kravat yada palaska...ve ıskarmoz...akyaka...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında modena tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. modena

modena

sevgili forum üyeleri hepinize merhabalar...

hepinizin bildiği üzere yaklaşık on beş gün önce burada çok özel bir misafirimle (fishfounder) çok güzel bir av yapmış ve raporunu sizlerle paylaşmıştık...o süre içerisinde her şey çok güzel geçti ama bir eksiğimiz vardı...oda takım arkadaşımız devrimdi...kendisi öğrenci olmasından ötürü sınav nedeni ile bize eşlik edemedi...ne yalan söyleyeyim bu benide onuda rahatsız etti...özgür abiyi yolcu ettikden sonrada hiç ava çıkmadım...

sonra iki gün önce telefonum acı acı çalmaya başladı...telefonun ucundaki ses çok tanıdıktı...evet bu oydu...aman allahım dedim kendi kendime yoksa yanılıyormuydum...sonra o ses heyecanla bana: abi ben geldim hadi balığa gidelim hemen in aşağıda bekliyorum dedi...

başım döndü gözlerim karardı...ağlamaklı bir hal vardı yüzümde...

hemen eşyalarımı topladım ve evden büyük bir hızla çıktım...

işte oradaydı...yolun karşısında...bana bakıyordu yaşlı gözlerle...bir an önce ona dokunmak istiyordum...hızla yolun karşına geçtim...sonra sıkıca birbirimize sarıldık...bir daha hiç ayrılmayacaktık...

??????????

ne şaçmalıyorum ben ya...:D :D :D :D

evet millet devrimle en sonunda harika bir av yaptık...adam şov yaptı resmen...o tuttu ben baktım...bir insan bu kadar mı özlemle balık çeker...hele devrimin yüzündeki o gülümseme yokmu...o mutlu anı görmek bile bana yetti de arttı...ama ona yetmemiş olacak ki...aynı günün akşamı ve ertesi sabahı yine aralıksız at-çek yapmaya devam ettik...sonuç harika...

bende daha önce hiç yakalama imkanı bulamadığım buralarda palaska yada kravat diye adlandırılan oldukça güçlü bu balıkdan yakalama fırsatı buldum...

balık çok ilginç manevralar yapabiliyor...siz çekerken o geri geri yüzüyor...o kadar güçlü asılıyor ki...açıkçası artık alışmama rağmen ben bile ilk an ki heyecanı tekrar yaşama fırsatı buldum...

balık oldukça ince ve pulsuz bir yapıya sahip...sırt yüzgeci kafasının biraz gerisinden başlayıp kuyruğuna doğru uzuyor...büyük ve sert dişleri var...sahtelere hep tam arka kısmından saldırdığı için iğneler tam olarak ağzına oturuyor yani tasma yapmaya gerek yok...

çok zevkli geçen bir av oldu...son balığı bu sabah aldık...daha doğrusu devrim aldı...ama boy ufak olduğu için (yaklaşık 50-55 cm) çok dikkatli şekilde suya geri salındı...zaten ilk balıkda ıskarmozdu...sonuncusu da o oldu...

avda kullandığımız sahteler...daiwa saltiga, yo-zuri crystal minnow red head ve rapala x-rap blue maccarel suspending...

makinalar: shimano catana,shimano alivio,shimano hyperloop

misinalar: angel kiss ve tabiki trabucco

kamışlar: shimano ve cormoran spin iki parçalı...

balıklar :ıskarmoz ve palaskalar...

devrim ve ilk balık...ıskarmoz...

bunlarda palaskalar...nasıllar gümüş gibiler...çok parlıyor...

bu da benim balığım arkadaşlar...yine levrek tutamadım...tüh...:D :D

misafirimiz baki...devrimin okuldan arkadaşı...bu da at-çek yaparak yakaladığı ilk balığı...halini görmeliydiniz...hahahaha...çok komikti...balık asıldıkça bakinin rengi gidip geliyordu...:D :D :D

evet sevgili forum üyeleri...yine çok güzel saatler geçirdik...çok eğlendik...inanın bu hobi insanı çok rahatlatıyor...

