Aslan oğlum!

Konu, 'Makaleler' kısmında Talip Girgin tarafından paylaşıldı.

1. Talip Girgin

Talip Girgin Talip Girgin

Favori Kamış:
    Olta takımı
    Favori Makine:
    Önemsiz birşey
    En İyi Avı:
    Kalkan 14 kg
    Ben çocukluğumu çok farklı mecralarda yaşadım, mesela, yaşıtlarımdan çoğu “aslan sütünü“ bilmezdi… Babamın önünden rakı bardağını alır alır içerdim. Babam,” aslan oğlum” derdi! “İşte, erkek adam böyle olmalı dibi kuru çekmeli! “

Allah yardım ederdi bana (!) hiç sarhoş olmazdım. Babamın koluna girer onu meyhaneden alır eve götürürdüm.

Annem bana bakar “sende mi oğlum, sende mi içtin?” Babama döner “adam adam hiç mi Allahtan korkun yok senin? Bu yaştaki bir çocuğa içittirilir mi?” diye çıkışırdı.

Babam gülerdi...

Ben hemen ortaya atılır “anne, beni babam içirmedi, ben kendim içtim. Erkek adam, babamın dediği gibi dibi kuru çekmeli!” Annem beni tokatlarken babam “vurma çocuğa” diye beni kollardı. Zavallı annem… hiç bir zaman benim neden içtiğimi öğrenemedi!

Ben, babam sarhoş olup annemi dövmesin diye, babamın bardağındaki rakıları içerdim!

Annemi ve babamı çok seviyor ve kavga etmelerini hiç istemiyordum…

İçki bu, şişede durduğu gibi durmuyor, benim bütün mücadelem yetmedi. Mutluluğumuz, ailemiz, geleceğimiz, umutlarımız, tek tek yok oldu…

&&&

Oğlum TV de sarhoş bir adamın, kendi evinde terör estirdiğini görünce bana soruyor;

- “Baba sen hiç içki içtin mi?”

-Evet, içtim, henüz bekârdım o zamanlar, birkaç kez de sarhoş oldum. Kendimce sebeplerim vardı. Ona sığındım, ondan medet umdum çaresizce…

Sonra evlendim.

İçmiş sayılırsam bir veya iki bardağı geçmeyen, birkaç kez daha içtim! Sonra ablan ve sen doğdunuz, ben o günden beri meyve suyu içiyorum…

Çünkü sizleri risk edemeyecek kadar çok seviyorum…

-“Canım babam”

Canım oğlum…

Canım ailem...

2. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    SARHOŞ BABA

Baba deyince güven duymalı
    Baba deyince huzur bulmalı
    Baba olunca sevgi bulmalı
    Bizi korkuyla besledin baba
    Akşam olunca isteriz bizde
    Arkadaşımın babası gibi eli paketlerle
    Birgün saat altı yedi deyince
    Yanılıpda eve gelsen olmazmı baba
    Gece duyunca o sarhoş sesini
    Zavallı annemin çektiklerini
    Büyümekten;baba olmaktan çok korkarım!
    Sanki bütün babalar kocalar senin gibi
    Hava kararmasın istiyorum
    Akşam olmasın diliyorum
    Çünkü o zaman çok mahsunum
    Yaşamıma hiç anlam veremiyorum
    Ben 20 yaşında bir gencim
    Bütün babalar size yalvarıyorum
    Bizde isteriz mutlu bir yuva
    Yok etmeyin bizi "ALKOL" uğruna.

(Bu şiir 22 sene önce yazılan adı üstünde birine sesleniştir)

Son düzenleme: 15 Aralık 2009
  3. cetinsoft

cetinsoft Osman

En İyi Avı:
    1200 gr levrek (46 cm)
    Konuyu okuyunca gerçekten de hak vememek mümkün değil. Alkol insanın aklını uçuruyor. Az içmek tabiri de bana uzak geliyor. Çünkü alkol alan herkes mutlaka sarhoş olmuştur diye düşünüyorum. Az içilse bile vücudun kendini onarması zaman alır diyor uzmanlar.

