BALIK AVI Cengiz Balıkçılık Av İstanbul
SPOT BALIK, 'Hayata olta at!' SPOT BALIK, 'Hayata olta at!'

















































Go Back   BALIK AVI > Paylaşalım > Balık Yemekleri
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol


Orkinos ziyafeti

Cevapla
07-05-2010, 16:07   #1
cousteau
Hüseyin MISIR / Istanbul
 
cousteau - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 354
Favori Kamışı: Yabomax SURF 4.20
Favori Makinası: Shimano ActiveSURF 採用
En İyi Avı: Torik, 2.5 kg.
İşyerinden dostlarımız yenikapıdan orkinos aldı. Bende dayanamadım birkaç resmini çektim kuzunun. Bu balık en lezzetli nasıl pişirilir bilgisi olan varmı acaba?

herkese rastgele....



Konu cousteau tarafından (07-05-2010 Saat 16:52 ) değiştirilmiştir..
cousteau çevrimdışı  
07-05-2010, 16:16   #2
29519
 
Mesajlar: 1.397
Bu balık en taze halindeyken, kanının tamamı akıtıldıktan sonra ızgara yapılırsa güzel olur. Yoksa bir şeye benzemez.
29519 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
07-05-2010, 16:30   #3
56562
xxx xxxxx / Apapa
 
56562 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 2.449
Siyah etli ve yavan bir balıktır. Ben aldığım zaman, alüminyum folyo içerisine bir dilim balık, iki dilim domates, ince bir halka dilim soğan, bir sap maydanoz, az tuz, karabiber, zeytinyağı ve su koyarak folyoyu sıkıca kapatır ve fırında pişirirdim.


Afiyet olsun.
56562 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
07-05-2010, 16:54   #4
levrekavcısı61
Ekrem / Trb-İst.
 
levrekavcısı61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 74
Favori Kamışı: El oltası.
Favori Makinası: yok
balıgı dilimle 1 gün boyunca tuzlu suda beklet kanı cıksın ondan sonra bişey olur bu balık akdeniz palamudu yada tombik diyorlar sanırım 10 kilosunu 1 dilim karadeniz palamuduna degişmem neyse afiyet olsun sonucta kırmızı etten iyidir.
levrekavcısı61 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
07-05-2010, 17:26   #5
blueboyfe
Emin Erçelik / Çeşme
 
blueboyfe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 344
Favori Kamışı: Zıpkın Mamba 130
En İyi Avı: lepistes 14 gr
Her şeyden önce bunu balıkçının temizlemesi veya çok usta birinin yapması lazım, tadı yavandır birde kanı içinde kalırsa acı olur ! ızgara vs ziyade salamura gider bu. afiyet olsun.

Konu blueboyfe tarafından (07-05-2010 Saat 17:31 ) değiştirilmiştir..
blueboyfe çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
07-05-2010, 22:43   #6
Aret
Aret / İstanbul
 
Aret - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 3.327
En İyi Avı: Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
Dilimleme işi gerçekleşmiş görüldüğü kadarıyla. Dünya'da eti en çok rağbet gören bu balığı yemek kolay değildir çünkü kanından arındırılmadan pişirilirse tadı çok kötü olur.

Orkinosu yemenin doğru şekli şöyledir: 2 parmak eninde kesilmiş etleri kanlarından arındırılmak için buzlu suda bekletilir. Su kanlandıkça taze su ile değiştirilir. 4-5 saat kadar bu işleme devam edilir. Daha sonra hafifçe tuzlanan etler üzerinde zeytinyağı gezdirildikten sonra ızgara yapılır. Yine de tadı diğer balıklarımızın lezzetine pek yaklaşamaz.
Aret çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
10-05-2010, 16:20   #7
İstanbuldan
İbrahim / İstanbul Tabii
 
İstanbuldan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 358
Favori Kamışı: D.A.M
Favori Makinası: OKUMA
En İyi Avı: 7 kilo istavrit+2 kilo sardalya
Öncelikle herkesin görüşüne saygı duyarız tabii. Ancak damak tadı herkese göre değişir malumunuz. Bazısı Tekirin, Barbunun üzerine balık tanımaz, bazısı Çinekop, Lüferin dışındakilere elini sürmez, bazısı da tatlısu balığı hastasıdır, kimisi ben hamsi yerim olmadı istavrit yerim der. Ben de Palamut, Torik, Orkinos vs. hastasıyım. Zaten bu balık tipi ızgara dışında olmaz. Dönemine göre yağlılık oranı değişse de genel de yağlıdır. Ek bir yağa ihtiyaç duymaz. Kan olayı ise yine bu tiplerde en dikkat edilecek husustur. Aslında birçoğunun kanı akıtılmıştır. Ama yeterli olmaz genelde... Kendi tutanlar ise kafalarından darbelerle kanını boşaltmalılar. O kan eti tatsızlaştırır. Zaten pişince acılaşır o kısım ama az da olsa beyaz ete de etki eder. Kanı tamamıyle arındırmak zor olsa da, tuzlu suda, sirkeli suda bekletme gibi taktikler vardır.Veya temiz suya konulan etler kanlandıkça temiziyle değiştirilebilir. Bunlar yapılırsa bu et tadından yenmez. Domatesle kombine balıklarda sevimsiz bir durumdur, zira bana kalırsa domates ve balık doğru ikili değildir.

İç kısmına defne yaprağı iyi olur. Maydanoz da iyi olur. Afiyet olsun. Ağzım sulandı mecbur eve giderken alacağız artık
İstanbuldan çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
10-05-2010, 16:22   #8
3182
 
Mesajlar: 1.211
Sivrice okan motel de hayrettin reis bunun bir şişini yapar parmaklarınızı yersiniz. Demedi demeyin.
3182 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
27-06-2010, 22:02   #9
ibram_e
ibrahim / kocaeli
 
ibram_e - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 11
En İyi Avı: orkinos 7 kg
biz antalyada yemiştik bir kez balıkcı hardallı bir sos ile servis yaptı ve süper bir lezzet yakaladık.şimdi tekrar antalyaya gitsem aynı yeri bulup tarif istiyeceğim
ibram_e çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
22-11-2010, 09:43   #10
KULL64
Emrah / TURKIYE
 
Mesajlar: 1.928
Favori Kamışı: Guan2000gr
Favori Makinası: Ticagt4000
En İyi Avı: ...
Konu baya uzun zaman once acilmis ama bende kendimden bir ornek vereyim :
Babam 5-6 yil once almisti ayni bu boylarda.Kaninin akitilmadigindan mi oldu bilmiyorum fakat tadi eksimsi ve yavan idi.
Bildigim kadari ile bu ve bu familyadan olan baliklarin yakalandiginda kanlarinin akitilmasi gerekiyor.
Rastgele...
KULL64 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Konuyu Paylaş!
Bu Konuyu Facebook'ta Paylaş!
Facebook
Bu Konuyu Friendfeed'de Paylaş!
Friendfeed
Bu Konuyu Twitter'da Paylaş!
Twitter
Bu Konuyu Google Buzz'da Paylaş!
Google Buzz

Konu Araçları

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Forum navigasyonu




Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:30 .


Powered by: vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©2004 - 2014, Balikavi.net