Herkes Yanındakini İyi Tanısın!

Konu, 'Makaleler' kısmında Talip Girgin tarafından paylaşıldı.

?

Makaleyi başarılı buldunuz mu?

1. Evet

oy sayısı 12
    75,0%
  2. Hayır

oy sayısı 4
    25,0%
  1. Talip Girgin

Talip Girgin Talip Girgin

Favori Kamış:
    Olta takımı
    Favori Makine:
    Önemsiz birşey
    En İyi Avı:
    Kalkan 14 kg
    Geçmişi olmayan kişilerin, birden uyum ve hoşgörü mesajları ile ortaya çıkıp, bir takım sosyal hadiseler de bir değere sahip çıkmaya çalışması ve burada boy göstermesi kadar banal ve mantık dışı bir hareket olamaz!

Sanal ortamda tanıdığımız insanlarla bir gün sanaldan çıkıp sosyal aktivitelerde bir araya gelebileceğimizi düşünerek, yazdıklarımızın bizi utandırmaması gerektiğini ve bunun, bir siteye kayıt olduğumuz andan itibaren başladığını bilmeliyiz!

Gelişen olaylara göre tarzımızı ve duruşumuzu belirlemeye çalışmak ve yanlışlarımızı inkâr etmek, iki yüzlülük olur! Hiçbir şey olmamış gibi iki yüzlü sahtekâr bir insanın elinden tutmak, onurlu ve dürüst insanların işi olamaz. Ancak kandırılmış saf temiz kalpli insanlar; bu “sahte kalıplar” tarafından tuzağa düşürülerek aldatılırlar.

Kendisinin var olduğu yerde, toplanacak insanların memnuniyeti ile kendisinin var olmadığı yerde toplanacak insanların memnuniyetinden şüphe duymamak için, yaşadığımız her an, ister sanalda olsun, ister gerçekte; bazı değerlerimize sahip çıkmalıyız. Bu değerler Türk insanının örf ve adetlerinde olduğu gibi, başka ülkelerin ve kültürlerin de kabul edebileceği evrensel ilkelerdir.

Şayet bir grupta, varlığımızdan rahatsız olacak birilerini hissedersek, yapılacak en doğru hareket o insanların yanına gitmemek olmalıdır!

Ya da varlığından rahatsız olacağımız insanlar bir toplulukta boy gösteriyorsa o toplantıya gitmemek en doğru hareket olur!

Ne yazık ki bazı değerleri yaşamamış bunlardan yoksun kalmış insanlar, internetin sağladığı imkanlar ile başlarda sanal, daha sonraları gerçek olan sosyal grupların arasına sızmaktalar. İşte bunlar tehlikeli gruplardır! Bakışları bakış olmaz, konuştukları laf olmaz! Gerçekten insan olduklarını anlamak için test gereklidir!

Herkesi “insan” olduğu için koşulsuz kabul eden internetteki sosyal oluşumların içine, sızan bu kötü niyetli kişiler, bu güzel topluluklarda ki oluşumlardan ders almak isteseler; Kârlı çıkacaklardır! Ancak şeytani duygular ile hareket ederek,huzuru bozmaya çalıştıkları, ağırlıklı olarak görülür. Bu kötü niyetli kişilerin gerçek yüzlerini ortaya çıkardığınızda; hele ki onların menfaatlerine zarar verdiğinizde; o melek yüzlerin nasıl bir mahluka dönüştüğünü görmek istemezsiniz!!!

Gördüklerimizin ve inandıklarımızın bir çoğunun, gerçek doğrular olmadığını anladığımızda, bizi uyaranlara ne kadar haksızlık yaptığımızı anlayacağız! Umarım bunu anladığımızda, kaybettiklerimiz, sahip olduklarımızdan daha az olur.
    M.Talip Girgin.
    09.06.2010

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Talip abi merhabalar,

"Sanal" ile "Gerçek" arasındaki ilişkiyi konu eden paylaşımınızın içeriği hakkında bir yorumum yok, bunun yanında anket için de oy kullanmadım.

Hoşgörünüze sığınarak merak ettim::)

Anket için ulaşılması hedeflenen bir sayı var mıdır diğer bir ifade ile katılımcı yeter sayısı nedir?

Bunu yanında elde edilecek anket sonucunu nasıl bir amaç için dökümante etmeyi düşünüyorsunuz?

