BAITCASTING Yakala-Bırak Turna Av Raporum ve Videosu

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında fish founder tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. fish founder

fish founder Özgür

Av Şekli : Sandaldan Baitcasting
    Hedeflenen Balık : Turna
    Tarih : 29 Mayıs 2010
    Saat : 07-11 saatleri arası gündüz
    Hava durumu : Parçalı bulutlu kısmen yağmur çiğsentili
    Hava sıcaklığı : 19 derece
    Avlaktaki Rüzgar Hızı : 0-2
    Derinlik : 1-3 metre
    Sahte Yemler : Kaşıklar,Silikonlar ve Sahte Balıklar
    Avlak : İstanbul dahilinde bir göl
    Kamış : Tolee tetikli 180cm boy 10-45 gr atarlı
    Makina : Daiwa Megaforce 100 Ths
    Makina Üstü Misina: Pelikan Smart 0,20 'hafızasız' /sahte yem önü çelik tel

Herkese merhaba,

Herşeyden evvel yapmış olduğum yakala-bırak baitcasting turna avımı,bu konuya ciddi emek veren ve açtığı konular sayesinde bu tip avlanmanın neredeyse tüm detaylarını bizlere öğreten sevgili Turgay ‘modena’’ya,sonrasında ise,amatör balık avına gönül vermiş ama o veya bu sebepten dolayı avlanamayan tüm dostlara adıyorum,

Sanırım hayatta hiçbir konuda çok büyük konuşmamak gerekiyormuş.Hayatta tatlı suda avlanmam diyen ben,sezon açılışında Ercan’la ‘balık kurdu’,gittiğim ilk ciddi tatlısu avından sonra turna fanatiği oldum çıktım.Hatta o kadar ki,o dönem bu dönem izlemediğim video,okumadığım lokal ve yabancı kaynak kalmadı diyebilirim.

Tabi durum böyle olunca,bu tarz avlarda kullanılan balığa özgü malzemeleride ‘sarflar dahil’ satın almaya ve toparlamaya başladım.Zaten yeterli malzeme yokmuş gibi şimdi evin bir odası komple doldu.

Zaman içinde yaptığım araştırmalar esnasında Turgay ‘modena’ ile oluşmuş olan dostluğumuz dahilinde satın aldığı baitcasting makina ile kavgalı olduğu ve sürekli bu takım üzerine atış talimlerini yaptığını biliyordum.Bir Saroz avımızda Murat’ın ‘eşkina_man’ da aldığı ve ava yanında getirdiği baitcasting takımına,sadece uzaktan baktım oda bana yetti açıkcası o dönem.
    Denemek bile içimde gelmedi.Nasıl olsa spin takımlarıma alışıktım ve yeni bir av tarzı öğrenme ihtiyacıda açıkcası duymuyordum.

Lakin geçen süre içinde Turgay’ın bu konuda ciddi atılım yapması,takımı tam kapasite kullanmaya başlaması ile diğer kullanımlara göre farklılıklarını daha iyi belirtebilmesi ve bana da yavaştan baitcasting’i işlemeye başlaması bende de acaba alsam zorlanır mıyım,acaba acabaları ardı ardına getirdi.Fakat en sonunda dayanamayıp satın alma noktasına geldim.

Evde takım bana bakıyor ben takıma bakıyorum ilk akşam :).Off dedim kendi kendime ne gerek vardı,işte bir iki deneme sonrası atıl kalacak bir takım daha ?

Ama o noktada Turgay’ın açtığı konu,yayınladığı videolar,kafamda takımı nasıl kullanmam gerektiğini aşağı yukarı belirlememe yetti.Üzerine de bu konu üzerine izlediğim videolar,okuduklarım ve çıkarttığım sonuç bu takımla kendi avlanma tarzımı geliştirebileceğim yönünde oldu.
    İşte bu ava gitmeden evvel ki gelişmeler böyle başladı,

Avın hikayesi ise ‘tabi hala sıkılmadan okumaya devam ediyorsanız :)’,

Takımımıma 15 gün evvelsinden sahip olmama rağmen geçen haftaki hava muhalefeti yüzünden deneme fırsatı bulamamıştım.Ama bugun için tüm hazırlıklar yapıldı.Murat’la daha evvelden bildiğimiz avlağa gidip sadece baitcasting ile avlanacak ‘daha doğrusu avlanmaya çalışacaktık’.