ha bu arada unutmadan...bu balık çok lezzetli...deneyin derim...

bir sonraki avda görüşmek üzere...şimdilik hoşçakalın...:)

Son düzenleme: 23 Haziran 2010
  2. erhanak

erhanak erhan

Favori Makine:
    SHIMANO EXAGE 10000 FB
    En İyi Avı:
    52 cm levrek
    bu güzel satırları yazıp şahane bir av güncenizi bizimde yaşamamıza imkan verdiğiniz için teşekkür ederim.

oltanızın ucundan balık eksik olmasın. tebrikler.

3. Goldarrow

Goldarrow FATİH ALTINOK

Favori Kamış:
    EUROSTAR CARBON TOLEDO 3.90
    Favori Makine:
    zamanla daha iyisi olacak
    En İyi Avı:
    henüz yok (lüfer 600 gr)(sazan 1 kg)
    tebrik ve bu guzel fotoları ve anlatımınızı bızden esirgemediğiniz için teşekkür etmekten baska söz yok.Oltanıza sağlık.

4. neronas

neronas Evren S.

En İyi Avı:
    Kaya baligi. 50gr
    Gecen sene ayni yerde biz de balik tuttuk. Tutmaya calistik daha dogrusu. Simdi oralarda olmak vardi.
    Cok güzel baliklar Turgay abi. Tebrikler. Bir gün beraber gideriz insallah.

Selamlar

5. necmifidan

necmifidan Necmi FİDAN

Turgay facedeki haberinden sonra raporu bekledim..Çok güzel anlatmışsın.Tebrikler..Palaska balığını ilk kez Fethiye de limanda olta atanlarda görmüştüm.Çok ilginç bir balık.Nikelaj gibi.Al eline traş ol..:D İnşallah yaz sonunda nasip olursa yanına gelebilirim.Şu at çek işini orada yapacağım.Ama ben yemliyi denemek isterim daha çok.Rastgele.Selamlar..:)

6. İsmetÇelik

İsmetÇelik İsmet

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TITANIUM SURF
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Abi sizinki bir aşk hikayesi olmuş tebrikler..

7. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Abi Allah iyiliğinizi versin :D

Başlığı görünce, dedim içimden "Denize, torba, ayakkabı, bira şişesi, soğan filesi atmak yetmedi, bir de kravatla, palaska mı atmışlar?" dedim ve konuya hışımla girerek, ağzıma geleni söyleyecektim ki, meğersem durum farklıymış :p

Ben sandım ki sizin sahteye kravat falan takıldıda onu yazdınız :D :D

Tebrikler abi, rapor süper... anlatım bi o kadar enfes.. ;)

Buna kağıt balığıda diyorlar, ne çok ismi varmış.... benimde hemen uydurasım geldi bir tane, Jilet balığı mesela :) hatta çoğaltılabilir; cetvel balığı vs. :p

Bu sefer spin takılmışsınız, hani baitcasting :rolleyes:

8. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Okuma salina spin2.40 ve bilumum kamış
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Yeşil ırmak nehrinden bir torba dolusu tırıvırı
    beklediğim kadar iyi bir av olmuş abicim, 'sabırsızlıkla raporu yazmayı bekliyorum' demenden anlamıştım bu kadar keyifli geçtiğini. Ben de istiyorum vallaha böyle bir ava çıkmayı , hatta yerleşsem mi oralara?! Dostluğunuz ve gülen yüzleriniz daim olsun.

9. LapinCash

LapinCash

Tebrikler balıklar iyimiş maşallah.