4. gtatas

gtatas Gürcan Tataş

Favori Kamış:
    en ucuzu
    Favori Makine:
    en ucuzu
    En İyi Avı:
    Levrek 2.200 gr
    Talip abi teşekkürler gerçekten aşırısı çok zararlı, ama kendine hakim olan biri haddini bilir ve doz aşımı yaşamaz.Kararında kalır.Lütfen alkollü araç kullanmıyalım.

5. volkanca

volkanca Volkan

ne güzel anlatmışsınız üstad.. Herkesin kendinden bişeybulabileceği güzel bir yazı olmuş, elinize sağlık.

6. afacan

afacan engin aksakal

En İyi Avı:
    Yeni geldim daha Siftah yok
    Yanlış anlaşılmak istemem.Ama ben balıga gittigim zaman içki içilmemesi taraftarıyım.Ve bunu baştan söylüyorum.Anlayışla karşılıyorlar

7. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    "Poisson sans boisson est poison"

Fransızların en ünlü sözlerinden biri böyle der. Türkçesi: İçkisiz balık zehirdir.

Tabii içene de içmeyene de saygı göstermek gerekli. Bunlar kişisel tercihler. Ama "sui misal emsal teşkil etmez." Yani kötü örnekler, içmeyi abartıp sağa sola, ailesine zarar verenlerin var olması, içkinin kötü olduğunu göstermez. Ekmek kesmekte kullandığımız bıçağı da gasp için, adam öldürmek için kullananlar var. Bu bıçakların değil o işleri yapanların kötülüğünü gösterir. İçki de tadında dozunda içilirse, özellikle de balığın yanında, hayatı güzelleştiren mucizelerden biridir kanımca...

8. Talip Girgin

Favori Kamış:
    Olta takımı
    Favori Makine:
    Önemsiz birşey
    En İyi Avı:
    Kalkan 14 kg
    Sevgili arkadaşlar gönderdiğiniz yorumlarınız için öncelikle hepinize tek tek teşekkür ederim. Ben burada bir öykü yazdım, dolayısıyla içki üzerine veya hikâye üzerine yorumlarınızı yazabilirsiniz. Ancak, yorumlardan ilerleyen safhalar da, yazımdan içkiye karşı çıktığım anlamı çıkartılmasın! Bu konu tamamen insanların kendi bileceği ve kendisinin karar vereceği bir konu. Tabiki içene de içmeyene de saygı duymak zorundayız.

Lütfen bu kıstasa dikkat edelim ve konuyu karşılıklı polemik yazısı haline sokmayalım. İçtiği veya içmediği için değil; İnsanları, insan oldukları için dost kabul edelim! Önce sevgi, saygı... Sağlıcakla kalınız...:p

9. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Talip abi , eline yüreğine sağlık, yine duygu yüklü bir konuyu paylaşmışsın.
    Ertan beyede paylaştığı şiiri için ayrıca teşekkürler.
    Bizler amatör ruhla avcılık yapan insanlarız , elbette içimizde alkol kullanan kullanmayan arkadaşlarımız olacak, benim nacizane tavsiyem özellikle kamuya açık alanlarda bilhassa çocukların olduğu ortamda aleni vaziyette alkol alımını gizlemekte fayda olduğudur, çünkü bizlere öcü gözüyle bakıp korkabiliyorlar, dahada vahimi bizleri tanımayanlar bizler için yani tüm balık yakalayanlar için , bak şarapcı takımı yine ziftleniyorlar diye yorumlar getiriyorlar, herşeyin azı karar çoğu zarar diyorum.

10. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    az yada çok

Evet yada çok, yada şöyle denebilir benim iradem kuvvetlidir bu bunun gibi söylemlerin hepsi boş söylemler.İçki tüm kötülüklerin anasıdır diye boşa söylenmemiştir.Ben alkol konusuna sevap-günah noktasında yada helal-haram şeklinde yaklaşmıyorum.Günlük yaşantımızda günah olarak sayılabilecek o kadar çok durum varken alkolin günahıyla uğraşmanın yersiz olacağını düşünüyorum.Ancak alkolünde ne baş belası bir şey olduğunu belirtmeden edemiyeceğim.Ben içki içmem Yanlız şöyle diyeyim ara sıra ayda bir kez bazen senede ikiyi üçü geçmeyen bir alkol alma durumum var.Yani az içici dahi sayılmam. Benim size anlatacağım babam. Babam 72 yaşında ve benim bildiğim 50 yıldır içer.Ne kadar uğraştıysak ta olmadı. Bir türlü bırakamadı.on yıl önce 1999 yılında tamda depremin ilk haftasında ilk mide kanamasını geçirdi.Doktorların kesinlikle bir daha içmemen gerekiyor yoksa siroz olursun uyarıların sadece bir yıl dinlemesi ve sonrasında tekrar içmeye başlaması hem kendisini hemde tüm ailemizi üzmüştü.Bu bir oyun olamazdı yıl 2005 ve ikinci büyük mide kanaması bunuda bir şekilde durdurduk ve doktorların uyarıları daha sert ve korkutucu olmaya başladı.Artık siroz süreci başlamış kesin perhiz gerekiyor.Bırakın içki içmeyi yediklerine dahi dikkat edcek tuz kullanmayacak vb. Yine bu korku ile iki yıl kadar içmedi tüm kontrollarımıza rağmen ,tüm uyarılarımıza rağmen tekrardan içmeye başladı.Yıl 2009 21 ağustos gecesi kanama ile hastaneye gidiyoruz.Beş günlük tedavi ile kanama duruyor. Duruyor ama artık her şey için çok geç olduğu karaciğerin bittiği ve karaciğer naklinin kaçınılmaz olduğu bizlere söyleniyor.Dört aydır hastanelerdeyiz.üç, dört günde bir varis kanaması geçiriyor.Her kanamada iki-üç gün şuuru olmuyor.Bir hafta on gün hiç bir şey yiyemiyor.Sadece serumla besleniyor.Şu an zor yürüyor, Tüm bunlar neden allahın belası alkolden. Şimdi tuvalete dahi gidemiyor. Neden allahın belası alkolden.Önce bir bira ile ve bir duble rakı ile başladı.zamanla bu ölçüler yetmemeye başlayınca miktarda artmaya başladı.Alışkanlık zaten böyle bir şey.İnanın babam bu son noktaya gelmeden önce bizde hiç bir şeyin farkında değilmişiz.Hastalık nedir, hastane ortamı nasıldır, evde birinin ağır hasta olmasının ev halkı üzerindeki psikolojik etkileri, hastaya hizmetin nasıl yapılacağı ve daha bir çok yeni sendrom sözkonusu.Dönüp baktığımızda sebep apaçık karşımızda duruyor. ALKOL Mutlaka hepimiz bir gün bu alemden ölüp gideceğiz.Fakat ben şunu anladımki kimseye yük olmamak lazım.Ayakta ölmek lazım.Bu sebepten her türlü kötü,zararlı alışkanlıklardan uzaklaşmak lazım.Hatta denememek dahi yerinde bir karar olur.Hem sağlığımıza hemde cebimize zarardan başka bir şey değil.Şimdilerde sigara ile uğraşıyorum. Bu illetten kurtulmak için mücadele içindeyim.Sigara yasağının uygulandığı şu zamanda bırakmanın daha kolay olacağı aşikar ortad.Sırası gelmişken bu yasağı getirenleri, uygulayanları ve bu yasağa uyanlarıda ayrıca kutluyorum.

Son sözüm hiç tadmadığınız bir şeyin özlemini hiç bir zaman duymazsınız.Onu aramaz ve sormazsınız. Gecenin bir vakti evden çıkıp almaya da gitmezsiniz.Alkol ve sigara gerçekten böyle bir şey. Görmemezlikten ve duymamazlıktan gelin.

