Bursa Güncel Av Raporları

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında tanertasarim tarafından paylaşıldı.

1. tanertasarim

tanertasarim TANER

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    TURNA, MIRMIR.
    Merhaba değerli balık sever dostlarım;

Kıyı ve tekne avcılığı ile ilgili bu başlık altında tüm Bursa'lı arkadaşlarımın güncel av raporlarını toplayabiliriz.

Yalnızca raporların olduğu keyifli paylaşımlar dilerim.

Hayırlı Bayramlar......

2. hakiahakia

hakiahakia Hakki

Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Levrek 2,7 Kg.
    Cumartesi'yi pazara baglayan gece Fistikli'da Mirmir denemesi yapacagim. Sonucu bu konu basligi altinda verebilirim.

Bu arada cumartesi gecesi saat 03'den itibaren gemllik korfezinde yagmur atistirmaya baslayacak gun boyu da surecek. Bakalim mirmir avina bir faydasi olacak mi. o gun baliga cikacaklarin dikkatine...

Kaynak: http://www.windguru.cz/int/index.php?sc=134292

3. tanertasarim

tanertasarim TANER

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    TURNA, MIRMIR.
    Rastgele.....

Hakkı kardeşim güzel raporlarını görmek dileğiyle. Rastgele...

4. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Arife günü karacabey boğazından yalaka bırak avı yaptık çok eğlenceli geçti hedef balık kalkandı

5. hakiahakia

hakiahakia Hakki

Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Levrek 2,7 Kg.
    Yakalayip biraktiniz mi? yoksa ne oldu? Biraz daha detay alabilir miyiz Mert kardes?

6. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Evet yakalayıp bıraktık

7. hakiahakia

hakiahakia Hakki

Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Levrek 2,7 Kg.
    Fistikli limaninda 11 eylul gecesi Mirmir avlamak icin aksam 8 den sabah 7'ye kadar takildik. Yanlis yer seciminden dolayi obek obek yosunlarla bogustuktan sonra hatta bir kac takim yosunlarin agirligini cekmeyip koptuktan sonra yer degistirerek limanin ilerisindeki ikinci fenerin yanindan devam ettik.

Sonuc 2 eskina ve guzel bir de karagoz aldik. Cok daha iyi bir av olabilirdi ama cok zaman kaybettik.

Bu arada Fistikli limaninin icine giren araclardan 5 TL ucret aliniyordu, ilerideki fenerin oradan da alinmaya baslanmis sanirim simdi, hatta o yol da kapatilacakmis galiba. Bir de orada birisinden Narli limanina girenlerden de kisi basina 5 TL alindigini duydum. Ne kadar dogrudur bilemem.

Sonuc Fistikli limanda eskina var diyebiliriz.

8. brsdmrc

brsdmrc Barış

Favori Kamış:
    Lineaeffe baia grande 420
    Favori Makine:
    okuma im65
    En İyi Avı:
    serrasalmus nattereri, yani bildiğin kırmızı karınlı amazon Piranhası
    Bende armutlu kıyısından değişik rapor vereyim, geçtiğimiz 3 hafta boyunca armutludaydım.
    Sabahları; tektük izmarit yapıyordu. Sabah erken saatte kalkan alanda oluyor ama bir iki taneyi geçmiyor.
    Gündüzleri; zargana alan vardı fakat asıl şov yapan sarı yanaklı kefallerdi. Çoluk çocuk bile çok rahat tutuyordu ve bu kefaller cidden hem temiz hem tadı iyi. Koku filan yok kesinlikle.
    Akşamları; pek birşey çıkmıyor, hatta hiçbirşey çıkmıyor. 3-4 kez eşkina ve karagöz için kayalıklarda deneme yaptım fakat yanlış seçimlerimden dolayı pek başarılı olamadım.

9. brsdmrc

brsdmrc Barış

Favori Kamış:
    Lineaeffe baia grande 420
    Favori Makine:
    okuma im65
    En İyi Avı:
    serrasalmus nattereri, yani bildiğin kırmızı karınlı amazon Piranhası
    Bende armutlu kıyısından rapor vereyim, geçtiğimiz 3 hafta boyunca armutludaydım.
    Sabahları; tektük izmarit yapıyordu. Sabah erken saatte kalkan alanda oluyor ama bir iki taneyi geçmiyor.
    Gündüzleri; zargana alan vardı fakat asıl şov yapan sarı yanaklı kefallerdi. Çoluk çocuk bile çok rahat tutuyordu ve bu kefaller cidden hem temiz hem tadı iyi. Koku filan yok kesinlikle.
    Akşamları; pek birşey çıkmıyor, hatta hiçbirşey çıkmıyor. 3-4 kez eşkina ve karagöz için kayalıklarda deneme yaptım fakat yanlış seçimlerimden dolayı pek başarılı olamadım.