Lakin başından anlaştık bu av hem baitcasting’le yapılacak hemde yakalanan tüm balıklar ölçü ebat bakılmadan suya iade edilecekti.
    Dolayısı ile bu av BAITCASTING YAKALA-BIRAK avı olacaktı.Murat’ın son noktada işinin çıkması neticesinde av saatine sadece 5 saat kala yanlız kaldım.Yapacak birşey yok,vardır bir hayır bu durumda dedim ve vurdum kendimi yollara,

Sandalı teslim almam ve kürek çekmeye başlamamla beraber yaklaşık 40 dakikalık bir sabah sporundan sonra avlağa ulaştım.

Nasıl bir avlak mı? İşte avlağım,

Tabi bu arada yasak olmasına rağmen yanımdan geçen benzinli motor kullanan bot ve sandallar uzaktan uzağa bana gülüyorlardı içlerinden.Elbet,elbet dedim içimden bu ülkede yasaklar tamamen uygulanacak,elbet bilinçleneceğiz günün birinde......

Açtım takımımı çekine çekine,ve bir kenarada kullanacağım ve verim alacağımı düşündüğüm sahtelerimi,

İlk atış,hımm sadece 10 metre öteye giden bir sahte,2.atış keza,hele ki 3.atış makara geri sardı ve kesilip eksiltilen misina,her tarafını evirip çeviriyorum makinanın tüm ayarları ile oynuyorum.Bir taraftandan aklım Turgay’ın eğitim videolarında.
    Yavaş yavaş elimde alışmaya başladı.Her atıştan evvel ayarları değiştirip takımın vereceği tepkileri kavradığım noktada ki sanırım sadece yarım saatimi aldı,ilk baitcasting denememdeki ilkim gerçekleşti,

Daha evvel vermiş olduğum karar neticesinde bu av yakala bırak avı olacaktı.Niteliğin ve veya niceliğin hiçbir önemi yoktu.Sudan aldığım herşey suya geri bırakılacaktı.

Tüm bunları kayda almak amaçlı yanımda getirdiğim dijital fotoğraf makinama sarıldım,video çekmeye ayarladım,ama heyecan büyük.Balık kepçede,bir elimde kamera kayıt yapıyorum ama açıkcası ne çektiğimi nasıl çektiğimi ve çekimde neler dediğimi bile hatılamıyorum heyecandan.hatta o kadar heyecan varmış ki,videoda tarihi bile söyliyememişim :)

Siftahı yapmış olmanın verdiği rahatlama ile güvenimde yerine gelemeye başladı.Takımdan çok daha fazla verim almaya başladım ve işte budur,aslında birkaç trik dışında çok kolay kullanımlı,çok daha az yoran ve kullanımı çok keyifli bir avlanma şekliymiş bu baitcasting derken,Tabiat ana nasıl olsa geri salınacak diyerek ardı ardına turnaların takıma oturmasına izin vermeye başladı.

Sonuç olarak tam tamına 6 adet turna suya iade edildi.3 taneside takımı toplarkende çekim yapabilir miyim diye denerken kepçeye alınamadan ve veya su üstü yapıp yemi tükürerek kaçmayı başardılar ama aslında yakalandıklarında zaten sanılacaklarını bilselerdi belki sandal çıkmaya izin verirlerdi.

Bir elimde kamera sandalda dönüp duruyorum çekim yapabilemek için.Ama hatalar olmuyor değil,video yerine resim çekmişim resim çekeyim derken de video kaydı yapmışım.

Dönüş yolunda kürek çekmeye başladığımda yüzümdeki gülümsemeyi görmenizi isterdim.Baitcasting yapabilme ve yaparkende balık tutabilme,tutulan tüm balıkların suya iadesinden aldığım müthiş haz.

Toplamda 1,5 saat gibi kürek çekmiş olsam bile yorgunluktan eser yoktu.

Sahile çıktığımda sandalı kiraladığım adam dönüp eee,balık alamadın mı ? Yok muydu balık sorusuna verdiğim olmaz olur mu dayı 6 tane aldım ama geri suya saldım cevabıma sandalcının bana ,sen gerizekalısın,neden saldın dercesine bakışının tarifini sanırım yapamam :)

Bugun yaşadığım ilkleri içeren,kendi imkanlarım dahilinde yaptığım video çekimlerini sevgili eşim derleyip toparlayıp tek bir clip haline getirdi evde.