11. Talip Girgin

Favori Kamış:
    Olta takımı
    Favori Makine:
    Önemsiz birşey
    En İyi Avı:
    Kalkan 14 kg
    Çok haklısın söylediklerine tamamen katılıyorum. Bu konu üzerinde ayrıca durmakta fayda var. İnsanlar sapla samanı ayırmalı. Balıkçılığın tarihi eski olabilir ama bazı anlayışları değiştirmek lazım. Şayet bu spor maksatlı bir uğraş ise yaptıklarımız ile çelişkiye düşmemeliyiz. Yaptığımız eylemler ile bazı tabuları yıkmalıyız en azından görüntüyü değiştirmeliyiz.

Gerçekten balık için mi varız, yoksa içki tüketmek için mi? Eğlenceye tabiki itirazım yok aslında destekliyorum; fakat birbirine karıştırmayalım önce tutalım sonra hem yer hem içeriz:)

Tabi isteyen şalgam suyu içer:rolleyes: isteyen şarap, bira, rakı bizi enterese etmez.
    Sağlıcakla kal sevgili dostum katkın için teşekkür ederim.:p

Bülent Bey yazdıklarınızla, yazımın amacına ulaştığına inanıyorum. Beklediğim buydu aslında. Daha önce sigara konusunu işledik bir çok arkadaşımız bu konuda fikirlerini söyledi ve hatta sigarayı bıraktığını söyleyenlerde oldu.

İçki konusuna bir öykü ile adım attım. Maksat sizin gibi arkadaşlarımız başından geçen bu tür olayları bu yazının altına işlesin. Belki bir kaç arkadaşımızın dikkatini çeker.
    Anlattıklarınız çok üzücü. Bunlardan ders almak lazım. Müsadenizle bu yazdıklarınızı yeri geldiği noktalarda örnek olarak göstermek istiyorum. Allah kimsenin başına vermesin hastayla uğraşmanın ne demek olduğunu başına gelenler bilir.
    Kimsenin kendi sağlığını tehlikeye atma lüksü olamaz. Hele ki başkalarına yük olma konusunda hiç hakları yoktur.
    Allah yardımcımız olsun sağlığımıza zararı dokunacak alışkanlıklardan bir an önce kurtulmamız lazım...
    Çok sevdiğimiz ailemizin, çocuklarımızın hastane kapılarında sigara ve içkiden dolayı bizimle uğraşmalarını görmek, kendi adıma bana, ölümden de zor gelir...
    İyi ki her ikisinden de zamanında kurtulmuşum...Bütün arkadaşlarımın da kurtulması için duacıyım...
    Selam ve saygılar...:p

12. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Dışarıdan bakıldığında karşı tarfın yaşantısı bize ne kadar da farklı görünür. Aslında yoktur birbirimizden farkımız. Talip Bey aynı hikayeyi, becerip de yazabilseydim, sanırım yazdığınızdan pek farkı olmazdı. Keyifle okuduğum bu şiir de benden size bir hediye olsun :) ( tabii ben yazmadım canım:p )

İçmesinin bilene
    Zevk-u sefadır.
    İçme'yi bilmeyene
    Cevr-ü cefadır rakı.

Bir münasip mikdarı
    Muhabbet anahtarı
    Kaçırırsan ayarı
    Can'a ezadır rakı.

Ne dert kalır, ne keder,
    İçeni mes'ut eder.
    İçebilirsen Eğer
    Ruhu ciladır rakı

Ham ervahsan yanaşma
    Arif'sen ondan şaşma,
    İç ama, haddi aşma
    Ferahfezadır rakı.

Yarattığı ahengi,
    Ne saz verir ne çengi,
    Terbiyenin mihengi
    Dense sezadır rakı.

Beyaz peynir, domates,
    Yanına bir kavun kes,
    Çiğ köfteyle ne enfes
    Bir iptiladır rakı.

Biraz tuzlu leblebi,
    Kadehin billur leb'i,
    Dudakları öpmeli,
    Yoksa hebadır rakı.

Ehli kemal olana
    Zevkle hem'hal olana,
    Sohbette tad bulana,
    Yar'ı vefadır rakı.

