Bir spin ve sahte yardımı daha lütfen..

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ycan tarafından paylaşıldı.

1. ycan

ycan Yalın CAN

Favori Kamış:
    Shakespeare-Balzac
    Forumu uzun uzun okudum , kalem kağıt not aldım uzun uzun, ama tıkandım kaldım bir kaç noktada lütfen yardım,

Balık avlıyacağım yerde 17 senedir zıpkınla dalarım levrek çok boldur , çok levrek vurdum genel olarak 2-5 kilo arasıdır levrekler, aralarında 8+kg levreklerde olur. Derinlik 20 cm- 1.5mt taşlık alandır. 1.5 metreye 20 metrede ulaşır sonrası 120 mt kumluktur.

Dün istoçtan alışverişlerimi yaptım sadece spin kamış makine kaldı, shimanoya uğruyamadım vaktim kalmadı, yarın spin takımımı almaya gidiyorum shimanoyada uğrayacağım.

En başta spin konusunda acemiyim, forumdan okuduklarım kadarı ile, sahtelerim hazır "rapala x-rap, river2see" aldım 5 adet.

Kamış için Kısık 'a uğradım shakespeare ugly stick 2.40 kamış gösterdiler 2 adet birisi ucundan esnek, birisi ortadan esnek. Satıcı arkadaş ortadan esnek olanı almamı önerdi daha uzağa atarsın diye? ne artısı eksisi var? Cormoran bakıcam bull fighter yarın, birde shimano catana.

Makine aklımda olanlar, Cormoran Corcast 4Pif Süper Jet 3000 , SHIMANO CATANA 2500 FA MAKİNE , birde ABU GARCIA STAMINA 2000 FD MAKİNA.

Kısıkta shakespeare ugly stick 2.40 kamışa , makine olarak ABU GARCIA STAMINA 2000 FD MAKİNA önerdiler.

Benim avlanacağım yerde genel olarak levrek minumum 2 kg ağırlığında (bazen ispendekte oluyor suya geri salıyorum dip oltasına karidese geliyor mırmır yakalarken), ben hangi takımı almalıyım kafam çok karıştı, 2500 makine yetermi bana misina olarak trabbuco spinning süper strong 0.20 kullanıcam.

Özellikle merak ettiğim bir konuda var izniniz olursa, genelde dalgalı ve bulanık su av bölgem, rüzgar dalga haliyle çamur gibi su oluyor, burada hangi sahte kullanmam gerekir, su üstü mü, az dalanmı?

Çok soru sordum özür dilerim inanın kafam karıştı , shakespeare ugly stick elime alınca makine ile süper rahat geldi, yoksa shimanoya kiltlenmiştim, ardından cormoran gördüm iyice karıştı.

Boyum 1.83 kamış olarak forumdan anladığım kadarı ile 2.40 spinde ideal ? 5-25gr spin kamış düşünüyorum yanılıyormuyum?

Yardımcı olucak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılar.

Son düzenleme: 3 Eylül 2010
  2. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Okuma salina spin2.40 ve bilumum kamış
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Yeşil ırmak nehrinden bir torba dolusu tırıvırı
    bu konuda en doğru yönlendirmeyi yapabilecek arkadaşlarımız fish founder ve modena olacaklardır ve her ikisi de cormoran kullanır. Ben Okuma salina kullanıyorum ve çok memnunum ama bunu yönlendirme için yazmadım :) Kararın şimdiden hayırlı olsun, meran anlattığın gibiyse ne kullansan mutlu olursun diye düşünüyorum :) Şimdiden rastgele.

3. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    10-30 atarlı cormoran bullfighter+Cormoran Corcast 4Pif Süper Jet 3000 tavsiye ederim. Hatta madem istoçtan alıyorsunuz, bizim siteden geldiğinizi söyleyin. Bildiğim kadarıyla bu ikisi set halinde siteye özel kampanyada ve oldukça uygun fiyatlı. Başlangıç için işinizi fazlasıyla görecektir. Fiyatı da sizi yormayacağı için ileride el alışkanlıklarınıza göre daha üst seviye makine tercih etme şansınız olur.

Tarif ettiğiniz yerde hangi tip sahtenin kullanılacağını kimse bilemez, anca görmek lazım. O yüzden elinizde yüzen batan popper silikon olması lazım ki balığın hangisine tepki verdiğini bilesiniz.