Eğer yakalanan ve salınan balıları yakından görmek isterseniz işte buyrun bu günle ilgili yakala bırak video görüntüleri,

http://www.youtube.com/watch?v=DVq4KowRgmI

izleyemeyenler için,

http://www.vimeo.com/12625443

O kadar ciddi bir heyecan fırtınası yaşadım ki,sanırım bu sebepten kullanılan sahteler ve baitcasting yaparken kendimce önemli olan tarafların yorumları eklemeyi unuttum :)
    Ama konu gelişimi içerisinde oluşacak sorular dahilinde tüm izlenimlerimi paylaşmaya hazırım.

Değerli vaktinizi ayırıp bu konuyu okuduğunuz ve ilgili videoyu izlediğiniz için sizlere,video’nun tek bir clip haline getirilmesini sağlayan sevgili eşime teşekkürleri borç bilirim.

Yazım ve veya video’da herhangibir anlatım hatası varsa da şimdiden affola,

Ben becerdim şimdi sıra sizde,baitcasting yapabiliriz ve yakaladıklarımızı suya geri iade edebiliriz,

Sevgiyle kalın,

Son düzenleme: 17 Haziran 2010
  2. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Özgür abi sen ne yaptın böyle :) gerek rapor gerek videodaki detaylar,insana sanki yanında o sandalın içindeymiş hissiyatı yaşatıyor..Yakala-bırak ve baitcastingdeki başarına diyecek söz bulamıyorum,tebrikler tebrikler tebrikler! ,bu ava başka birşey söylemek imkansız...emeği geçen herkese teşekkür ederim,ellerinize sağlık!

Son düzenleme: 29 Mayıs 2010
  3. modena

modena

ben galiba çok iyi bir şey yaptım...abi tebrik ederim...bu rapor beni çok mutlu etti...evet artık tatlısu baitcasting av raporumuz var...son bir haftada forumda çok güzel ve zevkli ilkler yaşanıyor...harika bir av...video ise herhalde başından sonuna ilk türk yakala-bırak videosu...çok iyi...bu gerçekten harika...ümit ediyorum ki bu avlar bir çok balıkçı arkadaşımızın içinde ki fitili ateşleyecek ve hep uzak durulan bu av stili kaybettiği zamanını kısa sürede geri kazanacak...

yarın beni de çok zor saatler bekliyor...koca bir kıyı hattını deniz içinden yürüyerek geçip aynı yolu geri geleceğim ve sürekli olarak baitcasting le at-çek yapacağım...bende tek olacağım video ve fotoğraf zor olacak anlaşıldı...

artık yeni döneme geçelim...YAKALA ve BIRAK...:)

ha bu arada unutmadan turnalardan gidiyoruz tatlı tuzlu...yarın inşallah güzel bir değişiklik yaparız...

Son düzenleme: 29 Mayıs 2010
  4. balıkçıferhat

balıkçıferhat ferhat

balığı yakalamak kadar bırakmakta çok zevkli şahsen ben ilk balığım limit üstü ise bırakmam ama gerisi önemli değil mühim olan o keyfi aldım

sizde bu keyfi doya doya yaşamışsınız kutlarım

5. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    ne mutlu oldum, bir bilsen :)

yürekten tebrik ederim özgür,
    sevincine ve heyecanına, sıcağı sıcağına şahit olmuştum zaten. diliyorum ki birlikte nice güzel avlar yaparız :)

ihtiyar sandalcı dedi ki; senin o arkadaşın deli be ! salmış bütün balıkları... salınır mı be yaavvv :p

daha iyilerine rast gele :)

6. modena

modena

:D :D :D...bırakacaksan ne diye yakaladın...:D :D :D

7. diren

diren Diren

Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
    Hayallerim, aşkım ve çipuram.
    Meçhul avlak.... Bayıldım bu söze :)
    Ders niteliğinde olmuş çekimin Özgür... Sağ olasın :)
    Bu arada hayatta tatlısuya gitmem diyen beni de Ercan zehirledi, hislerini az çok anlayabiliyorum ama ben asla bu düzeye gelemem ;)