3. Talip Girgin

Favori Kamış:
    Olta takımı
    Favori Makine:
    Önemsiz birşey
    En İyi Avı:
    Kalkan 14 kg
    :D :D :D keşke yazıyla ilgili bir yorum yazsaydın sevgili balli; doğrusu bunları hiç düşünmedim. Daha önce de hiç anket yapmadım. Hedef gözetmeksizin, nasıl yapılır görmek istedim. Geçenlerde madem bir anket var, neden yazdığım konuları anket yapmıyorum diye sordum kendi kendime. Aslında yorumlarda bir anket değil midir:) Asıl bu konu için anketin önemi daha fazlaydı. Şimdi ben sana bir dostum olarak soruyorum. Anket bu konu için neden önemli olabilir?:rolleyes:
    Sevgi ve selamlar
    ...:p

4. sevgili talip bey yazınızı beğeni ile okumam la birlikte takıldığım konu hakkında fikrinizi almayı çok isterim beğenmediğimiz kişilerden kaçmakla onları doğruyu bulma konusunda yalnız bırakmazmıyız ve bu bir süre sonra onlarca doğru bir hareket olmazmı ve neden biz yanlışı veya hoş olmayan bir konuda mücadele etmek yerine o olaydan bir nevi uzaklaşmak veya kaçmak zorunda kalalım saygılar

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 10 Haziran 2010
  5. Talip Girgin

Favori Kamış:
    Olta takımı
    Favori Makine:
    Önemsiz birşey
    En İyi Avı:
    Kalkan 14 kg
    Sevgili Eriş Bey kardeşim sanırım buraya takıldınız, yanlışsam lütfen düzeltin.

Şayet bir grupta, varlığımızdan rahatsız olacak birilerini hissedersek, yapılacak en doğru hareket o insanların yanına gitmemek olmalıdır!
    -Burada şöylede diyebilirdim: kötü insanlar iyi insanları rahatsız etmemek için onların yanına gitmemeli. Burada kötü insan tiplemesi kim? insanların güvenini kazanamamış güvenilmeyen varlığından rahatsızlık duyulan kişiler.
    İyi insanlar kim? Ailesiyle dost çevresi ile sohbet eden kimseye zararı olmayan, dolayısı ile başkaları tarafından rahatsız edilmek istemeyen bir grup.

Ya da varlığından rahatsız olacağımız insanlar bir toplulukta boy gösteriyorsa o toplantıya gitmemek en doğru hareket olur!

Burada ise ilkinin tam tersine kişi kendi kriterlerine göre olmayan insanların içine gittiğinde, rahatsızlık duymasıdır. Kendisinin değerlerine saygı gösterilmediği aşağılanacağını hissettiği kişiler ile sohbetin kendisine fayda getirmeyeceğine inandığı bir gruptur. Veya o grubun içinde kendi haklı sebeplerinden dolayı yüzyüze gelmek istemediği kafasında bitirdiği biriyle karşılaşmamak istemesi de olabilir. Bu örnekleri çoğaltabilirim.

Bu hareketler kötü diye nitelendirdiğimiz insanın düzelmesini sağlamaz belki ama biz kendimizi koruruz. Kötü insanlar kendilerine ilgi gösterilmediğini anladıklarında zaten alıngan olur, ayrılmak için bahane ararlar. Sonuçta kavga çıkararak gruptan ayrılırlar. Genelde böyle olur. Dolayısı ile onları eğitmek gibi bir misyonluğumuz olamaz. Çünkü bu tip insanlara ne söylerseniz söyleyin onları ikna edemezsiniz.

Yazımın sonunda ki satırda:
    Gördüklerimizin ve inandıklarımızın bir çoğunun, gerçek doğrular olmadığını anladığımızda, bizi uyaranlara ne kadar haksızlık yaptığımızı anlayacağız! Umarım bunu anladığımızda, kaybettiklerimiz, sahip olduklarımızdan daha az olur.

Yine burada şöyle diyebilirdim. "Kötü insanlar gördüklerinin ve inandıklarının çoğunun yalan yanlış şeyler olduklarını öğrendiklerinde, kendilerini uyaranlara yaptıkları haksızlıkları anlayacaklardır. Bunu anladıklarında umarım kaybettikleri, sahip olduklarından daha azdır.

