ima nabarone kefal / El yapımı

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında diverozcan tarafından paylaşıldı.

1. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Merhaba Arkadaşlar
    Henüz epoksisi kuruyan yeni sahtemi paylaşıma sunuyorum. İma nabarone gümüş kefal modelini yapıp aksiyonun görünce dayanamayıp bu seferde kefal imitasyonu vermeye çalıştım. Markanın bu şekilde bir modeli yok. 12,5 cm uzunluğunda ve ağırlık olarak oldukça tatmin edici. Akşam küvetteki denememde istediğim aksiyonu yakaladım. Derine dalmak için oldukça ısrarcı geldi bana :)
    Kullandığım malzemeler;
    1 cm kalınlığında Balsa levha
    1,2 mm çapında çelik tel
    2 adet çelik bilye
    Çift taraflı bant
    Şeffaf ahşap tutkalı
    5 dk. epoksi karışım
    Akrilik boyalar
    Hologram folyo
    2mm kalınlığında mika(damak için)
    epoxy gözler
    file

Kullandığım Aletler;
    Dremel Multipro el motoru
    Makas
    Falçata
    60,220, 800 kum su zımparalaları
    Pense
    boya fırçaları
    0,5 pilot kalem
    Forseps
    Plastik kutu ve spatula(epoksi uygulaması için)

1cm kalınlığındaki balsadan modeli iki parça olarak kestim ve sahteye ilk formunu verdim. Dremel' in taşlama ucu ile gözlerin takılacağı yuvaları, oyucu uç ile gaga kısmını hazırladım.

Dremel taşlama konik uç ile bilyelerin hareket edeceği kanalı ve teli yerleşticeğim hattı oyarak tek parça kıvırdığım teli yapıştırdım.

Bilyeleri içinde hareket edeceği yuvasına yerleştirdikten sonra ahşap tutkalı ile her iki parçayı birbirine yapıştırdım ve mandalla sıkıştırarak kuruması içi askıya aldım.

Kuruduktan sonra zımpara ile son düzeltmeleri yapıp üzerini boyayı emmemesi ve tahtaya esneklik ve daha düz bir yüzey kazandırması için şeffaf ahşap tutkalı ile kapladım.

Boyama işlemi bitip pul imitasyonu için fileyi de yapıştırdım, hologram folyoyu yapıştırdıktan sonra; hem esnekliğini ve sağlamlığını artırmak hem de epoksinin düzgün yayılması için tekrar şeffaf ahşap tutkalı ile kapladım

Gagayı ve gözleri yerlerine yapıştırıp sırasıyla 3 kat epoksi ile kapladım.

Ve son olarak da küvet denemem. Denizde umut veriyor. Keyifli seyirler. Sağlıcakla kalın.
    http://yfrog.us/59imanabaronekefalz
    http://img189.imageshack.us/img189/8572/imanabaronekefal.mp4

2. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    elinize sağlık üstadım yine harikalar yaratıyorsunuz...

3. cüneyt yılmaz

cüneyt yılmaz Cüneyt YILMAZ

Tek kelime ile süper olmuş, elinize sağlık.

4. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
    Elinize sağlık çok güzel olmuş. Umarım avcı bir sahte olur. Yanlız sahtenin arkasındaki tel (3. resmde dikkatimi çekti) yeterince güçlü mü ? Sanki büyük bir balık bükebilir gibi geldi bana. Yinede çeliğin sertliğini siz daha iyi biliyorsunuz. Rastgele...

5. hocca

hocca

Favori Kamış:
    banax2500 spro kamış
    En İyi Avı:
    1,5kg levrek
    Özcan Bey
    Gerçekten güzel bir çalışma olmuş.Çalışmalarınızı zevkle izliyoruz.Kendi yaptığınız sahte ile avlanmak ayrı bir zevtir.
    Bu ara da bahsettiğiniz çeliktelin bir özelliği var mı?Hırdavatçıdan alacagımız çeliktel olur mu?Paslanma yapar mı?

6. afacan

afacan engin aksakal

En İyi Avı:
    Yeni geldim daha Siftah yok
    Tebrikler

Yetenek sizsiniz türkiyeye katılırsan seni destekleriz :) :) :)

7. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim arkadaşım. Sizlerin de desteğiyle daha iyilerini yapacağım inşallah.

Teşekkür ederim.

