Levrek,Baitcasting ile Iskarmoz 20 Dakikalık Video Av Raporu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında fish founder tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. fish founder

fish founder Özgür

Av Şekli : Kıyıdan baitcasting,atçek,yemli
    Hedeflenen Balık : Kofana,Levrek
    Yakalanan Balık : Levrek,Iskarmoz
    Tarih : 09-10 Haziran 2010
    Saat : Günün neredeyse tüm saatleri
    Hava durumu : Parçalı bulutlu,güneşli,yağmurlu
    Hava sıcaklığı : 20 derece ve üstü
    Avlaktaki Rüzgar Hızı : 0-2 / 2-4
    Derinlik : 1-5 /5-25 metre
    Sahte Yemler : Strike Pro’lar – Daiwa Saltiga’lar – Maria’lar / Dondurulmuş mamun
    Avlak : Akyaka / Muğla
    Kamışlar : Tolee / Daiwa procaster / Cormoran Bull Fighter / Cormoran tele spin
    Makinalar : Daiwa Megaforce / Daiwa Procaster / Shimano Catana / Daiwa Crossfire
    Makina Üstü Misinalar : Trabucco
    Katılımcılar : Ben ve Turgay ‘modena’

Herkese merhaba,

Hepimiz,forumumuz dahilinde canım yurdumun birçok değişik yerleşim bölgesinden,birçok arkadaşlık ve dostluklar kuruyoruz.Başlangıçta sanal olan bu dostluklar,imkan oluştuğu noktada gerçek hayattada güzel yansımalarını gösteriyor.

İşte bu av raporu forumumuzda kurulmuş başta sanal olan dostluğun gerçek dünyaya nasıl aktarıldığının en güzel kanıtıdır.

Sevgili Turgay’la ‘modena’ ile olan dostluğumuz bundan 6 ay evvel pm’lerle başladı,mail ortamına geçti ve telefon görüşmeleri ile günden güne perçinlendi.Birbirini hiç tanımayan 2 kişi en büyük ortak hobileri olan amator balıkçılık etrafında kenetlendiler.İçinde hiçbir maddi,manevi beklenti içermeyen bu dostluk sonunda bir av organizasyonu çatısı altında tanışmalarına ve daha da iyi dost olmalarına vesile oldu,

İstanbul’dan Dalaman’a uçarken içimden geçen duygular böyleydi ve kapıdan bir bavul dolusu av malzemem ve el yapımı kamışlarımı taşıdığım bazukamla çıktığım noktada,yıllardır birbirimizi tanırcasına kucaklaştık.Sevgili Devrim’de ‘karambole’ tüm işini gücünü bırakıp alana karşılamaya gelmiş,Dalaman’dan Akyaka’ya servisle geçmeme gönlü razı olmamıştı.

Havaalanından Akyaka’ya geliş süreci olan yaklaşık bir saat boyunca yapacağımız avlar hakkında hayallerimizi paylaştık.Baitcasting ve spin yapacak gücümüzün son noktasına kadar elimizdeki süreyi ava harcayacaktık.

Turgay’ın çok yakın bir dostunun tertemiz ve yeni yapılmış pansiyonuna hızlı bir giriş,takımların açılması ve doğru avlağa.Bu esnada işleri olduğundan Devrim bize daha sonra katılmak üzere Muğla’ya geri döndü.

