Merhabalar önce cais marka bot 3 metrelik alüminyum tabanlı sonra Flover marka 45 lik motor aldım. bu motoru kullananlar varsa tecrübelerinden faydalanmak isterim. Şimdi de Akü almaya geldi sıra Barış arkadaşım 110 amperlik önerdi kendisi kullanıyormuş, beni Mutlu akünün müfettişerinden alınmış bilgi yanılttı Full enerji aküsünü tercih et dedi. Şaştım kaldım bende. Mutlu Full enerji 80 lik mi? 110 amperlik mi? Silver serisi mi?
Tekneler, motorlar, botlar ve bunlara ait sitemler ile ilgili hiç bir fikrim yok, Ama deniz ve gemizilik piyasasında yeni inşaa gemilerin sitemlerini sağlayan biri olarak, denizlerde, fiyatı biraz artıl olmasına rağmen, tamamen kapalı tip marine jel akü tavsiye ederim.
slm eren abicim bizdede 3.10 bot ve motorumuz mine kota 40 lık var elektrikli motorun varsa sana tavsiyem dekamarine 182 ahp bu akü diğerlerine göre hem ağırlığı hafif yaklaşık 25kğ hemde marin akü bu motorlar için ideal biz 3 yıldır kullanıyoruz hatta biraz fazla dolaşıyoruz bu aküden elimizde 2 adet var balığa ikisini alıp çıkıyoruz önceleri 90ahp aldık baktık olmuyor en iyisi en güçlüsü hava bazen rüzğar malum oldum mu bu aküler o zaman tam iş görüyor tavsiye ederim
Valla ben hiç bakmamıştım bu akülere, senin dediğin 182 amperlik akü 384 liraymış havale ile çok paraymış yahu. aynı akünün 120 amperlik olanını tercih edebilirim 263 lira 18 kiloymuş http://www.marintek.com.tr/marintekdeniz/?catId=283&gId=2467
eren abicim sen bilirsin ama almışken bi defa alıyosun sonra pişman olma ilk başta bizde senin gibi dedik önce birtane aldık 901ahp bosh kuru akü sonra 2 oldu baktık bize yetmiyor bu işin piri dekemarine biz bu işi iyi yapacaksak akümüzde iyi olsun dedik şuan hiç bi şüpemiz yok iyiki almışız diyoruz
Doğru söylüyorsun hocam, botu alırkende senin dediğin gibi düşündük alüminyum tabanlı aldık, 33 lbs yerine 45 lik aldık şimdi aküde de aynı şeyi yapmak lazım. teşekkürler yorumların için.
bende denizde keyif amaçli 55lbs olanindan alacam ama yurtdisindaki sitelerde beyaz (tgs) versiyonlari var tuzlu su için, burdaysa sadece siyah (tg) tipleri var ama burdaki firmalar hem tatli hemde tuzlu suda kullanilabilir diyor. iyice kafam karisti....
Konu biraz eski ama... Biz henüz acemi bot ve elektrikli motor kullanıcısı olarak bazı konuları sormak istiyoruz. Önermiş olduğunuz Deka Marine 182 amph lik akü. Bu start akü mü yoksa Derin devir akü mü. Ayrıca Şarj olayını nasıl çözdüğünüzü öğrenebilirmiyim. Şarj ın tehlikelerinden bahsedenler var, risk nedir, mesela şarj ederken akü kapaklarını açın diyorlar bu gerekli midir? Ayrıca Şarj aleti konusunda kafamız karıştı, nasıl birşey alacağımıza karar veremedik. Tecrübelerinizi paylaşırsanız seviniriz.
bot ve elektrikli motor kullanıcısı olarak denizde elektrikli motur kesinlikle önermiyorum.Bende 55 Haibo motor ve 3 mt Kolibri ahşap taban bot var.Yok motoru taşı yok akü.Aküyü şarj et bir süre sonra resmen işkence halini alıyor.Zaten elektrikli motorlarda güç yani tork benzinli motora göre çok düşük olduğundan denizde yeterli hıza ulaşamıyorlar.Bende bunu üzerine çok eski kısa şaft bir motor buldum 3.6 HP.Şimdi onu toplatıyorum Edirne'de.Edirne'de sanayii sitesinde bu işi yapan Ahmet usta varmış.Edirne'de su motoru husussunda tek usta.Bende yeni öğrendim.Bir elektrikli motor kullanıcısı olarak kesinlikle tavsiyem ikinci el bir benzinli motor bulun bakın rahatınıza.Bir hesap yaparsanız benzinli motor daha ucuza geliyor.
merhaba, Bende geçen yıl alıp çok fazla kullanamadığım temiz bi akü var,tavsiye ederim,uygun fiyata veriyorum .Düşünürsen mesaj at.Rasgele http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...6612009/detay/ sahibinden .com İlan No 86612009