Teşekkürler. Sahtelerde kullandığım tel 1,2 mm çapında, çelik ve paslanmaz. Bir dostum yollamıştı sağolsun. Genelde sahtelerde kullanılan tellerde bu boylar için bu kalınlıkta, daha küçük sahtelerde 0,6 mm. e kadar düşüyor. Ben penseyle kıvırmakta oldukça zorlanıyorum. Onu açabilecek balık da zaten açmasa misinayı kopartır :)

Teşekkür ederim. Çelik tel paslanmaz olanlardan. Hırdavatçılardan ziyade ben Kayseri' de çok aradım ve sonunda yaycı da buldum. Eğer alırsanız 0,6 - 0,8 - 1,00 - ve 1,2 mm. lerden alın. Sahte boyuna göre farklı tel kullanmanız gerekebiliyor. Telin paslanmaz ve kırılmaz çelikten olması önemli. Hatta alırken şöyle bir yoklayın, sizi zorlaması lazım.
    :) Bütün programı bana ayırmaları gerekir o zaman .

8. zezu

zezu Okay

Favori Kamış:
    BG 60 DAIWA Makine , D.A.M Green Cross 360 Kamis
    Merhaba, ellerinize saglik , cok guzel sahteler yapiyorsunuz.
    Son islem olarak anlattiginiz epoksi kaplamasi islemini tam olarak anlayamadim. Bahsettiginiz malzeme nasil bir sey?

Tesekkur ederim.

9. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Merhaba arkadaş. Epoksi kullanım alanı inşaattan, tekne yapımına kadar kullanımı oldukça geniş çift karışımlı bir yapıştırma ve yüzey kaplama malzemesi. Isınarak donuyor ve dondukça sertleşip koruyucu ve doldurucu bir tabaka oluşturuyor. Kullanım alanına göre çok farklı bileşenli karışımları ticari olarak mevcut. Benim kullandığım 2 çeşit var. Uygulaması 5 dk ve 30 dk olan, donunca sertleşerek şeffaf çok sert cam gibi plastik görüntüsü veren ve ticari olarak piyasada sertleştiricisi ile beraber değişik gremajlarda satılanı. Ben Devcon markasını tercih ediyorum kalite/fiyat olarak performansı açısından. Özellikleri ile detaylı bilgi edinmek istersen sana vereceğim linki incelemeni tavsiye ederim. Sahte üzerine sonkat olarak kullanıyorum. Hem sahtenin görüntüsünü güzelleştiriyor hem de dış etkenlere karşı mukavemet kazandırıyor. Ben en az 2 kat kapkıyorum. Her katı attıkça sahte farklı bir üç boyut kazanmaya başlıyor.
    http://www.egetekepoksi.com/index.php/teknik-bilgiler/59-epoksi-nedir-.html

10. zezu

zezu Okay

Favori Kamış:
    BG 60 DAIWA Makine , D.A.M Green Cross 360 Kamis
    Cevap icin tesekkurler,
    Ben de ahsap ile ugrasmayi sevenlerdenim , elimde dremel-proxon ve bilumum aksesuari, hatta kanal acmak icin kullanilan dikey adaptor , kil tesetere vs gibi ivir zivir da var. Balsa degil de ihlamur agaci kullanarak bir sahte yapmayi deneyecegim ,simdi son kata bu onerdiginiz marka epoksiyi surmeyi dusunuyorum. Bu Pazari gectik , umarim bir dahaki hafta sonu biraz ugrasabilirim uzerinde.

Sizin kadar yatkin ellerim oldugunu zannetmesem de yaptigimi paylasmak ve elestirilerinizi ogrenmek isterim.

Iyi haftasonlari
    Okay

Son düzenleme: 31 Ocak 2010
  11. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Rica ederim, yapacağınız sahteyi merakla bekliyorum. Hep beraber değerlendirerek doğrusunu bulmaya çalışıyoruz. Dremel mucize bir alet diyebilirim, çok işime yarıyor. Ihlamur ağacı da işlemesi zevkli yumuşak sayılabilecek, balsadan daha ağır bir ağaç. 5 dk.lık epoksiyi çabuk karıştırıp hemen sürmek gerek yoksa anında jelleşip kurumaya başlıyor. Plastik ufak bir spatula ile karıştırıp yine bu spatula ile sahtenin yüzeyine mümkün olduğu kadar dar açıyla yayarak ve dairel hareketlerle sürmeyi unutmayın. Şimdiden kolay gelsin size.
    İyi hafta sonları.