Siz helalleşebildiniz mi?

Konu, 'Makaleler' kısmında Talip Girgin tarafından paylaşıldı.

  1. Talip Girgin

    Talip Girgin Talip Girgin

    Yaş:
    62
    Mesajlar:
    465
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Olta takımı
    Favori Makine:
    Önemsiz birşey
    En İyi Avı:
    Kalkan 14 kg
    [​IMG]


    Benim ölmeye cesaretim yok korkuyorum! Korkuyorum ama ne korkunun ecele faydası var, ne de ölümden kaçacak bir yer. Annem başardı bunu, babamda. Bir yerde yazmıştım; geçen yaz buluşup görüştüğüm dostlardan ayrılırken, helalleştiklerim ve helalleşemediklerim vardı. Cesareti olanları saydım bir bir!

    Zeki abimi, Şaban abimi daha yeni emekli olmuş Erkan abimi, hani mirastan kurtardığı arsasının üzerine ev yapmak isteyen Rafi abimi, iki ay öncesi bahçede konuştuğum, tatil için İğneada ya gitmeyi düşünen Üzeyir kardeşimi, ya Mehmet abime ne demeli; sigara içerken Allahaısmarladık diyerek gitmesine! Ya Mehmet amca ve Şükrü amcaya ne demeli, rahmetli Şerafettin abimin annesi Kaniye ablanın cesaretine ne demeli evde tek başına! Ya akşam namazında karşılaştığım Şerif amcaya ne oldu? Sapasağlam dururken! Hasan enişte ve kırk gün arayla kardeşi Halil ağabey, Cemil öğretmen; dahası da var ama vaz geçtim saymayacağım.

    İki gün evvel köyden geldim. Göremediğim dostlarımı "öldü" diyecekler diye Korkudan kimseye soramadım. Allah inandırsın köyümden, "sela" okunurken tam gaz kaçtım! Bırakın ölmeyi, ölenin kim olduğunu öğrenmeye bile cesaretim kalmadı artık.

    Bu ölenlerin hepsi köyümden değil elbet. Ölüm, nefes alınıp verilen her yerde var. Birde ölüme direnen yaşlılar var iki tane bildiğim. Her ikisinin de gözleri görüyor, kulakları duyuyor hele erkek olanı; Maşallah bir ayağı trafik kazasında sakat kalmasına rağmen yolda senden benden hızlı. Diğeri ise çocuklarımın büyük büyük anneanneleri. Pek marifetlidir halen "çetik, kazak, filan" örüyor. Her ikisinin de yaşları 95 in üzerinde bu ihtiyarların. Birisinin cebinde rennie mide hapı var. Ben bununla yaşıyorum diyor! Diğerinin ise cebinde son kullanma tarihi geçeli aylar olmuş göz damlası var. Her ikisi ile de yaklaşık on beş yıldır hep helalleşiriz.

    2001 Kasım ay'ı. Müthiş bir daralma var içimde. Köyden geleli henüz iki ay bile olmamıştı çocuklara talimatı verdim. "Hazırlanın" sabahı bekleyemezdim. Arabamı da, bir süre önce satmıştım.

    Rent A Car, dan, araba kiralayıp ver elini Avcılar köyü (korfa) rahmetli anneciğim bizi kapıda karşıladı. Zaten her korna sesinde "oğlum, geldi" diye kapıya koşarmış "yalınayak başıkabak". Uzun yıllar ayrı kaldığımız için rahmetli anacığım ile birbirimize hiç doyamadık. Köyde dört gün kalmıştık, sabahlara kadar muhabbet ettik. Eskiden de küçük çocuklar gibi, başımı anacığımın dizine koyar yatardım. Kınalı ellerinle saçlarımı okşardı "çok uzaktasınız size doyamıyorum oğlum" diyordu. "Bazen kuş olup uçsam sizin oralara gelsem, ne iş yapıyorsunuz nasıl geçiniyorsunuz bir görsem" diyordu. Annem, beni, eşimi ve çocuklarımı gork tavuğun piliçlerini kanatlarının altına aldığı gibi, bizi kolları arasına toplar, hepimizi koklayıp sever, bol bol öperdi. Bugün bile onun kokusunu hissederim ve burnumun direği sızlar.