Uçağın 1,5 saatlik rötarı akşam suyunda avlanma şansımızı ortadan kaldırdığından Turgay’ın kofana’ları aldığı mendirekte avlanmaya başladık.Gece karanlığında sahtenin nereye düştüğünü göremediğinizden baitcasting ile avlanmak ciddi bir dezavantaj oluşturduğundan,spin takımlarımızı kullandık.Turgay’ın bu avlak hakkında daha evvelden edindiği tecrübeler dahilinde su üstü sahtelerimiz iş başındaydı.Acele ile avlağa geldiğimizden yanımızda kayıt cihazımızıda almayı unutmuştuk.Saat gece yarısını geçtiği noktada Turgay’ın takımına ilk ciddi hamle bir kofana tarafından yapıldı.2. hamle, ve 3.’sü ama olmadı...Ben o ana kadar herhangibir vuruş alamadığımdan mendireğin kıyıya tersten alan karanlık ve sığ kısmına geçip şansımı levrekten yana kullanmaya karar verdim.Yaklaşık 15 dakika sonra gece karanlığının içinde suda oluşan gürültü...ilk saldırımı almıştım,bu sığlıkta levrek olmalı idi ve 2.takip ve saldırı kıyıya o kadar yakın gerçekleştiki paşanın büyüklüğü benim heyecanlanmama ve tasmayı geç vurmam yüzünden paşayı alamama yol açtı.Daha sonra çok uğraşmama rağmen vuruş ve takip alamadım.Saatin de iyice ilerlemesi ve ertesi günlere gücümüzün kalabilmesi için pansiyonumuza dönerken tasmalayamadığımız balıkların yarın bizi yeniden ziyaret etmesi en büyük ümidimizdi.

Haftanın ve günün yorgunluğundan sabah 5’e kurduğumuz alarmımızı duymayıp uyandığımızda saat çoktan 9 olmuş güneş kendini göstermişti,yani sabah suyunu kaçırmıştık...

Akyaka’nın bakir ve insanlardan uzak olan upuzun kıyısında ciddi bir yürüyüş neticesinde vardığımız avlakta avlanmak için suyun içinde ilerlememiz ve su içinde çalışmamız gerekiyordu.Buda minimum deniz içinde 600 metre yürümek demekti ve böylede oldu.Dalgaların kırılma noktalarına attık,çektik.Aradığımız vuruşları bir türlü alamadık,saatte uygun değildi.Lakin her daim balık olduğunu düşündüğümüz azmak ağzına geri dönüp başladık su üstü sahtelerle çalışmaya.Avda polarize gözlük kullanmamaktan dolayı suüstü yansımaları takip olup olmadığını bir türlü algılamama imkan vermiyordu.Diğer taraftan Turgay polarize gözlük sayesinde güneş yansımalarından etkilenmemekte ve avlağı daha net görebilmekteydi.O’nun gözlüklü direktifleri :) neticesinde ilk sağlam vuruş gelmeden, levrek kendini suda gösterdi.Yaklaşık 3-3,5 kg’luk bir paşaydı,yandan daldı,olmadı boşluk bırakıp bir hamle daha yaptığında tasmayı vurdum ama kullanılan sahtenin mafsallı olması ve sahtenin tüm aksiyonlarına henüz tanıdık olmamamdan dolayı buda kaçtı :(.

Hava patladı patlayacak sıra başka bir avlak var dedi Turgay.Muhteşem başka bir avağa geçtik.Ama bu avlakta bizi ellerinde komple yanlış malzeme bulunan 10cm’lik balık peşinde olan üniversite öğrencileri karşıladı.Böyle olmaz arkadaşlar diyerek başladı Turgay tebliğ kurallarına ve kurallar dahilinde nasıl avlanılması gerektiğine.Bu esnada gençler yakalamaya başladıkları ufaklıkları aynen suya iade etmeye başladılar.Tabi Turgay boş durmuyor,ıskarmozlar boy boy geliyor.Hatta benim sahtemi takip edenlerden biri kıyıda benim sahtemi es geçtiği anda Turgay senin önüne geliyor diye bağırmam ve Turgay’ın elinde tuttuğu kamışın ucunu sadece suya sokması sayesinde yakalan bir azman.Bu balıkları gören genç potansiyel arkadaşlar merakla avlarını bırakıp bizi izlemeye başladılar.Turgay çantadan güzel ve iş yapabilecek bir sahteyi öğrencilere verip tekniği anlattı ve aynı öğrenciler 15 dakika sonra hayatlarının en büyük balığı ile tanıştılar.Bundan sonra sadece büyük balık peşinde koşacaklarına ve etraflarındaki limit altı balıkları suya iade ettireceklerine söz vererek,Turgay’ın onlara hediye ettiği yozuri sahteyi çantalarına koyarak ayrıldılar.Gece karanlığında bizde Turgay’ın özel avlakalarından birine geçtik.Lakin açlık yüzünü gösterdi.Akşam yemeği sonrası,Turgay ben gündüz gözüme bir yer kestirdim Burada yemli atalım levreğe dediğimde abi,orada levrek var ama burada oradan levrek alan yok istersen zorlamayalım demesine rağmen kokuşmuş mamunlar ve nevalemizle :) yerimiz aldık.Gece karanlığında iptidai bir yemli takım,suya düştü ve ucunda ispendek......bir,iki,üç.... onlar geliyor biz salıyoruz....hayatımda biri bana gün gelecek bu kadar ispendek,levrek suya geri salacaksın dese hayatta inanmazdım :eek:

