Evet Özgür (fish founder) ile uzunca bir süredir nasıl yapsak, nasıl etsek de, parçalı at-çek kamışları taşırken, koruyacak, iki, üçünü bir arada taşıyacak bir bazuka yapsak diye düşündük durduk, Özgür kırmızıya boyadı, şimdi aklıma geldi, havaalanında kırmızı dikkat çeker aha ben buradayım der yahu şaka şaka, ellerine sağlık Özgürüm. Buda benim bazuka, fotoğraflarda belli ama kısaca açıklamalar yapayım, maliyet 10 TL nin altında, kendin yapmış olmanın keyfi paha biçilemez. İyi seyirler. Pimaş kamışların boyuna göre kesilerek bir taraf kapak sabit diğeri sıkı ve zor geçecek şekilde ayarlandı. Bildiğimiz laptop yada spor çantalarda kullanılan askı ve askı klipsi. Bu askı klipsi ortada kalacak şekilde askılık her iki taraftan pimaşa japonla sabitlendi, yapıştırmadan önce pimaş eğe ile tırtıklandı, daha iyi yapışsın diye. Sonra her ihtimale karşı açılma olmasın diye askılık, bez bant ile sıkıca sarıldı, ve bez bant değişik yerlerden japon ile noktalandı. Orta taşıma kulbu için birbirine yakın 2 adet klips aynı sistem ile tutturuldu. Bazukanın askı ve taşıma kulpları hazır. Kullanılacak kumaş bazuka ebatlarına göre kesildi, klipslerin yerleri maket bıçağı ile açılarak, klipsler kumaşın dışına alındı. ( bu arada kullandığım kumaş, çadırda kullandığım şişme yatağın malzemesi, bir tanesi patlaktı, geri dönüşümde bazuka kılıfı olarak rol almayı tercih etti Kaplamaya devam edildi, şimdilik bu kadar, bitmiş hali yarın faydalı olabildiysek ne mutlu bize.
Süper olmuş Murat, Balıkavı.net AR-GE çalışmaları tam gaz devam ediyor, çok da keyif veriyor doğrusu... Kimbilir kıyıda köşede ne cevherler vardır, bakalım daha neler göreceğiz.. Düşünen, tasarlayan, uygulayan herkezin ellerine sağlık... Ayrıca '' geri dönüşüm '' bu işin en etkileyici bölümü bence, bu ve benzeri ihtiyaçların bu yaklaşımla karşılanması da ekstra bir keyif olsa gerek...
işte ben buna ev/el yapımı bazuka derim, eline sağlık Murat, gerçekten çok şık ve kullanışlı duruyor, şimdi sırada Akyaka'ya gitmek ve giderken dayanıklılık testine sokmamız gerekiyor
Çok güzel olmuş abi, tebrikler... Kayış askı yuvalarını sabitlemek için perçin kesin çözüm olurdu ama perçin sıkma tabancası lazım tabii...
abi bence dayanıklılık testinden önce hava alanında uygulanacak olan ''bunun içinde ne var ikna testini'' geçmesi gerekiyor...
Sağolasın Ersan abi, bu güne kadar kendi yaptığım malzemelerde kesinlikle hazır almaktan kaçış, para harcamama, cimrilik, tutumluluk ön plana çıkmadı, gerçekten verilen emek ve malzeme ortaya çıkınca duyulan haz tarifsiz güzel.
Gideceğiz Özgürüm az kaldı, toparlayalım, senden çok ben istiyorum be kardeş, Dayanır bunlar, dayanırrrr ,
Koray var ondan bendeeeee, şimdiye kadar neredeydin? deneyeceğim hemen, acaba perçin için pimaş boruda açılacak delik en az 3-4 adet olmalı, borunun darbelere karşı mukavemetini azaltır mı? Denemeden bilemeyiz