    Ayrılırken birbirimize sıkıca sarılıp defalarca öpüşmüş ve helalleşmiştik “iyi ki geldin oğlum” demişti! İstanbul'a geldikten iki ay sonra bir akşam yemeğinden sonra içtiğim kahveyi iş olsun diye fal bakmak için kapattım. Zaten hep kapatırım, sonra, güya fal bakıyormuş gibi yalandan fincanın içinde hep hayvan resimleri ve yollar görürüm! Ama o akşam inanın resim kadar net bir mezar vardı fincanda. Ayak ve başucunda ki taşları bile kusursuz. Mutfak dolabının üst gözüne fincanı koydum yıkattırmadım.

    Sabah 03–30 da telefon çaldı. Yatağımdan ok gibi fırladım ama elim ahizeye bir türlü uzanamıyordu, biliyorum, kötü bir haber vardı! Sonunda kaldırdım ahizeyi ve o kötü haberin merkezini öğrendim. Canım annem iki saat önce kalp krizi sonucu vefat etmiş. Ellerim başımın arasında dona kaldım. Taaki gözlerim raftaki fincana ilişene kadar. Sonra yağmur oldu döküldü göz pınarlarım. Biliyordum içime doğmuştu aylar önce hep bekledim ama yalan olsun istedim. Ölüm gelmesin istedim. İyi ki helalleşmiştim canım anacığım ile tek tesellim bu oldu benim.

    Bir arkadaşımı aradım ve durumu zar zor anlattım hemen arabasını bana gönderdi sağ olsun. Sabahın ilk saatlerinde börtü böcek uyanmadan varmıştım anacığımın yanına. Sessizce yatıyor uyuyor gibiydi. Sanki gözlerini açıp "hoş geldin oğlum kusura bakma seni kapıda karşılayamadım" diyecek gibiydi. Haberli geldiğim zamanlar benim için yaptığı çörek ekmeğinin kokusunu çok uzaklardan alırdım. Oysa ben, genelde ona sürpriz yapardım.

    Sevgili anacığıma telefon açar hal hatır sorarken bana "ne zaman geleceksiniz sizi çok özledim" dediğinde işlerimin çok sıkı olduğunu yakın zamanda gelemeyeceğimi söylerdim. Üzülürdü garibim ama "olsun iş olsun, yeter ki siz iyi olun! Bu kadarda olsa sesinizi duydum ya bu bana yeter" derdi. Aslında yetmezdi bilirim ama ne yapsın elden ne gelirdi.

    Sabahın ilk ışıklarında porto kapısından içeri arabayı soktuğumda; "Yavruuum" diye sesini duyardım. Koşarak gelir, boynumu koparacak gibi sarılırdı. Arada bir canımı acıtmadan şamar atardı "beni kandırırsın ha" diye. Keşke ölmemiş olsaydı da gene yavruuum diyerek boynuma sarılsaydı, canımı acıtana kadar bana şamar atsaydı. Ben başucunda ağlarken, anacığımda benimle ağlıyor gibi gözleri sulanıyordu. Sanki için için, sessizce ağlıyordu. Benim, benden cesaretli anacığım! Ölüme hiç direnmeden hoş geldin diyen anacığım, konu komşunun karnını son kez doyurup giden anacığım!