Turgay’ın suya salmadan evvel poz verdiği levrek,

Ortaya karışık ispendek ve levrekleri almış olmanın verdiği mutlulukla özel bir meraya geçmekten vaz geçtik sabah suyuna güç toplamak amaçlı pansiyonumuza geri döndük.

Sabah suyu takım suya indi ve üzerinde bir ıskarmoz....İyi başlamıştık.

100 metre ötemizde yazılı orkinoslar balık çevirmiş kıyım yapıyorlar.Yürünerek gidilemeyecek ama görüş alanı içinde olan kayalık dibinde kefallar kendileri sudan kayalara atmaya çalışıyorlar.Su karmakarışık muhteşem görüntüler.Atçeke devam ediyoruz ama altımda kiloluk sargozlar ve çipralar yüzüyor...bırakıp yemliye mi dönsem.....inanılmaz bir takip yaklaşık 1,5 metre uzunluğunda zargana azmanı,vuruyor alamıyor sahteyi dönüyor Turgay’ın sahteye saldırıyor alamıyor ...O’da bizde birbirimize kavuşamadığımız için üzülmemize rağmen uzaklaşıyor ve gidiyor.Saat ilerledi dönüş saati yaklaşıyor.....

Ve avın sonu...Harika geçen saatler,kendi adımıza tadında ve kararında avlar...Gönlüm ege’de kaldı...

Ayrılış saati,sarılıyoruz Turgay’la birbirimize,bunu yeniden kesinlikle yapacağız diyoruz ve....

Sevgili Arkadaşlar,

Evet farkındayım fazla uzun yazdım ve muhtemelen sıkıldınız lakin eğer üşenmeden tüm bu satırları okudu iseniz çektiğimiz görüntülerin içeriğini daha iyi anlayacaksınız.

Ayrıca bu avı gerçekleştirdiğim sevgili dostum Turgay’a,av öncesi ve esnasında verdikleri manevi desteklerinden dolayı, Murat’a *eskina_man*,Ercan’a *balık kurdu*,hakan abi’ye *snowman* tüm moderasyon ekibine,her ne kadar çok istemesine rağmen bizimle avlanamayan sevgili Devrim’e*karambole* ,ve tüm bu görüntüleri birleştirerek bir klip haline getiren sevgili eşime teşekkürü borç bilirim.

Kendi imkanlarımız dahilinde çektiğimiz görüntüleri 3 bölüm dahilinde yayınlıyorum.İçinde bir hatamız var ise affola,hepinize bu av raporunu okuduğunuz ve çekmeye çalıştığımız görüntüleri izlediğiniz için çok teşekkür ederim.

