Evdeki atölyem(sahte balık yapımında kullandığım malzemeler)

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında diverozcan tarafından paylaşıldı.

1. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Merhaba Arkadaşlar
    Siteden bir arkadaşın ricasıyla, evde sahte yapımında kullandığım mütevazi atölyemi :) ve malzemelerimi sizlerle paylaşmak istedim. Değerli yorumlarınızla beğenilerinizi ve takdirlerinizi esirgemediğiniz sahteleri bunlarla yapıyorum. Hepinize paylaşımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.

Mütevazi atölyem ; Dremel MultiPro el motoru, flexi spirali, askı teli, (WorkStation)ayarlı ¤¤¤si, çalışma lambam, iş maskem.

Çizimde kullandığım muhtelif kalemler, tutkallama ve epoxy.de kullandığım fırçalar.

İmitasyon amaçlı kullandığım hologram ve renkli filmler.

Kesme, tel bükme, ölçme vs. işlerde kullandığım el aletleri.

Yine kaplamada kullandığım muhtelif folyo ve çıkartmalar.

Yapıştırma ve yüzey korumada kullandığım malzemeler

Boyamada kullandığım akrilikler, s¤¤¤y boyalar ve yaldız boyalar.

Yine boyama aşamasında kullandığım parlak ve simli ojler, toz simler.

Maket içerisinde kullandığım muhtelif çaplarda çelik bilyeler.

Epoxy göz yapımında kullanılan parlak pullar, talaş tozu, split halkalar ve üçlü iğneler.

Damak yapımında kullandığım mika, plastik ve pul imitasyonu için kullandığım bez ve fileler.

Çelik tel, muhtelif kalınlıkta zımparalar ve bantlar.

Farklı kalınlıklarda tahta levhalar (balsa,sapelli,çam)ve kaplama için epoxy.

Örnekler, bitenler ve devam edenler.

Yenileri bittikçe kullandığım malzeme ve alet edavatın detayına gireceğim.
    Sağlıcakla kalın.

Son düzenleme: 18 Ocak 2010
  2. kadrikalemci

kadrikalemci Kadri Kalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Yenge hanımın, allahım beye akıl fikir ihsan eyle diye dua edip namaz kıldığı seccade serili yer nerede abi? onu atlamışsın. Mutlaka vardır öyle bir yer :D :D
    Şaka bir yana çalışmalarınızı zevkle ve gıptayla takip ediyoruz. Kolay gelsin size :)

3. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim

Hanım sağolsun teşvik konusunda bir numara. Ona sormadan konuları bile paylaşıma açmıyorum, hatta o film seyrederken yanlışlıkla açtım bu konuyu "gel bak hanım nasıl olmuş?" dedim, "bana göstermeden mi açtın?" diye sitem etti. Şakası bir yana, onun desteği ve görüşleri daha da bir güzellik katıyor sahtelere :)
    Teşekkür ediyorum Kadri bey, beni izlemeye devam edin... ;)

4. avozer

avozer av.özer zayim

Favori Kamış:
    5 litrelik bidona sarılı 90lık misina
    En İyi Avı:
    avcı 16,5 kg
    aldığımız malzemelerin çoğunun ithal edildiği düşünülürse, böyle çalışmaları görmenin ne kadar güzel olduğunu anlatamam. Bir balıkçı arkadaşım var, hiç malzeme almaz, aynı zamanda dalgıç kendisi, dibe takılan sahteleri, kurşunları (ganimetleri) toplayıp, on yerinden bağlı misinası ile acayip ıskarmoz palamut filan yakalar... Tabi insanın kendi emeği ile göz nuru ile yaptığı bu malzemelerle avlaması çok daha keyifli olsa gerek.. Deneyip olumlu sonuç alırsanız paylaşmanızı bekleriz... Saygılar...

5. Süheyl Başak

Süheyl Başak Süheyl Başak

En İyi Avı:
    Torik 3-4 kilo
    Özcan Kardeş,
    Hiç de öyle mütevazi bir atölye değil. Adeta bir profesyonel atölyeye sahipsin. Tebrik ederim çok güzel bir atölyen var.Böyle uğraşılar insanı zevk verir ve geliştirir.
    Selamlar,
    Süheyl Başak

6. LapinCash

LapinCash

Siz işi gerçektende baya baya ilerletmişsiniz.Öylee bir atolyem olacak 24 saat sahte yaparım :D

7. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
    Tebrik ederim çok güzel bir atölyeniz var. Sahtelerinizi hep tahtadan mı yapıyorsunuz?

8. 0utlaw

0utlaw Bahadır köse

Favori Kamış:
    Shakespeare E Series Supraglass 10-20
    Favori Makine:
    D.A.M. Quick 220,D.A.M. Quick 89
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    Vayy bee harikaymış gerçekten insan hangi malzemeyi kullancağını şaşırır orada valla.Ama sonuçlar da ona göre şahane zaten, öyle bi atölyeye öyle sahteler yakışır.Tebrikler saygılar...

9. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Özcan abi yeni Dremel istasyonunda gelmiş maşallah, bundan sonra daha seri ve güzellerini göreceğiz inşallah senden.

Selamlar..

10. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Ben de elimden geldiğince kendi malzememi kendim yapmaya gayret ediyorum. Gemişte epey bir rapala kaybım olmuştu. Artık pek satınalacağımı sanmıyorum.
    Avda deneme fırsatı bulur bulmaz paylaşacağım. Saygılar.