10. fish founder

fish founder Özgür

hani nerede ?
    * avın video çekimleri,
    * geri salınan balıklara ait görüntüler,
    * avlak hakkında bilgiler,

olmaz olamaz alıştık bir kere tüm bunlara,
    bu avında ihtiyaç fazlası bir yakala-bırak avı olduğunu biliyor olmama rağmen,rapor içinde yer alması lazım,

gönlüm ege'de kaldı derken işte tam bunları kast etmiştim,
    aracı avlakta sıfır noktasına kadar çekebilmek,
    muhteşem bir tabiat içinde sadece hedef balığa yönelik at-çek yapabilmek 'hemde gece',
    ve yakalanması muhtemel harika balıklar,

Team Spintrio'yu bir kere daha kutluyorum,
    sizlerin sayesinde hem uzaktan gördüğümüz balıkları yakalama tekniklerini öğreniyor hem de bu balıklar hakkında detaylı bilgiler edinebiliyoruz,

harikasınız arkadaşlar,
    tüm ekibi canı gönülden tebrik ediyorum,

çok yakın zamanda bu ekiple beraber yeniden avlanabilme ümitlerimle,

önemli not :
    ben biliyor olsam bile,bu avın neden baitcasting avı olamadığının açıklaması bence yapılmalı rapor içinde...

Son düzenleme: 24 Haziran 2010
  11. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Aynalı kemer ince bele, bucan gurban tatlı dile gece vakti bir güzele vuruldum, heyt be sanki rahmetli Barış Mançonun şarkısı gibi bir balık, Turgay sini ve partnerini canı gönülden kutlarım, gerek anlatım gerekse sunum bir içim su gibi olmuş, şifa niyetine.

12. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Turgay yine gönüllerimizi fethediyorsun kardeşim.. Eline sağlık. İlginç bir balıkmış, ben ilk defa gördüm açıkçası ama konu başlığına yakışır, merak uyandırır cinsten olmuş.

Avların bereketle devamını dilerim,selamlar..

13. ozican

ozican Osman

Favori Kamış:
    alba star
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    2 kilo levrek
    Başlıktaki, kravat, palaskayı görünce bir an siyasi bir tahlilmi geliyor diye düşündüm neyseki çok güzel bir avmış, tebrikler...

14. modena

modena

beğenmenize sevindim çok teşekkür ederim...daha devamı gelecek...

15. modena

modena

amacımız en doğru ve yaşanmış olanı sizlere en iyi şekilde aktarabilmek...beğenmenize çok mutlu oldum...teşekkürler...

16. modena

modena

benimde bu alanda ilk at-çek avım oldu...inşallah...

17. modena

modena

abi her zaman beklerim...ayrıca bu balığın yaşattığı heyecanda her amatör balıkçının yaşaması gereken bir heyecan...abi hayvan kurtulmak için neler yapıyor bir görsen...nasıl geri geri yüzüyor...bayağı bir uğraştırdı yani...ama senin av stilin olan yemli avlanma konusunda burada mutlu olacağını tahmin edebiliyorum...

18. modena

modena

sağol abisi...ne zamandır kavuşmayı bekliyorduk...:D

19. modena

modena

caner kardeşim merhaba...valla başka başlık aklıma gelmedi...bende böyle açtım konuyu...değişik yorumlar var ama...:D

caner bu balık aynı kromaj kaplamalı gibi...nasıl parlak...balık sudan bir çıkıyor aynı metal parçası gibi...kağıt denmesine şaşmamdım...gerçekten çok ince bir balık...

gelelim baitcasting konusuna...ya ben makinayı temizlerken biraz fazla abandım...sonra manyetik kısmı kırıldı...yani bunu nasıl yaptım bilmiyorum ama yaptım...şimdi parçaları gelecek hayırlısı ile onu bekliyoruz...gelsin avlara devam...o gelene kadar da boş durmayalım dedim...spinle takılıyoruz...

20. modena

modena

akif abi merhaba...gerçekten çok keyifli geçti...devrimle çok uzun zamandır beraber av yapamadık...onun sınavları benim işim derken...ama ilk buluşma çok iyi oldu...iyi dileklerin için sağol abi...

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.