Video av raporu bölüm 1

http://www.youtube.com/watch?v=voew3ciiylY

izleyemeyenler için,

http://www.vimeo.com/12626620

Video av raporu bölüm 2

http://www.youtube.com/watch?v=5b7hfja7rTo

izleyemeyenler için,

http://www.vimeo.com/12627356

Video av raporu bölüm 3

http://www.youtube.com/watch?v=2r-iQD8FARM

izleyemeyenler için,

http://www.vimeo.com/12627880

Youtube’u izleyemiyor iseniz,izlemek için yapmanız gerekenler,

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=33373

*** Önemli not ve bilgidir ***

Yapmış olduğumuz avda yakalamış olduğumuz ıskarmozlar ‘deniz turnaları’ için tebliğ’de günlük yakalama limiti 60 cm ve 1 adet gözükmektedir.Lakin tebliğin bu maddesinde yapılmış olan yanlışlık daha evvel forumumuzda tartışılmıştır. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=17280 Herhangibir hataya yer vermemek açısından tarım ve köy işleri bakanlığı ile yaptığım telefon görüşmesine istinaden ıskarmoz ‘deniz turnası’ avındaki yakalama limitinin 60 cm boy ve kişi başı 5 adet/gün’e çıkarıldığı tarafıma bildirilmiş olup bahsi geçen tebliğ değişikliğinin resmi gazetede çok yakında yayınlanacağı bildirilmiştir.Bu bağlamda yakalanmış tüm ıskarmozlar tebliğ şartlarına uygun olarak yakalanmış ve yapmış olduğumuz avda herhangibir limit aşımı oluşmamıştır.

Son düzenleme: 17 Haziran 2010
  2. modena

modena

en sonunda bu çok güzel avın bu çok güzel raporunu da okudum...fish founder(özgür abi) ve ben...ne yazacağımı da bilemiyorum...bütün olarak sadece 3 saat gibi bir uyku...güneş sadece bir doğup bir batıyor...o kadar sıradan ki...yağmur var...soğuk var...sivrisinekler cabası...hiç bir şey umurumuzda değil...hadi oraya gidiyoruz...şimdi buraya gidiyoruz...hele ikinci gün sabah suya girdik...akşam sudan çıktık...rüzgar var yağmur atıyor ve biz sıcaklığı 5-8 derece olan bir azmakta levreğe at-çek yapıyoruz...

levreğe at-çek yapıyoruz dedim...aklıma gelen bir hususu hemen size aktarmak istiyorum...polarize gözlük...bakın bu tip gözlükler bilhakis bulanık suda o kadar çok işe yarıyor ki...bu tip gözlükler etrafı karartmaz aksine sadece güneş ışığını tam olarak kırıp çok daha net görüntü almanızı sağlar...bu sayede ben avın ikinci günü özgür abi at-çek yaparken trofe sayılabilecek bir boyda ki levreğin sahteye tam iki kere çok şiddetli saldırısını gördüm...çok ilginç bir manzara idi...yavaşca yaklaşıp sonra birden ani bir atakla saldırıyor...çok akıllı bir balık ama...

bu arada unutmadan...aynı avlakta bende bir saldırı aldım...gördüğümüz tek şey balığın sudan çıkan karnı idi...:)...sonra yok oldu...

sonra gelsin ıskarmozlar...gece levreğe yemli...aynı gecenin sabahı at-çek yapmaya devam...bütün avcı balıklar kahvaltı yapıyor...su nasıl bir görseniz...hele kaçan bir kefal sürüsü vardı...az daha hızlansalar uçacaklar resmen...çok komiklerdi...

yada benim sadece sahteyi suya sokup önümden geçen koca ıskarmozu almam mı derseniz...o kadar çok güldüm kü...çevrede ki herkes şaşkın...bana bakıyorlar...stile bakın atmıyorum ki çekeyim...sadece suya sokup çıkarıp balık alıyorum...

