Kurtboğazi Levrek Avi (16.05.2010)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında cakir61 tarafından paylaşıldı.

1. cakir61

cakir61 Davut Cakir

En İyi Avı:
    48 cm derealası (kırmızı pullu) - 60 cm Turna 2 kg
    Cumartesiden kararlaştırıp, pazar sabahı, ben, amcam, amcamın çocuklar ve okuldan arkadaşım mehmet ile sabah saat 7 de yola çıktık. günün ilk saatleri uygun bi yer aramakla geçti. çünkü baraj çok şükürki bayağı dolmuştu ve bu nedenle kıyının çoğu bölgesi av için su altında kalan ağaçlar yüzünden uygun değildi. neyse nihayetinde uygun bir yer bulup eşyalarımızı yerleştirdi. evvela çayı koyup bi güzel yemeğimizi yedik. yemekten sonra bşladık at-çek yapmaya ama nafile. tık yok... derken bu esnada amcam bi tane aldı... tamm balık vurmaya başladı diye heveslendik ama malesef o tek balıktan sonra baya bi zaman yıne tık yok. baktık olmuyor, karnımızda acıkmış, bari yemeğimizi yiyelim dedik ve attık tavukları mangala. bu esnada da benim iki kurmam suda. veee zillerden biri tıngırdadı koştum başladım çekmeye ama tam kıyıya alırken gitti güzelim levrek. kavuştu özgülüğün. nasip değil dedik ve oturduk yemeğe. yemekten sonra pek umut olmadığı için toparlanıp gitmeye karar verdik. tam malzemeleri toparladık, amcam "hadi şu karşı kıyıyıda bi yoklayalım" dedi. tamma dedik ve geçtik karşıya. geçer geçmez amca oğullarından biri hemen bi tane aldı. ama yine öyle tek bitanedir diye heves vermedi, derken diğer amca oğluda aldı, onun peşine amcam aldı derken başladı balıklar patır patır gelmeye. bi mehmetle bende tek bir vuruş yok. mehmet dediğim arkadaşta ilk kez olta ile balık yakalıyor. içimden dua ediyorum. Allahım ben yakalamsamda olur, yeterki su çocuk yakalasın, yoksa moralı baya bozulacak diye içimden söyleniyorum. bu esnada amcam ve cocuklar 4'er 5'er balık almışlar ve devam ediyorlar. artık sabrın iyice tukendıgı yerde nihayet mehmette yakalamaya basladı. hemde nasıl yakalıyor. amcam ve cocukları bıle gerıde bıraktı. bende ıse hala tık yok. mehmet yakalamaya baslamıs ya ve bıde herkesın onune gecmıs ya sayıca, artık benımle kafa buluyor, san nasıl ustasın, sen nasıl balıkcısın gel sana öğreteyım falan fılan... ben bu seferde ıcımden, ulan dıyorum adama dua ettım tutmaya basladı oda yetmedı benımle kafa buluyor. :) ama ustalık bu ya, sankı averaj vermışım gıbı, mehmet 6 cocuklar ve amcam 5'ser adet sayıda ıken bı baslıyorum yakalamaya, artık benı durdurana helal olsun... sıfırdan yola cıkıp hapsini geride bırakıyorum :D günün av rakamları soyle oluyor amca oglu Yakup 14, amca oğlu Furkan 14, amcam 15, mehmet 15 ve ben 18 :D

kısacası güzel ve keyifli bir gün gecırerek evin yolunu tutuyoruz... :)
    son gülen iyi gülüyor... :)
    bunlarda ortamdan kareler...

cümleten rastgele...

2. lapinavcısı_bursa

lapinavcısı_bursa abdullah

En İyi Avı:
    1,8kg karagöz
    Bereketli ve bi o kadarda eğlenceli av olmuş. sizinde dediğiniz gibi sular hala çok yüksek. yaz sonuna doğru Kurtboğazında çok güzel levrek yapıyor. dayım gecen yıl ramazanda iş çıkışı gidip iftar saati evde olacak şekilde 100den fazla balık tutup geliyordu. Hatta levreklerden fleto çıkartıp konservesini bile yaptı...

3. KızıLcahamamLı

KızıLcahamamLı ahmet

Tebrikler Harika bir Av oLmuş.. Sanırım Dutözü Mevkisinde AvLanmıssınız.. Avın Tamamında Şasi mi kuLLandınız.. Çünkü Resimde Tek Bir Şasi gördüm..?