Özgür sana söylüyorum, Ercanım sen anla :p

8. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Tek başına avlanmana rağmen, çekerken sana oldukça eziyet verdiğini tahmin ettiğim bu video için çok teşekkürler Özgür. Özellikle yakala bırak olayına girmen çok hoşuma gitti. Doğrusunu istersen sitede yayınlanan raporlarda fileto balık görmek pek de hoş olmamaya başlamıştı. Videoların devamını bekliyoruz.
    Herkese örnek olması dileğiyle. Rastgele

9. son mohikan

son mohikan Günay Turhan

Özgür abi tek kelime ile harika bir gün geçirmişsin,tebrik ederim.Daha iyileri nasip olur inşallah.

10. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Özgür tebrik ederim...
    Süper av sonrasında harika bir rapor hazırlamışsın emeğine sağlık...
    devamına rastgelsin...

11. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Belgesel gibi bir av raporu yayınlamışsın Özgür abi tebrik ederim.

12. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Tebrikler güzel av.
    Birşey soracağım... Baitcasting makineyle yapılan av baitcasting mi oluyor ?

13. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

Özgür abi harika bir av raporu , heleki o videodaki turnalar gerçekten çok güzel ve ilk değlsede ilkler arasında yer alacak bir rapor. Remixon kaşık gerçekten çok başarılı buldum, aynı şekilde baitcasting için çok güzel bir tanıtım videosu olmuş keşke bukadar berektli bir avda o meçhul avlakta :D bir dostunuzla gitseydiniz ve o turnların sıçrayarak gelişlerini videoya kaydede bilseydin varya o zaman tambir belgeselhavasında yada bir tanıtım videosu olursdu. Harika diyorum ve övgüler yetersiz kalıyor. Tekrar tebrikler

14. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Ya Özgürüm İnternetten satın almak için gecenin bu saatinde bana baitcasting makina arattın ya helal olsun valla.

Artık bu rapordan sonra tatlı su avı için deliriyorum.Bursa da da imkan oldukça fazla ama ben tatlı suyu bilmediğimden çaresizim.Nerede ne nasıl çıkar bilmiyorum.

BUradan Bursalı tatlı sucu arkadaşlara duyuruluuuurrr.Bende Özgür gibi Turna yakalamak istiyorum.

Kardeşim bu kadar da insan özendirilmez ki.Can derler buna.

Tüm avların hep bu kadar bereketli olsun.

15. Tarzan

Tarzan Erman

Özgür abi çok güzel bir av ve anlatım olmuş video içinde balıklar içinde tebrik ederim.murat abi sabah işi çıktığı için çok sinirli olduğunu söylemişti bana şimdi ona daha da hak verdim insan o güzel ortamda olmak nasıl istemez balıkları görünce iyice kızıcak işi çıktı die:)Allah daha nice güzel avlar nasip etsin..

16. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    sen bir de-li-sinnnnnnnn :D

Kardeşim benim ya, eve henüz girdim saat 00:30 raporu okuyup videoyu seyrettim ve gecenin bu vakti yüzünde kocaman tebessümler olan bir ben,

Baitcasting'i kafaya takıp, ilk düşünceleri seninle paylaştığımda, uymaz bize, ne gereği var, kullanmak zor demiştin.:eek: Seni dinlemedim, gittim takımı aldım,

Sonra madem takımı aldın Turgay (modena) bu takımdan kullanıyor, al bu Turgay'ın cep telefonu ara, tanış, takım hakkında bilgi edin dedin, ve bu vesileyle Turgay' la tanışmış, her nekadar yüzünü göremesekte, yan yana gelip bir tokalaşamasak da, gel kardeşim buraya deyip sarılamasak da,biz güzel bir dostluğun temellerini çok kuvvetli attık, bir kez daha sen çok yaşa balıkavi.net ailesi.

Sonra bu takım hakkında araştırmalar, videolar, öğreti videoları devri başladı benim için, sorabilecek kimse yoktu Turgay haricinde, oda zaten yolun başındaydı ve aslında sistemi biz beraber öğrenmeye başlamıştık, birimiz bir trcik bulup diğerini arar haber verir, diğeri bir video seyreder, arar abi bak bunuda yapmak lazım gibilerden harika bir süreç başladı.