Misten ala kokusu,
    Ana sütü gibi su,
    Şu ki sözün doğrusu
    Müstesna ma'dır rakı.

Dost bezminde sohbette
    Neşe-i muhabbette
    Her manevi lezzete
    Bir vasıtadır rakı.

Nükte, cinas anlayan
    Ahengi-i bezm'e uyan,
    İçip zırvalamayan,
    İşte o'nadır rakı.

Eşek içince zırlar,
    Köpek içerse hırlar
    Kedi içse tırmalar,
    İnsanlar'adır rakı.

Al kadehi eline,
    Dokun gönül teline,
    Muhabbet alemine,
    Bir merhabadır rakı.

Adabı, erkanı var,
    Zamanı mekanı var,
    Kimin ki iz'anı var,
    O na şifadır rakı.

Gönül dargınlarına,
    Vefa kırgınlarına,
    Hayat yorgunlarına,
    Haza devadır rakı.

Mirkelamoğlu der ki:
    Had bilmezsen eğer ki,
    Öyle rüsva eder ki,
    Başa beladır rakı.

Rakıname (Necip MİRKELAMOĞLU)

13. cetinsoft

cetinsoft Osman

En İyi Avı:
    1200 gr levrek (46 cm)
    Bir konuda karar mercii, konunun işbileni tarafından verilince oturur.
    Doğru, yorumlayana göre değişir. Yorum değil realitelere göre hareket etmelidir. Bu konularda da karar zaten verilmiş, zararlı olduğu sağlık sektöründe defaatle açıklanmıştır.
    Sadece bununla da sınırlı değil toplumsal olarak ta konu örnekleriyle forumda az önce anlatıldı...
    Zararlıysa fiiliyata geçirmemeli, uygulamamalıdır. Mümkünse denenmemelidir bile. Talip bey' in sözlerine, bu anlamda katılıyorum. Kanımca zararlı bir metanın keyfi olmaz diyorum...
    Bir de konuyla ilgli, - özendirmek maksadıyla olmasa da - özendirici, imrenilebilecek bazı mesajlar da yazılmaktadır. Unutulmamalıdır ki forumdaki üye yaş sınırı geniştir.
    Alkol ve sigaraya da bu ve daha nice sebeplerle karşıyım.

Yaşasın YEŞİLAY :) :) :)

Son düzenleme: 16 Aralık 2009
  14. eLaLeMBiaLeM

eLaLeMBiaLeM Ercan

Favori Kamış:
    Lineaeffe S-FLEX / Okuma PL 865
    En İyi Avı:
    Yakaladığımda yazacağım:)
    Hikaye gerçekten çok güzel yazılmış abi eline yüreğine sağlık.Alkol konusunda derin derin yazmamayı tercih edeceğim.3 yıl önce baba olduğumda bıraktım içmemeye yemin ettim ve Allah'ıma şükürler olsunki ağzıma dahi sürmedim-sürmeyide düşünmedim.Cenab-ı Allah düşündürtmesinde bir daha inşallah.

Adabıyla içene saygımız elbet vardır,alkol keyif verici bir madde olduğundan kimsenin aldığı keyfe karışamayız, taa ki başkalarının keyfini kaçırmaya başladıkları ana kadar..

15. Talip Girgin

Favori Kamış:
    Olta takımı
    Favori Makine:
    Önemsiz birşey
    En İyi Avı:
    Kalkan 14 kg
    Teşekkür ederim Sevil hanım o sizin teveccühünüz, el elden üstündür:p Güzel yorumunuz ve hediyeniz için bir kez daha teşekkür ederim selamlar...:p

Katkınız ve düşünceleriniz için teşekkür ederim Osman kardeşim aklın yolu birdir sağlıcakla kalınız selamlar...:p

Çok doğru Ercan kardeşim tabiki herkesin kararına saygılıyız. Ancak başkalarını rahatsız edecek boyuta getirmemek lazım. Oysa çok neşeli, etrafa gülücükler saçan pozitif davranışlar sergilemek varken, neden tadında bırakmayız ki? Katkılarınız için teşekkür ederim sağ olun selamlar...:p