Son düzenleme: 19 Mayıs 2010
  4. cakir61

cakir61 Davut Cakir

En İyi Avı:
    öncelikle teşekkür ederim. dediğiniz gibi yaz sonu daha iyi olur levrek avı. geçen yaz bizde neredeyse dediğiniz gibi kişi başı oldukça çok sayıda yakalıyorduk. eşe dosta bol bol dağıtıyorduk :)

5. cakir61

cakir61 Davut Cakir

En İyi Avı:
    teşekkür edreim darısı hepinizin başına. valla tam olarak neresi olduğunu bende bilmiyorum. yani isim olarak bilgim.
    sasiye gelince, evet hep bununla yaptık avı. kurmalarıda solucanla yapmıştım, ama tek bitane vurmustu. ne varsa bu sasilerde var. balığın geldiği yer genelde sığ olan yer ve mümkün oldukça yavaş çakmelisin... iyi avlar...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 19 Mayıs 2010
  6. KızıLcahamamLı

KızıLcahamamLı ahmet

Bilgiler için sağol.. Son 3 Haftadır Jandarmaların Sıkı Bir denetimi Vardı gördügüm kadarıyla Size hiç Denk Geldimi Jandarmalar..?

7. enis59

enis59 enis

Favori Kamış:
    shimano catana 2.70 mh, shimano catana ax te surf 400 mormora
    Favori Makine:
    okuma avanger av 30, okuma avanger av 45, shimano alivio 4000 fb
    tebrikler güzel bir av ve gün olmuş afiyet olsun

8. cakir61

cakir61 Davut Cakir

En İyi Avı:
    yok hocam,çok gittim ben kurtboğazına ama değil şimdi iki yıldır jandarmaya falan rastlamadım.

9. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    tebrik ederim kurtboğazında levrek başladı galiba.siz balıkları sasi ilemi solucanlamı aldınız

10. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Tebrikler! şu levrek avına çok özeniyorum ancak buralarda oradaki gibi verimli bir avlağımız yok maalesef...

11. mert05

mert05 MERT

En İyi Avı:
    98 cm.turna-50 cm. sudak
    tebrik ederim, güzel av olmuş. tatlı su levreğinin meraklısı olarak bu rapor beni çok mutlu etti. yazın ankarada 15-20 gün kalma imkanım olcak inşallah böylesi bir av bizede nasip olur. yeni raporlarınızı merakla bekliyorum. rastgele.

12. cakir61

cakir61 Davut Cakir

En İyi Avı:
    evet levrek avı başladı. şimdiye kadar gidenlerin çoğu levrek çıkmıyor diyordu. ama artık yavaş yavaş gösteriyor kendini levrekler. balıkların tamamı sasi ile yakalanmıştır. resimde görünen sasi ile... bol şanslar.

13. cakir61

cakir61 Davut Cakir

En İyi Avı:
    teşekkür ederim. darısı başına inşallah... :)

14. cakir61

cakir61 Davut Cakir

En İyi Avı:
    öncelikle teşekkürler. mutlu edebilmişsem ne güzel. eğer levrek meraklısı iseniz, ve ankaraya gelecekseniz kesinlik Kurtboğazını öneririm. zaten bunun dışında başka balık pek çıkmıyor. levrekte oldukça fazla var. eğer gitmek nasip olursa barajın baş kısmına doğru olan yerle gidin... bol şanslar... :)

15. emrahkaya

emrahkaya emrah

Favori Kamış:
    remıxon
    Favori Makine:
    technostar
    En İyi Avı:
    turna 5 kılo
    kardesım tebrık ederım sezonu acmıssın bereketlı olsun ınsallah...

16. ozcan_yildiz

ozcan_yildiz Özcan Yıldız

Favori Kamış:
    Fladen Vantage 240 cm
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 6000Vi
    En İyi Avı:
    Turna 50 cm
    Çok güzel bir av gerçekleştirmişsiniz tebrikler, İstanbul için levrek avı gerçekleştirebileceğimiz bölge yok mu acaba?

17. cakir61

cakir61 Davut Cakir

En İyi Avı:
    teşekküer ederim emrah kardeş, darısı turnaların başına :D

18. cakir61

cakir61 Davut Cakir

En İyi Avı:
    teşekkürler özcan abicim... inşallah sizede nasip olur. :)

19. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    ben hep bazar tarafına gidiyorum galiba sen piknik alanından bahsediyorsun değil mi?

20. KızıLcahamamLı

KızıLcahamamLı ahmet

Sanırım Ana yol kıyısında avlanmıs piknik alanı degilde daha çok baraj başları ve ortaları..