4. ycan

ycan Yalın CAN

Favori Kamış:
    Shakespeare-Balzac
    Çok teşekkür ederim cevaplarınız için, Yücel beyin forumda daha önceden cormoranı önerdiği yazıyı okudum ,bugün gidip söylediği takımı alıcam, meramda balık sıkıntım olmuyor allaha şükür , bir tek silikon almamıştım onuda alıp deneme yanılma metodu ile uygun cevabı bulucam anlaşılan :) , sonuçlarını yazarım .

Tekrardan teşekkür ederim, saygılar.

5. ycan

ycan Yalın CAN

Favori Kamış:
    Shakespeare-Balzac
    Bugün aldım takımımı Yücel beyin tavsiyesi üzerine tekrar teşekkür ederim, istoç remixon firmasıda sayenizde yardımcı oldular sağolsunlar.
    2,40 cormoran bull fighter kamış
    Cormoran Corcast 4Pif Süper Jet 3000 çok güzel takım oldu.

Aldığım sahteler;

Rapala x-rap walk 9cm-15gr
    Trabbuco griffon-viper-poppin cannibal
    River2sea Hd-13 / Hc-04 / Rover 98

Yanlız tek unuttuğum silikon almak oldu malesef .

Hayırlısıyla bu acemi spinci olurda balık tutarsa raporu büyük keyifle yazıcam :)

Üşünmeyip cevap verip yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim,saygılar.

6. modena

modena

hayırlı olsun...

cormoran bullfighter performansı yüksek malzeme kalitesi fiyatının çok çok çok üstünde sağlam ve dayanıklı bir kamıştır...hayırlı olsun...kullanıcısı olarak memnun kalacağınıza eminim...neredeyse kırılmaz bir kamıştır...power blank denen bir carbon ve grafit mix yapıya sahiptir...yani karbonun hafifliği ve grafitin sağlamlığı alman ve japon teknolojisi ile bir araya gelmiş...bir de bu titanyum oksit misina klavuzu eklemişler...bu kamış bu fiyata mutlaka alınmalıdır...emsalleri sadece karbon olanlar bile %50 daha fazla fiyatlarla satılmaktadır...

7. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    hayırlı olsun, aynı kamışı bende kullanıyorum. fiyatının üzerinde performansa sahip, kırılması güç, iyi bir kamıştır.;)

8. ycan

ycan Yalın CAN

Favori Kamış:
    Shakespeare-Balzac
    Teşekkür ederim sayın Turgay bey, Ercan bey; bir çok araştırma yaptım gittim inceledim fiyatlarına baktım, sayın Yücel beyinde tavsiyesi ile son noktayı koydum, gerçekten fiyat olarak diğer emsallerine göre oldukca ucuz, kalite olarak da elime aldığımda bir fark göremedim çok kaliteli geldi bana. Saygılar.

9. ycan

ycan Yalın CAN

Favori Kamış:
    Shakespeare-Balzac
    Bu akşam üzeri ilk at-çek levreğimi yakaladım, emeği geçen herkeze teşekkür ederim, hava çok rüzgarlıydı hemen deneme yapayım dedim, akşam saat 17:00 de aldım balığı (rapala x-rap walk 09), gerçekten çok rüzgar vede dalga vardı, yaklaşık 1 metre derinlikte 15 metre mesafeden aldım, şunuda söylemek isterim müsadenizle, internet sayesinde öğrendiğim okuma rapala klipsini dün istoçtan aldım 8-10 no , çok büyük rahatlıkmış devamlı rapala bağlıyordum, şimdi hemen takıp çıkartabiliyorum, gözlemlediğim üzere aksiyonlarında büyük bir düşüş olmadı sahtelerin. Fotoğraf ekleme işini bir türlü beceremedim :mad: , İyi akşamlar.

10. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Acemi bir spinci olarak konuyu açtığınızdan beri takip ediyordum, ilk levreginizi yakalamamıza çok sevindim hayırlı ve ugurlu olsun. Ben de kamis ve makinamı aynı mağazadan almıştım ve devamında her türlü malzeme ve sahte ihtiyaclarımı da oradan almaya başladım , gercekten düzgün esnaflar. Umarım nice güzel raporlarınızı okuruz..

11. ycan

ycan Yalın CAN

Favori Kamış:
    Shakespeare-Balzac
    Teşekkür ederim Murat bey, çok doğru söylüyorsunuz, gerçekten çok iyi alakalı esnaflar, yeni takımımda ufak problemler yaşadım şansızlık, hemen değiştirdiler sağolsunlar, bende sahtelerimi ve malzemelerimi oradan alıyorum, istoçta çoğu firmadan alışveriş yaparım ama artık çoğu malzememi kendilerinden alıcam, buradan onlarada teşekkür ederim ilgi alakalarından dolayı.

Son düzenleme: 22 Eylül 2010