Bir baska konuda yazarken özgür arkadasimla bu konunun acilmasinda ve siteye bilgi aktarilmasinda karar kilarak bu konuyu aciyorum,ben zamanla bilgi dahilimde olan ve kulanarak basari saglamis oldugum sahteleri buraya eklemeye calisacagim,sizlerde yurtici veya yurtdisindan bulmus oldugunuz ve sira disi sahteleri buraya ekleyerek güzel bir konu olusturabiliriz. Baska konuda yazmis oldugum ve benim en cok sevdigim sahteyi buraya aktariyorum...
SALMO TURBO JACK,salmo markasinin yüzeysel avlar yani suyun yüzeyinde yüzdürmek icin üretmis oldugu sahte,arkasindaki metal pervanenin suda sahte giderken cikarmis oldugu sese sadece turna degil cogu balik ilgi gösteriyor ve yemi kapiyor,turnaya geri dönersek,bu sahteyi suda dalga olmadigi zaman kulanmaliyiz,yani deriz ya "su carsaf gibi"diye iste öyle anlarda ve suda cok yosun veya takilacak yerin cok oldugu yerlerde verimli oluyor,otlu olan sudaki turnalarin,otun icinden firlayarak bu sahteyi kapmasinin zevkine doyamazsiniz...
jitterbug wobbler,bu sahtede yüzey icin yapilmis,bu sahtede suyun yüzeyindeki sesi öndeki metal parca sayesinde cikariyor,cub cub cub diye bir ses,piyasada bulunmasi cok zor olan bir sahte...
Turna avında en çok kullandığım ve bana kendini kanıtlamış sahteler, silikonların ve kaşıklar bu liste dışındandır.'resimlerini daha sonra ekleyeceğim' * Strike Pro model JL-062F renk kodu 132 11 cm / 13 gr * Strike Pro model EG-056AL renk kodu R114OB 10,5 cm / 20,4 gr * Strike Pro Model EG-124B renk kodu 266-713 9 cm / 8,6 gr * Strike Pro model CD-011S renk kodu 321 11 cm / 21 gr
Bu jerkbait,spronun dalan modeli,100 gr agirliginda,derin sular icin verimli bir sahte... Uploaded with ImageShack.us
R.T Jaws sinking (S) adi altinda bir Jerkbait,süpürge sopasi gibi bir sahte ama suyun icindeki turnalari cazip etmeye yetiyor...
Bu sahtenin tam olarak adini bilmiyorum,daha dogrusu üzerinde sage diye bir yazi var devamini okumak mümkün degil,bu sahteyi iki sene evvel üsküdarda bulunan cengiz balikciliktan almistim,bu sahteyle yakaladigim turnanin hadi hesabi yok,üzerindeki dis izlerindende belli oluyor...
Savagear prologic prey 115 mm. 18 gram iki adet te bende var, henüz balık almadılar ama gölde 1 kez deneme şansım oldu, sudaki aksiyonları güzel.
Murat sen benim bahsetmis oldugum sahtenin dogu ismini yazmissin,bakiyorum aynisi sendede var,hic dendinmi bu sahteyi... Not:Bu kisim devam edecek,benim PC de su siralar sorun var,resim yükleyemiyorum ama en kisa zamanda format atip devam edecegim bu kisimda...
Selim abi her iki rengide denedim, sadece 1 kez gittim zaten turna avına, ondada aşırı rüzgar ve dalga vardı, verimli bir gün olmamıştı, fakat bu iki sahteninde sudaki yüzüş ve hareketleri güzel, derin gelen sahteler, Ayrıca bunları Çanakkale Büyükkemikli' de de denedim levrek için, prologic sahtelerin hepsi başarılı bence.
Selim abi bu markanın renk ve turnada kullanılan boy tercihleri hakkında fikirleriniz nedir desem çok şeymi istemiş olurum acaba...
Spro markasina ait bir sahte,4 metreye kadar dalabiliyor,artik bulabilirmisiniz bilmiyorum eski bu modeli...
Senin yazini görmemisim,bence boy 14-15 cm ve üstü olabilir,hedef balik ne kadar büyürse,sahtede o kadar irilesmelidir,tabiki kücük sahtelerede büyük balik vurabilir. Renk olayi degiskendir,su ne kadar bulaniksa o kadar ilgi cekici renkler kulanilir(neon renkleri gibi mesela)su ne kadar berrak ise o derecede natur olan renkler tercih edilir...
Bu sahtelerin isimlerini bilmiyorum,alip atmisim öyle kenara ileride turnaya kulanmaya niyetim var,bu sahteler agir(100gr üstü)Jerkbait"ler...
Bu cantada ve diger cantalarda olupta ismini unutmus oldugum ve hic kulanmamis oldugum öyle cok sahte varki ben bile sasiriyorum bu sahteyi ne zaman almisim diye ... iste alipta ismini ve seklini unutmus oldugum sahtelerden biride bu,ne zaman almisim nerde kulanmisim bir bilgim yok acikcasi,ileride lazim olur diye alinmis bir sahte ...
Tabi ki ustalarımız daha iyi bilir; fakat benim tavsiyem Rapala X-Rap'tir. Gerek suyun içindeki aksiyonu olsun, gerek renk seçenekleri olsun gerçekten çok iyi bir sahte. Rastgele.
benim önerim rapala maxrap FB ve FS modelleri çok iş görüyor. arkadaşlar yorum yazdık resim eklemeyi öğrenmem lazım