Teşekkür ederim Süheyl bey. Evde pek fazla genişletemiyorum. Ama beni idare ediyor. Selamlar

:) o da olur inşallah. Sevgiler.

11. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim. Daha iyileri size nasip olur inşallah.Evet şu sıralar Balsa ağacını kullanıyorum. İşlemesi kolay ve zevkli. Farklı materyaller de denemek istiyorum arada.

:) Teşekkür ederim arkadaşım. Herşeyin elinin altında olması işini kolaylaştırıyor ve yaptığın işe daha da bir zevk katıyor. Selamlar.

Teşekkür ederim güzel kardeşim. Sonunda dayanamayıp bir tane aldım. İşimi oldukça kolaylaştırdı. Senden de bekliyorum güzel eserlerini. Görüşmek üzere, iyi bak kendine.

12. Mezre

Mezre mustafa

Favori Kamış:
    shimano vengeance AX 420
    Favori Makine:
    DAM
    En İyi Avı:
    Akya Eskifoça
    Emek buna derler.Kaç yıllık bi merak yani nezaman başladınız sahte yapmaya?

13. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Çok fazla olmadı sayılır, 2-3 ay kadar. Çok seneler önce anten kablosunun içinden yaptığımız sırtılarla avlanırdık. Ama son zamanlarda internetteki, özellikle yabancı siteleri gezerken gördüm ki kendi yaptığı sahte ile avlanan çok balıkçı var ve hepsi de çok güzeller. Ben de başlıyayım bakalım ne olacak dedim. Sanırım artık sahte masrafından kurtuldum. :)

14. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Bu güzel fotolar için teşekkürler,her amatörün böyle bir atolye ve boş vakit hayali olsa gerek :(

15. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    yaptığınız çalışmalar ancak böyle güzel bir atolyeden çıkabilir di zaten. tebrikler.

16. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür

Ben teşekkür ederim paylaşıma katkınızdan dolayı. Bu aralar boş vakit konusunda sıkıntı yaşamıyorum fazla, ben de biraz daha ağırlık verdim. Evde yakaladığım bir köşeyi değerlendirdim :)

Teşekkür ederim. Düzenli ve tertipli çalışmanın faydasını görüyorum. Selamlar.

17. fish founder

fish founder Özgür

işte bu güzel el yapımlarının gizli mabedi :)

bu odaya tur düzenleyip ve veya el yapımı sahte kursları düzenleseniz yeridir, :):)

ayrıca dremel sanki jelatininden yeni çıkmış çok bir yeni kokuyor resimlerde,:):):)

tüm espriler bir yana çok güzel bir hobi köşesi 'odası' yaratmışsınız,
    ama en önemlisi bu odayı yaratmaktan daha çok bu oda içinde ciddi emekle ortaya çıkan o güzelim sahteler,

çalışmalarınızın ve bu özel paylaşımlarınızın devamını merakla beklediğimizide belirtmek isterim,

18. onder1905

onder1905 Önder

Favori Kamış:
    El Oltası
    En İyi Avı:
    Lüfer
    İlk önce çalışmalarınızda başarılar. Atölyenize 1-2 ufak makina daha eklerseniz çok güzel model gemi tersanesine çevirebilirsiniz. Kesinlikle tavsiye ederim çok zevkli bir uğraş.Düşünürseniz yardımcı olurum.Zaten model gemi yapımı ıle bır konu açmayı düşünüyorum.Tekrardan çalışmalarınızda başarılar...

19. iskorpit-xx

iskorpit-xx Hamit Usta

Favori Kamış:
    Dam
    Favori Makine:
    Dam
    En İyi Avı:
    1.5 kğ Minekop
    Atölyeyi görünce amatörmüsün profosyonelmisin anlıyamadım.Çok güzel paylaşım. Başarılar. Bol balıklı avlar.

20. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    :)

Sevgili Arkadaşım. Benzetmen çok hoşuma gitti. İnan köşeme oturup yapmaya bir başladım mı kendimden geçiyorum. Şimdilik mabedimde tek başımayım. Ama inanıyorum zamanla muritlerim artacak :) Benim ufaklık meraklı bu tür işlere(3,5 yaşında :) )
    İstanbul' da olsaydım çok farklı olurdu. Kesinlikle bir kurs gibi olmasa da yüzyüze paylaşmak isterdim ilgilenen arkadaşlarla. Şimdilik internetin sağlamış olduğu imkanlarla forumlarda siz doslarımla paylaşmakla yetiniyorum. İleride kendime ait bir atölyem olmasını çok isterdim. İlerleyen günlerde pratiğimi arttırdıkça daha detaylı anlatıma girmeyi düşünüyorum.
    Dremel setini alalı birkaç gün oldu. Arayış içerisinde iken bir alışveriş sitesinde tesadüfen gördüm ve hemen aldım. Satan kişi toplamda 5 saat kullanmış ve maalesef işyerini tasviye etmek zorunda kaldığından satıyor. Üzüldüm ama helalleştik neticede. Ambalajı dahi yeni açılmış sanki. Ama gerçekten çok başarılı bir alet, kesinlikle tavsiye ederim benim gibi evine tamirci sokmak istemeyen arkadaşlara. :) Eli işe yatkın birinin elinde sihirli bir değnek sanki. İnternetten videolarını izlemenizi tavsiye ederim.
    Çalışmalarım kesinlikle devam edecek, tadını aldım birkez :) Bittikçe de sizlerle paylaşmanın zevkine varıcam.
    Sağlıcakla kal arkadaşım.