nasıl bir av bu böyle...şenlik cümbür cemaat her tarafımız balık...hemde her yer...ya o kacaman zarganaya ne demeli...sahteyi atıyoruz balığa çarpıyor...dönüp saldırıyor...çok aç belli...gagası sahteye vurunca tak tuk ses çıkıyor...gülüyoruz...önümüzden çupralar sargozlar karagözler geçiyor...hemde belki 1 metre altımızdan...gözünüzün gördüğü yer balık...balık...balık...sadece balık...

ve en güzeli aylarca yazıştığım konuştuğum akıl aldığım büyüğüm yanıbaşımda ...beraber balık avlıyoruz...hep birbirimize anlatıyorduk...ama şimdi av yapıyorduk beraber...

ya eskina man(murat abi)...ne olursa arıyorum...ben aramazsam o beni arıyor...gülüyor dalga geçiyor...taktik veriyor...yücel ustayı anıyorum...kepçe kullanmıyorum neden derseniz trabucco kullanıyorum...yücel usta yücel usta...

hakan abi(snowman) iyi dileklerini aktarıyor...moral veriyor...pozitif enerji akıyor paçalarımızdan...hani santral kursak akyakaya elektrik vereceğiz o denli yani...:)

ercan abi(balık kurdu)...her an bizimle beraber...aynı heyecanı yaşıyor herkes gibi bizimle...

ama devrim yok(karambole-sevgili takım arkadaşım)...bitmedi bu çocuğun sınavları bitmedi...ama o başına geleceği biliyor...uyku yok ona...sen yandım kardeşim hemde fena yandın...:)

ha bu arada özgür abi balıkçı bir büyüğümle yaptığımız avları dinleme şansı oldu...balık boylarını vermiyorum...bunalım nedeni olabilir...

abi süperdi...harika idi...muhteşemdi...

bu av herşeydi...teşekkürler özgür abi...

teknik ve ekipman desteği için sağol murat abi...

t-shirtler devrimden...

ve bizi avı yalnız bırakmayan kardeşlerim ve büyüklerim...

çok çok teşekkürler...sağ olun var olun...

Son düzenleme: 12 Haziran 2010
  3. guitaristanbul

guitaristanbul Adnan Cemre Aksoy

En İyi Avı:
    10 kg Orfoz
    Hey maşallah abi ne yaptınız siz yahu:) Özgür abi Turgay abi mükemmel birşey bu.. Okurken duyduğum heyecanımı anlatamam :) hepinizi tebrik ediyorum inşallah devamı gelir:):)

4. Hooijdonk

Hooijdonk Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano Lunamis S86M 2.59cm 7-35gr
    Favori Makine:
    Shimano Vanford 2500
    En İyi Avı:
    Tatlısu Kefali
    harika bir rapor videoları sıkılmadan izledim.. sizi çok seviyorum teşekkür ederim abiler :)

5. hstu1114

hstu1114 HASAN

Tebrikler

Darısı başıma hafta başı oralardayım kısmetse

6. tanbays

tanbays Tanbay S.

En İyi Avı:
    henüz yapmadığı...
    Videolar ve anlatım süper ellerinize sağlık kadroyu tebrik ederim.
    Avlakta orkinoslardan bahsediyorsun sen tutup levrekti iskarmozdu Light takılıyorsun ha,
    Ah Özgür ah....

7. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Ne balık gördü gözüm, ne avlak, ne doğa. Tek şey var; dostluk.

Sıcak, içten ve sevgi dolu birlikteliğin en güzel yansımaları iki güzel insanın gönlünden taşmışta av olmuş, deniz olmuş, doğa olmuş.

Teşekkürler dostlar, herşeyi ile çok teşekkürler. Anlatım, sunum, videolar hepsi birbirini tamamlamış. Aynı zamanda dingin, şen, huzurlu enfes dostluğunuzun tadından yenmez kesitleri bizleri de o sıcak ortamın atmosferiyle buluşturdu. Yüreğinize sağlık, nice dost birlikeliklerine sevgilerimle...;) :)

8. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

VAAAuuuv :D:D :D bu rapora böyle tepki verilir çok güzel olmuş :D Harika avlar yapmışsınız ve çok imrendim. Arkdaşlık sanaldan gerçeğe dönüşmeisnin görüntüsü bunlar. Turnalarda harika, özellikle 3 tane turna aldığınız günküler odukca iri babaço turnalar afiyet olsun.

