internet sayesinde Yurtdışındaki online dergiler, sitelerle tanışıp birazda kendimizden birşeyler katınca Hoş görüntüler ortaya çıkmaya başladı. Video paylaşım sitelerinde balık avı videosu adı altında o kadar abuk subuk şeyler var ki, Çabam çıtayı yükseltmek biraz... Bizden iyiyi güzeli gördükçe geriden gelenler daha iyilerini yapar umarım...
Çok haklısınız, bu çabanızı takdir ettiğimi ve desteklediğim belirtmek isterim. Yeni ve kaliteli videolarınızı bekliyoruz.
Tanbay tebrikler. Gerçekten gayet güzel bir çalışma olmuş. Gözleri şenlendiren görüntüler, teşekkür ederim. Paylaşım vesilesiyle, nacizane bir hatırlatma yapmak isterim: Orman içi sularda avcılık MADDE 16 (4) Tatlısu kefali avcılığında Çizelge-6’daki, orman içi suyun bulunduğu ilin yer aldığı bölgeye ait zaman yasağı uygulanır. 15 Mart-15 Haziran arası, İstanbul bölgemiz bu kapsamdadır.
Avladığı tarih 16 Haziran da olabilir. Lütfen bunu da dikkate alın. Birebir gün verilmemiş. Hem Tanbay abi'yi yakından tanırım bu tür şeylere çok dikkat eder. Sirkülerde ne yazıyorsa onu uygulamaya çalışır. Sizi de duyarlılığınız için tebrik ederim.
Sevgili Önder, zaten Nuri abi bu vesileden yararlanarak bilmeyenlerin öğrenmesi, bilenlerin hatırlaması amacı ile bir hatırlatma yapmış, bence iyi de olmuş, yoksa başka bir kasıt olmadığı açık, zaten tebrik etmiş.
Ben de farkındayım. Kızmadım. Kızarak yazmadım. Ama ne bileyim duyarlı insanlara da yazılınca tutamadım kendimi. Ama sonradan düzelttim mesajımı isterseniz bir de onu okuyun .
Kızgınlıkla yazdığınızı düşünmedim bile, Tanbay beyin şahsına yazılmış bir yazı olmadığı fikrimi ifade etmeye çalışmıştım mesajımda, mesajınızın son hali daha güzel olmuş.
Nuri Bey hassasiyetiniz ve hatırlatmanız için teşekkür ederim. Forumda üyeliğimin eski olmasına rağmen paylaşım ve kendimi tanıtma konusunda eksiklerim olmuştur. İlettiğiniz kural ve yasaklar tarafımdan da bilinmekte ve uygulanmaktadır, Mevzuu deniz avlakları olsaydı durum farklı olurdu ama bu videonun av tarihleriyle ilgili bilgi ve nokta bölge yazmayışımızn sebebi tamamen koruma amaçlıdır. Bizim o avlaklarda saldığımız Kasna ve Levreklerle alakalı çevremizdeki insanlarla tartışmalarımız sohbetlere dönüşmüş kendilerine yanımızda fazla fazla bulundurduğumuz sair dernek ve kuruluşların bastırdığı yürürlükteki el kitabı haline getirlen Tebliği dağıtmışlığımız vardır. Videoyu seyrettiyseniz aynı paylaşım sayfasında Tatlı su avları II diye bir video daha var muhakkak onuda seyredin inanılmaz keyif veren bir avlak. Benim ava ve avlağa karşı tavırlarım konusunda fikir vereceğine eminim.
Tanbay bey, ikinci videoyu seyrettimiştim ve sizden ayrı bir başlıkta bunu da yayınlamanızı rica edecektim zaten, sizin içinde sakıncası yoksa uygun bir zamanınızda yayınlarsanız sevinirim.
Teşekkür ederim sağol Ben ayırmayı pek sevmiyorum ikisinde de avlanırım... Sende öyle yap Adana çok müsait bu iş için... Sağolun. Var olmaz mı... Boyutları ve montaj için pc sorunum var çok yüklü videolar. Çözer çözmez uğraşacağım.. Önderim nasılsın? Defnem Işıl nasıllar Tolgayla avlanıyorsunuz takip ediyorum ama ben bu ara iş-güç kimseyi arayamıyorum, defterden silmediniz umarım.