10. assume

assume Mehmet Öner

Merhaba Herkese,
    Kurşunlu kumsaz gemsaz bölgesinde 2 haftadır avlanıyorum. 3 gunde 250 ye yakın iri zargana aldım. Kumsaz kurşunlu hattında sahilden 5-6 metre açıkta sürtme yapıorum takım olarak sadece misinanın ucuna ipek floş bağlıyorum. Balık öğlen 2-3 e kadar yapıyor. Lüfer ne zaman başlıyor bide takım olarak ne önerirsiniz. Teşekkürler. Rastgele.

11. TheRasputiN

TheRasputiN Doğu Murat

En İyi Avı:
    Hangi Birini Sayim ?
    Borusan Limanında ve o çevrede sabah 4 ila 8.30 arası kallavi denecek kadar iri karagöz mevcut. Levrekte bolca bulunmakta. Tavsiyem gemsazda avlanacak olan arkadaşlara. kırmızı kurtlarını ve boru kurtlarını bol tutsunlar ve uzak menzile atış yapsınlar.

12. tanertasarim

tanertasarim TANER

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    TURNA, MIRMIR.
    Barış dostum merhaba,
    Bana kefallerin hangi olta takımı ile tutulduğunu ve yem olarak ne kullanıldığını söyleyebilirmisin.
    Selam.

13. tanertasarim

tanertasarim TANER

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    TURNA, MIRMIR.
    Merhaba arkadaşım,

Lüfer için deniz suyunun soğmasını beklemeliyiz. Bu hafta hava durumuna göre yağış beklenmekte. Yine ALLAH bilir ama benim tahminim Ekim ayında şimdiye nazaran Lüferin biraz daha artması. Tek-tük alan arkadaşları forum sitesinde okumaktayım.
    Zarganaları buzdolabında Lüfer zamanı kullanmak üzere tutmanızı tavsiye ederim. Lüfer balığı zargana ile güzel sonuç vermekte. RASTGELE.

14. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Selamünaleyküm Taner, İnşaallah sıhhat ve afiyettesindir, soruna cevap olurmu bilmem ama bizim burda kefali balık kıyıya yakınsa, şeytan oltası dediğimiz, misinanın ucunda, balığa uygun tek iğne hepsi o, yem bizim burada kefal batak kurduna bayılıyor, önce bir miktar kurt küçük küçük parçalara bölünerek, oltamızı atacağımız mesafeye kadar serpiyoruz toplanan balıkları sonra oltayla yakalamak kalıyor, yem olarak balık barsağı, (istavrit, sardalya, hamsi gibi) boru kurduda olabilir, iskele gibi bir yerden avlanacaksan, kırmızı soğan çuvalına yeterli miktarda, balık artğı, ne olursa balıkçılardan temin edebilirsin, doldur ağzını güzelce bağla denize sallandır, sağlam bir yere bağla, kefaller koku ve et parçacıklarına gelince yakalamaya başlayabilirsin, bu çuval yönteminde yem kaya balığı ve diğer balıklardan, tavuk etinden kullanacağın iğne boyuna göre kes iğnene tak, burada ben ve yanımdakiler iyi sonuç almıştık, dilerim sizin oradada iyi sonuç verir,( yokmu oralarda bir org. ihtimali) Selam ve sevgilerimle, ALLAH'a emanet ol....RASTGELE....:) ;)

15. REEL28

REEL28 ÜMİT

Favori Kamış:
    1.71 Boyunda kanlı canlı bir japon:)
    Favori Makine:
    1.71 boyunda kanlı canlı bir japonun zekası :)
    En İyi Avı:
    1.71 boyunda kanlı canlı bir japonun dostluğu..
    Hakkı abi yağmurlu havalar da mırmır avını boş geçme.Rasgele....

16. tanertasarim

tanertasarim TANER

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    TURNA, MIRMIR.
    Ve Aleykümselam Saygıdeğer abim,
    Kefal avcılığında pek deneyimim olmadı. Birkaç sefer kıbrıs oltası denilen olta takımı ile yem olarak ekmek takarak avlandım. Ama sonuç alamadım. Verdiğin bilgiler doğrultusunda denemeler yapacağım kısmetse. Bu aralar organizasyon gözükmüyor. Hayırlısıyla 2011 bi gelsin abi 2011'in en uygun ayında planlama yaparız hepberaber.Hürmetler.

17. musty849

musty849 MUSTAFA

güncel avlardan haberdar olmak istiyorum abilerim burada paylaşırsanız mutlu olurum yanlız deniz değil gölet göl baraj avlarını tercih ediyorum eğer gideniniz olursa haber verirseniz mutlu olurum