    Ölüm bize habersiz gelecekse aniden ve ölmek için cesaretin varmı diye sormadan; vakit varken, Eşimizi, çoluğumuzu, çocuğumuzu, arkadaşımızı dostumuzu, sevelim arkadaşlar! Ayrılırken de helalleşelim ne olur ne olmaz. Bir dahaki buluşmada bıraktıklarımızı göremeyebiliriz veya onlar bizi göremeyebilirler! Bütün annelere selam olsun. Bütün annelerin anneler günü kutlu olsun. Ben annemin nasırlı ellerini, içine dünyaları doldurduğu sevgi dolu yüreğini özledim...
     
  2. emir şengezer

    emir şengezer emir

    Yaş:
    42
    Mesajlar:
    878
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Talip ağabey okurken gözlerim doldu boğazım düğümlendi. Başın saolsun. Mekanı cennet olsun.
     
  3. eskina_man

    eskina_man Murat

    Yaş:
    52
    Mesajlar:
    2.399
    Şehir:
    İstanbul
    En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Talip abim, gözlerim doldu, Allah kaybettiğimiz sevdiklerimize gani gani rahmet eylesin, Mekanları Cennet olsun, Tüm analarımız tek bir gün değil her günleri kutlu olsun,

    İyiki varsın, ruhuna, kalemine sağlık. Hakkım var ise helal olsun, sende helal et abim.
     
  4. denizbilimci

    denizbilimci Hasan

    Mesajlar:
    1.038
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Talip Bey yazınızı okurken benim de gözlerim doldu hüzünlendim. Annenizin mekanı cennet olsun inş. Bu arada diğer yazılarınızı da inceledim, hepsi birbirinden değerli, kıymetli. Gruba katkılarınız için çok teşekkürler.
     
  5. Yakamoz

    Yakamoz MUSTAFA

    Mesajlar:
    880
    Şehir:
    İSTANBUL==TRABZON
    Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR55 MAKİNE
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM
    Talip Bey başınız sağolsun ALLAH mekanını cennet eylesin
    İnanın çok üzüldüm ne diyelim takdiri ilahi
    ALLAH sizlere sabır versin
     
  6. Talip Girgin

    Talip Girgin Talip Girgin

    Yaş:
    62
    Mesajlar:
    465
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Olta takımı
    Favori Makine:
    Önemsiz birşey
    En İyi Avı:
    Kalkan 14 kg
    Teşekkür ederim kardeşim sağ olun:p
     
  7. Talip Girgin

    Talip Girgin Talip Girgin

    Yaş:
    62
    Mesajlar:
    465
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Olta takımı
    Favori Makine:
    Önemsiz birşey
    En İyi Avı:
    Kalkan 14 kg
    Teşekkür ederim sevgili kardeşim "amin." Hakkım varsa benden yana helâl olsun:p Tekrar görüşmek üzere selamlar...
     
  8. Talip Girgin

    Talip Girgin Talip Girgin

    Yaş:
    62
    Mesajlar:
    465
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Olta takımı
    Favori Makine:
    Önemsiz birşey
    En İyi Avı:
    Kalkan 14 kg
    Amin. Teşekkür ederim sevgili Hasan Bey kardeşim. Paylaşma babında faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana. Bu vesile ile hakkım varsa, gruptaki tüm arkadaşlara helâl olsun! Sevgi ve saygılarımla...
     
  9. Talip Girgin

    Talip Girgin Talip Girgin

    Yaş:
    62
    Mesajlar:
    465
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Olta takımı
    Favori Makine:
    Önemsiz birşey
    En İyi Avı:
    Kalkan 14 kg
    Mustafa Bey teşekkür ederim. Yazının içeriği her ne kadar taziye yorumunuza uygunsa bile bunu anneler gününe ithafen sunmuştum. Sizin nezdinizde tüm annelere selam ve hürmetlerimi sunarım. sağlıcakla kalınız selam ve saygılarımla...:p
     
  10. andyou

    andyou haldun

    Yaş:
    45
    Mesajlar:
    201
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    fladen x flex, alba rodex 3.90 , lineaeffe 4.50 s-curve
    Favori Makine:
    daiwa emblem x 5000, okuma avenger 30, carmoran 3000 fjet,okuma zeon
    En İyi Avı:
    lüfer kilosuna bakmadım
    Talip ağbi toprağı bol olsun mekanı cennet olsun yazın çok güzeldi başın sağolsun ağbi ..
     
