Gökova Balık Avı Yasağı

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Sirvalek tarafından paylaşıldı.

1. Sirvalek

Sirvalek Vahi Güner

Favori Kamış:
    Cormoran TopFish 2.40 10-30
    Favori Makine:
    Remixon TEBEN SR400
    En İyi Avı:
    732 Gr Levrek
    Not: Öncelikle şöyle bir bilgi vereyim tam kaynağından alınmış bir bilgi değildir babamın Gökovadan bir arkadaşı söylemiştir tam olarak bilgisi olan varsa lütfen bizide bilgilendirsin.

Evet , duyduğunuz gibi tam yer olarak Gökovada azmaktan çınar bölgesine kadar balık tutma yasağı gelmiştir. Ağ atmak , olta atmak kesinlikle yasaktır.

Duyduğum haber budur eğer bu haber gerçekten doğru ise ( ben doğru olduğunu düşünüyorum) azmak ta benim gibi balık tutmayı sevenleri çok üzmüştür.

Not:Tam olarak bilgisi olan lütfen bizle paylaşsın.

2. alcedo

alcedo ümit

Favori Kamış:
    Abu Garcia 2.40 7-28 gr
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinale 3
    En İyi Avı:
    5,5 Kg aynalı sazan, 2,250 Levrek
    Bu konudan Turgay Abi (modena) bahsetmişti sanırım daha önce. Bence bir süre o bölgede genel bir yasak iyi olur....

3. modena

modena

evet yasak var...karşı sahil kıyısından maden iskelesine kadar olan alan her türlü ticari amatör balık avcılığına kapanmıştır...700 tl cezası var...maden iskelesinden akbük koyuna kadar serbest ama akbük koy içi yasak...löngöz koyu-karacasöğüt-ince kum-boncuk koyu tamamen yasak...buralar balık üreme alanları olarak belirlendi...bence de iyi oldu...şimdi tek sorun geceleri tüple dalıp balığı katledenler...

4. Gundogdu

Gundogdu Hasan hüseyin

Hocam kusura bakmayın gerçekten tüple zıpkın yapanlar da varmı ?:mad:
    Var ise herhalde ilgili birimler bildiriyorsunuz değilmi ?

5. modena

modena

valla oradayken evet...

ama şimdilerde orada olmaya gerek yok...balıkçı kardeşlerimiz gerekeni fazlası ile yapıyorlar geceleri yakaladılar mı...:cool:

6. Sirvalek

Sirvalek Vahi Güner

Favori Kamış:
    Cormoran TopFish 2.40 10-30
    Favori Makine:
    Remixon TEBEN SR400
    En İyi Avı:
    732 Gr Levrek
    Evet babam ilgilenenlerin 2 kişiyi yakaladığınız söylemişti.Bencede iyi oldu çok doğru bir karar.

7. serder

serder Serkan

Favori Makine:
    OKUMA MISTIQUE MQ 65
    En İyi Avı:
    :((
    2002 de oyuncak bir kamışla 33 cm lik bi levrek aldım azmaktan. Balayında idik ve bodrumda sıkılmış öyle geçmiştik akyakaya. Çok güzel bir yerdir. Ama av yasağı olduğunu bilmem iyi oldu....

8. ChatLahK

ChatLahK Abdurrahman

Favori Kamış:
    Lineaeffe - New Cobra
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro
    En İyi Avı:
    1700 gr Çipura, 3490 gr Levrek, 2200 gr Kefal
    Gökova Körfezi Balıkçılığa Kapalı Alanları

9. SpinnerPro

SpinnerPro Doğan

çok teşekkürler. yarın körfeze gidiyorum bir iki haftalığına ve emin olmak icin ihtiyacım olan şey buydu.neyse ki bu alanların bayağı bir dışında kalıyor kamplayacağım yer.oyuzden rahatladım.

10. Lezgi

Lezgi Recai

Öğrencilik yıllarım aklıma geldi. Muğlada okurken azmakta az mı balık tuttuk. 4-5 metreden dip gözükürdü göre göre balık tutardık.

11. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Sadece azmaktan mı az ileride kıyı şeridinde yüzen rengarenk balık çeşitlrini seyretmeye doyamazdım. Laosları kayaları arasında görüp oltayı dibine atıp kaya balığı avlar gibi avlarlardı. Palamut sürülerine kimse kaşık bile atmazdı. O zamanlar tüm denizleri Gökova gibi zannederdim. Ne güzel günlermiş.

12. lodoscubarbaros

lodoscubarbaros Barbaros Küpcü

Favori Kamış:
    savage gear bushvacker ve parabellum bombarda-siweida livina Daiwa Jigcaster 3.20
    Favori Makine:
    Okuma Ceymar 40
    En İyi Avı:
    33 cm mırmır,82 cm mıgıri
    Merhaba arkadaşlar; yasak gerçekten yer bakımından tam isabetli.Küçük ve derince bir körfez haritadan anladığım kadarıyla.Tam balıkların keyifle yüzüp kıpraşıp üreyebilecekleri biryer.Tam yuva yerine benziyor.Duyarlı vatandaşlarımızın tüpçülere mani olması da işin başka güzel mutlu edici tarafı
    rastgele ,saygılar
    Antalya'dan Barbaros