Burada yukarıda da dediğim gibi insanların önce kendilerini korumaları ön plandadır. Başkalarını eğitmeye kalmayı sakın denemeyin çünkü bunu hasar almadan yapamazsınız! Bir anda melek yüzlerin; hele ki menfaat söz konusuysa; nasıl bir mahluk'a dönüştüğünü görmek istemezsiniz!

Evet Eriş Bey kardeşim. Kimseyi eğitmeye kalkamayız! Ancak iyi insanlar olaylardan ders alır, kulağına küpe yapar. Kötü insanlar her zaman kötüdür. Onlar kötülük ile beslenirler. Sen iyilik yapmaya çalıştığında, bunu kötülük anlarlar.
    Biz burada yazdıklarımızla bir anlamda eğitmenlik yapmıyormuyuz? İsteyen yazının içeriğine uygun katkı sağlayarak iyi insanları kötülere karşı korumakta katkı sağlayabilirler!

İsteyen sessizce yazımın içeriğini teyit etmek için anket bölümüne "evet" veya "hayır" oyu kullanabilir. Her halukârda yazı kendini haklı çıkaracak titreşimleri ve renkleri almaya başladı zaten:) Umarım sizi aydınlatabilmişimdir sevgi ve selamlarımla...

Son düzenleme: 10 Haziran 2010
  6. açıklayıcı bilgileriniz için teşekkür ederim. yazdıklarımızla veya söylemlerimizle veya hayatta günlük yaşamda kötü ve cahiller o kadar çok ki bize yaşam alanı kalmıyor onların ıslah olmasını beklerken rant uğruna daha da çoğalıyorlar ve biz azınlık olarak kalıyoruz bu enterasan bir çelişki...

7. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Abim,

Zor bir soru ve korkarım bu sorunuzun cevabını verecek yetkinlikte değilim. Zira “sanal” ile “gerçek” arasındaki ilişkiyi ve bu iki kavramın neler olup- olmadığını -mana sınırlarını- yine “sanal bir anket”le yordayıp bir sonuca varmak, sayısal bazı değerleri birtakım ipuçlarının ve son tahlilde iki ayrı/zıt/benzer (?) kavramın bir ölçüde tanımı/değeri saymak zor, oldukça zor benim için.

Amaç/sebep bağlamında muhtemel sonuçlardan benim payıma düşen “merak”tı. Nihai cevapları ehlinden duymak beni de sevindirir.

Dost hitabınıza teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım.:)

8. Talip Girgin

Favori Kamış:
    Olta takımı
    Favori Makine:
    Önemsiz birşey
    En İyi Avı:
    Kalkan 14 kg
    Bekleyip göreceğiz:p :p :p Selamlar...

9. günizi

günizi Hakan

En İyi Avı:
    Sazan 7 kg
    umarım o tür mahluklar bu yazıyı okuduktan sonra buradan uzaklaşır internet her ne kadar da sanal olsa gerçekten dostluklar da kuruluyor gerçek hayata taşınıyor. Bu şekilde çok beraber olduğum kaynaştığım çok arkadaşım var dilerim hepinizde güzel dostluk kurarak yeni çevreler edinirsiniz.

10. Talip Girgin

Favori Kamış:
    Olta takımı
    Favori Makine:
    Önemsiz birşey
    En İyi Avı:
    Kalkan 14 kg
    Hakan kardeşim bu yazı özellikle burası için yazılmış değildir sakın yanlış anlama:) Bu internet dünyasında böyle.
    Dört yıldır gözlemlerim. Elbette sağlam dostluklar kurduğumuz yığınla insan var. Zaten bu tip insanlar balıkçı sitelerinde fazla barınamaz barındırmayız:) Ben bunu genel anlamda dostlarımızı uyarma maksadı ile kaleme aldım. İnanın çok zor, bunu yaşamış, tecrübe edinmiş bir çok arkadaşımız var. Selamlar...:p

11. günizi

günizi Hakan

En İyi Avı:
    Sazan 7 kg

Yanlış anlamam kesinlikle böyle yazı okuduğum için ayrıca sevindim kendi kendime şunu dedim '' burada da dostluk kurabilirim güzel '' dedim. böyle bir yazından dolayı teşekkür ederim. Saygılarımla.