  11. afacan

    afacan engin aksakal

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    169
    Şehir:
    İSTANBUL gaziosmanpaşa
    En İyi Avı:
    Yeni geldim daha Siftah yok
    Talip abi bende annemi 4 sene önce KALP KRİZİNDEN kaybettim.Ölümünden 1 hafta öncede bana durduk yere hakkım sana helal olsun demişti Demekki malum olmuş BÜTÜN ANNELERİN ÖLMÜŞ YADA HAYATTA OLANLAR HERKESİN ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN
     
  12. Talip Girgin

    Talip Girgin Talip Girgin

    Yaş:
    62
    Mesajlar:
    465
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Olta takımı
    Favori Makine:
    Önemsiz birşey
    En İyi Avı:
    Kalkan 14 kg
    Teşekkür ederim Haldun kardeşim Allah razı olsun. Şahin kardeşime de selamlar:p
     
  13. Talip Girgin

    Talip Girgin Talip Girgin

    Yaş:
    62
    Mesajlar:
    465
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Olta takımı
    Favori Makine:
    Önemsiz birşey
    En İyi Avı:
    Kalkan 14 kg
    Seninde başın sağ olsun sevgili kardeşim. Demekki bu "malum" olunuyor...Tüm annelere verdiğin mesaj için seni kutluyorum. başka ortak noktalarda görüşmek dileği ile selamlar...:p
     
  14. kilicbey

    kilicbey İsmail Kiliç

    Yaş:
    53
    Mesajlar:
    1.719
    Şehir:
    İSTANBUL
    En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Selamlar ve saygılar Talip abi.

    Öncelikle konunun başlığına istinaden cevabımı vereyim, maalesef abi ben helalleşemedim , senin bu duygu yüklü yazını okurken kendi anacığımın rahmetli olduğu gün gözümde canlandı , bana gelen telefonda verilen kara habere inanamamıştım, nasıl olurdu , ben yanında yoktum offfffff of abim anlatılmaz şey . Bende tüm annelerin anneler gününü kutlar anacıklarımızın o güzel ellerinden öperim , ayrıca Hakkın rahmetine kavuşmuş olan tüm sevdiklerimize ve sevdiklerinize Allah rahmet eylesin , mekanları cennet olsun . Kesinlikle herkes dostlarıyla ve sevdikleriyle HELALLEŞMELİ.
     
  15. Talip Girgin

    Talip Girgin Talip Girgin

    Yaş:
    62
    Mesajlar:
    465
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Olta takımı
    Favori Makine:
    Önemsiz birşey
    En İyi Avı:
    Kalkan 14 kg
    Hepimizin başından geçmiş veya geçecek olan bu gerçek için hayatın her aşamasında hazırlıklı olmalı ve üzerimize düşeni yapmalıyız sevgili İsmail kardeşim. Rahmetli anneniz ile helalleşemediğiniz için üzüldüm. Fakat arkasından yaptığını hayır ve asenatlar ile helalliğinizi peşinden yetiştirdiğinize inanıyorum. İçiniz rahat olsun. Yazıma yorum katarak katkıda bulunduğunuz ve tüm annelere gönderdiğiniz güzel mesajınız için çok teşekkür ederim.
    Sevgi ve selamlar...
     
  16. pitbull

    pitbull Furkan Güner

    Mesajlar:
    1.212
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Talip Abi annenizin ve tüm sevdiklerinizin mekanı cennet olsun.