9. MandiBuLa

MandiBuLa SerKan

Favori Kamış:
    Balığı olta tutmaz
    En İyi Avı:
    Mığrı,uzunluğu 1 metre civarıydı.
    özgür abi mükemmel bir organizasyon bu. Gerçekten kıskandım.
    Mükemmel bir avlak,mükemmel balıklar,güzel bir dostluk. İşte sportif balıkçılık,işte deniz ve balık sevgisinin insanı getirdiği nokta. Çok sağolun,teşekkürler.

10. LapinCash

LapinCash

Süpersiniz.. :)

11. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Bende orada olmalıydımmmmmmmmmmmmmmmm, bendeeeeeeeeeeeeeeee :( :( :mad:

işte budur, balikavi.net;

kalbi aynı zevk için atanların çatısı,
    güzel dostlıkların başlangıç noktası,
    insanları menfaatlerinden arındıran ortak nokta,
    hayattan bezmişlerin barınamayacağı bir aile,
    gece, gündüz, yakın, uzak, sıcak, soğuk, yağmur, kar, hastalık kavramlarının nötr olduğu avlara ortak imza atanların buluştuğu güzel ortam,

Balıkavi.net sana çokkkkkkkkkkkkkkkkkk teşekkürler bize bu imkanları sağladığın için,

Şimdi gelelim bu iki koca kalpli deliye,

Ha ha ha ha delirmiş bunlarrrrrrrr, benimde gitmeyi çok istediğim, ama zamanlamada problemler olan, hafta arası iş, gücü bırakamadığım için olamadığım harika bir av süreci, insanların, sanal ortamlar için yaptığı eleştirilere KAPAK olacak bir av süreci, yaşadınız kardeşlerim. Çok mutluyum, okuduğum en iyi av raporlarından birisi,

Gece 1-3-5 hiç fark etmez, kah Turgay arıyor, kah ben, kah özgür arıyor, kah ben, avın neredeyse her dakikasından haberdardım, ne güzel hareketler bunlar kardeşim yahuuu,

Balık mı? oda ne? biz artık et peşinden koşan, Türkiye'de balık avı ile aynı anlamda anılan HADİ GİDİP KATLİAM YAPALIM, olgusundan arınmış bir toplumun neferleri olmaya başladık. Çok güzel ilerliyoruz, üstadlarımızdan böyle görmedik, birazda bu geçiş sürecinde zorlanıyoruz, bazen şeytan dürtüp al bu balığııııı, ye bu balığııııııııı diye uğraşsa da, bundan hızlı adımlarla arınmaya başlayan, ve en önemli misyon olarak, arkamızdan gelen gençliği de bu konuda bilinçlendirmeye and içmiş neferleriz biz artık, bunun içinde kocaman teşekkürler balıkavi.net.

daha videoları izlamedim, şimdi oturup onları izleyeceğim, ve tekrar döneceğim,

Özgür ve Turgay, orada olamasamda, avın her dakikasını bana yaşattığınız için teşekkürler kardeşlerim, Allah bu güzel birlikteliğimizi, ağız tadımız, yüzlerimizdeki tebessümü eksik etmesin.

Sizleri seviyorum,,

Gönlünüzdeki avlara kardeşlerim, Allah, geri salınacak ve bundan haz duyulacak tadında avlarınızı daim etsin.

Sağolun , varolun.

12. modena

modena

ah keşkem ah keşkem...:(

13. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Videolarıda seyrettim, harika olmuş, süpersiniz, kıskandım yahuuu, bir dahaki beraber olacak inşaallah.

Tekrar teşekkürler.

14. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    tebrikler özgür abi çok güzel bir rapor.. malum biz ara verdik :D anca burdan raporları videoları takip ederek yetiniyorum şimdilik :(
    inşallah seninle yaptığımız avlara kaldığımız yerden devam ederiz abi :) bide şu at çekle hiç avlanmadım inşallah bana da naisip olur :)

15. 56562

56562 xxx xxxxx

Sevgili Özgür, Turgay ; ellerinize, emeklerinize, ağzınıza sağlık. Arşiv niteliğinde çok güzel bir çalışma olmuş. Özellikle videoları izledikten sonra aklımın yarısı boşver LYS sınavını falan atla arabaya bastır Ayvalığa desede, diğer yarısı galip geldi ve 15 gün daha beklemeye karar verdim.

Daha geniş katılımlı avları hep birlikte yapabilmek ümidi ile emeği geçen herkese tekrar sonsuz teşekkürler.

16. necmifidan

necmifidan Necmi FİDAN

Sevgili Özgür ve Turgay ..Hiç bitmesin diyerek okuduğum bir yazı...Sanki oradaymışım ve aynı güzelliği yaşıyormuş gibiydim.ALLAH dostluğunuzu bozmasın.Turgay la Facede görüşürken söylemişti.Harika bir av olmuş.Genç öğrencilerede bilgi paylaşımı çok güzel..Videoları izleyemedim.Onlardanda büyük zevk alacağıma eminim.Suyun altındaki sargozlar denince kendimi orada hissettim.Bakarsın bir gün Turgay la onları ziyaret ederiz..En kötü gününüz böyle olsun.Nice dostluklara..Sevgiler selamlar..:)

17. GündüzGezen

GündüzGezen Şenol

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 7-21gr. & Lineaeffe S-Curve Spinning 240 & Shimano Alivio TE 6000 / 360
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FB & D.A.M Quick Effzett FDS 735 & D.A.M 860 SLR Surf
    En İyi Avı:
    Söylemem nazar değer :)
    Sanal ortamdan gerçek hayata geçirilmiş gerçek bir dostluk öğreniğini bizimle paylaştığınız için teşekkürler. Avda yaşımış olduğunuz o sıcak dostluğu sizin raporunuzu okurken kendimde yaşadım çok güzel çok harika söyleyecek söz bulamıyorum. Yakaladığınız balıklar paylaştığınız av videoları tek kelime ile mükemmel tekrar teşekkürler. Devamını geleceğinden hiç şüphem yok özellikle Murat abinin (eşkinaman) yazdıklarını okuduktan sonra :D

18. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    İşten eve geldim, dinlenmek niyetindeydim olmadı olamadııııııııııı.
    Azgın kurtlarım beynimi kemiriyor, beni deniz kenarına doğru dürtüyor..
    Turgay, bundan sonra ani baskınlara hazırlıklı olmak zorundasın kardeşim. Sana orda rahat yokkkk :)
    Özgür o kadar yolu gittin ve orada yaşadıklarını bizimle paylaştın. Her ikinizinde ellerine sağlık gerçekten mükemmel bir çalışma olmuş. Benim av esnasında fotoğraf çekmeye bile üşendiğimi düşünürseniz, video çekimlerinin sizi ne kadar uğraştırdığını tahmin edebiliyorum.
    Yeni avlarda görüşmek üzere sağlıcakla kalın.

19. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Av da rapor da harika, tebrikler arkadaslar...

20. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Okuma salina spin2.40 ve bilumum kamış
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Yeşil ırmak nehrinden bir torba dolusu tırıvırı
    abicim bu ne güzel bir rapor ve seyirdir, bi alkış tutup bağırmadığım kaldı buradan, vallaha gönüllerinize sağlık. Muğla da bacanak var benim, iki senede bir uğrarım ona ama daha sık uğranacak sayenizde :) Kıskandım . masrafa sokarsınız siz adamı:)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.