Pilsensee Kayak Avi

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında uccrow tarafından paylaşıldı.

1. uccrow

uccrow Ugur Can

Favori Kamış:
    daiwa sam fisher procaster 2.70 m
    En İyi Avı:
    turna 95 cm
    2 haftadir araliksiz yagan yagmurdan gina geldi. Artik islansam da sorun yok diyerek kayagi arabaya yükleyerek Münih'e 35 km uzakliktaki Pilsensee'ye gittim. Daha önce hic avlanmadigim bir göldü. Sabah hava nefisti. Günlük, güneslik.. Kuslar ötüyor :) Süper dememle kameranin tripodunu kirmam bir oldu :) Böylece kamerayi düzgün kullanma sansim suya düstü :( Neyse yine de bir kac kare cekim yapabildim..

Ilk hedefim derin sudaki büyük turnalardi. Derinlere acildim 25 cmlik castaic ala sahtesiyle her zamanki prologic 19 cmlik ugurlu levrek sahtemi derinlere saldim. Ilk 2-3 saat sessizce kürek cektikten sonra 25 cmlik sahteye nefis bir vurus aldim. Maalesef sadece vurusta kaldi. Ama sonradan evde sahtenin karninda gördügüm 2-2.5 cmlik derin cizikten anladigim kadariyla oldukca iri ve kabadayi bir turnaydi.

Sonra 2'ye kadar tek vurus daha alamayinca kiyida kücük kasiklarla levrek denemeye karar verdim. Olay bir anda at cek'e dönüstü. Levrek yerine 30-50 cm arasinda 3 tane turnayi 5 dakikada tutmam bir oldu. Pilsensee'de turna limiti 60 cm oldugundan ve turnalara daha fazla eziyet cektirmemek icin derin suya dönmemle sagnaga yakalanmam bir oldu. Tüm yagmurdan koruyan malzememe karsin sirilsiklam oldum :)

Kiyiya gelince de kafami taslara vurdum. Rifat'in (point.shot) kesin burada olmasi gerekiyordu. Yagmurdan suya düsen mayis böcekleri alabaliklara dehset bir ziyafet olmustu. Ve kiyiya bir kac metre uzaklikta suyun disina ziplayip duruyorlardi. Gözümün önünde bir kac Alman balikci kasla göz arasinda 2 tane 60 cmlik alayi kiyiya aldilar. Yanimda meps olmadigi icin ben sadece bakmakla yetindim :) Darisi bir dahaki sefere :)

Bu arada artik turna'da kepce yerine dudak tutuculardan kullanmaya basladim. Kesinlikle bottan, kayiktan avlananlara tavsiye ederim. Hem hayvana hic zarar vermiyor hem de alt cenesinden yakalanan balik cirpinmayi kesiyor. Agiz acik oldugu icinde cok rahat ve cok güvenli kancalar cikartilabiliyor.. Kücük baliklar da rahatca suya geri birakiliyor..

Hepinize selam ve sevgilerimle..

Sagnakta islak bir balikci :)

http://www.youtube.com/watch?v=rnoNaRbV1NU

Turnalardan birine hoscakal derken..

http://www.youtube.com/watch?v=r6V-u0cYT2w

Son düzenleme: 9 Mayıs 2010
  2. poseıdon74

poseıdon74 ERDEM ERÖZ

Av için tebrikler..Ama itiraf edeyim ben kanoya hasta oldum :) Gerçekten çok güzel.

3. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    tebrikler güzel bir olmuş

4. melanur

melanur hüseyin soy

Favori Kamış:
    olta
    tebrikler güzel av bi sorum olucak kano pedallımı yoksa küreklimi denizde kullanmayı tavsiye edermisiniz birde vkanonun modelini öğrenebilirmiyim teşekkür ederim

5. 56562

56562 xxx xxxxx

Tebrikler Uğur. Yeni " kayak " teknenin trofe raporunu sabırsızlıkla bekliyorum.

Rasgele.

6. necmifidan

necmifidan Necmi FİDAN

Uğur güzel bir gün geçirmişsiniz..Ayrıca kayığın çok güzelmiş güle güle kullan..Selamlar rastgele..:)

7. myilmaz

myilmaz Mustafa

Tebrikler Uğur abi . Hem avcılık hemde kano iki spor bi arada daha ne olsun :)

8. fish founder

fish founder Özgür

harika kareler uğur,
    fotoğraf karelerinden anlaşılacağı üzere ful koruma vardı üzerinde,
    mümkünse şu korumalı kıyafetler hakkında detaylı bilgi verebilir misin?

9. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    avda güzel kano dahada güzel tebrikler paylaşım için treşekkürler türkiyedede bizler inşallah öyle bol balıklı göllerde avlanırız bir gün gelirde....

10. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    imrenmedim desem yalan olur :)

trofe avlarını sabırsızlıkla bekliyorum ;) :)

11. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Tebrik ederim. Abi buda çok güzel, fakat pantoon boat adında Canada satılan tek kişilik katlanıp çanta olan botlar var. Türkiyede ithalatçıısı olmadığından satılmıyor bu botlar. Bir ara ben bu pantoon botlardan almak için baya bir uğraşmıştım fakat kargo ücreti üründen daha pahalı olduğu için alamadım. Yalnız bunuda çok beğendim, güzel avlara imza atarsın inşanlah hayırlı olsun.

Son düzenleme: 9 Mayıs 2010
  12. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Çok extreme bir av olmuş Uğur abi ,tebrik ederim :)
    Bu dudak tutucuları denemek lazım,kepçeyi her kullandığımzda sonraki 5 dk boyunca üçlü kancayı fileden sökmeye çalışmakla harcıyorum.Önce adam gibi bir file,sonra da bu.

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Uğurcan, öncelikle alabalık avlarını sabırsızlıkla beklediğimi ifade etmiş alayım.:)

"Kayakla ilk av" beklentileri karşılamasa da bir an önce suyla buluşturmanın hasretine vasıl oldun, bu bile güzel. Yağmur, kameranın azizliği, limite uygun turnasızlık günün çerezleri olmuş. Geçmiş olsun, önemli olan kazasız dertsiz bir av günü yaşamış olmandı, şükür o da gerçekleşmiş.

Güzel günlerin güzel balıklarıyla buluşabileceğin avlar dilerim. Selam ve sevgilerimi sunarım aziz dostum.;) :)

14. deePblue

deePblue na

baştan sona kalite kokan bir rapor :)
    paylaşım için teşekkürler

15. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Bu gibi durumlar için, sahteyle avlananlara özel, kalın misinadan örülmüş toru olan, iri gözlü kepçeler var Erdem, ben birkaç yere sipariş verdim, bulursan bir tanede bana al, şöyle en az 60-70 santim çapı olan, eee kolay değil 10 kilo levrek kepçeleyeceğiz :eek: :eek: :D :D :p

16. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Uğur abi bunada şükür, en azından doğa ile başbaşa ve sevdiğin bir işi yapmışsın.

"Teknen" :D suyla buluştu buda ayrı güzellik, suda daha şık duruyor. Güle güle güzel avlarda kullan inşallah.

17. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Uğur yaşamın ve felsefenle sen artık birçok şeyi aşmış bulunuyorsun , her nekadar balıksız bir rapor bile versen inan yaşadıklarını anlatman dahi balık resimli bir avın tadını veriyor.

Not yeni üyelerimiz belki bilemeyebilirler, Uğur koca koca turnaları tekrardan suya iade etmesini bilen bir arkadaşımızdır.

18. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Sevgili Ugur

Tebrik ederim turnayi geri salmandan dolayi,yalniz beraber ava ciktigimizda sana bu konuda bir telkinde bulunacagim,beraber bu kayaklami cikacagiz baliga,ben sigmam ama söyliyeyim simdiden:) ...

19. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    halibut.20kg(tahmini:D)
    botun arkasindaki tekerler ne ise yariyor,hem suda hem karadami gidiyor bu bot,dalgali olmayan denizdede kullanilabilirmi.

20. uccrow

uccrow Ugur Can

Favori Kamış:
    daiwa sam fisher procaster 2.70 m
    En İyi Avı:
    turna 95 cm
    Cok sagol Erdem. Daha iyisi umarim senin olur :)

Cok sagol Mesut.

Sagolun Hüseyin Bey. Kayagin modeli Prowler Trident 11 . Kürekle kullanilan bir model ve esasen deniz icin tasarlanmis bir arac. Deniz cok hircin olmadikca ve gerekli önlemleri aldikca (can yelegi, telefon, ve hicbir sekilde yanliz denize acilmamak kaydiyla) denizden maksimum keyif alinicagina eminim..

http://uccrow.blogspot.com/ linkteki videolara bakmanizi tavsiye ederim.