    Bende geçenlerde çok sevdiğim dedemi kaybettim. Akciğer kanseri aldı götürdü dedemi benden. Dağ gibi, hiç ölmeyecek sandığım dedemi kaybettim. Gözlerimin önünde erimesini ama, o haliyle bile bizleri düşünmesini unutamıyorum. Cenazesinde bile inanamıyordum dedemin öldüğüne, sanki dedem gelecek, elimden küreği alıp mezara toprak atacak gibiydi. Tek tesellim sevdiklerine kavuşmuş olması. Birgün ben de dedemin yanına gideceğim inşallah. Artık ölümden korkmuyorum, sevdiklerimi kaybetmekten korkuyorum. Çünkü biliyorum ki şuan yanımda olan bütün sevdiklerim teker teker gidecek ve bu hayatta tek başıma kalacağım.

    Her sene okul kapanınca köye dedemle giderdim, bahçeyle uğraşırdık. Bu sene köye yalnız gideceğim ve bahçeyle tek başıma ilgileneceğim, dedem de hep beni izliyor ve hep bana yol gösteriyor olacak.

    Aslında tarif edemiyorum tam olarak ne hissettiklerimi ama ,daha fazla uzatarak üzülmek istemiyorum, çünki ben üzülürsem dedem de üzülecek ve dedemin ''arkamdan ağlamayın'' sözünü tekrardan ihlal etmiş olacağım.

    Saygılar...
     
  17. Cumali

    Cumali gokhan

    Yaş:
    65
    Mesajlar:
    95
    Şehir:
    İstanbul Kartal
    ana başa taç imiş her derde ilaç imiş insan piri fani olsada anaya muhtaç imiş anaların ne yeri doldurulur nede hakkı ödenir ALLAH kuranda anaya babaya öf bile demeyin buyuruyor ölmek yok olmak degilki geldigimiz aleme geri gitmek dunyadan silinmek ahirete yazılmak evet talip kardeşimizin dedigi gibi ana babamızı üzmeyelim her zaman cok ama cok sevelim her zamanda helallik alalım gönüllerini hoş edelim talip kardeşimizin başı sagolsun tüm anneleri olenleride basları sag olsun butun guzel annelerimizn her gun anneler gunu kutlu olsun
     
  18. Talip Girgin

    Talip Girgin Talip Girgin

    Yaş:
    62
    Mesajlar:
    465
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Olta takımı
    Favori Makine:
    Önemsiz birşey
    En İyi Avı:
    Kalkan 14 kg
    Furkan kardeşim olayı ne güzel kavramışsınız...Dedenize Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Boşuna dememişler "Yalan dünya" diye. Ahirette tüm sevdiklerimize yine kavuşacağız inşallah, onların bizi gördüklerine inanıyorum.
    Duygularımızı zaman zaman dile getirmek, dertleşmek, rahatlamak isteriz; işte benim yaptığımda bu! Siz sevgili dostlarım da benimle aynı duyguları paylaşıyor olmanız güzel bir birliktelik. Paylaşım veya üleşmek adı herneyse, üzüntümüzü, sevincimizi, başarımızı, başarısızlığımızı paylaşabiliyorsak bu sanal olmaktan çıkmış bir şemsiye altında toplanmış bir aileyiz demektir. Bunu önemsediğimiz için buradayız. Bu vesile ile tüm dostlara selam olsun, tüm ölmüşlerimize Allah rahmet eylesin. Sevgi ve selamlarımla...
     
  19. Talip Girgin

    Talip Girgin Talip Girgin

    Yaş:
    62
    Mesajlar:
    465
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Olta takımı
    Favori Makine:
    Önemsiz birşey
    En İyi Avı:
    Kalkan 14 kg

    Sevgili cumali; yazımı tamamlayıcı katkınız için teşekkür ederim. Dualarınız için "Amin" diyorum. Ayrıca anneler için verdiğiniz mesaj için de sağ olun.
    Tekrar katkılarınızı bekliyor olacağım. Selam ve saygılar...
     
  20. hasan avcı

    hasan avcı HASAN

    Mesajlar:
    2
    başın sağolsun abi