Bu kamış hakkındaki yorumlarınızı öğrenmek istiyorum. At-çek için kamış bakıyorum. Eren abi ilk bunu önermişti fakat karbon karışım kamış olduğunu fark edip bana tamamen karbon kamış almamı önerdi. Karbon karışım kamış ile karbom kamış arasındaki fark nedir? http://www.avmarketi.com/asp/product/2888/CORMORAN-BULL-FIGHTER-SPINNING-LIGHT-195cm Ürünün Özellikleri 195cm boy, 5-25g atar, 99cm kapalı boy, 140g ağırlık, Karbon karışım kamış, Hafif Titanyum Misina Kılavuzu, Mantar Tutma Sapı POWERBLANK yapı Vidalı Makara Yeri Kamış çantası
Malzeme olarak birisi sadece karbondan diğeri karbon ve başka bir malzemenin kompozit yapıda karıştırılması ile üretilmiş.Kompozit malzemeler çoğu alanda malzemenin kendisinden daha iyi performans gösterdikleri (hafiflik,mukavemet vs) için tercih edilmektedir.Ancak kamış konusunda nasıl verim alınır kesin bişey söyleyemem,ikisini de deneme imkanın varsa dene derim,karışım lafı seni korkutmasın.
Bu kamışın 2,40 olanını kullanıyorum (5-25 gr -iki parçalı Bull.Fighter) Fiyatına göre performansından son derece memnunum.
Buna etki eden faktörler birkaç tane; mesala ben makina olarak shimano Sienna FD40 modeli kullanıyorum,misina berkley sensitive ultra 0,22 maket balık için genelde 10 cm 10-17 gr ağırlıktaki sahteleri ,(mepps) için ise 1-2-3 numara dönerkaşık ,yani en küçük gramaj 3gr en fazla 17 gram.Attığım en fazla mesafe 17 gramda tahmini 25mt max 30mt.dir. Eb hafif takımda 2-3 gramkık döner kaşıkta ise 8 mt max 10 mt. 7gr sahteyi benim atışım ve kullandığım ekipmana göre 15-18 civarı diye düşünebiliriz ama bu normal hava şartlarında rüzgarın şiddeti , yönü ve başka etkenler bu mesafeyi değişitirecektir.
Anladığım kadarıyla bu takımı denizde kullanmayacaksın (kamışın boyunun kısa olması küçük ve dar derelerde çok kullanışlı ayrıca göl ve göletlerde de çevresi bol ağaçlık) ise 195 cm lik bir kamış makinanla da uyumlu gözüküyor gayet güzel bence.ince ve kaliteli misina kullanırsan hem atış mesafen biraz daha uzar hemde takımın avcılığı artar.Eğer dibi ilişkenli (ağaç-dal ve kalın otsu saz ve benzeri bitkiler) bir yerde avlanmıyorsam 0,20 den kalın misina kullanmam.
Irmakta kullanacağım . Misina olarak Okuma Trout Misina 0,16mm aldım . Aslında 1.95 işimi görür diye düşünüyorum ama foruma baktığımda spin kamış kullananlar hep 2.40 veya 2.70 kullanıyor. Benim atacağım yeri düşündüğümde 2.70 lik kamışı atacak arkamda mesafe yok
ben cumartesi turna için 2.40lık 2 parça kamış kullandım göl için gayet iyi ama ağaçlık alanlarda zorlanıyorsun,2.70 abartı olur
Büyük balık düşünüyorsan o misina başına iş açar bence. 20 mm'lik daha uygun olur bence. Kamış bence güzel. Bendeki kamışın boyu da o civarda ve bazen derede atmakta zorlanıyorum, uzun geliyor .
Gelir mi gelir . Bu yüzden eğer balığı karaya almak istiyorsan önlemini almalısın . Yakalanan en büyük tatlı su kefali 70 cm boyunda ve 5 kg ağırlığındaymış.
Sonunda siparişi verdim Kamışa zarar gelmemesi için kamışı mayıs ayında alacağım. Şimdilik aldıklarım bunlar ==================================================