Tabu olan bu sisteme sen biraz mesafeli durdun, Çanakkale' de ben takımı ilk denediğimde sen vardın yanımda ve yüzündeki ifade; " o ne öyle yaaa, oyuncak gibi bişiiii" hiç unutmuyorum o bakışlarını :D :D :p

Gerçekten ıyuncak, hakverdin değil mi? büyük bebeler oyuncak bu, kullanımı ne kadar zevkli? insanın attıkça, çekip bir daha atası geliyor :D

Ve sonunda Turgay'ın son dönemdeki, videoları, avları, eğitici anlatımları, senide bu kervana kattı, kattı ama ne güzel oldu

Ben bir başlayınca çok yazıyorum yahu,

Özgürüm, kardeşim, silah arkadaşım, o koca yüreğine sağlık, sen balık avının, tüketilecek bir et parçası olmadığını kanıtladın o koca yüreğinle, sabah 4:00 de evinden çıktın, kıtalar arası yol gittin, bir o kadar kürek çektin, niye balık avlayacaktın hani???? evet avladın, ama amacın 3-5 kilo balık eti miydi? hayır, kesinlikle değildi, yakala, bırak konusunda uzun zamandır benide telkin etmelerin geldi aklıma, ben seyrederken çok zevk aldım be kardeşim, ne diyeyim daha sana, :)

Bir son dakika aksiliğinden dolayı seninle olamadım, bütün gün kendimi yedim, ama şimdi çokkkkkkkkkkkkkk mutluyum kardeşim, bana bu mutluluğu yaşattığın için, gönlüne binlerce kez sağlık, eline sağlık, duyarlılığına sağlık, performansına sağlık.

Allah gönlündeki avları nasip etsin, beraber etsin, süpersin deli çocuk ;)

17. uccrow

uccrow Ugur Can

Favori Kamış:
    daiwa sam fisher procaster 2.70 m
    En İyi Avı:
    turna 95 cm
    Özgür seni tebrik ederim :) Süper bir rapor olmus. Ayrica Turgay'i da tebrik etmek lazim. Bu arada tek basina avlanip kürek cekmenin de ayri zevki var ;)

Özellikle kayikta turna avinda kepce yerine dudak tutuculardan kullanmani tavsiye ediyorum. Kepceyi gören hayvan iyice kacmaya calisiyor. Bu tutucularla son 4 avimda cok rahat turnalarin hepsini firarisiz sudan cikartabildim.. Hem alt ceneden baligi tutunca agzi acildigi icin kancalar cok kolay cikiyor hem de igneler kepceye takilmadigi icin turna minumum zararla suya geri birakilabiliyor.

Son düzenleme: 30 Mayıs 2010
  18. claytron

claytron ALİ

Favori Kamış:
    albastar
    En İyi Avı:
    yayın 8 kilo
    Gerçekten çok güzel bir av ve av raporu olmuş mechul avlaga bu sene daha gitmek kısmet olmadı hatta kiraladıgınız sandalı kiralıgan dayımız hala ordamı yaşıyormu diye merak ediyordum sanırım herşey yerinde duruyor duyarlılıgından dolayı tebrik ediyorum nice verimli güzel avlar diliyorum

19. rapalaci

rapalaci Emre

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter, Okuma Cromo Jigging, Lineaeffe Extreme 180/440
    En İyi Avı:
    1kg Kefal
    Özgür abi helal olsun sana diyorum. Forumdaki ilk yakala-bırak avını benden önce gerçekleştirdin:) Gerçi benim önce bir şey tutman lazım bırakabilmek için:)
    Ayrıca video da gayet iyi olmuş. Tek başına olmana rağmen görüntüler ve anlatımın oldukça anlaşılır.Tebrik ederim.

20. hancı

hancı mehmet kokoz

Favori Kamış:
    her av bölgesine göre değişir
    En İyi Avı:
    30kg yayı ,2kg levrek ,6,5kg sazan
    buyıl 3 haftasonunda 30 adet cıvarı turna yakaladım 20 adedini 1kg altı olduğu için suya bıraktım küçükleri herkez tutar ben daha büyüklerini tutarım inamyayan olursa lüleburgaz arkadaşı olanlara sorsu buraya resim yükleyebilsem beceremiyom

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.